Italiako lehen ministroen zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu

Hona hemen Italiako lehen ministroen zerrenda:

Italiako Erresumako Ministro Kontseiluen presidenteak (1861–1946)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

# Izena
(Jaiotza–Heriotza)
Hasiera Bukaera Alderdia Gobernua
VIII Legegintzaldia
1 Camillo Benso (Cavourreko kondea)
(1810–1861)
Francesco Hayez 041.jpg 1861 1861 Eskuin historikoa Cavour IV
2 Bettino Ricasoli
(1809–1880)
Bettino Ricasoli.jpg 1861 1862 Eskuin historikoa Riascoli I
3 Urbano Rattazzi
(1808–1873)
Urbano Rattazzi.png 1862 1862 Ezker historikoa Rattazzi I
4 Luigi Carlo Farini
(1812–1866)
Luigi Carlo Farini 1.jpg 1862 1863 Eskuin historikoa Farini
IX Legegintzaldia
5 Marco Minghetti
(1818–1886)
Riccio G. - ritratto di Marco Minghetti.jpg 1863 1864 Eskuin historikoa Minghetti I
6 Alfonso La Marmora
(1804–1878)
Alfonso Lamarmora.jpg 1864 1865 Eskuin historikoa La Marmora I
1865 1866 La Marmora II
7 Bettino Ricasoli
(1809–1880)
Bettino Ricasoli.jpg 1866 1867 Eskuin historikoa Riascoli II
8 Urbano Rattazzi
(1808–1873)
Urbano Rattazzi.png 1867 1867 Ezker historikoa Rattazzi II
9 Federico Luigi
(1809–1896)
Luigi Federico Menabrea.gif 1867 1868 Eskuin historikoa Menabrea I
1868 1869 Menabrea II
1869 1869 Menabrea III
X eta XI Legegintzaldia
10 Giovanni Lanza
(1810–1882)
Giovanni Lanza iii.jpg 1869 1873 Eskuin historikoa Lanza
XI eta XII Legegintzaldiak
11 Marco Minghetti
(1818–1886)
Riccio G. - ritratto di Marco Minghetti.jpg 1873 1876 Eskuin historikoa Minghetti II
XII eta XIII Legegintzaldiak
12 Agostino Depretis
(1813–1887)
Agostino Depretis.jpg 1876 1877 Ezker historikoa Depretis I
1877 1878 Depretis II
13 Benedetto Cairoli
(1825–1889)
Benedetto Cairoli iii.jpg 1878 1878 Ezker historikoa Cairoli I
14 Agostino Depretis
(1813–1887)
Agostino Depretis.jpg 1878 1879 Ezker historikoa Depretis III
15 Benedetto Cairoli
(1825–1889)
Benedetto Cairoli iii.jpg 1879 1879 Ezker historikoa Cairoli II
1879 1881 Cairoli III
XIV y XV Legegintzaldiak
16 Agostino Depretis
(1813–1887)
Agostino Depretis.jpg 1881 1883 Ezker historikoa Depretis IV
1883 1884 Depretis V
1884 1885 Depretis VI
1885 1886 Depretis VII
1886 1887 Depretis VIII
1887 1887 Depretis IX
XVI Legegintzaldia
17 Francesco Crispi
(1819–1901)
Francesco Crispi.jpg 1887 1889 Ezker historikoa Crispi I
1889 1891 Crispi II
XVII Legegintzaldia
18 Antonio Starabba
(1839–1908)
Rudini.jpg 1891 1892 Eskuin historikoa Rudinì I
XVII eta XVIII Legegintzaldiak
19 Giovanni Giolitti
(1842–1928)
Young giolitti.jpg 1892 1893 Ezker historikoa Giolitti I
XIX Legegintzaldia
20 Francesco Crispi
(1819–1901)
Francesco Crispi.jpg 1893 1896 Ezker historikoa Crispi III
21 Antonio Starabba
(1839–1908)
Rudini.jpg 1896 1896 Eskuin historikoa Rudinì II
1896 1897 Rudinì III
1897 1898 Rudinì IV
1898 1898 Rudinì V
XX Legegintzaldia
22 General Luigi Pelloux
(1839–1924)
Luigi Pelloux.png 1898 1899 Eskuin historikoa Pelloux I
1899 1900 Pelloux II
XXI Legegintzaldia
23 Giuseppe Saracco
(1821–1907)
Giuseppe Saracco.gif 1900 1901 Ezker historikoa Saracco
24 Giuseppe Zanardelli
(1826–1903)
Giuseppe Zanardelli iii.jpg 1901 1903 Ezker historikoa Zanardelli
XXII Legegintzaldia
25 Giovanni Giolitti
(1842–1928)
Young giolitti.jpg 1903 1905 Ezker historikoa Giolitti II
26 Tommaso Tittoni
(1855–1931)
Tommaso Tittoni 01.jpg 1905 1905 Eskuin historikoa Tittoni
27 Alessandro Fortis
(1842–1909)
Alessandro Fortis.jpg 1905 1905 Ezker historikoa Fortis I
1905 1906 Fortis II
28 Sidney Sonnino
(1847–1922)
Sidney sonnino.jpg 1906 1906 Eskuin historikoa Sonnino I
XXIII Legegintzaldia
29 Giovanni Giolitti
(1842–1928)
Young giolitti.jpg 1906 1909 Ezker historikoa Giolitti III
30 Sidney Sonnino
(1847–1922)
Sidney sonnino.jpg 1909 1910 Eskuin historikoa Sonnino II
31 Luigi Luzzatti
(1841–1927)
Luigi Luzzatti.jpg 1910 1911 Eskuin historikoa Luzzatti
XXIII eta XXIV Legegintzaldiak
32 Giovanni Giolitti
(1842–1928)
Young giolitti.jpg 1911 1914 Ezker historikoa Giolitti IV
33 Antonio Salandra
(1853–1931)
Antonio Salandra.png 1914 1914 Eskuin historikoa Salandra I
1914 1916 Salandra II
34 Paolo Boselli
(1838–1932)
Paolo Boselli.jpg 1916 1917 Eskuin historikoa Boselli
35 Vittorio Emanuele Orlando
(1860–1952)
1917 1919 Ezker historikoa Orlando
XXV Legegintzaldia
36 Francesco Saverio Nitti
(1868–1953)
1919 1920 Alderdi Erradikala Nitti I
1920 1920 Nitti II
37 Giovanni Giolitti
(1842–1928)
Young giolitti.jpg 1920 1921 Ezker historikoa Giolitti V
XXVI Legegintzaldia
38 Ivanoe Bonomi
(1873–1951)
Ivanoe Bonomi.jpg 1921 1922 Partito Socialista Riformista Italiano Bonomi I
39 Luigi Facta
(1861–1930)
1922 1922 Alderdi Liberala Facta I
1922 1922 Facta II
XXVI, XXVII, XXVIII, XIX eta XXX Legegintzaldiak
40 Benito Mussolini
(il Duce 1925etik aurrera)
(1883–1945)
Mussolini-ggbain.jpg 1922 1943 Alderdi Nazional Faxista Mussolini
41 Pietro Badoglio mariskala
(1871–1956)
Pietro Badoglio 1921.jpg 1943 1944 Inor
(Gobernu bitartekaria)
Badoglio I
1944 1944 Badoglio II
42 Ivanoe Bonomi
(1873–1951)
Ivanoe Bonomi.jpg 1944 1944 Partito Democratico del Lavoro Bonomi II
1944 1945 Bonomi III
43 Ferruccio Parri
(1890–1981)
1945 1945 Partito d'Azione Parri
44 Alcide De Gasperi
(1881–1954)
Alcide De Gasperi.jpg 1945 1946 Kristau-demokrazia Gasperi I

Italiako Errepublikako Ministro Kontseiluen presidenteak (1946–egun)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

# Izena
(Jaiotza–Heriotza)
Hasiera Bukaera Alderdia Agintaldia
Biltzar konstituziogilea (1946)
44 Alcide De Gasperi
(1881–1954)
Alcide De Gasperi.jpg 1946 1947 Kristau-demokrazia Gasperi II
Kristau-demokrazia-PSI-PCI-PRI
1947 1947 Gasperi III
Kristau-demokrazia-PSI-PCI
1947 1948 Gasperi IV
Kristau-demokrazia-PSDI-PLI-PRI
I Legegintzaldia (1948)
44 Alcide De Gasperi
(1881–1954)
Alcide De Gasperi.jpg 1948 1950 Kristau-demokrazia Gasperi V
Kristau-demokrazia-PSDI-PLI-PRI
1950 1951 Gasperi VI
Kristau-demokrazia-PSDI-PRI
1951 1953 Gasperi VII
Kristau-demokrazia-PRI
II Legegintzaldia (1953)
44 Alcide De Gasperi
(1881–1954)
Alcide De Gasperi.jpg 1953 1953 Kristau-demokrazia Gasperi VIII
Kristau-demokrazia
45 Giuseppe Pella
(1902–1981)
1953 1954 Kristau-demokrazia Pella
Kristau-demokrazia
46 Amintore Fanfani
(1908–1999)
Amintore Fanfani.JPG 1954 1954 Kristau-demokrazia Fanfani I
Kristau-demokrazia
47 Mario Scelba
(1901–1991)
1954 1955 Kristau-demokrazia Scelba
Kristau-demokrazia-PSDI-PLI
48 Antonio Segni
(1891–1972)
Antonio Segni.jpg 1955 1957 Kristau-demokrazia Segni I
Kristau-demokrazia-PSDI-PLI
49 Adone Zoli
(1887–1960)
1957 1958 Kristau-demokrazia Zoli
Kristau-demokrazia
III Legegintzaldia (1958)
50 Amintore Fanfani
(1908–1999)
Amintore Fanfani.JPG 1958 1959 Kristau-demokrazia Fanfani II
Kristau-demokrazia-PSDI
51 Antonio Segni
(1891–1972)
Antonio Segni.jpg 1959 1960 Kristau-demokrazia Segni II
Kristau-demokrazia
52 Fernando Tambroni
(1882–1963)
1960 1960 Kristau-demokrazia Tambroni
Kristau-demokrazia
53 Amintore Fanfani
(1908–1999)
Amintore Fanfani.JPG 1960 1962 Kristau-demokrazia Fanfani III
Kristau-demokrazia
1962 1963 Fanfani IV
Kristau-demokrazia-PSDI-PRI
IV Legegintzaldia (1963)
54 Giovanni Leone
(1908–2001)
Giovanni Leone.jpg 1963 1963 Kristau-demokrazia Leone I
Kristau-demokrazia
55 Aldo Moro
(1916–1978)
Aldo Moro br.jpg 1963 1964 Kristau-demokrazia Moro I
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PRI
1964 1966 Moro II
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PRI
1966 1968 Moro III
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PRI
V Legegintzaldia (1968)
56 Giovanni Leone
(1908–2001)
Giovanni Leone.jpg 1968 1968 Kristau-demokrazia Leone II
Kristau-demokrazia
57 Mariano Rumor
(1915–1990)
Bundesarchiv B 145 Bild-F054628-0037, Ludwigshafen, CDU-Bundesparteitag, Rumor.jpg 1968 1969 Kristau-demokrazia Rumor I
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PRI
1969 1970 Rumor II
Kristau-demokrazia
1970 1970 Rumor III
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PRI
58 Emilio Colombo
(1920– )
1970 1972 Kristau-demokrazia Colombo
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PRI
59 Giulio Andreotti
(1919– )
Andreotti.jpg 1972 1972 Kristau-demokrazia Andreotti I
Kristau-demokrazia
VI Legegintzaldia (1972)
59 Giulio Andreotti
(1919– )
Andreotti.jpg 1972 1973 Kristau-demokrazia Andreotti II
Kristau-demokrazia-PSDI-PLI
60 Mariano Rumor
(1915–1990)
Bundesarchiv B 145 Bild-F054628-0037, Ludwigshafen, CDU-Bundesparteitag, Rumor.jpg 1973 1974 Kristau-demokrazia Rumor IV
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PRI
1974 1974 Rumor V
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI
61 Aldo Moro
(1916–1978)
Aldo Moro br.jpg 1974 1976 Kristau-demokrazia Moro IV
Kristau-demokrazia-PSI
1976 1976 Moro V
Kristau-demokrazia
VII Legegintzaldia (1976)
62 Giulio Andreotti
(1919– )
Andreotti.jpg 1976 1978 Kristau-demokrazia Andreotti III
Kristau-demokrazia
1978 1979 Andreotti IV
Kristau-demokrazia
1979 1979 Andreotti V
Kristau-demokrazia-PSDI-PRI
VIII Legegintzaldia (1979)
63 Francesco Cossiga
(1928–2010)
Cossiga Francesco.jpg 1979 1980 Kristau-demokrazia Cossiga I
Kristau-demokrazia-PSDI-PLI
1980 1980 Cossiga II
Kristau-demokrazia-PSI-PRI
64 Arnaldo Forlani
(1925– )
1980 1981 Kristau-demokrazia Forlani
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PRI
65 Giovanni Spadolini
(1925–1994)
GSpadolini.jpg 1981 1982 Italiako Alderdi Errepublikanoa Spadolini I
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PRI-PLI
1982 1982 Spadolini II
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PRI-PLI
66 Amintore Fanfani
(1908–1999)
1982 1983 Kristau-demokrazia Fanfani V
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PLI
IX Legegintzaldia (1983)
67 Bettino Craxi
(1934–2000)
Bettino Craxi.JPG 1983 1986 Italiako Alderdi Sozialista Craxi I
Kristau-demokrazia-PSI-PRI-PSDI-PLI
1986 1987 Craxi II
Kristau-demokrazia-PSI-PRI-PSDI-PLI
68 Amintore Fanfani
(1908–1999)
Amintore Fanfani.JPG 1987 1987 Kristau-demokrazia Fanfani VI
Kristau-demokrazia eta independenteak
X Legegintzaldia (1987)
69 Giovanni Goria
(1943–1994)
1987 1988 Kristau-demokrazia Goria
Kristau-demokrazia-PSI-PRI-PSDI-PLI
70 Ciriaco De Mita
(1928– )
Luigi Ciriaco de Mita.jpg 1988 1989 Kristau-demokrazia De Mita
Kristau-demokrazia-PSI-PRI-PSDI-PLI
71 Giulio Andreotti
(1919– )
Andreotti.jpg 1989 1991 Kristau-demokrazia Andreotti VI
Kristau-demokrazia-PSI-PRI-PSDI-PLI
1991 1992 Andreotti VII
Kristau-demokrazia-PSI-PSDI-PLI
XI Legegintzaldia (1992)
72 Giuliano Amato
(1938– )
Amato2009.jpg 1992 1993 Italiako Alderdi Sozialista Amato I
Kristau-demokrazia-PSI-PLI-PSDI
73 Carlo Azeglio Ciampi
(1920– )
Ciampi ritratto.jpg 1993 1994 Independente Ciampi
Kristau-demokrazia-PSI-PLI-PSDI
eta ezkertiar independenteak
XII Legegintzaldia (1994)
74 Silvio Berlusconi
(1936– )
Berlusconi-2010-1.jpg 1994 1995 Forza Italia Berlusconi I
FI-AN-LN-CCD
75 Lamberto Dini
(1931– )
Lamberto dini.jpg 1995 1996 Independente Dini
Teknokrata
XIII Legegintzaldia (1996)
76 Romano Prodi
(1939– )
Prodi27marzo2007.jpg 1996 1998 L'Ulivo Prodi I
PDS-PPI-RI-FV
77 Massimo D'Alema
(1949– )
Massimo D'Alema 3.jpg 1998 1999 Democratici di Sinistra D'Alema I
DS-PPI-RI-FV-PdCI-SDI-UDR
1999 2000 D'Alema II
DS-PPI-RI-FV-PdCI-DEMO-Populares UDEUR
78 Giuliano Amato
(1938– )
Amato2009.jpg 2000 2001 L'Ulivo Amato II
DS-PPI-RI-FV-PdCI-SDI-DEMO-Populares UDEUR
XIV Legegintzaldia (2001)
79 Silvio Berlusconi
(1936– )
Berlusconi-2010-1.jpg 2001 2005 Forza Italia Berlusconi II
FI-AN-LN-UDC
2005 2006 Berlusconi III
FI-AN-LN-UDC
XV Legegintzaldia (2006)
80 Romano Prodi
(1939– )
Prodi27marzo2007.jpg 2006 2008 L'Ulivo;
Alderdi Demokratikoa
Prodi II
DS-DL-PRC-RnP-PdCI-IdV-FV-Popolari per il Sud - UDEUR
XVI Legegintzaldia (2008)
81 Silvio Berlusconi
(1936– )
Berlusconi-2010-1.jpg 2008 2011 Il Popolo della Libertà Berlusconi IV
PdL-LN-MpA
82 Mario Monti
(1943– )
Mario Monti.jpg 2011 2013ko apirilaren 27a Independientea Monti
XVII Legegintzaldia (2013)
83 Enrico Letta
(1936– )
Enrico Letta 2013.jpg 2013ko apirilaren 28a Karguan Alderdi Demokratikoa Letta

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Italiako lehen ministroen zerrenda Aldatu lotura Wikidatan