Italiako margolarien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu

Italiako margolarien zerrenda hurrenkera kronologikoan:

X. mendean[aldatu | aldatu iturburu kodea]

XI. mendean (1000-1099)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

XII. mendean (1100-1199)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Berlinghieri Berlinghiero (1128-1232)
  • Giunta Pisano (1180?-1236?)

XIII. mendean (1200-1299)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Bonaventura Berlinghieri‎ (1215-1274)
  • Bigalloko maisua (+- 1220)
  • Pietro Cavallini (1250-1330)
  • Cimabue (1240-1302)
  • Duccio (1255-1319)
  • Giotto (1267-1337)
  • Pietro Lorenzetti (1280-1348)
  • Simone Martini (1284-1344)
  • Filippo Rusuti (jardunean 1290-1310 inguruan)
  • Jacopo Torriti (jardunean 1291 inguruan)

XIV. mendean (1300-1399)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Fra Angelico (1387-1455)
  • Maso di Banco (jardunean 1348z geroztik)
  • Altichiero (1330-1390)
  • Bicci di Lorenzo (1373-1452)
  • Lorenzo di Bicci (1350-1427)
  • Andrea de Bonaiuto (1343-1377)
  • Jacopo del Casentino (1330-1380)
  • Cennino Cennini (1370-1440)
  • Donatello (1386-1466)
  • Gentile da Fabriano (1370 i.-1427)
  • Andrea da Firenze (1343-1377)
  • Agnolo Gaddi (1396 h.)
  • Taddeo Gaddi (1300-1366)
  • Giottino (1324-1356)
  • Giovannino de Grassi (1350-1398)
  • Ambrogio Lorenzetti (1319-1348)
  • Michelino da Besozzo (jardunean 1388tik 1445era)
  • Giovanni da Milano (jardunean 1346tik 1369ra)
  • Bernabé de Módena (jardunean 1350 inguruan)
  • Tommaso da Modena (1325/26-1379)
  • Lorenzo Monaco (1370-1425)
  • Andrea Orcagna (1308-1368)
  • Masolino da Panicale (1383-1440)
  • Pisanello (1395-1455)
  • Spinello Aretino (1350-1410)
  • Gherardo Stamina (1354-1403)
  • Gherardo Starnina (1354-1403)
  • Francesco Traini (jardunean 1321etik 1365era)
  • Paolo Uccello (1396 i.-1475)

XV. mendean (1400-1499)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Amico Aspertini (1474-1522)
  • Mariotto Albertinelli (1474-1515)
  • Alesso Baldovinetti (1427-1499)
  • Baccio Bandinelli (1493-1560)
  • Jacopo de'Barbari (1445-1515)
  • Doménico di Bartolo (1400-1447)
  • Fra Bartolomeo (1472-1517)
  • Giovanni Antonio Bazzi (1477-1549)
  • Beccafumi (1486-1551)
  • Gentile Bellini (1429 i.-1507)
  • Giovanni Bellini (1430 i.-1516)
  • Jacopo Bellini (1400 i.-1470)
  • Bonifacio Bembo (+- 1440)
  • Benozzo Gozzoli (1421-1497)
  • Andrea di Bertholotti (1462-1492)
  • Neri di Bicci (1419-1491)
  • Giovanni Antonio Boltraffio (1467-1516)
  • Alessandro Bonvicino (1498-1554)
  • Paris Bordone (1495-1570)
  • Sandro Botticelli (1445-1510)
  • Francesco Botticini (1446-1498)
  • Bramantino (1455-1535)
  • Nicolao Branceleon (1460 i.-1526 i.)
  • Zanetto Bugatto (1458-1474)
  • Carpaccio (1460 i.-1525 i.)
  • Andrea del Castagno (1421-1457)
  • Correggio (1494-1534)
  • Piero di Cosimo (1461-¿1521?)
  • Francesco del Cossa (1436-1477)
  • Lorenzo Costa Zaharra (1460-1535)
  • Lorenzo di Credi (1459-1537)
  • Carlo Crivelli (1435-1495)
  • Niccolò Antonio Colantonio (1420 j.)
  • Rosso Fiorentino (1494-1540)
  • Dello Delli (1404-1466)
  • Nicolás Delli (1413-1470)
  • Dosso Dossi (1490 i-1542)
  • Gaudenzio Ferrari (1471 eta 1480-1546 bitartean)
  • Vincenzo Foppa (1430-1515)
  • Ansuino da Forli (+- 1420)
  • Melozzo da Forlì (1438-1494)
  • Piero della Francesca (1416 i.-1492)
  • Francesco Francia (1450-1517)
  • Doménico Ghirlandaio (1449-1494)
  • Ridolfo Ghirlandaio (1483-1561)
  • Giampietrino (c. 1495-1549)
  • Francesco di Giorgio (1439-1502)
  • Giorgione (1477 i.-1510)
  • Jerónimo Savoldo (+-1480-1548)
  • Filippino Lippi (1457-1504)
  • Fra Filippo Lippi (1406 i.-1469)
  • Lorenzo Lotto (1480-1556)
  • Bernardino Luini (1480 edo 1482-1532)
  • Masaccio (1401-1428)
  • Andrea Mantegna (1431 i.-1506)
  • Francesco Melzi (+- 1491-1568/1570)
  • Antonello da Messina (1430-1479)
  • Michelangelo (1475-1564)
  • Marco d'Oggiono (1470-1549)
  • Girolamo del Pacchia (1477?-1530?)
  • Palma Zaharra (1480-1528)
  • Marco Palmezzano (1459 eta 1463-1539 bitartean)
  • Paolo de San Leocadio (1447-1520)
  • Giovanni di Paolo (1403-1482)
  • Pietro Perugino (1445 i.-1523)
  • Baldassare Peruzzi (1481-1537)
  • Pinturicchio (1454-1513)
  • Sebastiano del Piombo (1485 i.-1547)
  • Antonio Pollaiuolo (1431 i.-1498)
  • Piero Pollaiuolo (1441-1496)
  • Ambrogio de Predis (1455-1508)
  • Pontormo (1494-1556)
  • Andrea Previtali (1470-1528)
  • Doménico Puligo (1492-1527)
  • Rafael (1483-1520)
  • Raffaellino del Garbo (1466 edo 1476-1524)
  • Andrea Briosco (1470-1532)
  • Romanino (1484/1487-1566)
  • Giulio Romano (1499?-1546)
  • Francesco Rustici (1474-1554)
  • Salai (1480-1524)
  • Sano di Pietro (1406-1481)
  • Jacopo d'Antonio Sansovino 1486-1570)
  • Rafael Sanzio (1483-1520)
  • Andrea del Sarto (1486-1530)
  • Sassetta (1392-1450 o 1451)
  • Scheggia (1406-1486)
  • Luca Signorelli (1445?-1523)
  • Gian Martino Spanzotti (1455?-1528)
  • Bartolomeo Suardi (1455 i.-1536 i.)
  • Tiziano Vecellio (1488-1576)
  • Cosimo Tura (1430 i.-1495)
  • Giovanni da Udine (1487-1564)
  • Vecchietta (1410-1480)
  • Doménico Veneziano (1410 i.-1461)
  • Andrea del Verrocchio (1435 i.-1488)
  • Leonardo da Vinci (1452-1519)
  • Bernardino Zenale (1460-1526)
  • Marco Zoppo (1433-1498)

XVI. mendean (1500-1599)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Sofonisba Anguissola (1532-1625)
  • Giuseppe Arcimboldo (1527-1593)
  • Niccolò dell'Abbate (1509-1571)
  • Francesco Albani (1578-1660)
  • Alessandro Allori (1535-1607)
  • Cristofano Allori (1577-1621)
  • Sisto Badalocchio (1581-1647)
  • Federico Barocci (1528-1612)
  • Bartolommeo Veneto (j. 1502?)
  • Francesco Bassano Gaztea (1549-1592)
  • Jacopo Bassano (1515-1592)
  • Leandro Bassano (1557-1592)
  • Gianlorenzo Bernini (1598-1680)
  • Giovanni Francesco Bezzi (1530-1570)
  • Bernardo Bitti (1548-1610)
  • Carlo Bononi (1569-1632)
  • Agnolo Bronzino (1503-72)
  • Denys Calvaert (1540-1619)
  • Luca Cambiaso (1527-1585)
  • Annibale Carracci (1560-1609)
  • Ludovico Carracci (1555-1619)
  • Caravaggio (1573-1610)
  • Bartolomeo Carduccio (1560-1608)
  • Vicente Carducho (1576-1638)
  • Giovanni Carlone (1584-1631)
  • Ascanio Condivi (1525-1574)
  • Pietro da Cortona (1596-1669)
  • Juan Bautista Crescenzi (1577-1635)
  • Domenichino (1581-1641)
  • Battista Dossi (1548 h.)
  • Pietro Faccini (1562-1602 edo 1614)
  • Salvatore Giovanni Famiglietti (1544-1602)
  • Doménico Fetti (1589-1623)
  • Fontana (1552-1614)
  • Prospero Fontana (1512-1597)
  • Fede Galizia (1578-1630)
  • Artemisia Gentileschi (1593-1652)
  • Orazio Gentileschi (1563-1639)
  • Guercino (1591-1666)
  • Deodato Guinaccia (jardunean 1550tik aurrera)
  • Giovanni Lanfranco (1582-1647)
  • Pirro Ligorio (1510-1583)
  • Jacobo Ligozzi (1547-1626)
  • Francisco Lupicini (1590-1656)
  • Bartolomeo Manfredi (1582-1622)
  • Angelino Medoro (1567-1618ren ondoan)
  • Pedro Morone (jardunean 1548-1576)
  • Giovanni Battista Moroni (1520-1578)
  • Giovanni Battista Naldini (1537-1591)
  • Angelo Nardi (1584-1664)
  • Orazio Borgianni (1575-1616)
  • Lelio Orsi (1511-1587)
  • Parmigianino (1503-1540)
  • Bartolomeo Passerotti (1529-1592)
  • Doménico Passignano (1559-1636)
  • Tomás Peliguet (jardunean 1538-1561 inguruan)
  • Matteo Pérez d'Aleccio (1547-1616)
  • Francesco Primaticcio (1504-1570)
  • Camillo Procaccini (1551-1621)
  • Guido Reni (1575-1642)
  • Antonio Ricci (jardunean 1590 inguruan)
  • Andrea Sacchi (1599-1661)
  • Francesco Salviati (1510-1563)
  • Santi di Tito (1536-1603)
  • Carlo Saraceni (1570-1620)
  • Massimo Stanzione (1585-1658)
  • Bernardo Strozzi (1581-1644)
  • Agostino Tassi (1566-1644)
  • Pellegrino Tibaldi (1527-1596)
  • Tintoretto (1518-1594)
  • Girolamo da Tréviso (1508-1544)
  • Francesco da Urbino (1545-1582)
  • Perin del Vaga (1501-1547)
  • Tanzio da Varallo (1575-1633)
  • Giorgio Vasari (1511-1574)
  • Paolo Veronese (1528-1588)
  • Daniele da Volterra (1509 i.-1566)
  • Doménico Zampieri (1581-1641)
  • Federico Zuccaro (1542-1609)
  • Taddeo Zuccaro (1529-1566)

XVII. mendean (1600-1699)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Giacomo Amiconi (1685-1752)
  • Jacopo Amigoni (1628-)
  • Evaristo Baschenis (1607-1677)
  • Bernardo Cavallino (1616-1656)
  • Canaletto (1697-1768)
  • Simone Cantarini (1612-1648)
  • Luca Carlevarijs (1663-1730)
  • Carlo Innocenzo Carlone (1686-1775)
  • Rosalba Carriera (1675-1757)
  • Giovanni Benedetto Castiglione (1609-1664)
  • Angelo Michele Colonna (1600-1687)
  • Simón Contarini (1612-1648)
  • Jacques Courtois (1621-1676)
  • Giuseppe Maria Crespi (1665-1747)
  • Donato Creti (1671-1749)
  • Bernardo de' Dominici (1683-1759)
  • Elisabetta Sirani (1638-1665)
  • Gregorio de Ferrari (1647-1726)
  • Giovani Antonio Fumiani (1633-1710)
  • Francesco Furini (1600 eta 1603-1646 bitartean)
  • Giovanni Battista Gaulli (1639-1709)
  • Antonio Gionima (1697-1732)
  • Luca Giordano (1634-1705)
  • Giuseppe Grisoni (1699-1796)
  • Gregorio Lazzarini (1655-1730)
  • Johann Carl Loth (1632-1698)
  • Alessandro Magnasco (1667-1749)
  • Carlo Maratta (1625-1713)
  • Giovanni Paolo Panini (1691-1765)
  • Giovanni Battista Piazzetta (1682-1754)
  • Giovanni Battista Pittoni (1687-1767)
  • Andrea Pozzo (1642-1709)
  • Mattia Preti (1613-1699)
  • Giuseppe Recco (1634-1695)
  • Tommaso Redi (1665-1726)
  • Marco Ricci (1676-1730)
  • Sebastiano Ricci (1659-1734)
  • Giovanni Francesco Romanelli (1610-1662)
  • Salvator Rosa (1615-1673)
  • Francesco Solimena (1657-1747)
  • Tiepolo (1696-1770)
  • Antonio María Zanetti (1680-1757)

XVIII. mendean (1700-1799)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Massimo D'Azeglio (1798-1866)
  • Pompeo Batoni (1708-1787)
  • Bernardo Bellotto (1721-1780)
  • Fernando Brambila (1763-1832)
  • Ubaldo Gandolfi (1728-1781)
  • Corrado Giaquinto (1707-1765)
  • Francesco Guardi (1712-1793)
  • Francesco Hayez (1791-1882)
  • Pietro Longhi (1701-1785)
  • Michele Marieschi (1710-1743)
  • Giovanni Battista Piranesi (1720-1778)
  • Lorenzo Baldissera Tiepolo (1736-1776)
  • Francesco Zuccarelli (1702-1788)

XIX. mendean (1800-1899)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Giacomo Balla (1871-1958)
  • Umberto Boccioni (1882-1916)
  • Constantino Brumidi (1805-1880)
  • Carlo Carrà (1881-1966)
  • Arturo Chelini (1877-1942)
  • Giorgio de Chirico (1888-1978)
  • Alejandro Ciccarelli (1808-1879)
  • Antonio Ciseri (1821-1891)
  • Filippo De Pisis (1896-1956)
  • Giovanni Fattori (1825-1908)
  • Silvestro Lega (1826-1895)
  • Achille Leonardi (1800 i.-1870)
  • Francesco Lojacono (1838-1915)
  • Cesare Maccari (1840-1919)
  • Amedeo Modigliani (1884-1920)
  • Giorgio Morandi (1890-1964)
  • Doménico Morelli (1826-1901)
  • Eleuterio Pagliano (1826-1903)
  • Filippo Palizzi (1818-1899)
  • Giuseppe Pellizza da Volpedo (1868-1907)
  • Pietro Pezzati (1828-1890)
  • Doménico Quattrociocchi (1872-1941)
  • Daniele Ranzoni (1843-1889)
  • Luigi Russolo (1885-1947)
  • Alberto Savinio (1891-1952)
  • Giovanni Segantini (1858-1899)
  • Gino Severini (1883-1956)
  • Ardengo Soffici (1879-1964)
  • Serafino de Tívoli (1826-1892)

XX. mendean (1900-1999)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Enrico Accatino (1920-2007)
  • Valerio Adami (1935-)
  • Afro Basaldella (1912-1976)
  • Claudio Bonichi (1943-)
  • Alberto Burri (1915-1995)
  • Francesco Clemente (1952-)
  • Roberto Crippa (1921-1972)
  • Enzo Cucchi (1949-)
  • Sandro Chia (1946-)
  • Nicola De Maria (1954-)
  • Enrico Donati (1909-)
  • Renato Guttuso (1911-1987)
  • Aldo Locatelli (1915-1962)
  • Piero Manzoni (1933-1963)
  • Tarcisio Merati (1934-1995)
  • Mimmo Paladino (1948-)
  • Mimmo Rotella (1918-2006)
  • Giuseppe Santomaso (1907-1990)
  • Aligi Sassu (1912-2000)
  • Federico Spoltore (1902-1988)
  • Emilio Védova (1919-2006)