Munduko eraikinik garaienen zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu

Hau, munduan eraikitako eraikinik garaienen zerrenda da. Eraikitzen amaitutako eraikinak kontuan hartzeaz gain, altuera maximoa eskuratu duten eraikinak ere hartu dira kontuan.

Azken eguneraketa: 2015eko otsaila

Tallest buildings in the world (over 400m)

Argazkiak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Munduko etxe orratzik garaienak (300 metro baino gehiago)[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Postua Eraikinaren izena Udalerria Herrialdea Garaiera (m) Solairuak Urtea Oharrak
1. Burj Khalifa Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 828 metro 162 2010
2. Shanghai Center Shanghai  Txina 632 metro 128 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
3. Abraj Al Bait Meka  Saudi Arabia 601 metro 120 2012
4. One World Trade Center New York  AEB 541 metro 104 2014
5. CTF Finance Centre Guangzhou  Txina 530 metro 111 2016 Eraikitzen baina altuera maximoan.
6. Taipei 101 Taipei  Taiwan 509 metro 101 2004
7. Shanghai World Financial Center Shanghai  Txina 492 metro 101 2008
8. International Commerce Center Hong Kong  Txina 484 metro 118 2010
9. Petronas Dorrea 1 Kuala Lumpur  Malaysia 452 metro 88 1998
9. Petronas Dorrea 2 Kuala Lumpur  Malaysia 452 metro 88 1998
11. Nanjing Greenland Financial Center Nanjing  Txina 450 metro 89 2010
12. Willis Dorrea Chicago  AEB 442 metro 108 1974
13. KK 100 Shenzhen  Txina 442 metro 97 2011
14. West Tower Guangzhou  Txina 438 metro 103 2010
15. 432 Park Avenue Chicago  AEB 426 metro 85 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
16. Trump International Hotel & Tower Chicago  AEB 423 metro 96 2010
17. Jin Mao Dorrea Shanghai  Txina 421 metro 88 1998
18. Two International Finance Centre Hong Kong  Txina 415 metro 88 2003
19. Al Hamra dorrea Kuwait  Kuwait 413 metro 77 2011
19. Princess Tower Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 413 metro 101 2012
21. 23 Marina Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 395 metro 89 2012
22. CITIC Plaza Guangzhou  Txina 391 metro 80 1997
23. Capital Market Authority Meka  Saudi Arabia 385 metro 76 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
24. Shun Hing Square Shenzhen  Txina 384 metro 69 1996
25. Eton Place Dalian Tower Dalian  Txina 383 metro 80 2014
26. Central Market Abu Dhabi  Arabiar Emirerri Batuak 381 metro 88 2014
26. Empire State Building New York  AEB 381 metro 102 1931
28. Elite Residence Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 380 metro 91 2011
29. Central Plaza Hong Kong  Txina 374 metro 78 1992
30. Federatsia - Vostok dorrea Mosku  Errusia 373 metro 95 2016 Eraikitzen baina altuera maximoan.
31. Txinako Bankuaren Dorrea Hong Kong  Txina 367 metro 70 1990
32. Bank of America Tower New York  AEB 366 metro 54 2008
33. Almas Dorrea Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 363 metro 68 2009
34. Grand International Mansion Guangzhou  Txina 360 metro 60 2012
35. Emirates Office Tower Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 355 metro 54 2000
35. Emirates Park Tower 1 Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 355 metro 82 2012
35. Emirates Park Tower 2 Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 355 metro 82 2013
38. The Marina Torch Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 352 metro 86 2011
38. Oko - South Tower Mosku  Errusia 352 metro 85 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
40. Forum 66 Shenyang  Txina 351 metro 68 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
41. Tuntex Sky Tower Kaohsiung  Taiwan 348 metro 85 1997
42. Aon Center Chicago  AEB 346 metro 83 1973
42. The Center Hong Kong  Txina 346 metro 73 1998
44. John Hancock Center Chicago  AEB 344 metro 100 1969
45. ADNOC Headquarters Abu Dhabi  Arabiar Emirerri Batuak 342 metro 76 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
45. Ahmed Abdul Rahim Al Attar Tower Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 342 metro 76 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
47. The Wharf Times Square Wuxi  Txina 339 metro 68 2014
48. Chongqing World Financial Center Guangzhou  Txina 339 metro 73 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
49. Mercury City Tower Mosku  Errusia 339 metro 75 2013
50. Tianjin Modern City Office Tower Tianjin  Txina 338 metro 65 2016 Eraikitzen baina altuera maximoan.
51. Tianjin World Financial Center Tianjin  Txina 337 metro 76 2011
52. Keangman Hanoi Hanoi  Vietnam 336 metro 72 2011
53. Shimao International Plaza Shanghai  Txina 333 metro 60 2006
53. Rose Tower Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 333 metro 72 2007
55. Minsheng Bank Building Wuhan  Txina 331 metro 68 2006
56. China World Trade Center 3 Beijing  Txina 330 metro 74 2008
56. Ryugyong Hotel Pyongyang  Ipar Korea 330 metro 105 1992
58. Longxi International Hotel Wuxi  Txina 328 metro 72 2011
58. Al Yaqoub Tower Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 328 metro 69 2013
58. Wuxi Suning Plaza Wuxi  Txina 328 metro 68 2014
61. The Index Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 326 metro 80 2010
62. The Landmark Abu Dhabi  Arabiar Emirerri Batuak 324 metro 72 2011
63. Deji Plaza Nanjing  Txina 324 metro 62 2013
64. Yantai Shimao No. 1 The Harbour Yantai  Txina 323 metro 59 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
64. Q1 Tower Gold Coast  Australia 323 metro 78 2005
65. Wenzhou World Trade Center Wenzhou  Txina 322 metro 68 2011
66. Burj Al Arab Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 321 metro 60 1999
67. Nina Tower 1 Hong Kong  Txina 320 metro 80 2006
68. Chrysler Building New York  AEB 319 metro 77 1930
68. New York Times Building New York  AEB 319 metro 52 2007
70. HHHR Dorrea Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 318 metro 72 2010
71. Youth Olympics Center Tower 1 Nanjing  Txina 315 metro 68 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
72. Bank of America Plaza Atlanta  AEB 312 metro 55 1992
73. Moi Center Shenyang  Txina 311 metro 75 2014
74. US Bank Tower Los Angeles  AEB 310 metro 73 1989
74. Menara Telekom Kuala Lumpur  Malaysia 310 metro 55 2001
74. Ocean Heights Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 310 metro 82 2010
77. Jumeirah Emirates Towers Hotel Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 309 metro 56 2001
77. Perla Ibaiko dorrea Guangzhou  Txina 309 metro 71 2011
77. The Shard London Bridge Londres  Erresuma Batua 309 metro 73 2012
77. Steel Peak Mosku  Errusia 309 metro 72 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
77. Guangzhou Fortune Center Guangzhou  Txina 309 metro 68 2015 Eraikitzen baina altuera maximoan.
82. One Island East Hong Kong  Txina 308 metro 70 2008
82. Burj Rafal Riyadh  Saudi Arabia 308 metro 68 2014 Eraikitzen baina altuera maximoan.
84. AT&T Corporate Center Chicago  AEB 307 metro 60 1989
85. The Address Downtown Burj Dubai Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 306 metro 63 2008
85. East Pacific Center Shenzhen  Txina 306 metro 85 2013
85. One57 New York  AEB 306 metro 79 2014
85. Cayan Tower Dubai  Arabiar Emirerri Batuak 306 metro 75 2013
89. JPMorgan Chase Tower Houston  AEB 305 metro 75 1982
89. Etihad dorrea Abu Dhabi  Arabiar Emirerri Batuak 305 metro 79 2011
89. Northeast Asia Trade Tower Incheon  Hego Korea 305 metro 70 2011
92. Baiyoke Tower II Bangkok  Thailandia 304 metro 85 1997
93. Two Prudential Plaza Chicago  AEB 303 metro 64 1990
93. Leatop Plaza Guangzhou  Txina 303 metro 65 2012
93. Moi City Wuxi  Txina 303 metro 72 2014 Eraikitzen baina altuera maximoan.
96. Wells Fargo Plaza Houston  AEB 302 metro 71 1983
96. Kingdom Centre Riyadh  Saudi Arabia 302 metro 41 2002
96. Hiriburuen Hiria - Mosku Dorrea Mosku  Errusia 302 metro 76 2010
96. The Gramercy Residences Makati  Filipinak 302 metro 73 2012
100. We've the Zenith Busan  Hego Korea 301 metro 80 2011
100. Sortaldeko Atea Suzhou  Txina 301 metro 68 2014 Eraikitzen baina altuera maximoan.
102. Aspire Dorrea Doha  Qatar 300 metro 36 2007
102. Arraya 2 Kuwait Hiria  Kuwait 300 metro 56 2009
102. Gran Santiago dorrea Santiago  Txile 300 metro 64 2014 Eraikitzen baina altuera maximoan.
102. Abeno Harukas Osaka  Japonia 300 metro 60 2014

Iturria: Skyscraperpage.com

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Skyscrapers