Software libreko sareko aplikazioen zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu


Bai web aplikazioak tradiziozkoak, bai Web 2.0 aplikazioak software baten gainean eraikita daude. Hemen agertzen den zerrendan webguneko aplikazioetan erabiltzeko moduko software librearen zerrenda bat topatuko duzue. Zerrendan software jabedunaren gainean eraikitako antzeko aplikazioak ezarri ditugu, batzuetan ezagunagoak direlako. Software hau, batzuetan, zerbitzarietan erabiltzeko moduko softwarea da.

Aplikazioa Zerbitzua Azken bertsioa egonkorra Lizentzia mota Eskakizunak Antzeko software jabedun aplikazioak
Gallery Photo sharing 2011 apirila/ 3.0.2 GPL 3 MySQL flickr, Picasa
Piwigo Photo sharing 2011 uztaila / 2.2.4 GPL MySQL + PHP flickr, Picasa
Flowplayer video streaming 2011 martxoa/ 3.2.7 GPL 3 YouTube
Plumi video streaming 2011 uztaila/ 4.2.2 GPL | ZPL YouTube
Libre.fm music streaming AGPL PostgreSQL or MySQL last.fm
CiteSeerX Bibliographic database 2010 urria/ 0.12 Apache MySQL or PostgreSQL SpringerLink
OpenStreetMap mapping CC MySQL or PostgreSQL Google Maps
Tahoe Least-Authority Filesystem file sharing 2011 urtarrila/ v1.8.2 GPL 2 + DropBox, drop.io, Ubuntu One
iFolder file sharing 2010 ekaina/ 3.8.0.3 GPL 2 + DropBox, drop.io, Ubuntu One
AbiCollab Online file editing 2009 / ? GPL 2 MySQL or PostgreSQL Google Docs
Etherpad Online file editing 2010 urria/ 1.1 Apache MySQL or PostgreSQL Google Docs
Eucalyptus (computing) Virtual machine provisioning  ? / 2.0.2 GPL 3 Amazon EC2
Globus Toolkit Virtual machine provisioning 2011 maiatza/ 5.0.4 Apache + MySQL or PostgreSQL Amazon EC2
OpenNebula Virtual machine provisioning 2011 martxoa/ 2.2.0 Apache SQLite3 Amazon EC2
DokuWiki Wiki 2011 urtarrila/ 2.0 GPL 2 Wikispaces
Mediawiki Wiki 2011 ekaina / 1.17.0 GPL 2 MySQL or PostgreSQL Wikispaces
Open Journal Systems publication management 2011 otsaila, 2.3.4 GPL 2 MySQL or PostgreSQL
WordPress Blogak argitaratzeko sistema 2011 apirila/ 3.1.2 GPL 2 MySQL blogger.com
LiveJournal Blogak argitaratzeko sistema  ? / 78.3 blogger.com
Jaiku Blogak argitaratzeko sistema 2009 martxoa, / ? GPL 2 blogger.com
StatusNet Mikroblogintza  ? / 1.0 b2 AGPL 3 MySQL or PostgreSQL Twitter
Piwik web analytics 2011 apirila/ 1.4 GPL 3 google analytics
AppScale Virtual web hosting 2011 uztaila/ 1.5 BSD Google AppEngine
Zimbra Online office suite 2011 apirila/ 7.1 Zimbra Google Docs, 30 Boxes, Google calendar
PHPGroupware Online office suite Google Docs,
FengOffice Online office suite Google Docs,
Etherpad Online office suite 2010 urria/ v1.1 Apache / BSD / LGPL / GPL 2 Google Docs,
Roundcube WebMail  ? / 0.5.2 gmail hotmail
Funambol WebMail  ? / 9.0.0 AGPL gmail hotmail
Xuheki WebMail 2009 martxoa / 0.4 GPL 3 gmail hotmail
Squirrelmail WebMail gmail hotmail
Mailman mailing lists  ? / 2.1.14 GPL Google Groups, Yahoo Groups
FluxBB Foroa  ? / 1.4.5 GPL 2
phpBB Foroa  ? / 3.0.9 GPL 2
Phorum Foroa  ? / 5.2.16 Phorum 2.0
Vanilla Foroa  ? / 2.0.17.0 GPL 2
Funambol Egutegi elektroniko  ? / 9.0.0 AGPLv3 30 Boxes, Google calendar
Openconf Submission management system 2011 martxoa / 4.00
EasyChair Submission management system
Limesurvey internet survey SurveyMonkey, Surveytool, Google Form creator
Cheetah News RSS reader GPL 3 Google Reader
Identi.ca Social aggregation 0.9.7 AGPL FriendFeed
Noserub Social aggregation 2010 martxoa / 0.8.2 MIT FriendFeed
Meneame Social news Digg
Reddit Social news Digg
Mixx Social news Digg
Friendika Distributed social network 2011 otsaila / 2.1 BSD Facebook
Diaspora Distributed social network AGPL Facebook
BuddyPress Distributed social network 2011 apirila / 3.1.2 GPL WordPress Facebook
Elgg Distributed social network 2011 apirila / 1.7.8 GPL2 / MIT Facebook
Scuttle Social bookmarking Delicious
Rubric Social bookmarking Delicious
Connotea Social bookmarking Delicious
Shiftspace Social bookmarking Delicious
Ma.gnolia 2 Social bookmarking Delicious
OpenID Identity / credentials
OAuth Identity / credentials
Shibboleth Identity / credentials
CACert.org Encryption
Phantom Anonymity Protocol
Apertium Translation 2010 iraila /3.2 GPL2 Google Translator
EyeOS Homepage iGoogle, netbives
OpenCroquet Virtual World SecondLife
OpenSimulator Virtual World SecondLife

Beste zerrenda batzuk[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]