Txinako Herri Errepublikako metroen zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu

Hau, Txinako Herri Errepublikan eraikita, eraikitzen edo proiektuan dauden metro, eta metro arinen zerrenda da. Zerrendak metroek gaur egun duten luzera eta etorkizunean izango dutena zehazten du:

Txinako gobernuak egindako milaka milioietako inbertsioengatik, balietek etorkizuneko luzerako datuak eguneraturik ez egotea, 2008ko krisialdiari aurre egiteko gobernuak handitutako aurrekontuengatik, linea berriak eraikiko direla esan dutelako.

Zerrenda honetan zehaztutako 41 metroez gain, beste 23 hiritan, proposamenak prestatzen ari ziren 2009an, baina oraindik zehaztu gabe daude metro horiek izango duten itxura.

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Eraikiak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Txinako Herri Errepublikako metroen zerrenda
Izena Hiria Probintzia Luzera km-tan Eraikitze urtea Azken luzapena Lineak Luzera 2020an km-tan
Beijingo metroa Beijing 465 1969 2013 17 600
Hong Kongeko metroa Hong Kong 188 1979 2009 10 250
Tianjingo metroa Tianjin 132 1984 2013 4 400
Shanghaiko metroa Shanghai 600 1995 2013 13 877
Guangzhouko metroa Guangzhou Guangdong 253 1999 2013 8 500
Changchungo metroa Changchun Jilin 51 2001 2011 2 120
Daliango metroa Dalian Liaoning 104 2003 2013 3 254
Wuhango metroa Wuhan Hubei 73 2004 2013 3 530
Shenzhengo metroa Shenzhen Guangdong 178 2004 2011 4 400
Chongqingeko metroa Chongqing 168 2005 2013 4 400
Nanjingeko metroa Nanjing Jiangsu 87 2005 2010 2 433
Shenyangeko metroa Shenyang Liaoning 55 2009 2012 2 182
Chengduko metroa Chengdu Sichuan 50 2010 2013 2 250
Xi'ango metroa Xi'an Shaanxi 46 2011 2013 2 251
Suzhouko metroa Suzhou Jiangsu 52 2012 2013 2 141
Kunmingo metroa Kunming Yunnan 40 2012 2013 2 300
Hangzhouko metroa Hangzhou Zhejiang 48 2012 1 278
Harbingo metroa Harbin Heilongjiang 17 2013 1 143
Zhengzhouko metroa Zhengzhou Henan 26 2013 1 202

Eraikitzen edo proiektuan[aldatu | aldatu iturburu kodea]


Izena Hiria Probintzia Luzera Eraikitze urtea Lineak etorkizunean Etorkizuneko luzera
Hefeiko metroa Hefei Anhui * km 2014 11 370 km
Nanchango metroa Nanchang Jiangxi * km 2014 5 162 km
Ningboko metroa Ningbo Zhejiang * km 2014 7 250 km
Ordosko metroa Ordos Hiria Barne Mongolia * km 2014
Wuxiko metroa Wuxi Jiangsu * km 2014 5 157 km
Qingdaoko metroa Qingdao Shandong * km 2014 7 231 km
Changshako metroa Changsha Hunan * km 2015 5 150 km
Fuzhouko metroa Fuzhou Fujian * km 2015 7 184 km
Dongguango metroa Dongguan Guangdong * km 2015 5 264 km
Ürümqiko metroa Ürümqi Xinjiang * km 2015 3 65 km
Macauko metro arina Macau * km 2015 2
Wenzhouko metroa Wenzhou Zhejiang * km 2015 200 km
Xuzhouko metroa Xuzhou Jiangsu * km 2016
Shijiazhuango metroa Shijiazhuang Hebei * km 2017
Guiyangeko metroa Guiyang Guizhou * km 2017 5 150 km
Changzhouko metroa Changzhou Jiangsu * km 2018
Taiyuango metroa Taiyuan Shanxi * km 2018 7 282 km
Foshango metroa Foshan Guangdong * km 20xx
Jinango metroa Jinan Shandong * km 20xx

Data zehatzik gabe[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]