Artista zerrenda estiloaren arabera

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search

Artista esanguratsuenak estiloka

Gotikoa[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Izena Jaioterria Urteak Espezialitatea Aipagarria
Italia Giotto 15th-century unknown painters - Five Famous Men (detail) - WGA23920.jpg Flag of Florence.svg Florentzia 1267-1337 Margolaria Florentziako Santa Croce
Italia Duccio Siena.png Siena 1255/1260-1318/1319 Margolaria Maestà
Italia Simone Martini Siena.png Siena 1284-1344 Margolaria Virgilioren alegoria
Herbehereak Limbourg anaiak Flag of Nijmegen.svg Nimega, Hansa 1385-1416 Margolaria Les Très Riches Heures du duc de Berry

Errenazimendua[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Izena Jaioterria Urteak Espezialitatea Aipagarria
Italia Michelangelo Miguel Ángel, por Daniele da Volterra (detalle).jpg Flag of Florence.svg Florentzia 1475-1564 Arkiteko, eskultore eta margolaria Kapera Sixtinoa
Italia Donatello Uffizi Donatello.jpg Flag of Florence.svg Florentzia 1386-1466 Eskultorea David
Italia Masaccio Masaccio Self Portrait.jpg Flag of Florence.svg Florentzia 1401-1428 Margolaria Hirutasuna
Italia Bramante Donato Bramante.jpg Coat of arms of Federico and Guidobaldo da Montefeltro.svg Urbino 1444-1514 Arkitektoa San Lorenzo basilika
Italia Rafael Raffaello Sanzio.jpg Coat of arms of Federico and Guidobaldo da Montefeltro.svg Urbino 1483-1520 Arkitekto eta margolaria Ateneako Eskola, Galatearen Garaipena
Italia Brunelleschi Bunelleschi.jpg Flag of Florence.svg Florentzia 1377-1446 Arkitektoa, eskultorea eta urregina San Lorenzoko basilikaren kupula
Italia Ghiberti Ghiberti.png Flag of Florence.svg Florentzia 1378-1455 Arkitekto, eskultore, idazle eta urregina San Joan bataiategiko ateak
Italia Dante Alighieri Portrait de Dante.jpg Flag of Florence.svg Florentzia 1265-1321 Poeta Jainkotiar komedia
Italia Botticelli Sandro Botticelli 083.jpg Flag of Florence.svg Florentzia 1445-1510 Margolaria Venusen jaiotza, Udaberria
Italia Paolo Uccello Cinque maestri del rinascimento fiorentino, XVI sec, paolo uccello.JPG Flag of Florence.svg Florentzia 1397-1475 Margolari eta matematikaria San Romanoko Bataila
Italia Fra Angelico Fra Angelico portrait.jpg Flag of Florence.svg Florentzia 1390-1455 Margolaria Deikundea
Italia Pierro della Francesca Resurrection detail.JPG Flag of Florence.svg Florentzia 1401-1428 Margolari eta matematikaria

Manierismoa[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Izena Jaioterria Urteak Espezialitatea Aipagarria
Italia Parmigianino Parmigianino Selfportrait.jpg Flag of the Duchy of Parma.svg Parma 1503-1540 Margolaria San Pabloren Konbertsioa
Italia Beccafumi Domenico Beccafumi 064.jpg Bandera de Siena.png Siena 1486-1551 Eskulote, grabatzaile eta margolaria Hirutasunaren triptikoa
Italia Benvenuto Cellini CelliniBust.jpg Flag of Florence.svg Florentzia 1500-1571 Eskultore, grabatzaile eta idazlea Fontainebleau Ninfa
Flag of Flanders.svg Italia Giambologna Goltzius-Bologna.png Royal Standard of the King of France.svg Douai, Nord-Pas de Calais 1529-1608 Eskultorea Merkurio
Italia Pontormo Jacopo Pontormo 069.jpg Flag of Florence.svg Empoli, Florentziako Errepublika 1494-1557 Margolaria L'Alabardiere
Italia Rosso Fiorentino Casa vasari FI, salone, ritratti a, rosso fiorentino frontal view.jpg Flag of Florence.svg Florentzia 1495-1540 Margolaria Gurutzetik eraistea
Italia Bronzino Flag of Florence.svg Florentzia 1503-1572 Margolaria Lucrezia Panciatichiren erretratua
Italia Alessandro Allori Self-portrait by Alessandro Allori.jpg Flag of Florence.svg Florentzia 1535-1602 Margolaria Perlen arrantzaleak
Italia Tintoretto Tintorettoselfportrait.jpg Flag of Most Serene Republic of Venice.svg Venezia 1518-1594 Margolaria San Marcos esklabua askatzen
Grezia Espainia Grekoa El Greco - Portrait of a Man - WGA10554.jpg Flag of Most Serene Republic of Venice.svg Kreta, Veneziako Errepublika 1531-1614 Margolaria Orgazko kondearen ehorzketa
Herbehereak Joachim Wtewael Flag of the Low Countries.svg Utrecht, Espainiar Herbehereak 1566-1638 Margolaria Artzainen mirespena
Italia Giuseppe Arcimboldo Giuseppe Arcimboldo.jpg Flag of the Duchy of Milan (1450).svg Milango Dukerria 1527-1593 Margolaria Udaberria, Uda, Udazkena, Negua, Almirantea, Liburuzaina
Italia Hans von Aachen Aachen Selbstbildnis.jpg Koeln Flagge.gif Köln 1552-1615 Margolaria Justiziaren garaipena
Flag of Flanders.svg Bartholomeus Spranger Flag brabant bandera brabante.png Anberes, Brabanteko Dukerria 1546-1611 Margolaria eta grabatzailea Angelica eta Medoro
Italia Hendrick Goltzius Hendrick Goltzius selfportrait 1593-94.jpg Limburg New Arms.svg Venlo, Linburgoko Dukerria, (Flag of the Low Countries.svg Hamazazpi Probintziak 1558-1617 Margolaria eta grabatzailea Lot eta bere alabak
Italia Paolo Veronese Flag of Most Serene Republic of Venice.svg Verona, Veneziako Errepublika 1528-1588 Margolaria Canáko ezkontzak