ETAk hildakoen zerrenda (1968-1979)

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu

ETAk hildakoen zerrenda 1968 eta 1979 bitartean:

1968[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Guztira: 2

Data Izen-abizenak Udalerria Lurraldea Nola Oharrak
1968-06-07 José Pardines Arcay [1] Billabona Gipuzkoa Tiroz
1968-08-02 Melitón Manzanas [1] Irun Gipuzkoa Tiroz Polizia

1969[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Guztira: 1

Data Izen-abizenak Udalerria Lurraldea Nola Oharrak
1969-04-09 Fermín Monasterio Pérez [1] Bilbo Bizkaia Tiroz Taxi gidaria

1972[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Guztira: 1

Data Izen-abizenak Udalerria Lurraldea Nola Oharrak
1972-08-29 Eloy García Cambra [1] Galdakao Bizkaia Tiroz Udaltzaina

1973[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Guztira: 6

Data Izen-abizenak Udalerria Lurraldea Nola Oharrak
1973-10-24 José Humberto Fouz Escobedo [1] Nafarroa  ? Bahitua eta desagerrarazia, Jorge Juan García Carneiro eta Fernando Quiroga Veiga adiskideekin Donibane Lohizunera zihoanean Espainian debekatua zegoen film bat ikustera. Inork ez du hilketa bere gain hartu; poliziak uste du ETAk polizia sekretutzat hartu eta erail zituela.
1973-10-24 Jorge Juan García Carneiro [1] Nafarroa  ? Bahitua eta desagerrarazia, José Humberto Fouz Escobedo eta Fernando Quiroga Veiga adiskideekin Donibane Lohizunera zihoanean Espainian debekatua zegoen film bat ikustera. Inork ez du hilketa bere gain hartu; poliziak uste du ETAk polizia sekretutzat hartu eta erail zituela.
1973-10-24 Fernando Quiroga Veiga [1] Nafarroa  ? Bahitua eta desagerrarazia, Jorge Juan García Carneiro eta José Humberto Fouz Escobedo adiskideekin Donibane Lohizunera zihoanean Espainian debekatua zegoen film bat ikustera. Inork ez du hilketa bere gain hartu; poliziak uste du ETAk polizia sekretutzat hartu eta erail zituela.
1973-12-20 Luis Carrero Blanco [1] Madril Madril Bonbaz Francisco Francok izendatutako gobernuburua
1973-12-20 Juan Antonio Bueno Fernández [1] Madril Madril Bonbaz Polizia
1973-12-20 José Luis Pérez Mojena [1] Madril Madril Bonbaz

1974[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Guztira: 18

Data Izen-abizenak Udalerria Lurraldea Nola Oharrak
1974-04-03 Gregorio Posadas Zurrón [1] Azpeitia Gipuzkoa Guardia Zibileko kaporala
1974-06-02 Manuel Pérez Vázquez [1] Ataun Gipuzkoa Guardia zibila
1974-09-11 Martín Durán Grande [1] Nafarroa Guardia zibila
1974-09-13 María Ángeles Rey Martínez [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 Baldomero Barral Fernández [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 María Josefina Pérez Martínez [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 Félix Ayuso Pinel [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 Antonio Alonso Palacin [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 María Jesús Arco Tirado [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 Luis Martínez Martín [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 Antonio Lobo Aguado [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 Francisco Gómez Vaquero [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 Miguel Llanos Gancedo [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 Gerardo García Pérez [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 Concepción Pérez Paino [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-09-13 Francisca Baeza Alarcon [1] Madril Madril Bonbaz Rolando tabernako bezeroa
1974-10-29 Jerónimo Vera García [1] Pasaia Gipuzkoa Guardia Zibileko sarjentua
1974-12-17 Argimiro García Estévez [1] Arrasate Gipuzkoa zibila
1974-12-17 Luis Santos Hernández [1] Arrasate Gipuzkoa Guardia Zibileko lotinantordea

1975[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Guztira: 15

Data Izen-abizenak Udalerria Lurraldea Nola Oharrak
1975-03-29 José Díaz Linares [1] Donostia Gipuzkoa Polizia inspektoreordea
1975-04-22 José Ramón Morán González [1] Getxo Bizkaia Polizia inspektorea
1975-05-06 Andrés Segovia Peralta [1] Gernika Bizkaia Guardia zibila
1975-05-07 Fernando Llorente Roiz [1] Bilbo Bizkaia Polizia inspektorea
1975-05-13 Domingo Sánchez Muñoz [1] Gernika Bizkaia Guardia Zibileko lotinantordea
1975-06-05 Mariano Román Madroñal [1] Errekalde Gipuzkoa Guardia zibila
1975-06-06 Ovidio Díaz López [1] Bartzelona Bartzelona Polizia Armatuko kaporala
1975-07-07 Carlos Arginberri Elorriaga [1] Deba Gipuzkoa Autobus gidaria
1975-07-31 Francisco Exposito Camio [1] Usurbil Gipuzkoa Taxi gidaria
1975-08-08 Demetrio Lesmes Martín [1] Hernani Gipuzkoa Zaindaria
1975-10-05 Jesús Pascual Martín Lozano [1] Oñati Gipuzkoa Bonbaz Guardia zibila
1975-10-05 Juan José Moreno Chamorro [1] Oñati Gipuzkoa Bonbaz Guardia zibila
1975-10-05 Esteban Maldonado Llorente [1] Oñati Gipuzkoa Bonbaz Guardia zibila
18/10/75 Manuel López Treviño [1] Zarauz Gipuzkoa Guardia zibila
1975-11-24 Antonio Etxebarria Albisu [2] Oiartzun Gipuzkoa Oiartzungo alkatea

1976[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Guztira: 18

Data Izen-abizenak Udalerria Lurraldea Nola Oharrak
1976-01-17 Manuel Vergara Jiménez [2] Ordizia Gipuzkoa
9-02-1976 Víctor Legorburu Ibarretxe [2] Galdakao Bizkaia Galdakaoko alkatea
1976-02-10 Julián Galartza Aiastui [2] Zizurkil Gipuzkoa Mekanikoa
1-03-1976 Emilio Gezala Aranburu [2] Lezo Gipuzkoa Autobusetako ikuskaria
1976-03-13 Manuel Albizu Idiakez [2] Getaria Gipuzkoa Taxi gidaria
1976-03-18 Ángel Berazadi Urbe [2] Donostia Gipuzkoa Tiroz garondoan
1976-03-30 Vicente Soria Blasco [2] Soraluze Gipuzkoa Langilea
4-04-1976 José Luis Martínez Martínez [2] Hendaia Lapurdi Tiroz Polizia inspektorea
4-04-1976 Jesús María González Ituero [2] Hendaia Lapurdi Tiroz Polizia inspektorea
1976-04-11 Miguel Gordo García [2] Barakaldo Bizkaia Guardia zibila (TEDAX)
3-05-1976 Antonio De Frutos Sualdea [2] Legazpi Gipuzkoa . Guardia Zibileko kaporal lehena
9-06-1976 Luis Carlos Albo Llamosas [2] Basauri Bizkaia Zibila
4-10-1976 Alfredo García González [2] Donostia Gipuzkoa Bonbaz Polizia nazionala
4-10-1976 Luis Francisco Sanz Flores [2] Donostia Gipuzkoa Bonbaz Polizia Nazionaleko inspektorea
4-10-1976 Antonio Palomo Pérez [2] Donostia Gipuzkoa Bonbaz Polizia Nazionaleko inspektoreordea
4-10-1976 José María Elizegi Diaz [2] Donostia Gipuzkoa Bonbaz Foru Aldundiko presidentearen gidaria
4-10-1976 Juan María de Araluze Villar [2] Donostia Gipuzkoa Bonbaz Gipuzkoako Foru Aldundiko presidentea

1977[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Guztira: 12

Data Izen-abizenak Udalerria Lurraldea Nola Oharrak
1977-03-13 Constantino Gómez Barcia[3] Arrasate Gipuzkoa Guardia zibila
1977-04-28 Antonio Galán Aceituno[3] Tolosa Gipuzkoa
1977-06-27 Valentín Godoy Cerezo[3] Gasteiz Araba Polizia
8-10-1977 Ángel Antonio Rivera Navarrón Gernika Bizkaia Guardia zibila
8-10-1977 Augusto Guillermo Unzeta Barrenetxea[3] Gernika Bizkaia Bizkaiko Aldundiko presidentea
8-10-1977 Antonio Hernández Fernández-Segura[3] Gernika Bizkaia Guardia zibila
2-11-1977 José Díaz Fernández[3] Irun Gipuzkoa Udaltzaingoko sarjentua
1977-11-26 Joaquín Ímaz Martínez[3] Iruñea Nafarroa Infanteriako komandantea. Polizia Armatuaren buru.
1977-12-16 Julio Martínez Ezkerro[3] Irun Gipuzkoa FE de las JONSeko zinegotzia Irungo Udalean

1978[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Guztira: 63

Data Izen-abizenak Udalerria Lurraldea Nola Lanbidea
1978-01-11 José Manuel Baena Martín[4] Iruñea Nafarroa Polizia inspektorea
1978-02-24 Manuel Lemos Noya[5] Bilbo Bizkaia Bilboko udaltzaina
5-03-1978 Miguel Ángel Raya Aguilar[5] Gasteiz Araba Polizia
5-03-1978 Joaquín Ramos Gómez[5] Gasteiz Araba Polizia
1978-03-10 José María Acedo Panizo[5] Aduna Gipuzkoa Erretiratutako guardia zibila
1978-03-16 Esteban Beldarrain Madariaga[5] Bilbo Bilboko alkateordea
1978-03-17 Alberto Negro Piguera[5] Lemoiz Bizkaia Lemoizko zentral nuklearreko behargina
1978-03-17 Andrés Guerra Pereda[5] Lemoiz Bizkaia Lemoizko zentral nuklearreko behargina
1978-03-24 Joaquín Vicente Val[5] Gasteiz Araba Polizia
8-05-1978 Manuel López González[5] Iruñea Nafarroa . Guardia zibila
9-05-1978 Juan Marcos González[5] Donostia Gipuzkoa Guardia zibila
9-05-1978 Miguel Iñigo Blanco[5] Donostia Gipuzkoa Guardia zibila
1978-05-18 Alfredo Aristondo Trincado[5] Pasaia Gipuzkoa Francoren Guardiako kide ohia
1978-06-27 Francisco Martínez González[5] Donostia Gipuzkoa Polizia Armatuko sarjentua
1978-06-28 José María Portell[5] Bilbo Bizkaia Lapa-bonbaz Egunkari bateko erredaktore nagusia
1978-07-05 Domingo Merino Arévalo[5] Zarautz Gipuzkoa Zibila
1978-07-08 Javier Jauregi Bernaola[5] Lemoa Bizkaia Lemoako bake-epailea
1978-07-21 Juan Antonio Pérez Rodríguez[5] Madril Guardia zibila
1978-09-25 José Zafra Régil[5] Donostia Gipuzkoa Guardia zibila
2-10-1978 Ramón Quintero Ávila[5] lizarra Gipuzkoa Zaindaria
3-10-1978 Francisco Asís Liesa Morote[5] Bilbo Bizkaia Itsas Armadako bigarren komandantea
9-10-1978 Ángel Pacheco Pata[5] Markina Bizkaia Guardia Zibileko kaporala
1978-10-13 Ramón Muiños Fernández[5] Bilbo Bizkaia Polizia Armatuko kidea
1978-10-13 Elías García González[5] Bilbo Bizkaia Polizia Armatuko kidea
1978-10-14 Alberto Villena Castillo[5] Lekeitio Bizkaia Guardia zibila
1978-10-22 Luciano Mata Corral[5] Getxo Bizkaia Guardia Zibileko sarjentua
1978-10-22 Luis Carlos Gancedo Ruiz[5] Getxo Bizkaia Guardia zibila
1978-10-25 José Benito Díaz[5] Bilbo Bizkaia Polizia Armatuko kidea
1978-10-25 Epifanio Vidal Mazquez[5] Durango Bizkaia Langilea
1978-10-26 Andrés Silverio Martín[5] Bilbo Bizkaia Guardia zibila
1978-10-30 Ignacio Olaitz Mitxelena[5] Andoain Gipuzkoa
1978-11-20 José Benito Sánchez[5] Basauri Bizkaia Polizia Armatuko kaporala
1978-11-20 Benjamín Sancho Mejido[5] Nafarroa Polizia Armatuko kidea
1978-11-25 Elías Elexpe Astondoa[5] Amorebieta-Etxano Bizkaia Taxi gidaria
1978-11-27 Heliodoro Arriaga Ziaurriz[5] Villabona Gipuzkoa Guardia zibila
1978-11-29 Alejandro Hernández Cuesta[5] Irun Gipuzkoa Zibila
1-12-1978 Manuel León Ortega[5] Oñati Gipuzkoa Guardia zibila
5-12-1978 Ángel Cruz Salcines[5] Donostia Gipuzkoa Udaltzaina
5-12-1978 José María Serrais Llasera[5] Donostia Gipuzkoa Polizia komisarioa
5-12-1978 Gabriel Alonso Perejil[5] Donostia Gipuzkoa Polizia komisariordea
9-12-1978 Vicente Rubio Ereño[5] Santurtzi Bizkaia Erretiratutako militarra
1978-12-13 Saturnino Sota Argaiz[5] Gasteiz Araba Epresaria
1978-12-13 Juan Jiménez Gómez Pasaia Gipuzkoa Pasaiako udaltzainburua
1978-12-17 Diego Fernández Montes[5] Donostia Gipuzkoa Lehorreko Armadako erretiratutako militarra
1978-12-19 Joaquín María Azada[5] Getxo Bizkaia Industria teknikaria
1978-12-23 Pedro Garrido Caro[5] Donostia Gipuzkoa Denda baten jabea
1978-12-27 José María Arrizabalaga Arkotxa[5] Ondarroa Bizkaia
1978-12-30 Lisardo Sampil Belmonte[5] Iurre Bizkaia Taxilaria
1978-12-31 José Luis Vicente Cantón[5] Laudio Araba Enpresaburua

1979[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Guztira: 76[6]

Ondorengo taularen iturria Espainiako Terrorismoaren Biktimen Fundazioa da.[7]

Data Izen-abizenak Lanbidea Hilketaren gertalekua
1979-01-02 Francisco Berlanga Robles Polizia nazionala Iruñea
1979-01-02 Jose Maria Herrera Hernandez Militarra (komandantea) Donostia
1979-01-03 Cosntantino Ortin Gil Gobernadore militarra, dibisioko jenerala Madril
1979-01-05 Ciriaco Sanz García Guardia zibila Laudio
1979-01-06 Hortensia Gonzalez Ruiz Ikaslea Beasain
1979-01-06 Antonio Ramirez Gallardo Guardia zibila Beasain
1979-01-13 Miguel García Poyo Guardia zibila Azpeitia
1979-01-13 Francisco Gomez Gómez-Jiménez Guardia zibila Azpeitia
1979-01-13 Francisco Mota Calvo Guardia zibila Azpeitia
1979-01-27 Jesus Ulayar Liciaga Dendaria Etxarri
1979-01-29 Esteban Saez Gomez Guardia zibila Tolosa
1979-01-30 Jose Fernando Artola Goicoechea Merkataritzako ordezkaria Antzuola
1979-01-31 Felix de Diego Martinez Guardia zibila Irun
1979-02-03 Jose Diez Pérez Guardia zibila Andoain
1979-02-06 Jose Antonio Vivo Undabarrena Olaberriko alkatea Olaberria
1979-02-14 Sergio Borrajo Palacin Militarra, lotinant koronela Gasteiz
1979-02-23 Benito Arroyo Gutierrez Guardia zibila Deba
1979-03-09 Miguel Chavarri Isasi Udaltzaingoko burua Beasain
1979-03-16 Jose Maria Maderal Oleaga Iberduero enpresako langilea- Bilbo
1979-03-23 Antonio Recio Claver Polizia nazionala Gasteiz
1979-04-05 Pedro Fernandez Serrano Kafetegi baten jabea Iruñea
1979-04-06 Adolfo Mariñas Vence Zibila Tolosa
1979-04-07 Miguel Orenes Guillamont Polizia nazionala Donostia
1979-04-07 Juan Bautista Peralta Montoya Polizia nazionala Donostia
1979-04-07 Gines Pujante García Polizia nazionala Donostia
1979-04-09 Dionisio Imaz Gorostiza-Goiza Ordiziako lantegi baten jabea Donostia
1979-04-17 Juan Bautista García Guardia zibila Tolosa
1979-04-28 Pedro Ruiz Rodriguez Udaltzaina Durango
1979-04-30 Juan Diaz Roman Guardia zibila Oñati
1979-05-02 Jose Miguel Maestre Rodriguez Guardia zibila Beasain
1979-05-02 Antonio Peña Solis Guardia zibila Beasain
1979-05-17 Antonio Pérez García Taberna baten jabea Lemoa
1979-05-25 Jesus Abalos Gimenez Militarra, infanteriako koronela Madril
1979-05-25 Lorenzo Gomez Borrero Txoferra Madril
1979-05-25 Luis Gomez Hortiguela Militarra, lotinant jenerala Madril
1979-05-25 Agustin Laso Corral Militarra, infanteriako koronela Madril
1979-06-05 Luis Berasategui Mendizabal Industrialaria Bergara
1979-06-07 Andres Varela Rua Militarra, komandantea Tolosa
1979-06-13 Angel Baños Espada Zentral nuklearreko muntatzailea Lemoiz
1979-06-19 Hector Abraham Muñoz Espinoza Zaharkinen saleroslea Irun
1979-06-22 Diego Alfaro Orihuela Merkataritzako ordezkaria Basauri
1979-06-22 Francisco Medina Albala Igeltseroa Donostia
1979-07-21 Jesus Maria Colomo Rodriguez Zerbitzaria Beasain
1979-07-28 Moises Cordero López Guardia zibila Donostia
1979-07-28 Emilio López de La Peña Polizia nazionala Bilbo
1979-07-28 Antonio Pastor Martin Guardia zibila Donostia
1979-07-28 Miguel Angel Saro Pérez Polizia nazionala Bilbo
1979-07-29 Jose Manuel Amaya Pérez Zibila Madril
1979-07-29 Dorotea Fetiz Ikaslea Madril
1979-07-29 Jose Manuel Juan Boix Ikaslea Madril
1979-07-29 Juan Luna Azol Guardia zibil erretiratua Madril
1979-07-29 Jesus Pérez Palma Ikaslea Madril
1979-07-29 Guadalupe Redondo Vian Etxeko andrea Madril
1979-07-29 Dionisio Rey Amez Polizia nazional erretiratua Madril
1979-08-04 Juan Jose Tauste Sanchez Guardia zibila Eibar
1979-08-08 Antonio Nieves Cañuelo Guardia zibila Sondika
1979-08-13 Manuel Ferreira Simois Udaltzaina Portugalete
1979-08-16 Antonio López Carrera Basozaina Sondika
1979-08-30 Aureliano Calvo Val Polizia nazionala Donostia
1979-08-30 Jose Maria Pérez Rodriguez Polizia nazionala Zumarraga
1979-09-13 Modesto Carriegas Pérez Hispano Americano bankuko sukurtsaleko zuzendaria Barakaldo
1979-09-19 Julian Ezquerro Serrano Militarra, estatu nagusiko komandantea Bilbo
1979-09-19 Aurelio Pérez-Zamora Camara Militarra, zalduneriako koronela Bilbo
1979-09-23 Lorenzo Gonzalez-Valles Sanchez Gobernadore militarra, jenerala Donostia
1979-09-26 Sixto Holgado Agudo Taxilaria Errenteria
1979-09-29 Luis Maria Uriarte Alzaa Bediako alkate ohia Lemoa
1979-09-30 Pedro Goiri Rovira Zerbitzaria Getxo
1979-09-30 Alfonso Manuel Vilariño Doce Udaltzaingoko burua Zornotza
1979-10-08 Carlos Sanz Biurrun Polizia nazionala Iruñea
1979-10-11 Antonio Mesa Portillo Polizia nazionala Getxo
1979-10-31 Manuel Fuentes Fontan Guardia zibila Portugalete
1979-11-12 Fernando Espinola Rodriguez ICONAko basozaina Oiartzun
1979-11-28 Antonio Ales Martinez Guardia zibila Azpeitia
1979-11-28 Angel García Pérez Guardia zibila Azpeitia
1979-11-28 Pedro Sanchez Marfil Guardia zibila Azpeitia
1979-12-18 Juan Cruz Montoya Ortueta Unibertsitate egoitzako atezaina Gasteiz

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]