Zerrenda:Elena Odriozolaren lanak eta sariak

Wikipedia, Entziklopedia askea
Elena Odriozolaren lanen zerrenda» orritik birbideratua)
Jump to navigation Jump to search
Artikulu nagusia: «Elena Odriozola»

Elena Odriozola ilutratzaileak argitaratutako lanak:

  • Agure jakagorria. Jesus Mari Olaizola "Txiliku" / Elena Odriozola (Elkar, 1995).
  • Ahatetxoa eta sahats negartia. Mariasun Landa / Elena Odriozola (Elkar, 1997).
  • Zergatik ez du kantatzen txantxagorriak?. Xabier Mendiguren Elizegi / Elena Odriozola (Elkar, 1997).
  • Amona, zure Iholdi. Iholdi (Mariasun Landa) pertsonaia. Mariasun Landa / Elena Odriozola (Kometa, 1998).
  • Txoko txiki txukuna. Joxantonio Ormazabal /Elena Odriozola (Elkarlanean, 1998).
  • Botoi bat bezala. Juan Kruz Igerabide / Elena Odriozola (Anaya, 1999).
  • Ortzadarraren kantua. Jon Suarez Barrutia/ Elena Odriozola (Aizkorri, 1999).
  • Zak zikoina. Joxemari Iturralde / Elena Odriozola (Elkar, 2000).
  • Dindirri = Flick. Anjel Lertxundi / Elena Odriozola (Gara, 2000).
  • Gorritxo eta Beltxiko. Joxantonio Ormazabal /Elena Odriozola (Elkar, 2000).
  • Axa mixa zilarra. Jesus Mari Olaizola "Txiliku" / Elena Odriozola (Elkar, 2000).
  • Kofi itsasora bidean. Javi Cillero Goiriastuena / Elena Odriozola (Elkar, 2001).
  • Izar euria. Felipe Juaristi / Elena Odriozola (Elkar, 2001).
  • Bihotza zubi. Joxantonio Ormazabal /Elena Odriozola (Elkar, 2001).
  • Hosto gorri, hosto berde. Juan Kruz Igerabide / Elena Odriozola (Atenea, 2002).
  • Roke izeneko comuna. Antton Dueso / Elena Odriozola (Aizkorri, 2002).
  • Maiderren taupada bilduma. Maite Gonzalez / Elena Odriozola (Alberdania, 2002).
  • Marlene eta taxizapata. Mariasun Landa / Elena Odriozola (SM, 2002).
  • Astoari konfiturak. Juan Luis Mugertza Unanue / Elena Odriozola (Aizkorri, 2002).
  • Hiztegi jolastia. Joxantonio Ormazabal /Elena Odriozola (Elkar, 2002).
  • Eta txorimaloa mintzatu zen. Ruben Ruiz / Elena Odriozola (Elkar, 2002).
  • Paularen zazpi gauak. Patxi Zubizarreta / Elena Odriozola (Giltza, 2002).
  • Usoa: Lehen kanpamendua. Patxi Zubizarreta / Elena Odriozola (Erein, 2002).
  • Usoa; Zelatan. Patxi Zubizarreta / Elena Odriozola (Erein, 2002).
  • Margarita. Ruben Dario / Elena Odriozola (Imaginarium, 2003).
  • Bosniara nahi. Juan Kruz Igerabide / Elena Odriozola (Aizkorri, 2003).
  • Amona basoan galdu zenekoa. Arantxa Iturbe / Elena Odriozola (Elkar, 2003).
  • Haydn-en loroa. Felipe Juaristi / Elena Odriozola (Aizkorri, 2003).
  • Euria. Daniel Nesquens / Elena Odriozola (Aizkorri, 2003).
  • Eta txorimaloa mintzatu zen. Ruben Ruiz / Elena Odriozola (Aizkorri, 2003).
  • Dindirri. Anjel Lertxundi / Elena Odriozola (SM, 2003).
  • Osaba Bin Floren. Jesus Mari Olaizola "Txiliku" / Elena Odriozola (Elkar, 2003).
  • Norak suhiltzaile izan nahi du. Arantxa Iturbe / Elena Odriozola (Elkarlanean, 2003).
  • Zaldiko-maldikoan. Ana Urkiza / Elena Odriozola (Aizkorri, 2003).
  • Usoa: bidaia kilikagarria. Patxi Zubizarreta / Elena Odriozola Erein, 2003.
  • Usoa: karpeta morea. Patxi Zubizarreta / Elena Odriozola (Erein, 2003).
  • Atxiki sekretua: sorginaren eskuliburua. Patxi Zubizarreta / Elena Odriozola (Elkar, 2004).
  • Hiru lagun. Patxi Zubizarreta / Elena Odriozola (Ibaizabal, 2005).
  • Gorputz osorako poemak. Juan Kruz Igerabide / Elena Odriozola (Aizkorri, 2005).
  • Maitagarrien hiru ipuin. Gustavo Martín Garzo / Elena Odriozola (Elkar, 2005).
  • Begira begira: tradizioaren leihotik. Batzuen artean / Elena Odriozola (Elkar, 2006).
  • Zaharrak berri, euriak. Elena Larreategi / Elena Odriozola (Gero, 2006).
  • Ilunorduak eta argilaurdenak. Joxantonio Ormazabal /Elena Odriozola (Elkar, 2007).
  • Marrazkitan blai. Daniel Nesquens / Elena Odriozola (Aizkorri, 2007).
  • Furia. Patxi Zubizarreta / Elena Odriozola (Erein, 2007).
  • Sekretuak belarrira. Ruben Ruiz / Elena Odriozola (Aizkorri, 2007).
  • Kafka eta panpina bidaiaria. Jordi Serra i Fabra / Elena Odriozola (Elkar, 2008).
  • Nire eskola. Jordi Serra i Fabra / Elena Odriozola (Erein, 2008).
  • Ipuinen haria. Ferida Wolff eta Harreit May Savitz / Elena Odriozola (Ttarttalo, 2008).
  • Amilami: laminen istoriak. Juan Kruz Igerabide / Elena Odriozola Elkar, 2008.
  • Basoak badu sekretu bat. Javier Sobrino / Elena Odriozola (Txalaparta, 2009).
  • Aharrausi printzesa. Carmen Gil / Elena Odriozola (Txalaparta, 2009).
  • Printzesa begi-zulo. Juan Kruz Igerabide / Elena Odriozola (Elkar, 2009).
  • Sasi guztien gainetik. Itziar Zubizarreta / Elena Odriozola (Galtzagorri Elkartea, 2010).
  • Haizelami. Joxantonio Ormazabal /Elena Odriozola (Elkar, 2010).
  • Eguberria: 24 ohitura, kantu eta istorio. Juan Kruz Igerabide / Elena Odriozola (Nerea, 2012).
  • Haizea sahats artean. Keneth Grahame / Elena Odriozola (Erein, 2013).
  • Ur: erori ez nahi duen tanta. Juan Kruz Igerabide / Elena Odriozola (Denonartean, 2014).
  • Mundua baloi batean. Patxi Zubizarreta / Elena Odriozola (Elkar, 2014).
  • Galtxagorri langileak. Mitxel Murua / Elena Odriozola (Ikaselkar, 2014).
  • Ahatetxo itsusia. Arantza Zugazagasti / Elena Odriozola (Ikaselkar, 2014).
  • Gulliver Liliputen. Arantza Zugazagasti / Elena Odriozola Ikaselkar, 2014.
  • Izei txikia. Joxantonio Ormazabal /Elena Odriozola (Ikaselkar, 2014).
  • Elsa eta paradisua. Mariasun Landa / Elena Odriozola Giltza, 2015.
  • Azken balada. Mariasun Landa / Elena Odriozola (Erein, 2016)

Prentsan kolaborazioak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Sariakː[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • 2006: Espainiako Haur eta Gazte literaturako ilustrazio onenaren bigarren saria, La princesa que bostezaba a todas horas.
  • 2009: Euskadi Saria, Aplastamiento de las gotas.
  • 2010: Cj Picture Book Award for new publications, Oda a una estrella.
  • 2013: Euskadi Saria, Tropecista lanagatik.
  • 2014: Junceda Internacional Saria.
  • 2015: Espainiako Ilustrazio Sari Nazionala.
  • 2015: Bratislavako Ilustrazioen Biurtekoko Urrezko Sagarra, Frankenstein lanagatik. [2]

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. «Galtzagorri. Behinola. Sormenez» Behinola aldizkaria ISSN 1575-8168. 35.zkia (2017ko ekaina)33-36 orr.
  2. Elena Odriozola 2017-11-08 . Noiz kontsultatua: 2018-04-12.