Fitxategi:Escut de Novelda (1980).svg

Orriaren edukia ez da onartzen beste hizkuntza batzuetan.
Wikipedia, Entziklopedia askea

Bereizmen handikoa(SVG fitxategia, nominaldi 1.266 × 961 pixel, fitxategiaren tamaina: 76 KB)

Fitxategi hau Wikimedia Commonsekoa da. Hango deskribapen orriko informazioa behean duzu.
Commons gordailu bat da, lizentzia askea duten multimedia fitxategiena. Lagun dezakezu.

Fitxategi hau Wikimedia Commonsekoa da

Laburpena

Deskribapena
Català: Escut utilitzat des de 1980 per l'Ajuntament de Novelda (Vinalopó Mitjà, País Valencià). Es tracta de la proposta d'escut que va fer Vicente Sala Cañellas el 1980 com a cronista oficial de Novelda. L'escut però, no arribà a aprovar-se oficialment. Segons Sala Cañelles, tindria la següent descripció «Primer quarter: és el mateix que de sempre n'ha tingut, que rememora l'època en què Novelda n'era Vila de Reialenc. Segon quarter: cinc cornelles negres en actitud de vol, que és el blason dels Cornel d'Aragó, cognom vinculat als Maça, primers en el senyoriu d'aquesta Vila. Tercer quarter: Ha estat dividit verticalment en dos: la part esquerra són les 3 maces, que era el blasó dels Maça de Lizana, abans referits; la meitat dreta són les quatre barres [en realitat, pals] d'Aragó. Quart i últim quarter: representa el blasó del cognom Luna (un dels que feia servir el senyoriu d'aquesta) i que procedia dels seus avantpassats, dels Luna d'Aragó (Artal i Raimon Luna) que van ser dels fundadors de la noblesa d'Aragó i van actuar donant suport al Rei Jaume I. El blasó dels dos dits germans s'ha refós en un, col·locant una mitja lluna a la part superior i en l'altra part inferior les caselles o escacats de l'altre. Així figura en l'escut del 2on marqués de la Romana a què abans ens hem referit. La corona que sobreposa l'escut que proposem és la que correspon a la de marquesat, que és la que correspon. Els sostenidors, són els dos dracs alats d'Aragó, com s'ha dit abans i són el que correspon.»
Español: Escudo utilizado desde 1980 por el Ayuntamiento de Novelda (Alicante, España). Se trata de la propuesta de escudo que hizo Vicente Sala Cañellas en 1980 como cronista oficial de Novelda. El escudo no llegó a aprobarse oficialmente. Según Sala Cañelles tendría la siguiente descripción: «Primer cuartel: es el mismo que de siempre viene teniendo, que rememora la época en que Novelda era Villa de Realengo. Segundo cuartel; 5 cornejas negras, en actitud de vuelo, que es el blasón de los Cornel de Aragón, apellido éste vinculado a los Maça, primeros en el Señorío de esta Villa. Tercer Cuartel: ha sido dividido verticalmente en dos: la parte izquierda son las 3 mazas, que era el blasón de los Maça de Lizana, antes referidos; la mitad derecha son las 4 barras [palos] de Aragón. Cuarto y último cuartel: representa el blasón del apellido Luna (uno fr lod que usaba el Señorío de ésta) y que procedía de sus antepasados los Luna de Aragón (Artal y Raymundo Luna) que fueron de los fundadores de la nobleza de Aragón y actuaron apoyando al Rey Jaime I. El blasón de los dichos hermanos se ha refundido en uno, colocando una media Luna en la parte superior y en la otra parte inferior los “jaqueles” o ajedrezados del otro. Así figura en el escudo del 2.º Marqués de la Romana a que antes nos hemos referido. La corona que sobrepone el escudo que proponemos es la que corresponde a la de Marquesado, que es la que corresponde. Los sostenes, son los Dragones Alados de Aragón, como dicho antes y son lo que corresponde.»
English: Coat of arms of Novelda (Valencian Community, Spain)
Data
Jatorria Original or elements in public domini (dibuix inclós a l'informe de la «proposta d'escut per a Novelda» de 1980, aprovat per l'Ajuntament, i reproduït a 1) & Norberak egina
Egilea Lluís Cuadra i Enric Ruscalleda (de la versió original de 1980), Macondo (versió en .svg, 22/05/2016)
Beste bertsioak

Lizentzia

Nik, lan honen egileak, argitaratzen dut ondorengo lizentzia pean:
w:eu:Creative Commons
eskuduntza berdin partekatu
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.
Askea zara:
  • partekatzeko – lana kopiatzeko, banatzeko eta bidaltzeko
  • birnahasteko – lana moldatzeko
Ondorengo baldintzen pean:
  • eskuduntza – Egiletza behar bezala aitortu behar duzu, lizentzia ikusteko esteka gehitu, eta ea aldaketak egin diren aipatu. Era egokian egin behar duzu hori guztia, baina inola ere ez egileak zure lana edo zure erabilera babesten duela irudikatuz.
  • berdin partekatu – Lan honetan oinarrituta edo aldatuta berria eraikitzen baduzu, emaitza lana hau bezalako lizentzia batekin argitaratu behar duzu.
Insignia Irudi honek bandera, armarri, zigilu edo bestelako entseina ofizial bat erakusten du. Sinbolo hauen erabilpena mugatuta dago herrialde askotan. Muga hauek egile eskubideekiko independienteak dira.

Irudi-oineko testuak

Add a one-line explanation of what this file represents
Coat of arms of Novelda since 1980 (Valencian Community, Spain)

22 maiatza 2016

MIME type ingelesa

image/svg+xml

Fitxategiaren historia

Data/orduan klik egin fitxategiak orduan zuen itxura ikusteko.

Data/OrduaIruditxoaNeurriakErabiltzaileaIruzkina
oraingoa20:33, 4 apirila 202320:33, 4 apirila 2023 bertsioaren iruditxoa1.266 × 961 (76 KB)Macondocolors
01:19, 12 abendua 201901:19, 12 abendua 2019 bertsioaren iruditxoa1.266 × 961 (160 KB)Macondocastell i cornelles
20:37, 3 urria 201920:37, 3 urria 2019 bertsioaren iruditxoa1.266 × 961 (231 KB)MacondoCorona i colors
04:40, 22 maiatza 201604:40, 22 maiatza 2016 bertsioaren iruditxoa1.266 × 995 (259 KB)MacondoUser created page with UploadWizard

Hurrengo orrialdeek dute fitxategi honetarako lotura:

Fitxategiaren erabilera orokorra

Hurrengo beste wikiek fitxategi hau darabilte:

Ikus fitxategi honen erabilpen global gehiago.

Metadatuak