Frantziako hiri nagusien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search

Frantziako hiri nagusien zerrenda honetan biztanle kopuruaren arabera lehenengo 80 hiriak agertzen dira, udalerri bakoitzean erroldatutako jendea kontuan hartuta soilik, metropoli-barrutia barne hartu gabe, alegia.

2005eko uztaileko datuak ageri dira taulan.

Zbk. Hiria Departamendua Eskualdea 1999ko martxoan 2005eko uztailean
1 Paris Paris Île-de-France 2.125.246 2.166.200
2 Marseilla Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 798.430 826.700
3 Lyon Rhône Auvernia-Rhône-Alpeak 445.452 467.400
4 Tolosa Garona Garaia Okzitania 390.350 437.100
5 Niza Itsas Alpeak Provence-Alpes-Côte d'Azur 342.738 346.900
6 Nantes Loire-Atlantique Pays de la Loire 270.251 281.800
7 Estrasburgo Bas-Rhin Grand Est 264.115 272.500
8 Montpellier Hérault Okzitania 225.392 248.000
9 Bordele Gironda Akitania Berria 215.363 229.500
10 Lille Nord Hauts-de-France 184.657 224.900
11 Rennes Ille-et-Vilaine Bretainia 206.229 210.500
12 Reims Marne Grand Est 187.206 184.800
13 Le Havre Seine-Maritime Normandia 190.905 183.600
14 Saint-Étienne Loire Auvernia-Rhône-Alpeak 180.210 175.500
15 Toulon Var Provence-Alpes-Côte d'Azur 160.639 167.400
16 Grenoble Isère Auvernia-Rhône-Alpeak 153.317 155.100
17 Angers Maine-et-Loire Pays de la Loire 151.279 153.000
18 Dijon Côte-d'Or Borgoina-Franche-Comté 149.867 150.800
19 Brest Finistère Bretainia 149.634 145.100
20 Nîmes Gard Okzitania 133.424 144.000
21 Le Mans Sarthe Pays de la Loire 146.105 143.800
22 Aix-en-Provence Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 134.222 141.200
23 Clermont-Ferrand Puy-de-Dôme Auvernia-Rhône-Alpeak 137.140 139.300
24 Saint-Denis Réunion Réunion 131.557 138.600
25 Amiens Somme Hauts-de-France 135.501 136.600
26 Tours Indre-et-Loire Centre-Val de Loire 132.820 136.400
27 Limoges Haute-Vienne Akitania Berria 133.968 135.100
28 Villeurbanne Rhône Auvernia-Rhône-Alpeak 124.215 134.800
29 Metz Moselle Grand Est 123.776 124.200
30 Besançon Doubs Borgoina-Franche-Comté 117.733 116.100
31 Perpinyà Ekialdeko Pirinioak Okzitania 105.115 115.000
32 Orléans Loiret Centre-Val de Loire 113.126 113.200
33 Mulhouse Haut-Rhin Grand Est 110.359 110.900
34 Boulogne-Billancourt Hauts-de-Seine Île-de-France 106.367 110.300
35 Caen Calvados Normandia 113.987 108.900
36 Rouen Seine-Maritime Normandia 106.592 108.300
37 Nancy Meurthe-et-Moselle Grand Est 103.605 106.300
38 Argenteuil Val-d'Oise Île-de-France 93.961 102.400
39 Montreuil Seine-Saint-Denis Île-de-France 90.674 100.600
40 Saint-Paul Réunion Réunion 87.712 99.300
41 Roubaix Nord Hauts-de-France 96.984 97.600
42 Saint-Denis Seine-Saint-Denis Île-de-France 85.832 96.600
43 Fort-de-France Martinika Martinika 94.049 ?
44 Tourcoing Nord Hauts-de-France 93.540 92.200
45 Avignon Vaucluse Provence-Alpes-Côte d'Azur 85.935 90.800
46 Poitiers Vienne Akitania Berria 83.448 89.200
47 Créteil Val-de-Marne Île-de-France 82.154 89.000
48 Nanterre Hauts-de-Seine Île-de-France 84.281 87.800
49 Versailles Yvelines Île-de-France 85.726 87.100
50 Courbevoie Hauts-de-Seine Île-de-France 69.694 84.000
51 Paue Pirinio Atlantikoak Akitania Berria 78.732 83.000
52 Asnières-sur-Seine Hauts-de-Seine Île-de-France 75.837 82.800
53 Vitry-sur-Seine Val-de-Marne Île-de-France 78.908 82.500
54 Colombes Hauts-de-Seine Île-de-France 76.757 81.400
55 Aulnay-sous-Bois Seine-Saint-Denis Île-de-France 80.021 81.200
56 Rueil-Malmaison Hauts-de-Seine Île-de-France 73.469 77.800
57 Arroxela Charente-Maritime Akitania Berria 76.584 77.300
58 Saint-Pierre Réunion Réunion 68.915 75.500
59 Saint-Maur-des-Fossés Val-de-Marne Île-de-France 73.069 75.200
60 Antibes Itsas Alpeak Provence-Alpes-Côte d'Azur 72.412 75.000
61 Champigny-sur-Marne Val-de-Marne Île-de-France 74.237 74.900
62 Calais Pas-de-Calais Hauts-de-France 77.333 74.200
63 Aubervilliers Seine-Saint-Denis Île-de-France 63.136 72.000
64 Béziers Hérault Okzitania 69.153 71.600
65 Bourges Cher Centre-Val de Loire 72.480 70.800
66 Cannes Itsas Alpeak Provence-Alpes-Côte d'Azur 67.304 70.400
67 Dunkerque Nord Hauts-de-France 70.850 69.400
68 Le Tampon Réunion Réunion 60.323 69.200
69 Saint-Nazaire Loire-Atlantique Pays de la Loire 65.874 68.200
70 Drancy Seine-Saint-Denis Île-de-France 62.263 66.100
71 Colmar Haut-Rhin Grand Est 65.136 65.300
72 Valence Drôme Auvernia-Rhône-Alpeak 64.260 64.900
72 Quimper Finistère Bretainia 63.238 64.900
74 Mérignac Gironda Akitania Berria 61.992 63.900
75 Les Abymes Guadalupe Guadalupe 63.054 ?
76 Levallois-Perret Hauts-de-Seine Île-de-France 54.700 62.800
77 Issy-les-Moulineaux Hauts-de-Seine Île-de-France 52.647 62.600
78 Noisy-le-Grand Hauts-de-Seine Île-de-France 58.217 61.600
79 Villeneuve-d'Ascq Nord Hauts-de-France 65.042 61.300
80 Neuilly-sur-Seine Hauts-de-Seine Île-de-France 59.848 61.100
81 Baiona Pirinio Atlantikoak Akitania Berria 47.492 ?

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]