Isuntzaren Bandera

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search
Isuntzaren Bandera
Sorrera 1985 (Lekeitio ABC)
2009 (Isuntzaren Bandera)
Herria Lekeitio, Bizkaia
Antolatzailea Lekittarra A.E.
Partehartzaileak denboraldi-aurrekoa
Modalitatea lerrokatua
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Euskal Herria Urdaibai (3)
Emakumezkoak:
Euskal Herria Hibaika (3)
Azken ekitaldia 2019
Irabazlea(k) Gizonezkoak:
Euskal Herria Donostiarra
Emakumezkoak:
Euskal Herria Orio

Isuntzaren Bandera ekainean Lekeition urtero jokatzen den bandera da. Ligetatik kanpo dagoen estropada da eta elkarteek denboraldi-aurreko proba gisa erabiltzen dute. 2015etik aurrera Gure Esku Dago Bandera izena izan du.

Historia[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Isuntzak hainbat estropada antolatu izan ditu. Garrantzitsuena Lekeitioko El Correo-BBK bandera eta herriko jaietan jokatzen den San Antolin Bandera izaten dira. Hala ere 1985ean Lekeitio-Compresores ABC Bandera antolatzen hasi zen ekainean. Talde bizkaitar apalek hartzen zuten bertan parte, bigarren ekitaldiko irabazlea Donostiako Fortuna izan bazen ere. Estropada honek 1992 arte iraun zuen.

2009an estropada hura berpiztu nahian Isuntzaren Bandera jokatzen hasi zen, nahiz eta oraingoan talde indartsuak ere lehian izaten diren.

Lekeitio-ABC Bandera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
1985 Isuntza Bermeo Deustu
1986 Mundaka Ondarroa Isuntza
1987 Mundaka Bermeo Isuntza
1988 Bermeo Mundaka Isuntza
1989 Lutxana Bermeo Arkote
1990 Arkote Lutxana Mundaka
1991 Lutxana Isuntza Deustu
1992 Isuntza Lutxana Arkote

Garaipenak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Taldea Garaipenak Urteak
Isuntza 2 1985, 1992
Mundaka 2 1986, 1987
Lutxana 2 1989, 1991
Bermeo 1 1988
Arkote 1 1990

Isuntzaren Bandera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Gizonezkoen Bandera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa:

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2009 San Pedro Orio Hondarribia
2010 Urdaibai Hondarribia Pasai Donibane
2011 Zierbena Kaiku Isuntza
2012 Urdaibai Orio Hondarribia
2013 Urdaibai Orio Hondarribia
2014 Hondarribia Orio San Pedro
2015 Hondarribia Kaiku Bermeo (Urdaibai)
2016 Hondarribia Orio San Juan
2017 Kaiku Donostiarra Hondarribia
2018 Zierbena Santurtzi Donostiarra
2019 Donostiarra Hondarribia Zierbena

Garaipenak:

Taldea Garaipenak Urteak
Urdaibai 3 2010, 2012, 2013
Hondarribia 3 2014, 2015, 2016
Zierbena 2 2011, 2018
San Pedro 1 2009
Kaiku 1 2017
Donostiarra 1 2019

Emakumezkoen Bandera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa:

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2011 Getaria-Tolosa Zumaia ?
2012 Hibaika Orio -
2013 Zumaia Orio Bizkaia
2014 Zumaia Hibaika Orio
2015 Hibaika Orio Zarautz-Getaria
2016 Hibaika Donostiarra Getaria-Zarautz
2017 Orio Hibaika Deustu
2018 San Juan Orio Hondarribia
2019 Orio Hondarribia Arraun Lagunak

Garaipenak:

Taldea Garaipenak Urteak
Hibaika 3 2012, 2015, 2016
Zumaia 2 2013, 2014
Orio 2 2017, 2019
Getaria-Tolosa 1 2011
San Juan 1 2018