Jonathan Edwards

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jonathan Edwards
Jonathan Edwards olympics 2000 (cropped).jpg
Bizitza
JaiotzaWindsor (en) Itzuli1966ko maiatzaren 10a (55 urte)
Herrialdea Erresuma Batua
BizilekuaGosforth (en) Itzuli
Hezkuntza
HeziketaDurham University (en) Itzuli
West Buckland School (en) Itzuli
Hizkuntzakingelesa
Jarduerak
Jarduerakatleta, telebista aurkezlea eta esataria
Atletismoa
Kirol diziplinak Jauzi hirukoitza
Errekorrak
Berezitasuna Irizpidea Data M
Marka pertsonalak
Berezitasuna Lekua Data M
 
Pisua73 kilogramo
Altuera182 zentimetro
Jasotako sariak

IMDB: nm1198579 Twitter: JDE66 IAAF: 773 Olympic.org: jonathan-edwards-1 Edit the value on Wikidata

Jonathan David Edwards (Londres, Ingalaterra, 1966ko maiatzaren 10a - ) atleta ohi britainiarra da, jauzi hirukoitzean espezializatuta. Proba horren munduko markarik hoberena berea da oraindik, eta olinpiar, europar eta munduko txapelduna izan da.

BBCrako hainbat kolaborazio eta lan egin izan ditu eta 2012ko Udako Olinpiar Jokoen antolatzaile batzordean dago.

Palmaresa[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Urrea 2000ko Udako Olinpiar Jokoak (Sydney) Jauzi hirukoitza
Zilarra 1996ko Udako Olinpiar Jokoak (Atlanta) Jauzi hirukoitza
Munduko Atletismo Txapelketak
Urrea 1995 (Gothenburg) Jauzi hirukoitza
Urrea 2001 (Edmonton) Jauzi hirukoitza
Zilarra 1997 (Atenas) Jauzi hirukoitza
Brontzea 1993 (Stuttgart) Jauzi hirukoitza
Brontzea 1999 (Sevilla) Jauzi hirukoitza
Europako Atletismo Txapelketak
Urrea 1998 (Budapest) Jauzi hirukoitza
Brontzea 2002 (Munich) Jauzi hirukoitza

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Jonathan Edwards Aldatu lotura Wikidatan