Jonathan Edwards

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search
Jonathan Edwards
Jonathan Edwards olympics 2000.jpg
Bizitza
Jaiotza Windsor Itzuli1966ko maiatzaren 10a (53 urte)
Herrialdea  Erresuma Batua
Bizilekua Gosforth Itzuli
Hezkuntza
Heziketa University of Durham Itzuli
Jarduerak
Jarduerak atleta eta telebista aurkezlea
Atletismoa
Kirol diziplinak Jauzi hirukoitza
Errekorrak
Berezitasuna Irizpidea Data M
Marka pertsonalak
Berezitasuna Lekua Data M
 
Pisua 73 kilogramo
Altuera 182 zentimetro
Jasotako sariak
IMDb nm1198579

Jonathan David Edwards (Londres, Ingalaterra, 1966ko maiatzaren 10a - ) atleta ohi britainiarra da, jauzi hirukoitzean espezializatuta. Proba horren munduko markarik hoberena berea da oraindik, eta olinpiar, europar eta munduko txapelduna izan da.

BBCrako hainbat kolaborazio eta lan egin izan ditu eta 2012ko Udako Olinpiar Jokoen antolatzaile batzordean dago.

Palmaresa[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Urrea 2000ko Udako Olinpiar Jokoak (Sydney) Jauzi hirukoitza
Zilarra 1996ko Udako Olinpiar Jokoak (Atlanta) Jauzi hirukoitza
Munduko Atletismo Txapelketak
Urrea 1995 (Gothenburg) Jauzi hirukoitza
Urrea 2001 (Edmonton) Jauzi hirukoitza
Zilarra 1997 (Atenas) Jauzi hirukoitza
Brontzea 1993 (Stuttgart) Jauzi hirukoitza
Brontzea 1999 (Sevilla) Jauzi hirukoitza
Europako Atletismo Txapelketak
Urrea 1998 (Budapest) Jauzi hirukoitza
Brontzea 2002 (Munich) Jauzi hirukoitza

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Jonathan Edwards Aldatu lotura Wikidatan