Juan Kruz Igerabideren lanen zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Artikulu nagusia: «Juan Kruz Igerabide»

Juan Kruz Igerabide idazleak argitaratutako lanak:

Nobela[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Saiakera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Bularretik mintzora (1993, Erein)

Poesia[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Notre-Dameko oihartzunak (1984, Elkar)
  • Bizitzarekin solasean (1989, Elkar)
  • Sarean leiho (1994, Alberdania)
  • Mailu isila (2002, Alberdania)
  • XX. mendeko poesia kaierak - Juan Kruz Igerabide (2002, Susa): Koldo Izagirreren edizioa
  • Munduko ibaien poema (2004, Elkar)
  • Gorputz osorako poemak (2005, Aizkorri)
  • Aienatze-marra-Línea de fugacidad (2009, Centro de Lingüística Aplicada Atenea)
  • Lainoa janez (2015, Erein)

Haur eta gazte literatura[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Poesia[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Begi-niniaren poemak (1992, Erein)
  • Egun osorako poemak eta beste (1993, Pamiela)
  • Haur korapiloak (1997, Pamiela)
  • Kartapazioko poemak (1998, Ibaizabal): Karlos Linazasororekin elkarlanean, Igerasoro ezizenez.
  • Botoia bat bezala (1999, Anaya Haritza)
  • Mintzo naiz isilik... (2001, Elkar)
  • Munduko ibaien poemak (2004, Elkar)
  • Gorputz osorako poemak (2005, Aizkorri)
  • Ilargia ezpainetan (2006, Erein)
  • Pipitaki (2006, Aizkorri)

Ipuinak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Tilin-talan (1993, Elkar)
  • Egunez parke batean (1993, Alberdania)
  • Gauez zoo batean (1994, Alberdania)
  • Denboraldi bat ospitalean (1995, Alberdania)
  • Oporraldi bat baserrian (1996, Alberdania)
  • Neskatxa telepatikoa (1996, Edebe Giltza)
  • Andretxo bizardunaren uhartea (1997, Edebe Giltza)
  • Bota ura nire terrazatik (1997, Edebe Giltza)
  • Gau, gau, gau. Oi zein ituna (1997, SM): Karlos Linazasororekin elkarlanean Igerasoro ezizenez. Liburu honek 1997ko Baporea Saria jaso zuen.
  • Atea kox-kox (1997, Elkar)
  • Jonas eta hozkailu beldurtia (1998, Aizkorri)
  • Jonasen pena (1999, Aizkorri)
  • Leo Ferguson (1999, Erein)
  • Dantzariño haserre (2000, Elkar)
  • Ondojoan (2000, Elkar)
  • Durango Durango (2000, Elkar)
  • Maisu berria (2000, Alberdania)
  • Sagutxo ameslaria (2000, Edebe Giltza)
  • Ttolo maitea (2000, Eusko Jaurlaritza): Ereinek 2001ean berrargitaratua
  • Txiri, Mirri eta Txiribiton. Alima polita (2000, Alberdania)
  • Izar bat agertu da (2001, Igela)
  • Jonasen iratzargailua (2001, Aizkorri)
  • Eskola ekologikoa (2001, Erein)
  • Daratulua (2001, Desclee de Brouwer)
  • Paularen zazpi gauak (2002, Edebe Giltza): Patxi Zubizarretarekin batera
  • Jonasek arazo potolo bat du (2004, Aizkorri)
  • O kili-kili (2005, Aizkorri)
  • Txano Gorritxo eta amona basatia (2005, Edebe Giltza)
  • Printze txiki-txikiaren itzulera (2005, Pamiela)
  • Adio Jonas (2007, Aizkorri)
  • Sudurretik txintxilika (2007, Edebe Giltza)
  • Kakotxen k herrialdea, K herrialdea bezala plazaratuta (2006). Liburu honek 2006ko Baporea Saria jaso zuen. SM, 128 or. ISBN 9788467516999
  • Ur: euriaren liburua (2014, Denonartean)
  • Satorra hegan (2015, Edebe Giltza)

Gazte nobela[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Abraham (1998, Erein)
  • Helena eta arrastiria (1999, Elkar)
  • Hamabi galdera pianoari (1999, Alberdania)
  • Begi argi horiek (2000, Aizkorri)
  • Bosniara nahi (2003, Aizkorri)
  • Bagdadeko aurpegiak (2007, 2011, Aizkorri)
  • Hiru ahizpa (2003, Erein)
  • Antso Lizarra (2009, Aizkorri)
  • Haizearen tunela (2009, Giltza)
  • Misterioa argitu arte (2010, Elkar)
  • Motoa (2012, Alberdania)

Aforismoa[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Herrenaren arrastoan (1998, Alberdania)
  • Egia hezur (2004, Alberdania)
  • Labur txintan (2017, Pamiela)[1][2]

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]