Kazakhstango hirien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Kazakhstango probintziak eta hiri nagusiak


Ondorengo zerrendan 50.000 biztanletik gorako Kazakhstango hiriak aurkitzen dira. Leku askoren izenak aldatu egin dira azken mendean, askotan behin baino gehiagotan. Ahal izan den kasuetan, izen zaharrak mantendu dira eta gaur egungoetara lotu dira.

Ikurra Izena Euskara Izena Kazakhera Aurreko izena Noiztik hiri 1979 1989 1999 2008 Estatusa Probintzia
Coat of arms of Aktau.png
Aktau Ақтау Shevchenko 1963 0 159245 143396 180373 2 Mangystau Probintzia
Aktobe seal - 2.png
Aktobe Ақтөбе Aktubinsk 1880 190569 253532 253088 285507 2 Aktobe probintzia
NewGerb Almaty 2010.jpg
Almaty Алматы Verniy, Верный, Alma-Ata, Алма́-Ата́ 1867 909644 1127884 1129356 1328362 1 Hiriburua 1929 - 1997
Arkalyk seal.png
Arkalyk Арқалық 1965 47963 62367 45700 56614 4 Kostanay probintzia
Novi gerp.png
Astana Астана Aqmola, Aqmolinsk, Tselinograd 1831 233638 277365 312965 389189 1 Hiriburu
Coat of arms of Atyrau.jpg
Atyrau Атырау Guryev 1885 130916 149261 142497 158308 2 Atyrau probintzia
Baikonur seal.png
Baikonur Байқоңыр Lenninsk 1969 74700 60200 59452 1
Coats of arms of Balqash.png
Balkhax Балқаш 1937 78145 86742 81100 86897 3 Karagandy Probintzia
Seal Zhezkazgan.png
Zhezkazgan Жезқазған Dzhezkazgan 1954 89200 107053 103400 112154 3 Karagandy Probintzia
Seal of Karaganda, Kazakhstan.png
Karagandy Қарағанды 1934 571877 507318 436864 451800 2 Karagandy Probintzia
Герб Кентау.png
Kentau Кентау 1955 62991 63784 58100 60799 4 Hegoaldeko Kazakhstan Probintzia
Kyzylorda coat-of-arms.png
Kyzylorda Қызылорда 1867 156128 150425 157364 182929 2 Kyzylorda Probintzia
Kokshetau seal.png
Kokxetau Көкшетау Kokchetav 1862 103162 135424 123389 132753 2 Aqmola Probintzia
Kostanay city seal.gif
Kostanay Қостанай Kustanay 1893 164500 223558 221429 249395 2 Kostanay Probintzia
Zhanaozen Жаңаөзен Noviy Uzen' 1968 34000 48300 51100 60796 3 Mangystau Probintzia
Герб Павлодара.png
Pavlodar Павлодар 1861 272895 329681 320400 354809 2 Pavlodar Probintzia
Seal Petropavl.png
Petropavl Петропавл Petropavlovsk 1807 206559 239606 216300 208547 2 Iparraldeko Kazakhstan Probintzia
Ridder, Kazakhstan CoA.jpg
Ridder Риддер 1934 68135 68730 56269 54252 3 Ekialdeko Kazakhstan Probintzia
Saran Сараң 1954 54878 63900 48500 49082 3 Karagandy Probintzia
Coats of arms of Satpayev.PNG
Satpayev Сәтбаев 1973 48700 59343 62900 73874 3 Karagandy Probintzia
Semey Seal.png
Semei Семей Alash-kala, Semipalatinsk 1782 282574 317112 292500 312136 3 Ekialdeko Kazakhstan Probintzia
Stepnogorsk Степногорск 1964 46700 63300 50900 47705 3 Aqmola Probintzia
Taldykorgan seal.png
Taldykorgan Талдықорған 1944 87948 118623 107100 114728 2 Almatyko Probintzia
Seal Taraz.png
Taraz Тараз Talas, Zhambyl, Aulie-Ata antzina 263793 303961 330125 398233 2 Zhambyl Probintzia
Coat of arms of Temirtau.svg
Temirtau Теміртау 1945 213026 213551 181800 179520 3 Karagandy Probintzia
Turkestan (hiria) Түркістан ancient 66741 77692 87600 109673 3 Hegoaldeko Kazakhstan Probintzia
Oral seal.svg
Oral Орал Uralsk 1613 167352 199522 212900 255489 2 Mendebaldeko Kazakhstan Probintzia
Oskemen seal.jpg
Oskemen Өскемен Ust'-Kamenogorsk 1868 274287 322221 310950 344421 2 Ekialdeko Kazakhstan Probintzia
Шымкент.png
Xymkent Шымкент Chimkent erdi aroa 321535 380091 390200 454583 2 Hegoaldeko Kazakhstan Probintzia
Coat of arms of Shahtinsk.png
Xakhtinsk Шахтинск 1961 50382 65600 54800 54748 3 Karagandy Probintzia
Stxutxinsk Щучинск 1939 55500 47900 50128 4 Aqmola Probintzia
Ekibastuz seal.png
Ekibastuz Екібастұз 1957 65871 135006 137200 158165 3 Pavlodar Probintzia

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]