Kontzeptu mapa edo mapa mentalak egiteko software zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search

Kontzeptu-mapa eta mapa mentalak egiteko softwarea erabiltzen da diagramak egiteko eta ideiak, kontzeptuak, informazio atalak, modu grafikoan harremanetan jartzeko, begi bistan uzteko.

Horrelako mapak egitearen helburua ideiak grafikoki ordenatzea izaten da. Egileak berak bere ideiak ordenatzeko eta argitzeko ahalegina izan daiteke kontzeptu-mapa bat egitea. Bestalde, ideia horiek balizko hartzaile batzuentzat modu ikusgarri eta ulerterrazean uztea ere izan daiteke helburua.

Mapa horiek bai ikasteko baita irakasteko ere lagungarriak direla defendatzen dute erabiltzen dituztenek.


Fitxategi formatuak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Formatu estandar edo irekia erabiliz, hainbat programen arteko nolabaiteko bateragarritasuna lor daiteke. Beherago ikus daitezkeen programa gehienek FreeMind[1] horrek erabiltzen duen mm formatu berbera erabiltzen dute. mm formatua XML testu formatua da, etiketadun objektuez osaturik.

Doaneko softwarea[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kontzeptu-mapak eta mapa mentalak egiten laguntzen duten softwarea hobetzeko ahaleginetan dabil hainbat garatzaile. Dauden aplikazioak, ziur aski, pixkanaka-pixkanaka hobetuko dira eta aplikazio berriak sortuko dira. Hona hemen doan eskura daitezkeen zenbait baliabide:

Softwarea Lizentzia Generoa Euskarriak Online ikusteko Online editatzeko Online auzolanean erabiltzeko Oharrak
CMAP Tools RAND-RF (not free software Kontzeptu-mapa Zeharkako euskarria Bai (Cmap Server behar da; Cmaps on servers generate urls/webpages) Bai (Cmap Server behar da) Bai (Cmap Server behar da)
Coggle Doan erabil daitekeen webgunea Mapa mentala Zeharkako euskarria Bai Bai Bai
  • Hainbat programazio hizkuntza (ez dira ondo zehazten)
  • Google kontu bat eskatzen da izena emateko eta saioa hasteko
Screenshot of coggle.it webapp
Compendium GPL Gizarte zientziak Plataforma-anitz Ez Ez Ez
  • Erabilitako programazio hizkuntza: Java
  • E-posta helbide bat eskatzen da deskarga burutzeko
Compendium.v1.5.2-Screenshot.png
Docear GPL Ikerketa Plataforma-anitz Bai Ez Ez
  • Erabilitako programazio hizkuntza: Java
  • Ikerlari eta ikasleentzako propio sorturiko tresnak
FreeMind[2] GPL Proiektuen kudeaketa Plataforma-anitz Bai Ez Ez
  • Erabilitako programazio hizkuntza: Java
Freemind-0.9x Screenshoot.png
Freeplane GPLv2+ Mapa mentala Plataforma-anitz Bai Ez Ez
  • Erabilitako programazio hizkuntza: Java
Freeplane Mind-mapping.png
MindMup Free webapp Mapa mentala Web Browser Bai Bai Bai
SciPlore MindMapping (Iraungita - Docear aipatzen da ondorengo legez) GPL Mapa mentala Microsoft Windows, Mac OS X, Linux Ez Ez Ez
  • Docear aipatzen da ondorengo legez.
  • FreeMind horrekin %100 bateragarri diren fitxategiak erabiltzen dira.
  • Ikerlari eta ikasleentzako aukera bereziak (PDF bookmark importatzeko aukerak, Adding BibTeX giltzak...)
  • Erabilitako programazio hizkuntza: Java.
SciPlore MindMapping screenshot large.png
PGF/TikZ Dual: GPL or LPPL Mapa mentala Plataforma-anitz Bai (requires ShareLaTeX) Bai (requires ShareLaTeX) Bai (requires ShareLaTeX)
  • Set of TeX macros. TikZ library: mindmap
LighthouseMap.pdf
WikkaWiki GPL Wiki softwarea Plataforma-anitz Bai Bai Ez
  • Erabilitako programazio hizkuntza: PHP
  • Erabiltzen du, baita, MySQL
  • Onartzen ditu FreeMind mapak
  • FreeMind horretan oinarrituta.
Screenshot mindmap.jpg
VUE Educational Community License Kontzeptu-mapak Plataforma-anitz Ez Ez Ez
  • Erabilitako programazio hizkuntza: Java
  • Izena eman behar da, kontu bat ireki behar da, zenbait deskarga egin ahal izateko.
  • Diapositiba aurkezpenak egiteko ere erabil daiteke.
XMIND EPL and LGPL Project management eta Knowledge management Microsoft Windows, Mac OS X, Linux Ez Ez Ez
XMind Screenshot TDias.png
yEd yEd Software License Agreement cmap tresna Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Plataforma-anitz ? ? ?
WiseMapping WiseMapping License Mapa mentala Plataforma-anitz Bai Bai Ez
Wisemapping-screenshot.png

Online aplikazioak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Erosteko softwarea[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kontzeptu-mapak eta mapa mentalak egiteko badaude erosteko hainbat aplikazio. Hona zerrenda bat:

3D Topicscape, Axon Idea Processor, Buzan's iMindMap, ConceptDraw MINDMAP, Creately, Debategraph, Inspiration, Kidspiration, LucidChart, Microsoft Visio, Mind42, MindGenius, Mindjet, MindMaple, MindMapper, MindMeister, Mindly, Mindomo, MindView, NovaMind, OmniGraffle, PersonalBrain, Prezi, Qiqqa,SmartDraw, Solina Mind Mapping Software, SpicyNodes, Tinderbox, Visual Mind, XMind Pro...

Ikus, baita[aldatu | aldatu iturburu kodea]


Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. FreeMind hori badago euskaraturik: FreeMind euskaraz
  2. FreeMind hori badago euskaraturik: FreeMind euskaraz

Kanpoko estekak[aldatu | aldatu iturburu kodea]