Zerrenda:Lurreko sumendiak

Wikipedia, Entziklopedia askea
Lurreko sumendien zerrenda» orritik birbideratua)
Jump to navigation Jump to search

Honako hau munduan dauden sumendien zerrenda bat da.

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Zbka Irudia Izena Kokapena Garaiera Lekua Herrialdea
1 Abu 34° 30′ N, 131° 36′ E / 34.5°N,131.6°E / 34.5; 131.6 641 m.  Japonia
2
Acamarachi Volcano.jpg
Acamarachi 23° 17′ 45″ S, 67° 37′ 02″ W / 23.295833333333°S,67.617222222222°W / -23.295833333333; -67.617222222222 6.046 m. Q201349  Txile
3
Acotango.jpg
Acotango 18° 23′ 00″ S, 69° 02′ 49″ W / 18.383333333333°S,69.046944444444°W / -18.383333333333; -69.046944444444 6.052 m. Q1425459 Bolivia
Txile
4
Agnano 1.jpg
Agnano 40° 50′ 41″ N, 14° 08′ 59″ E / 40.84472222°N,14.14972222°E / 40.84472222; 14.14972222 63 m.  Italia
5
Volcanos Lascar left and Aguas Calientes right.jpg
Aguas Calientes 23° 22′ 06″ S, 67° 41′ 06″ W / 23.368333333333°S,67.685°W / -23.368333333333; -67.685 5.924 m. Q201349  Txile
6
Aguilera Volcano.jpg
Aguilera 50° 24′ 08″ S, 73° 47′ 17″ W / 50.402222222222°S,73.788055555556°W / -50.402222222222; -73.788055555556 2.546 m. Última Esperanza probintzia  Txile
7
Mount Agung, November 2017 eruption - 27 Nov 2017 03.jpg
Agung 8° 20′ 31″ S, 115° 30′ 28″ E / 8.3419444444444°S,115.50777777778°E / -8.3419444444444; 115.50777777778 3.142 m. Karangasem  Indonesia
8 Ahtanizovsky 45° 18′ 44″ N, 37° 04′ 55″ E / 45.31215556°N,37.08202222°E / 45.31215556; 37.08202222 67 m.  Errusia
9
PIA20349 crop - Ceres' Ahuna Mons side view.jpg
Ahuna Mons 11° S, 316° E / 11°S,316°E / -11; 316{{#coordinates:}}: invalid longitude
10° 24′ S, 316° 12′ E / 10.4°S,316.2°E / -10.4; 316.2{{#coordinates:}}: invalid longitude
4.000 m.
10 Aiguanegra 42° 12′ 17″ N, 2° 31′ 03″ E / 42.20482778°N,2.51758639°E / 42.20482778; 2.51758639 591 m. Sant Joan les Fonts  Espainia
11
Sakura-jima from space.jpg
Aira Caldera 31° 40′ 01″ N, 130° 40′ 01″ E / 31.666944444444°N,130.66694444444°E / 31.666944444444; 130.66694444444 Kagoshima  Japonia
12 Ajn Azzán (vulkanické pole)
13 Akhtang 55° 26′ N, 158° 39′ E / 55.43°N,158.65°E / 55.43; 158.65 1.956 m.  Errusia
14 Aku
15 Al Ḩarrāt 33° 30′ N, 37° 12′ E / 33.5°N,37.2°E / 33.5; 37.2  Siria
16 Al Hāyif 33° 30′ 09″ N, 36° 43′ 17″ E / 33.50241°N,36.72151°E / 33.50241; 36.72151  Siria
17 Al Jafājif 33° 04′ 12″ N, 37° 13′ 15″ E / 33.0699°N,37.2209°E / 33.0699; 37.2209  Siria
18
Volcan Alcedo (Galapagos).jpg
Alcedo sumendia 0° 23′ 48″ S, 91° 06′ 33″ W / 0.396583°S,91.109104°W / -0.396583; -91.109104 1.130 m.  Ekuador
19
Monte Peschio - Monte Artemisio - Maschio d'Ariano.JPG
Algidus Mons 41° 43′ 36″ N, 12° 46′ 43″ E / 41.7267°N,12.7786°E / 41.7267; 12.7786  Italia
20 Aliso 0° 32′ S, 78° 00′ W / 0.53°S,78°W / -0.53; -78
21
Alutu.jpg
Alutu 7° 45′ 56″ N, 38° 46′ 56″ E / 7.7654222222222°N,38.782325°E / 7.7654222222222; 38.782325 2.335 m. Q1109846  Etiopia
22
Вулкан Амасинг (Хальмахера, Индонезия).jpg
Amasing 0° 31′ 56″ S, 127° 29′ 53″ E / 0.53222222222222°S,127.49805555556°E / -0.53222222222222; 127.49805555556 1.030 m.  Indonesia
23 Ambang 0° 45′ 27″ N, 124° 24′ 57″ E / 0.7575°N,124.41583333333°E / 0.7575; 124.41583333333 1.795 m. Q15833  Indonesia
24 Ambano 14° 54′ 43″ N, 39° 54′ 05″ E / 14.91181°N,39.9013°E / 14.91181; 39.9013 206 m.  Eritrea
25
AmboyCraterViewMarch2010.jpg
Amboy Crater 34° 32′ 38″ N, 115° 47′ 28″ W / 34.543888888889°N,115.79111111111°W / 34.543888888889; -115.79111111111 Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Kalifornia  Ameriketako Estatu Batuak
26
Amsterdam Island (Fr.).jpg
Amsterdam uhartea 37° 49′ 33″ S, 77° 33′ 17″ E / 37.825833333333°S,77.554722222222°E / -37.825833333333; 77.554722222222 Q1681727  Frantzia
27
Indonesia, Sunda Straits.jpg
Anak Krakatau 6° 06′ 07″ S, 105° 25′ 23″ E / 6.1019444444444°S,105.42305555556°E / -6.1019444444444; 105.42305555556 229 m.  Indonesia
28
Aniakchak-caldera alaska.jpg
Aniakchak mendia 56° 54′ 21″ N, 158° 12′ 32″ W / 56.905833333333°N,158.20888888889°W / 56.905833333333; -158.20888888889 1.341 m. Q511679  Ameriketako Estatu Batuak
29
Ankaratra.jpg
Ankaratra 19° 20′ 59″ S, 47° 14′ 36″ E / 19.349777777778°S,47.243341666667°E / -19.349777777778; 47.243341666667  Madagaskar
30
View of Nosy Komba, Madagascar.jpg
Antaninaomby 13° 28′ 00″ S, 48° 21′ 00″ E / 13.466666666667°S,48.35°E / -13.466666666667; 48.35 Q1143947  Madagaskar
31
Antisana.JPG
Antisana 0° 28′ 53″ S, 78° 08′ 27″ W / 0.48138888888889°S,78.140833333333°W / -0.48138888888889; -78.140833333333 5.753 m. Q211900  Ekuador
32
Volcán Antofagasta.jpg
Antofagasta de la Sierra 25° 58′ 05″ S, 67° 32′ 09″ W / 25.968055555556°S,67.535833333333°W / -25.968055555556; -67.535833333333 4.000 m. Q772414  Argentina
33
Antofalla-sunset.jpg
Antofalla 26° 33′ 45″ S, 67° 52′ 51″ W / 26.5625°S,67.880833333333°W / -26.5625; -67.880833333333 6.409 m. Catamarcako probintzia  Argentina
34
Antsiferova - Landsat 7.jpg
Antsiferov 50° 12′ 00″ N, 154° 59′ 00″ E / 50.2°N,154.98333333333°E / 50.2; 154.98333333333 Q2109294  Errusia
35
Antuco Volcano.jpg
Antuco 37° 24′ 36″ S, 71° 21′ 04″ W / 37.41°S,71.351111111111°W / -37.41; -71.351111111111 2.969 m. Q201131  Txile
36 Aogashima
37
Aogashima01.jpg
Aogashima 32° 27′ 28″ N, 139° 45′ 33″ E / 32.457777777778°N,139.75916666667°E / 32.457777777778; 139.75916666667
32° 27′ 37″ N, 139° 45′ 43″ E / 32.460277777778°N,139.76194444444°E / 32.460277777778; 139.76194444444
Tokio
Hachijō suprefetura
 Japonia
38
MountApo1.jpg
Apo mendia 6° 59′ 15″ N, 125° 16′ 15″ E / 6.9875°N,125.27083333333°E / 6.9875; 125.27083333333 2.938 m. Davaoko eskualdea
Q13794
 Filipinak
39
Apoyeque nicaragua location map.jpg
Apoyeque 12° 14′ 30″ N, 86° 20′ 30″ W / 12.241666666667°N,86.341666666667°W / 12.241666666667; -86.341666666667 518 m.  Nikaragua
40
Aracar.jpg
Aracar 24° 17′ 14″ S, 67° 47′ 34″ W / 24.287222222222°S,67.792777777778°W / -24.287222222222; -67.792777777778
24° 17′ 24″ S, 67° 47′ 00″ W / 24.29°S,67.7833°W / -24.29; -67.7833
6.082 m. Q514500  Argentina
41 Arāḑī an Nūrīyah 33° 10′ 41″ N, 37° 25′ 04″ E / 33.17811°N,37.41773°E / 33.17811; 37.41773  Siria
42
Arayat NorthWest.JPG
Arayat mendia 15° 12′ 00″ N, 120° 44′ 31″ E / 15.2°N,120.742°E / 15.2; 120.742 1.026 m. Erdialdeko Luzon
Q13870
Q55694
 Filipinak
43 Arḑ Amīrah 33° 01′ 40″ N, 37° 16′ 20″ E / 33.02778°N,37.27222°E / 33.02778; 37.27222  Siria
44 Arḑ Bint Samrā 33° 07′ 23″ N, 37° 17′ 43″ E / 33.1231°N,37.2953°E / 33.1231; 37.2953  Siria
45 Arḑ Umm Raḩīl 33° 15′ 34″ N, 37° 23′ 18″ E / 33.25941°N,37.38826°E / 33.25941; 37.38826  Siria
46 Arḑ Umm al Qadhqādh 33° 26′ 52″ N, 37° 15′ 21″ E / 33.4477°N,37.2559°E / 33.4477; 37.2559  Siria
47
Ardoukoba.jpg
Ardoukoba 11° 34′ 19″ N, 42° 29′ 45″ E / 11.571944444444°N,42.495833333333°E / 11.571944444444; 42.495833333333 298 m.  Djibuti
48 Arhabeko Harra 15° 35′ 51″ N, 44° 02′ 46″ E / 15.5975°N,44.046111111111°E / 15.5975; 44.046111111111 3.100 m.  Yemen
49 Arik volcano 53° 22′ 00″ N, 158° 40′ 00″ E / 53.366666666667°N,158.66666666667°E / 53.366666666667; 158.66666666667 2.310 m.  Errusia
50
Thermes de Polloquere (sud du salar de Surire).jpg
Arintica 18° 45′ S, 69° 03′ W / 18.75°S,69.05°W / -18.75; -69.05 5.597 m. Arica eta Parinacota eskualdea  Txile
51 Arizaro 24° 25′ 01″ S, 67° 59′ 15″ W / 24.416944°S,67.9875°W / -24.416944; -67.9875 Q514500  Argentina
52
Mount Arjuna.jpg
Arjuno-Welirang 7° 45′ 54″ S, 112° 35′ 23″ E / 7.765°S,112.58972222222°E / -7.765; 112.58972222222
8° 13′ 19″ S, 112° 46′ 46″ E / 8.2219°S,112.7795°E / -8.2219; 112.7795
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Q11115  Indonesia
53 Arshan 47° 30′ N, 120° 42′ E / 47.5°N,120.7°E / 47.5; 120.7
54
Arteni Volcano.jpg
Arteni 40° 22′ 33″ N, 43° 47′ 06″ E / 40.375844444444°N,43.784880555556°E / 40.375844444444; 43.784880555556 2.047 m. Aragatsotn  Armenia
55
Golaya - Nasa.jpg
Asacha 52° 21′ 18″ N, 157° 49′ 37″ E / 52.355°N,157.827°E / 52.355; 157.827 1.910 m.  Errusia
56 Ash Shalīl 33° 31′ 58″ N, 36° 43′ 48″ E / 33.5328°N,36.7299°E / 33.5328; 36.7299  Siria
57
Mount-Aso-Naka-dake.jpg
Aso mendia 32° 53′ 06″ N, 131° 06′ 15″ E / 32.885°N,131.10416666667°E / 32.885; 131.10416666667
32° 53′ 02″ N, 131° 05′ 48″ E / 32.88391°N,131.09659°E / 32.88391; 131.09659
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Kumamoto  Japonia
58 Ata volcano 27° 10′ 55″ S, 68° 34′ 34″ W / 27.181944444444°S,68.576111111111°W / -27.181944444444; -68.576111111111
26° 49′ 32″ S, 68° 38′ 58″ W / 26.825555555556°S,68.649444444444°W / -26.825555555556; -68.649444444444
 Txile
59
Le Mont Tahat.jpeg
Atakor 23° 17′ 20″ N, 5° 32′ 01″ E / 23.288888888889°N,5.5336111111111°E / 23.288888888889; 5.5336111111111 2.415 m.  Aljeria
60
Atsonupuri 20070718011232.jpg
Atsonupuri 44° 48′ 26″ N, 147° 07′ 39″ E / 44.807222222222°N,147.1275°E / 44.807222222222; 147.1275 Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Nemuro suprefetura
Q2213976
 Errusia
61
Aucanquilcha Volcano.jpg
Aucanquilcha 21° 13′ 00″ S, 68° 28′ 00″ W / 21.216666666667°S,68.466666666667°W / -21.216666666667; -68.466666666667 6.176 m.  Txile
62 Auch
63
«Աժդահակ» հրաբուխ3.JPG
Azhdahak 40° 13′ 33″ N, 44° 56′ 50″ E / 40.225761111111°N,44.947255555556°E / 40.225761111111; 44.947255555556 3.598 m. Gegharkunik
Kotaik
 Armenia
64
Вулкан Азул.jpg
Azul 12° 33′ 11″ N, 83° 57′ 32″ W / 12.55305556°N,83.95888889°W / 12.55305556; -83.95888889
12° 31′ 44″ N, 83° 52′ 08″ W / 12.528888888889°N,83.868888888889°W / 12.528888888889; -83.868888888889
201 m. Hego Atlantikoko Eskualde Autonomoa  Nikaragua
65
Baitou Mountain Tianchi.jpg
Baekdu mendia 41° 59′ 34″ N, 128° 04′ 38″ E / 41.992777777778°N,128.07722222222°E / 41.992777777778; 128.07722222222 2.744 m. Ryanggang
Jilin
Ipar Korea
Ipar Korea
Txinako Herri Errepublika
66
Bagabag.jpg
Bagabag 4° 48′ 00″ S, 146° 14′ 00″ E / 4.8°S,146.23333333333°E / -4.8; 146.23333333333  Papua Ginea Berria
67
Bal Haf.jpg
Bal Haf 14° 03′ 00″ N, 48° 20′ 00″ E / 14.05°N,48.333333333333°E / 14.05; 48.333333333333 233 m. Adengo golkoa  Yemen
68 Balagan-Tas 65° 57′ 30″ N, 145° 53′ 35″ E / 65.958258333333°N,145.89305°E / 65.958258333333; 145.89305 993 m. Yakutia  Errusia
69
Ball's Pyramid North.jpg
Ballen piramidea 31° 45′ 15″ S, 159° 15′ 06″ E / 31.754166666667°S,159.25166666667°E / -31.754166666667; 159.25166666667 562 m.  Australia
70
Baluan Island.jpg
Baluan Island 2° 33′ 00″ S, 147° 17′ 00″ E / 2.55°S,147.28333333333°E / -2.55; 147.28333333333  Papua Ginea Berria
71
COLLECTIE TROPENMUSEUM De vulkaan Beloeran aan de Oostkust van Java vanuit zee TMnr 10004116.jpg
Baluran 7° 51′ 00″ S, 114° 22′ 00″ E / 7.85°S,114.36666666667°E / -7.85; 114.36666666667 1.247 m. Q11134  Indonesia
72 Balut Island 5° 24′ 00″ N, 125° 22′ 30″ E / 5.4°N,125.375°E / 5.4; 125.375
5° 24′ 00″ N, 125° 23′ 30″ E / 5.4°N,125.39166666667°E / 5.4; 125.39166666667
862 m. Q314999  Filipinak
73
Bam Island.png
Bam 3° 37′ 00″ S, 144° 49′ 00″ E / 3.6166666666667°S,144.81666666667°E / -3.6166666666667; 144.81666666667  Papua Ginea Berria
74
BandaVolcano.JPG
Banda Api 4° 31′ 30″ S, 129° 52′ 17″ E / 4.525°S,129.87138888889°E / -4.525; 129.87138888889 640 m.  Indonesia
75
Bandama Caldera 2.jpg
Bandama Caldera 28° 02′ 00″ N, 15° 27′ 20″ W / 28.033333°N,15.455556°W / 28.033333; -15.455556 569 m. Kanaria Handia  Espainia
76
Banne d'Ordanche ouest.jpg
Banne d'Ordanche 45° 36′ 39″ N, 2° 46′ 22″ E / 45.6108°N,2.77278°E / 45.6108; 2.77278 1.512 m. Puy-de-Dôme  Frantzia
77
Остров Итуруп. Вулкан Баранского.jpg
Baransky 45° 06′ 12″ N, 148° 00′ 56″ E / 45.103333333333°N,148.01555555556°E / 45.103333333333; 148.01555555556 1.132 m. Q2213976  Errusia
78
Vatnajökull.jpeg
Bárðarbunga 64° 38′ 27″ N, 17° 31′ 40″ W / 64.640833333333°N,17.527777777778°W / 64.640833333333; -17.527777777778 2.010 m. Þingeyjarsveit  Islandia
79 Bas Dong Nai 10° 48′ N, 107° 12′ E / 10.8°N,107.2°E / 10.8; 107.2  Vietnam
80
Ash Plume from Batu Tara 2010-03-15 lrg.jpg
Batu Tara 7° 47′ 30″ S, 123° 34′ 45″ E / 7.7916666666667°S,123.57916666667°E / -7.7916666666667; 123.57916666667 748 m.  Indonesia
81 Bayonnaise Rocks 31° 53′ 00″ N, 139° 55′ 00″ E / 31.883333333333°N,139.91666666667°E / 31.883333333333; 139.91666666667  Japonia
82 Behm Canal-Rudyerd Bay
83
MtBelinda ASTER 20050923.jpg
Belinda mendia 58° 26′ 00″ S, 26° 20′ 00″ W / 58.43333333°S,26.33333333°W / -58.43333333; -26.33333333 1.370 m. Hegoaldeko Georgiak eta Hegoaldeko Sandwich uharteak  Erresuma Batua
84 Bellerberg volcano 50° 20′ 50″ N, 7° 13′ 49″ E / 50.347334°N,7.230359°E / 50.347334; 7.230359 Q516611  Alemania
85 Bely 57° 53′ N, 160° 32′ E / 57.88°N,160.53°E / 57.88; 160.53 2.080 m.  Errusia
86 Benham Plateau 16° 30′ N, 124° 45′ E / 16.5°N,124.75°E / 16.5; 124.75  Filipinak
87
Bental mountain.JPG
Bental mendia 33° 07′ 45″ N, 35° 46′ 58″ E / 33.129166666667°N,35.782777777778°E / 33.129166666667; 35.782777777778
33° 07′ 41″ N, 35° 47′ 08″ E / 33.1281°N,35.7856°E / 33.1281; 35.7856
1.171 m. Golan Israel
Siria
88
IturupSTS112-E-5662.PNG
Berutarube 44° 28′ 30″ N, 146° 55′ 38″ E / 44.475°N,146.92722222222°E / 44.475; 146.92722222222 1.221 m. Q2213976  Errusia
89 Bibinoi Hill 0° 46′ 00″ S, 127° 43′ 00″ E / 0.76666666666667°S,127.71666666667°E / -0.76666666666667; 127.71666666667 900 m.  Indonesia
90
Heard Island.jpg
Big Ben 53° 06′ 05″ S, 73° 30′ 43″ E / 53.101388888889°S,73.511944444444°E / -53.101388888889; 73.511944444444 2.745 m. Heard eta McDonald uharteak  Australia
91
Biliran.jpg
Biliran 11° 31′ 23″ N, 124° 32′ 06″ E / 11.523°N,124.535°E / 11.523; 124.535 1.301 m. Ekialdeko Bisayak
Q13751
 Filipinak
92
MtBalbiToreNASA.jpg
Billy Mitchell 6° 06′ 00″ S, 155° 13′ 00″ E / 6.1°S,155.21666666667°E / -6.1; 155.21666666667 1.544 m.  Papua Ginea Berria
93 Bisaroques volcano 42° 10′ 57″ N, 2° 30′ 10″ E / 42.18246944°N,2.50288611°E / 42.18246944; 2.50288611 546 m. Olot
Garrotxa
 Espainia
94 Black Butte Crater Lava Field
95 Black Rock Desert volcanic field 38° 58′ 00″ N, 112° 30′ 00″ W / 38.966666666667°N,112.5°W / 38.966666666667; -112.5 Utah  Ameriketako Estatu Batuak
96
Bláhnjúkur.jpg
Bláhnjúkur 63° 58′ 36″ N, 19° 04′ 05″ W / 63.9768°N,19.0681°W / 63.9768; -19.0681 940 m. Rangárþing ytra  Islandia
97 Blanca, Laguna
98 Bliznecy 57° 21′ 03″ N, 161° 22′ 12″ E / 57.350833333333°N,161.37°E / 57.350833333333; 161.37  Errusia
99
Blue Lake Crater LeeSiebert 081080.jpg
Blue Lake Crater 44° 24′ 41″ N, 121° 46′ 26″ W / 44.411388888889°N,121.77388888889°W / 44.411388888889; -121.77388888889  Ameriketako Estatu Batuak
100 Blup Blup 3° 30′ 24″ S, 144° 36′ 18″ E / 3.5066666666667°S,144.605°E / -3.5066666666667; 144.605  Papua Ginea Berria
101 Bobrof 51° 54′ 30″ N, 177° 26′ 20″ W / 51.90833333°N,177.4388889°W / 51.90833333; -177.4388889  Ameriketako Estatu Batuak
102 Bogachevsky 54° 58′ 24″ N, 160° 42′ 26″ E / 54.973214°N,160.707136°E / 54.973214; 160.707136 Kamtxatka  Errusia
103
Богдан Хмельницкий.JPG
Bogdan Khmelnitsky 45° 20′ 13″ N, 147° 55′ 13″ E / 45.336944444444°N,147.92027777778°E / 45.336944444444; 147.92027777778
45° 22′ 37″ N, 147° 54′ 48″ E / 45.37698°N,147.91324°E / 45.37698; 147.91324
1.540 m. Nemuro suprefetura
Q2213976
 Errusia
104
Boina fumarole field and Lake Abbe (Ethiopia-Djibouti border, 1999).jpg
Boina (fumarolové pole) 11° 15′ 00″ N, 41° 50′ 00″ E / 11.25°N,41.833333333333°E / 11.25; 41.833333333333 300 m.
105
Bolshaya Ipelka.jpg
Bolshaya Ipelka 52° 39′ 48″ N, 156° 58′ 21″ E / 52.663333333333°N,156.9725°E / 52.663333333333; 156.9725 1.154 m. Kamtxatka  Errusia
106 Bolshoy Kekuknaysky 56° 30′ 00″ N, 157° 58′ 00″ E / 56.5°N,157.96666666667°E / 56.5; 157.96666666667 1.401 m.  Errusia
107 Bolsje-Bannaja 52° 54′ 00″ N, 157° 46′ 00″ E / 52.9°N,157.76666666667°E / 52.9; 157.76666666667  Errusia
108 Bolsjoj Pajalpan 55° 50′ 00″ N, 157° 45′ 00″ E / 55.833333333333°N,157.75°E / 55.833333333333; 157.75 1.906 m.  Errusia
109 Boomerang Seamount 38° 11′ 18″ S, 78° 23′ 04″ E / 38.188336111111°S,78.384458333333°E / -38.188336111111; 78.384458333333  Frantzia
110 Borawli 13° 18′ 14″ N, 40° 59′ 11″ E / 13.303888888889°N,40.986388888889°E / 13.303888888889; 40.986388888889 812 m. Q3444683
Q193494
 Etiopia
111 Borawli (bolkan sa Etiopia) 13° 18′ N, 40° 59′ E / 13.3°N,40.98°E / 13.3; 40.98  Etiopia
112 Bouillante Chain
113
Gunung Slamet.jpg
Bratan 8° 17′ 00″ S, 115° 08′ 00″ E / 8.2833333333333°S,115.13333333333°E / -8.2833333333333; 115.13333333333 2.276 m.  Indonesia
114 Brava 14° 51′ 00″ N, 24° 43′ 00″ W / 14.85°N,24.716666666667°W / 14.85; -24.716666666667  Cabo Verde
115
Islande Brennisteinsalda 20040816.jpg
Brennisteinsalda 63° 58′ 51″ N, 19° 08′ 45″ W / 63.980833°N,19.145833°W / 63.980833; -19.145833 855 m. Rangárþing ytra  Islandia
116
Isla Bridgeman Foto Miguel Angel Otero Soliño.jpg
Bridgeman Island 62° 04′ 00″ S, 56° 44′ 00″ W / 62.066666666667°S,56.733333333333°W / -62.066666666667; -56.733333333333 Q21590062 <no value>
117
Brothers blacksmoker hires.jpg
Brothers volcano 34° 52′ 29″ S, 179° 04′ 31″ E / 34.874722222222°S,179.07527777778°E / -34.874722222222; 179.07527777778
 Zeelanda Berria
118
Broutona Landsat.jpg
Broutona 46° 43′ 00″ N, 150° 44′ 00″ E / 46.716666666667°N,150.73333333333°E / 46.716666666667; 150.73333333333 801 m. Q2213976  Errusia
119
Balleny Map.jpg
Buckle Island 66° 47′ 00″ S, 163° 15′ 00″ E / 66.783333333333°S,163.25°E / -66.783333333333; 163.25 Q21590062 <no value>
120
Mount Daho (Jolo) 1945.jpg
Bud Dajo 6° 00′ 48″ N, 121° 03′ 24″ E / 6.01333333°N,121.05666667°E / 6.01333333; 121.05666667 620 m. Mindanao Musulmaneko Eskualde Autonomoa
Q13887
 Filipinak
121 Bukit Daun 3° 23′ S, 102° 22′ E / 3.38°S,102.37°E / -3.38; 102.37 2.467 m.  Indonesia
122 Bukit Lumut Balai 4° 13′ S, 103° 37′ E / 4.22°S,103.62°E / -4.22; 103.62 2.055 m.  Indonesia
123 Bur ni Telong 4° 46′ 08″ N, 96° 49′ 16″ E / 4.768889°N,96.8211°E / 4.768889; 96.8211 2.617 m.  Indonesia
124
Burfell.JPG
Búrfell 64° 05′ 13″ N, 19° 49′ 40″ W / 64.08694444°N,19.82777778°W / 64.08694444; -19.82777778 669 m. Q335459  Islandia
125 Büs ovoo 47° 07′ 00″ N, 109° 05′ 00″ E / 47.116666666667°N,109.08333333333°E / 47.116666666667; 109.08333333333  Mongolia
126 Bus-Obo 47° 07′ N, 109° 05′ E / 47.12°N,109.08°E / 47.12; 109.08  Mongolia
127
Kawi-Butak.jpg
Butak mendia 7° 55′ S, 112° 27′ E / 7.92°S,112.45°E / -7.92; 112.45 2.868 m. Q11095  Indonesia
128 Buzzard Creek 64° 04′ 00″ N, 148° 25′ 18″ W / 64.066666666667°N,148.42166666667°W / 64.066666666667; -148.42166666667 830 m.  Ameriketako Estatu Batuak
129
Montes Cabaliani.jpg
Cabalian sumendia 10° 17′ 08″ N, 125° 13′ 04″ E / 10.28555556°N,125.21777778°E / 10.28555556; 125.21777778 945 m. Q13884
Ekialdeko Bisayak
 Filipinak
130
Volcanic vent on the forested floor of the Mt. Cagua crater - ZooKeys-266-001-g012.jpg
Cagua sumendia 18° 13′ 18″ N, 122° 07′ 24″ E / 18.221666666667°N,122.12333333333°E / 18.221666666667; 122.12333333333 1.160 m. Cagayan Harana
Q13759
 Filipinak
131
Calbuco 11 Feb 2010 zoomed in.jpg
Calbuco sumendia 41° 19′ 58″ S, 72° 36′ 40″ W / 41.332777777778°S,72.611111111111°W / -41.332777777778; -72.611111111111 2.003 m. Rancagua  Txile
132
Caldera del Agrio.JPG
Caldeira de l'Agrio 37° 51′ S, 71° 00′ W / 37.85°S,71°W / -37.85; -71  Argentina
133 Caldera de Caviahue
134 Caldera de Pino Hachado
135
Volcan Callaqui y Laguna El Barco.jpg
Callaqui 37° 55′ 00″ S, 71° 27′ 00″ W / 37.916666666667°S,71.45°W / -37.916666666667; -71.45 3.164 m. Q201131  Txile
136
Camiguin Island, as seen from Macajalar Bay.jpg
Camiguin de Babuyanes 18° 50′ 00″ N, 121° 51′ 36″ E / 18.83333333°N,121.86°E / 18.83333333; 121.86 712 m. Cagayan Harana
Q13759
Q49062
 Filipinak
137 Camp Hill  Kanada
138 Can Tià vulcano 42° 07′ 23″ N, 2° 32′ 43″ E / 42.122925°N,2.54530278°E / 42.122925; 2.54530278 Katalunia
Garrotxa
 Espainia
139
View on Puy Griou.jpg
Cantal mountains 45° 06′ 34″ N, 2° 40′ 34″ E / 45.10944°N,2.67611°E / 45.10944; 2.67611 1.855 m. Cantal  Frantzia
140 Carrizozo Malpais 33° 46′ N, 106° 00′ W / 33.77°N,106°W / 33.77; -106 Mexiko Berria  Ameriketako Estatu Batuak
141
Volcancasablanca.jpg
Casablanco sumendia 40° 46′ 17″ S, 72° 00′ 00″ W / 40.77138889°S,72°W / -40.77138889; -72 1.990 m.  Txile
142 Casita sumendia 12° 41′ 37″ N, 86° 57′ 51″ W / 12.69348°N,86.96417°W / 12.69348; -86.96417 1.125 m. Chinandegako departamendua  Nikaragua
143 Cay 45° 03′ 45″ S, 72° 59′ 09″ W / 45.0625°S,72.985833333333°W / -45.0625; -72.985833333333  Txile
144
EL CAYAMBE DESDE EL AVION.JPG
Cayambe 0° 01′ 44″ N, 77° 59′ 10″ W / 0.029°N,77.986°W / 0.029; -77.986 5.796 m. Q272586  Ekuador
145 Cayutue-La Vigueria 41° 15′ S, 72° 16′ W / 41.25°S,72.27°W / -41.25; -72.27 Llanquihue probintzia
146 Čchugarjong
147 Central Skåne Volcanic Province
148
Kenya Aerial 2009-08-27 14-27-32.JPG
Central uhartea 3° 30′ N, 36° 03′ E / 3.5°N,36.05°E / 3.5; 36.05  Kenya
149
Ciremai.jpg
Cereme mendia 6° 53′ 31″ S, 108° 24′ 00″ E / 6.8919444444444°S,108.4°E / -6.8919444444444; 108.4 3.078 m. Q10376  Indonesia
150 Cerro Alto del Volcán 27° 23′ 46″ S, 67° 17′ 07″ W / 27.396°S,67.2853°W / -27.396; -67.2853 4.889 m.  Argentina
151 Cerro Alumbrera 26° 08′ 33″ S, 67° 25′ 27″ W / 26.14242°S,67.42417°W / -26.14242; -67.42417 3.411 m.  Argentina
152 Cerro Asososca 12° 27′ 11″ N, 86° 40′ 30″ W / 12.453°N,86.675°W / 12.453; -86.675  Nikaragua
153
Cerro Azul.jpg
Cerro Azul 35° 39′ 12″ S, 70° 45′ 39″ W / 35.653333333333°S,70.760833333333°W / -35.653333333333; -70.760833333333 3.788 m. Q201338  Txile
154
Cerro Bayo volcanic complex.jpg
Cerro Bayo Complex 25° 25′ 00″ S, 68° 35′ 00″ W / 25.416666666667°S,68.583333333333°W / -25.416666666667; -68.583333333333 5.401 m. Q772414  Txile
155
Cerro Bravo.jpg
Cerro Bravo 5° 05′ 21″ N, 75° 17′ 32″ W / 5.0891666666667°N,75.292222222222°W / 5.0891666666667; -75.292222222222 3.985 m.  Kolonbia
156 Cerro Chino (bolkan sa Guatemala, Departamento de Escuintla)  Guatemala
157 Cerro Chiquito (bolkan) 14° 23′ 00″ N, 90° 36′ 00″ W / 14.38333°N,90.6°W / 14.38333; -90.6  Guatemala
158 Cerro Colorado 31° 54′ 45″ N, 113° 18′ 03″ W / 31.9126°N,113.3007°W / 31.9126; -113.3007 202 m.  Mexiko
159
Volcan Colorado.jpg
Cerro Colorado 22° 35′ 32″ S, 67° 55′ 20″ W / 22.59233333°S,67.92216667°W / -22.59233333; -67.92216667 5.748 m. Q201349  Txile
160 Cerro Congo 10° 15′ 16″ N, 84° 13′ 38″ W / 10.25455°N,84.22717°W / 10.25455; -84.22717 1.670 m.  Costa Rica
161 Cerro Cono Fontana 45° 01′ 31″ S, 71° 26′ 17″ W / 45.02528°S,71.43806°W / -45.02528; -71.43806 1.306 m.  Argentina
162 Cerro Copitiro 19° 29′ 10″ N, 102° 03′ 08″ W / 19.48599°N,102.05211°W / 19.48599; -102.05211 2.173 m.  Mexiko
163
CerroElCondor6532mSeenFromEast.jpg
Cerro El Cóndor 26° 37′ 51″ S, 68° 21′ 41″ W / 26.6309°S,68.3614°W / -26.6309; -68.3614 6.373 m. Q772414  Argentina
164 Cerro El Molcajete 21° 03′ 03″ N, 104° 24′ 38″ W / 21.05084°N,104.41066°W / 21.05084; -104.41066 1.129 m.  Mexiko
165
Cerro El Muerto.jpg
Cerro El Muerto 27° 03′ 27″ S, 68° 29′ 02″ W / 27.0575°S,68.483888888889°W / -27.0575; -68.483888888889 6.542 m. Q1080210 Txile
Argentina
166 Cerro Grande (bolkan sa Guatemala, Departamento de Guatemala)  Guatemala
167 Cerro La Mariposa  Guatemala
168 Cerro La Montaña (bolkan) 14° 27′ 00″ N, 90° 35′ 00″ W / 14.45°N,90.58333°W / 14.45; -90.58333  Guatemala
169 Cerro La Pastoria 31° 59′ 36″ N, 113° 40′ 18″ W / 31.99335°N,113.67164°W / 31.99335; -113.67164 232 m.  Mexiko
170 Cerro Limón (bolkan)  Guatemala
171
Volcan Maca.jpg
Cerro Macá 45° 06′ 21″ S, 73° 10′ 09″ W / 45.105833333333°S,73.169166666667°W / -45.105833333333; -73.169166666667 2.300 m. Aisén probintzia  Txile
172
Cerro Machin 2016-12-15.jpg
Cerro Machín 4° 29′ 00″ N, 75° 23′ 30″ W / 4.4833333333333°N,75.391666666667°W / 4.4833333333333; -75.391666666667 2.650 m. Tolima  Kolonbia
173 Cerro Mal Paso (bolkan)  Guatemala
174 Cerro Mirador 42° 19′ 39″ S, 72° 43′ 57″ W / 42.32746°S,72.73249°W / -42.32746; -72.73249 177 m.  Txile
175 Cerro Morado 27° 20′ 50″ S, 67° 15′ 29″ W / 27.34724°S,67.25812°W / -27.34724; -67.25812 4.582 m.  Argentina
176
Cima del Cerro Morasurco.jpg
Cerro Morazurco 1° 16′ 14″ N, 77° 14′ 27″ W / 1.2706°N,77.2407°W / 1.2706; -77.2407 3.171 m.  Kolonbia
177 Cerro Negro 25° 01′ 00″ S, 68° 24′ 00″ W / 25.01667°S,68.4°W / -25.01667; -68.4 5.062 m.  Argentina
178 Cerro Negro 27° 18′ 51″ S, 67° 17′ 24″ W / 27.31417°S,67.28995°W / -27.31417; -67.28995 4.518 m.  Argentina
179 Cerro Nicholson 16° 15′ 38″ S, 71° 43′ 48″ W / 16.260556°S,71.73°W / -16.260556; -71.73 8.282 m.  Peru
180
Cerro Prieto-M.jpg
Cerro Prieto 32° 25′ 05″ N, 115° 18′ 29″ W / 32.418°N,115.308°W / 32.418; -115.308 223 m.  Mexiko
181 Cerro Santa María 10° 48′ 38″ N, 85° 19′ 02″ W / 10.81048°N,85.31714°W / 10.81048; -85.31714 1.872 m.  Costa Rica
182
Cerro Singüil.jpg
Cerro Singüil 14° 03′ 11″ N, 89° 37′ 53″ W / 14.053°N,89.6315°W / 14.053; -89.6315 957 m.  El Salvador
183 Cerro Solo 27° 06′ 30″ S, 68° 43′ 00″ W / 27.108333333333°S,68.716666666667°W / -27.108333333333; -68.716666666667 6.190 m. Q1080210 Argentina
Txile
184 Cerro Tolar 27° 21′ 33″ S, 67° 17′ 34″ W / 27.35918°S,67.29276°W / -27.35918; -67.29276 4.601 m.  Argentina
185 Cerro Tralihue 38° 30′ 33″ S, 70° 53′ 54″ W / 38.5092°S,70.8983°W / -38.5092; -70.8983 1.791 m.  Txile
186 Cerro Tujle 23° 50′ 07″ S, 67° 57′ 05″ W / 23.8354°S,67.9515°W / -23.8354; -67.9515 3.550 m.  Txile
187
Cerro Tuzgle-01.JPG
Cerro Tuzgle 24° 03′ S, 66° 29′ W / 24.05°S,66.48°W / -24.05; -66.48
24° 03′ 22″ S, 66° 28′ 44″ W / 24.056°S,66.479°W / -24.056; -66.479
5.486 m. Jujuyko probintzia  Argentina
188
Volcán de Izalco.jpg
Cerro Verde 13° 49′ 38″ N, 89° 37′ 24″ W / 13.82722222°N,89.62333333°W / 13.82722222; -89.62333333 2.030 m.  El Salvador
189 Cerro Volcán 46° 39′ 43″ S, 70° 47′ 26″ W / 46.6619°S,70.7905°W / -46.6619; -70.7905 556 m.  Argentina
190 Cerro Volcán 27° 47′ 40″ S, 68° 26′ 05″ W / 27.7945°S,68.4348°W / -27.7945; -68.4348 4.724 m.  Argentina
191 Cerro Volcán (kono sa Bolivia, lat -22,33, long -67,95) 22° 19′ 42″ S, 67° 56′ 33″ W / 22.3283°S,67.9425°W / -22.3283; -67.9425  Bolivia
192 Cerro Volcán Grande 47° 01′ 53″ S, 71° 13′ 28″ W / 47.03131°S,71.2245°W / -47.03131; -71.2245 1.373 m.  Argentina
193 Cerro Volcán Overo 34° 34′ 24″ S, 70° 01′ 13″ W / 34.5734°S,70.0202°W / -34.5734; -70.0202 4.553 m.  Argentina
194 Cerro Volcánico  Txile
195 Cerro de Asososca 12° 27′ 12″ N, 86° 40′ 33″ W / 12.45335°N,86.67596°W / 12.45335; -86.67596 803 m. Leongo departamendua  Nikaragua
196 Cerro de las Flores (bolkan)  Guatemala
197 Cerros de Punguichay 39° 28′ 42″ S, 72° 12′ 55″ W / 39.4784°S,72.2154°W / -39.4784; -72.2154 779 m.  Txile
198
Chachani.jpg
Chachani 16° 11′ 39″ S, 71° 31′ 54″ W / 16.194166666667°S,71.531666666667°W / -16.194166666667; -71.531666666667 6.057 m. Q205068  Peru
199
Chaiten Volcano NASA.jpg
Chaitén 42° 49′ 58″ S, 72° 38′ 45″ W / 42.832777777778°S,72.645833333333°W / -42.832777777778; -72.645833333333 1.122 m. Q721535  Txile
200 Chato Aislado 25° 59′ S, 68° 49′ W / 25.98°S,68.81°W / -25.98; -68.81  Txile
201
Chikurachki med.jpg
Chikurachki 50° 19′ 18″ N, 155° 27′ 42″ E / 50.321666666667°N,155.46166666667°E / 50.321666666667; 155.46166666667 1.816 m. Q2109294  Errusia
202
Volcán Chiles.JPG
Chiles 0° 49′ 16″ N, 77° 56′ 06″ W / 0.82111111°N,77.935°W / 0.82111111; -77.935 4.723 m. Ekuador
Kolonbia
203 Chiles-Cerro Negro
204
Chiliques volcano.jpg
Chiliques 23° 35′ 00″ S, 67° 42′ 00″ W / 23.583333333333°S,67.7°W / -23.583333333333; -67.7 5.778 m. San Pedro de Atacama
Antofagasta probintzia
 Txile
205
Chimborazo from southwest.jpg
Chimborazo 1° 28′ 09″ S, 78° 49′ 03″ W / 1.4691666666667°S,78.8175°W / -1.4691666666667; -78.8175 6.263,47 m. Q238492  Ekuador
206
Итуруп.Вулканы Чирип и Богдан Хмельницкий.jpg
Chirip 45° 22′ 38″ N, 147° 54′ 44″ E / 45.377222222222°N,147.91222222222°E / 45.377222222222; 147.91222222222 1.587 m. Q2213976  Errusia
207 Choquelimpie 18° 18′ 19″ S, 69° 16′ 42″ W / 18.30527778°S,69.27833333°W / -18.30527778; -69.27833333 4.777 m.  Txile
208 Ciguatepe 12° 31′ 48″ N, 86° 08′ 31″ W / 12.53°N,86.142°W / 12.53; -86.142  Nikaragua
209 Cinder Cliff
210
Guadeloupe 108 - lac Flamarion - sommet de la citerne 1155m - massif de la Soufrière.jpg
Citerne 16° 02′ 00″ N, 61° 39′ 25″ W / 16.0334°N,61.657°W / 16.0334; -61.657 1.155 m. Gourbeyre  Frantzia
211 Clark (sopka)
212 Cleft Segment
213
MountCleveland.jpg
Cleveland 52° 49′ 20″ N, 169° 56′ 42″ W / 52.822222222222°N,169.945°W / 52.822222222222; -169.945 1.730 m. Q1089362  Ameriketako Estatu Batuak
214 CoAxial Segment
215 Cobb Segment
216
Cocoa Crater.jpg
Cocoa Crater 57° 39′ N, 130° 42′ W / 57.65°N,130.7°W / 57.65; -130.7 2.123 m. Columbia Britainiarra  Kanada
217 Coffee Crater 57° 38′ N, 130° 40′ W / 57.63°N,130.67°W / 57.63; -130.67 2.000 m. Columbia Britainiarra  Kanada
218
ColdBayVolcanoe.jpg
Cold Bay Volcano 55° 04′ 02″ N, 162° 50′ 06″ W / 55.0673°N,162.835°W / 55.0673; -162.835 6.299 m. Alaska  Ameriketako Estatu Batuak
219 Coleman Seamount
220 Colo 0° 10′ 12″ S, 121° 36′ 29″ E / 0.17°S,121.608°E / -0.17; 121.608 507 m.  Indonesia
221 Comondu-La Purisima 26° 00′ N, 111° 55′ W / 26°N,111.92°W / 26; -111.92  Mexiko
222
Nicaragua relief location map.jpg
Concepción sumendia 11° 32′ 00″ N, 85° 37′ 00″ W / 11.533333333333°N,85.616666666667°W / 11.533333333333; -85.616666666667 1.700 m. Rivasko departamendua  Nikaragua
223 Cone Glacier Volcano  Kanada
224 Cono Truncado 48° 32′ 00″ S, 69° 26′ 00″ W / 48.53333°S,69.43333°W / -48.53333; -69.43333 605 m.  Argentina
225
Copahue Volcano.jpg
Copahue 37° 51′ 08″ S, 71° 10′ 03″ W / 37.852222222222°S,71.1675°W / -37.852222222222; -71.1675 2.997 m. Q1191327  Argentina
226
Corazon.jpg
Corazón 0° 32′ 00″ S, 78° 40′ 00″ W / 0.53333333333333°S,78.666666666667°W / -0.53333333333333; -78.666666666667 4.790 m.  Ekuador
227
Quellon's Coastline with Volcano Corcovado in the distance.JPG
Corcovado Volcano 43° 11′ 35″ S, 72° 47′ 34″ W / 43.193055555556°S,72.792777777778°W / -43.193055555556; -72.792777777778 2.300 m. Q721535  Txile
228 Coronado 29° 05′ 00″ N, 113° 30′ 48″ W / 29.083333333333°N,113.51333333333°W / 29.083333333333; -113.51333333333  Mexiko
229
Coropuna Volcano.jpg
Coropuna 15° 31′ 13″ S, 72° 39′ 26″ W / 15.520277777778°S,72.657222222222°W / -15.520277777778; -72.657222222222 6.425 m. Q205068  Peru
230
Seulawaih Agam.jpg
Cot Seulawah Agam 5° 26′ 53″ N, 95° 39′ 29″ E / 5.448°N,95.658°E / 5.448; 95.658 1.810 m.  Indonesia
231
Cotacachi (116789116).jpg
Cotacachi sumendia 0° 21′ 39″ S, 78° 20′ 57″ W / 0.36083333333333°S,78.349166666667°W / -0.36083333333333; -78.349166666667 4.935 m.  Ekuador
232
Cotopaxi volcano 2008-06-27T1322.jpg
Cotopaxi 0° 40′ 50″ S, 78° 26′ 16″ W / 0.68055555555556°S,78.437777777778°W / -0.68055555555556; -78.437777777778 5.897 m. Q272586  Ekuador
233 Crater Basalt Volcanic Field
234 Crater Jachcha Phia 18° 36′ 17″ S, 68° 45′ 11″ W / 18.60472°S,68.75306°W / -18.60472; -68.75306 3.884 m.  Bolivia
235 Crater Jiskha Phia 18° 36′ 55″ S, 68° 45′ 13″ W / 18.61528°S,68.75361°W / -18.61528; -68.75361 3.946 m.  Bolivia
236 Crater Mountain
237 Cratère Caubet 21° 14′ 55″ S, 55° 41′ 59″ E / 21.2486°S,55.6998°E / -21.2486; 55.6998 Saint-Philippe  Frantzia
238 Cratère Magne 21° 13′ 25″ S, 55° 42′ 48″ E / 21.2235°S,55.7133°E / -21.2235; 55.7133 Sainte-Rose  Frantzia
239 Craters of the Moon
240
Île Saint-Paul.jpg
Crête de la Novara 38° 42′ 54″ S, 77° 31′ 12″ E / 38.715°S,77.52°E / -38.715; 77.52 264 m.  Frantzia
241
Volcà del Croscat.jpg
Croscat sumendia 42° 09′ 15″ N, 2° 32′ 09″ E / 42.154166666667°N,2.5358333333333°E / 42.154166666667; 2.5358333333333 786 m. Katalunia
Garrotxa
 Espainia
242 Crow Lagoon 54° 42′ 00″ N, 130° 14′ 00″ W / 54.7°N,130.23333333333°W / 54.7; -130.23333333333 84 m. Q277291  Kanada
243 Cruz Quemada 14° 10′ 16″ N, 90° 16′ 40″ W / 14.171111111111°N,90.277777777778°W / 14.171111111111; -90.277777777778
244
Culma volcano.jpg
Culma 14° 17′ 50″ N, 89° 52′ 40″ W / 14.297222222222°N,89.877777777778°W / 14.297222222222; -89.877777777778  Guatemala
245
Cumbal 20071102 001.jpg
Cumbal sumendia 0° 57′ 21″ N, 77° 53′ 00″ W / 0.95583333333333°N,77.883333333333°W / 0.95583333333333; -77.883333333333 4.764 m. Nariño  Kolonbia
246
Plantation banana La Palma.jpg
Cumbre Vieja 28° 34′ 00″ N, 17° 50′ 00″ W / 28.566666666667°N,17.833333333333°W / 28.566666666667; -17.833333333333 1.949 m. Kanariak
La Palma
 Espainia
247 Ḑahīr 33° 15′ 02″ N, 37° 04′ 29″ E / 33.2505°N,37.07471°E / 33.2505; 37.07471  Siria
248
Daikoku cauldron.jpg
Daikoku 21° 19′ 25″ N, 144° 11′ 40″ E / 21.323611°N,144.194444°E / 21.323611; 144.194444
249
Damavand in winter.jpg
Damavand 35° 57′ 19″ N, 52° 06′ 33″ E / 35.955277777778°N,52.109166666667°E / 35.955277777778; 52.109166666667 5.604 m. Mazandaran
Q1282247
Teherango probintzia
 Iran
250 Dariganga Volcanic Field
251
Darwin volcano.jpg
Darwin sumendia 0° 11′ 00″ S, 91° 17′ 00″ W / 0.18333333333333°S,91.283333333333°W / -0.18333333333333; -91.283333333333 1.330 m.  Ekuador
252 Davis Lake volcanic field 43° 33′ 33″ N, 121° 48′ 47″ W / 43.5593°N,121.813°W / 43.5593; -121.813 Oregon  Ameriketako Estatu Batuak
253 Dawson Strait Group
254
Dekánská krajina u Hajdarábádu.jpg
Dekan goi-ordokia 17° N, 77° E / 17°N,77°E / 17; 77  India
255
Mount Demon (Mount Kamuidake) Relief Map, SRTM-1.jpg
Demon 45° 30′ 05″ N, 148° 51′ 37″ E / 45.5014°N,148.8603°E / 45.5014; 148.8603 Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Nemuro suprefetura
Q2213976
 Errusia
256
Gunung Dempo.jpg
Dempo mendia 4° 02′ S, 103° 08′ E / 4.03°S,103.13°E / -4.03; 103.13 3.173 m. Hego Sumatra  Indonesia
257
Descabezado.jpg
Descabezado Grande 35° 35′ 00″ S, 70° 45′ 00″ W / 35.583333333333°S,70.75°W / -35.583333333333; -70.75 3.953 m. Q201338  Txile
258
Ruine Desenberg Westansicht.jpg
Desenberg 51° 30′ 01″ N, 9° 11′ 51″ E / 51.500247222222°N,9.1976166666667°E / 51.500247222222; 9.1976166666667 343,6 m.  Alemania
259 Dhamarreko Harras 14° 33′ 00″ N, 44° 24′ 06″ E / 14.55°N,44.40166667°E / 14.55; 44.40166667 3.500 m.  Yemen
260
Babuyan islands en.png
Didicas Volcano 19° 04′ 30″ N, 122° 12′ 10″ E / 19.075088888889°N,122.20265277778°E / 19.075088888889; 122.20265277778 228 m. Cagayan Harana
Q13759
 Filipinak
261
Dieng volcanic complex.jpg
Dieng sumendi konplexua 7° 12′ S, 109° 55′ E / 7.2°S,109.92°E / -7.2; 109.92 2.565 m.  Indonesia
262 Dīrat at Tulūl 33° 20′ 09″ N, 37° 00′ 03″ E / 33.3358°N,37.0008°E / 33.3358; 37.0008  Siria
263 Dodžó 27° 41′ 00″ N, 140° 48′ 00″ E / 27.683333°N,140.8°E / 27.683333; 140.8  Japonia
264 Dofan 9° 20′ 40″ N, 40° 07′ 55″ E / 9.34444444°N,40.13194444°E / 9.34444444; 40.13194444 1.151 m. Q3444674  Etiopia
265 Dolok Lubukraya 1° 28′ 41″ N, 99° 12′ 32″ E / 1.478°N,99.209°E / 1.478; 99.209 1.862 m.  Indonesia
266 Dolok Sibualbuali 1° 33′ 22″ N, 99° 15′ 18″ E / 1.556°N,99.255°E / 1.556; 99.255 1.819 m.  Indonesia
267 Doma Peaks
268
Volcán Domuyo.jpg
Domuyo 36° 35′ S, 70° 25′ W / 36.58°S,70.42°W / -36.58; -70.42 4.709 m. Neuquengo probintzia  Argentina
269
CV Dona Juana.jpg
Doña Juana 1° 28′ 15″ N, 76° 55′ 30″ W / 1.47075°N,76.924902777778°W / 1.47075; -76.924902777778 4.150 m.  Kolonbia
270
Bunowen castle - Doon hill- zoom.JPG
Doon Hill Galwayko konderria  Irlandako Errepublika
271 Dos Crateres 25° 36′ S, 68° 36′ W / 25.6°S,68.6°W / -25.6; -68.6  Txile
272 Dugong
273 Durango volcanic field 24° 09′ N, 104° 27′ W / 24.15°N,104.45°W / 24.15; -104.45
274 Dutton
275 East Blanco Depression
276 East Diamante
277 East Gakkel Ridge at 85 E
278
213 1393 Ebeko ozero Lenya.jpg
Ebeko 50° 41′ 20″ N, 156° 00′ 54″ E / 50.688888888889°N,156.015°E / 50.688888888889; 156.015 1.156 m. Q2109294  Errusia
279 Eggella 56° 34′ 21″ N, 158° 31′ 23″ E / 56.572544444444°N,158.52319166667°E / 56.572544444444; 158.52319166667 1.046 m.  Errusia
280 Egreri 12° 33′ 53″ N, 40° 48′ 54″ E / 12.5648°N,40.8151°E / 12.5648; 40.8151  Etiopia
281
Champagne vent white smokers.jpg
Eifuku iparmendebaldeko itsas-mendia 21° 29′ 05″ N, 144° 02′ 35″ E / 21.484722°N,144.043056°E / 21.484722; 144.043056
282
El Altar - Obispo.JPG
El Altar 1° 39′ 51″ S, 78° 24′ 40″ W / 1.6641666666667°S,78.411111111111°W / -1.6641666666667; -78.411111111111 5.319 m.  Ekuador
283 El Escondido volcano 1.700 m.  Kolonbia
284
ElMisti.jpg
El Misti 16° 17′ 40″ S, 71° 24′ 32″ W / 16.294444444444°S,71.408888888889°W / -16.294444444444; -71.408888888889 5.822 m. Q205068  Peru
285
El Tigre volcano.jpg
El Tigre 13° 28′ N, 88° 26′ W / 13.47°N,88.43°W / 13.47; -88.43
286
Volcán del totumo002.jpg
El Totumo 10° 44′ 40″ N, 75° 14′ 29″ W / 10.74447222°N,75.24140278°W / 10.74447222; -75.24140278 15 m.  Kolonbia
287
Эльдгьяу.jpg
Eldgjá 63° 58′ 00″ N, 18° 36′ 33″ W / 63.966666666667°N,18.609166666667°W / 63.966666666667; -18.609166666667  Islandia
288
Emi Koussi-Tibesti Mountains-Chad.jpg
Emi Koussi 19° 47′ 36″ N, 18° 33′ 06″ E / 19.793333333333°N,18.551666666667°E / 19.793333333333; 18.551666666667 3.445 m.  Txad
289 Emperor of China 6° 37′ 00″ S, 124° 13′ 00″ E / 6.61666667°S,124.21666667°E / -6.61666667; 124.21666667  Indonesia
290 Endeavour Segment
291
Mt erebus.jpg
Erebus mendia 77° 32′ 00″ S, 167° 17′ 00″ E / 77.533333333333°S,167.28333333333°E / -77.533333333333; 167.28333333333 3.794 m. Q21590062 <no value>
292
ET Afar asv2018-01 img98 way to Ertale.jpg
Erta Ale 13° 36′ N, 40° 40′ E / 13.6°N,40.67°E / 13.6; 40.67 613 m. Q3444683  Etiopia
293 Escanaba Segment
294 Escorial de la Media Luna 36° 14′ 00″ S, 69° 19′ 00″ W / 36.23333°S,69.31667°W / -36.23333; -69.31667 1.589 m.  Argentina
295 Esmeralda Bank
296
Galapagos-satellite-esislandnames.jpg
Española uhartea 1° 22′ 00″ S, 89° 41′ 00″ W / 1.3666666666667°S,89.683333333333°W / -1.3666666666667; -89.683333333333 125 m.  Ekuador
297
Etna casa.JPG
Etna 37° 45′ 18″ N, 14° 59′ 43″ E / 37.755°N,14.995277777778°E / 37.755; 14.995277777778 3.343 m. Sizilia  Italia
298 Etorofu-Atosanupuri
299
Eruption2010eyja.jpg
Eyjafjallajökull volcano 63° 38′ N, 19° 37′ W / 63.63°N,19.62°W / 63.63; -19.62 Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Rangárþing eystra  Islandia
300
Laguna Verde (Chile).jpg
Falso Azufre 26° 48′ S, 68° 22′ W / 26.8°S,68.37°W / -26.8; -68.37 5.906 m. Q772414 Argentina
Txile
301 Fedotytsj 57° 08′ 00″ N, 160° 24′ 00″ E / 57.133333333333°N,160.4°E / 57.133333333333; 160.4  Errusia
302
Floreana4.jpg
Floreana uhartea 1° 17′ 51″ S, 90° 26′ 03″ W / 1.2975°S,90.434166666667°W / -1.2975; -90.434166666667 444 m.  Ekuador
303
Flourmill Volcano.jpg
Flourmill Volcanoes 52° 03′ 09″ N, 120° 19′ 01″ W / 52.0526°N,120.317°W / 52.0526; -120.317 1.770 m. Columbia Britainiarra  Kanada
304
Fonualei.jpg
Fonualei 18° 01′ 26″ S, 174° 19′ 30″ W / 18.024°S,174.325°W / -18.024; -174.325 180 m.  Tonga
305 Forecast Seamount
306
Formica Leo.jpg
Formica Leo 21° 14′ 33″ S, 55° 42′ 32″ E / 21.2425°S,55.70888889°E / -21.2425; 55.70888889 2.218 m. Sainte-Rose  Frantzia
307 Fort Portal 0° 42′ N, 30° 15′ E / 0.7°N,30.25°E / 0.7; 30.25  Uganda
308
Fortrock.jpg
Fort Rock 43° 22′ 19″ N, 121° 04′ 26″ W / 43.372083333333°N,121.074°W / 43.372083333333; -121.074 4.699 m. Lake konderria (Oregon)  Ameriketako Estatu Batuak
309
Frosty.jpg
Frosty Volcano 55° 04′ 55″ N, 162° 48′ 50″ W / 55.082°N,162.814°W / 55.082; -162.814 6.601 m. Alaska  Ameriketako Estatu Batuak
310 Fueguino 54° 57′ S, 70° 15′ W / 54.95°S,70.25°W / -54.95; -70.25 150 m. La Antártica Chilena probintzia  Txile
311
33 - Ajuy.JPG
Fuerteventura sumendi konplexua 28° 21′ 30″ N, 15° 01′ 00″ W / 28.358333333333°N,15.016666666667°W / 28.358333333333; -15.016666666667 529 m. Fuerteventura  Espainia
312
MtFuji FujiCity.jpg
Fuji mendia 35° 21′ 45″ N, 138° 43′ 50″ E / 35.3625°N,138.73055555556°E / 35.3625; 138.73055555556 3.776,24 m. Shizuoka
Yamanashi
 Japonia
313 Fukudžin 21° 56′ 00″ N, 143° 28′ 00″ E / 21.933333°N,143.466667°E / 21.933333; 143.466667  Ameriketako Estatu Batuak
314 Fukue-džima 32° 39′ 11″ N, 128° 51′ 04″ E / 32.653056°N,128.851111°E / 32.653056; 128.851111 317 m.  Japonia
315 Furi 8° 54′ 00″ N, 38° 41′ 00″ E / 8.9°N,38.683333333333°E / 8.9; 38.683333333333 Addis Abeba  Etiopia
316
Fussa ISS cut.jpg
Fuss Peak 50° 16′ 11″ N, 155° 14′ 51″ E / 50.269722222222°N,155.2475°E / 50.269722222222; 155.2475 1.772 m. Q2109294  Errusia
317 Galapagos Rift
318
Galeras volcano-Colombia.jpg
Galeras 1° 13′ 00″ N, 77° 22′ 00″ W / 1.2166666666667°N,77.366666666667°W / 1.2166666666667; -77.366666666667 4.276 m. Nariño  Kolonbia
319 Gallego
320
Galunggung.jpg
Galunggung 7° 15′ 24″ S, 108° 04′ 37″ E / 7.2567315°S,108.0770588°E / -7.2567315; 108.0770588 2.168 m. Q10385  Indonesia
321
Ternate, Maluku Islands, Indonesia 2.jpg
Gamalama 0° 48′ 26″ N, 127° 20′ 02″ E / 0.80722222222222°N,127.33388888889°E / 0.80722222222222; 127.33388888889 1.715 m.  Indonesia
322 Garbes 11° 25′ 00″ N, 42° 12′ 00″ E / 11.416666666667°N,42.2°E / 11.416666666667; 42.2  Djibuti
323 Garua Harbour
324 Gedamsa 8° 21′ 00″ N, 39° 11′ 00″ E / 8.35°N,39.183333333333°E / 8.35; 39.183333333333 1.984 m.  Etiopia
325
Gunung Gede in The Clouds.jpg
Gede mendia 6° 46′ 12″ S, 106° 57′ 50″ E / 6.77°S,106.96388888889°E / -6.77; 106.96388888889 2.958 m. Q10367  Indonesia
326
Bur ni Telong.jpg
Geureudong 4° 48′ 47″ N, 96° 49′ 00″ E / 4.8130555555556°N,96.816666666667°E / 4.8130555555556; 96.816666666667 2.885 m. Aceh  Indonesia
327 Ghaylah 33° 11′ 09″ N, 37° 05′ 33″ E / 33.1858°N,37.0925°E / 33.1858; 37.0925  Siria
328 Giggenbach 30° 02′ 09″ S, 178° 42′ 45″ W / 30.035833333333°S,178.7125°W / -30.035833333333; -178.7125  Zeelanda Berria
329 Girekol 39° 06′ 00″ N, 43° 25′ 00″ E / 39.1°N,43.416666666667°E / 39.1; 43.416666666667  Turkia
330
Juhader.JPG
Giv'at Orcha 32° 55′ 38″ N, 35° 51′ 09″ E / 32.9272577°N,35.8524057°E / 32.9272577; 35.8524057 646 m. Golan  Israel
331 Glabro
 Italia
332 Goat Mountain 29° 11′ 16″ N, 103° 24′ 21″ W / 29.1877°N,103.40573°W / 29.1877; -103.40573
29° 11′ 16″ N, 103° 24′ 21″ W / 29.1877018°N,103.4057342°W / 29.1877018; -103.4057342
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Brewster konderria (Texas)  Ameriketako Estatu Batuak
333 Golubitskiy lokatz sumendia 45° 20′ 06″ N, 37° 16′ 40″ E / 45.334962°N,37.27775°E / 45.334962; 37.27775
334 Gora Nachikinskaya 57° 50′ 26″ N, 162° 41′ 34″ E / 57.8405°N,162.6928°E / 57.8405; 162.6928 1.174 m.  Errusia
335 Gora Shishel' 57° 26′ 23″ N, 160° 22′ 34″ E / 57.4397°N,160.376°E / 57.4397; 160.376 2.520 m.  Errusia
336 Gora Stokap 44° 50′ 15″ N, 147° 20′ 33″ E / 44.8375°N,147.3425°E / 44.8375; 147.3425
44° 50′ 21″ N, 147° 20′ 39″ E / 44.8393°N,147.3441°E / 44.8393; 147.3441
1.612 m. Nemuro suprefetura
Q2213976
 Errusia
337
Gorely.jpg
Gorely 52° 33′ 30″ N, 158° 02′ 00″ E / 52.558333333333°N,158.03333333333°E / 52.558333333333; 158.03333333333 1.829 m.  Errusia
338 Goryashchaya Sopka 46° 49′ 54″ N, 151° 45′ 05″ E / 46.831666666667°N,151.75138888889°E / 46.831666666667; 151.75138888889 891 m. Q2213976  Errusia
339
Grand et Petit Sarcoui.jpg
Grand Sarcouy 45° 48′ 52″ N, 2° 58′ 56″ E / 45.8145°N,2.9822°E / 45.8145; 2.9822 1.147 m. Puy-de-Dôme  Frantzia
340
Puy de come 2001-06-22.jpg
Grand Suchet 45° 47′ 26″ N, 2° 57′ 19″ E / 45.7906°N,2.95528°E / 45.7906; 2.95528 1.231 m. Puy-de-Dôme  Frantzia
341
Hveragerdi6.jpg
Grensdalur 64° 02′ 47″ N, 21° 11′ 26″ W / 64.04649°N,21.190626°W / 64.04649; -21.190626  Islandia
342
Iceland2009-BradWeber-Kerid.jpg
Grímsnes 64° 02′ 00″ N, 20° 52′ 00″ W / 64.03333333°N,20.86666667°W / 64.03333333; -20.86666667  Islandia
343
Grodczyn (Wzgorza Lewinskie).jpg
Grodczyn 50° 24′ 51″ N, 16° 20′ 00″ E / 50.4142°N,16.333344444444°E / 50.4142; 16.333344444444  Polonia
344 Groppo (bolkan) 11° 43′ 59″ N, 40° 15′ 00″ E / 11.733°N,40.25°E / 11.733; 40.25  Etiopia
345
Guallatiri.jpg
Guallatiri, Chile 18° 25′ 00″ S, 69° 05′ 30″ W / 18.4167°S,69.0917°W / -18.4167; -69.0917 6.071 m. Q287619  Txile
346
Gunung Guntur.jpg
Guntur 7° 08′ 36″ S, 107° 50′ 23″ E / 7.1433333333333°S,107.83972222222°E / -7.1433333333333; 107.83972222222 2.249 m. Q10371  Indonesia
347 Gunung Berapi Buzzard Creek
348 Gunung Berapi Golden Trout Creek
349 Gunung Berapi Kiska
350 Gunung Berapi Koniuji  Ameriketako Estatu Batuak
351 Gunung Berapi Takawangha
352
Mt Dukono.jpg
Gunung Dukono 1° 41′ 58″ N, 127° 52′ 41″ E / 1.699505°N,127.878105°E / 1.699505; 127.878105 1.335 m. Q19147  Indonesia
353
COLLECTIE TROPENMUSEUM De Gunung Karang TMnr 60016534.jpg
Gunung Karang 6° 16′ 09″ S, 106° 03′ 00″ E / 6.2691666666667°S,106.05°E / -6.2691666666667; 106.05 1.778 m. Mendebaldeko Java  Indonesia
354
COLLECTIE TROPENMUSEUM De Gunung Karang TMnr 60016534.jpg
Gunung Kendang 7° 14′ S, 107° 43′ E / 7.23°S,107.72°E / -7.23; 107.72 2.608 m.  Indonesia
355
Lawu.jpg
Gunung Lawu 7° 37′ 30″ S, 111° 11′ 30″ E / 7.625°S,111.19166666667°E / -7.625; 111.19166666667 3.265 m.  Indonesia
356
Mahawu volcano.jpg
Gunung Mahawu 1° 21′ 29″ N, 124° 51′ 29″ E / 1.358°N,124.858°E / 1.358; 124.858 1.324 m. Ipar Sulawesi  Indonesia
357
COLLECTIE TROPENMUSEUM Landschap met gezicht op de Goenoeng Malabar TMnr 60011494.jpg
Gunung Malabar 7° 08′ S, 107° 39′ E / 7.13°S,107.65°E / -7.13; 107.65 2.343 m. Q10332  Indonesia
358
MerbabuSawah.jpg
Gunung Merbabu 7° 27′ 18″ S, 110° 26′ 24″ E / 7.455°S,110.44°E / -7.455; 110.44 3.142 m. Boyolali  Indonesia
359
Gunung Muria.jpg
Gunung Muria 6° 37′ 00″ S, 110° 53′ 00″ E / 6.61666667°S,110.88333333°E / -6.61666667; 110.88333333 1.625 m. Jawa Tengah  Indonesia
360 Gunung Patah 4° 16′ S, 103° 18′ E / 4.27°S,103.3°E / -4.27; 103.3 2.817 m.  Indonesia
361 Gunung Rajabasa 5° 47′ 00″ S, 105° 37′ 30″ E / 5.7833333333333°S,105.625°E / -5.7833333333333; 105.625 1.281 m.  Indonesia
362
Mount Salak.JPG
Gunung Salak Satu 6° 43′ S, 106° 44′ E / 6.72°S,106.73°E / -6.72; 106.73 2.211 m. Bogor  Indonesia
363
Sinabung.jpg
Gunung Sinabung 3° 10′ 12″ N, 98° 23′ 31″ E / 3.17°N,98.391944444444°E / 3.17; 98.391944444444 2.460 m. Q5810  Indonesia
364
Gunung Slamet.jpg
Gunung Slamet 7° 14′ 20″ S, 109° 13′ 12″ E / 7.239°S,109.22°E / -7.239; 109.22 3.428 m.  Indonesia
365
Soputan.jpg
Gunung Soputanpatepangan 1° 06′ 43″ N, 124° 44′ 10″ E / 1.112°N,124.736°E / 1.112; 124.736 1.784 m. Q15836  Indonesia
366
Ereveld Candi.jpg
Gunung Ungaran 7° 11′ S, 110° 20′ E / 7.18°S,110.33°E / -7.18; 110.33 2.050 m. Semarang  Indonesia
367
Wetarvolc.jpg
Gunungapi Wetar 6° 38′ 30″ S, 126° 39′ 00″ E / 6.6416666666667°S,126.65°E / -6.6416666666667; 126.65 282 m.  Indonesia
368
Gutanasar.jpg
Gutanasar 40° 22′ 05″ N, 44° 41′ 02″ E / 40.36793°N,44.68386°E / 40.36793; 44.68386 2.299 m. Kotaik  Armenia
369 Hagen mendia 5° 45′ 00″ S, 144° 02′ 00″ E / 5.75°S,144.03333333°E / -5.75; 144.03333333 3.778 m.  Papua Ginea Berria
370
Hakone Volcano 20120910.jpg
Hakone mendia 35° 13′ 48″ N, 139° 01′ 26″ E / 35.23°N,139.02388888889°E / 35.23; 139.02388888889 1.438 m. Hakone  Japonia
371
Haleakalā, Peak Shadow.jpg
Haleakalā 20° 42′ 48″ N, 156° 15′ 27″ W / 20.713333333333°N,156.2575°W / 20.713333333333; -156.2575 3.055 m. Maui konderria (Hawaii)  Ameriketako Estatu Batuak
372
Hallasan 2.jpg
Hallasan 33° 21′ 00″ N, 126° 31′ 00″ E / 33.35°N,126.51666666667°E / 33.35; 126.51666666667 1.950 m. Jeju  Hego Korea
373 Ḩammat Abū Rujūm 35° 40′ 15″ N, 40° 33′ 53″ E / 35.6709°N,40.5648°E / 35.6709; 40.5648  Siria
374 Ḩammat al Jazrah 35° 42′ 10″ N, 39° 58′ 25″ E / 35.7027°N,39.9737°E / 35.7027; 39.9737  Siria
375 Ḩammat as Sahl 35° 29′ 51″ N, 39° 26′ 00″ E / 35.4975°N,39.4333°E / 35.4975; 39.4333  Siria
376 Ḩammat ash Shāmīyah 35° 38′ 36″ N, 39° 46′ 25″ E / 35.64336°N,39.7736°E / 35.64336; 39.7736  Siria
377
MtBar-on.jpg
Har Bar'on 33° 09′ 29″ N, 35° 46′ 45″ E / 33.1580778°N,35.7790611°E / 33.1580778; 35.7790611 1.056 m. Golan  Israel
378
BNEYRESSEN-MOUNT.JPG
Har Bnei Rasan 33° 04′ 55″ N, 35° 50′ 02″ E / 33.081944444444°N,35.833888888889°E / 33.081944444444; 35.833888888889 1.072 m. Golan  Israel
379
Golan JAN10 028.jpg
Har Chermonit 33° 11′ 07″ N, 35° 47′ 37″ E / 33.185277777778°N,35.793611111111°E / 33.185277777778; 35.793611111111 1.211 m. Golan  Israel
380
Hozek.jpg
Har Chozek 33° 03′ 14″ N, 35° 51′ 02″ E / 33.0537861°N,35.8505889°E / 33.0537861; 35.8505889 1.158 m. Golan  Israel
381
MtYosifun.jpg
Har Josifon 33° 03′ 26″ N, 35° 47′ 51″ E / 33.0571528°N,35.7974222°E / 33.0571528; 35.7974222 981 m. Golan  Israel
382
Maar Israel.jpg
Har Kramim 33° 13′ 09″ N, 35° 46′ 43″ E / 33.2190306°N,35.7786889°E / 33.2190306; 35.7786889 1.190 m. Golan  Israel
383
הר אודם מכיוון דרום.jpg
Har Odem 33° 11′ 47″ N, 35° 45′ 20″ E / 33.1964861°N,35.7555472°E / 33.1964861; 35.7555472 1.187 m. Golan  Israel
384
Maar Israel.jpg
Har Ram 33° 14′ 44″ N, 35° 47′ 07″ E / 33.2456167°N,35.7852139°E / 33.2456167; 35.7852139 1.185 m. Golan  Israel
385 Har Šifon 33° 04′ 10″ N, 35° 46′ 11″ E / 33.0695361°N,35.7696806°E / 33.0695361; 35.7696806 971 m. Golan  Israel
386
Buqata entry road.jpg
Har Varda 33° 12′ 40″ N, 35° 47′ 20″ E / 33.211111111111°N,35.788888888889°E / 33.211111111111; 35.788888888889 1.226 m. Golan  Israel
387 Hargy
388 Harra es-Sawad 13° 35′ N, 46° 07′ E / 13.58°N,46.12°E / 13.58; 46.12 1.737 m.  Yemen
389 Harrat Lunayyir
390 Ḩarrat Sidrīshah 33° 28′ 10″ N, 37° 19′ 30″ E / 33.46944°N,37.325°E / 33.46944; 37.325  Siria
391 Ḩarrat Umm Raḩīl 33° 12′ 01″ N, 37° 21′ 11″ E / 33.20025°N,37.35303°E / 33.20025; 37.35303  Siria
392 Ḩarrat al Ibil 33° 11′ 50″ N, 37° 17′ 10″ E / 33.19722°N,37.28611°E / 33.19722; 37.28611 641 m. Rif Dimashq eskualdea  Siria
393 Haut Dong Nai
394 Haylan, Jabal
395
Black Beach in Camiguin.jpg
Hibok-Hibok mendia 9° 12′ 02″ N, 124° 40′ 05″ E / 9.2005555555556°N,124.66805555556°E / 9.2005555555556; 124.66805555556 1.332 m. Iparraldeko Mindanao
Q356518
 Filipinak
396 Hidžiori 38° 36′ 21″ N, 140° 10′ 42″ E / 38.605833°N,140.178333°E / 38.605833; 140.178333 516 m.  Japonia
397 Hobicha 6° 47′ N, 37° 50′ E / 6.78°N,37.83°E / 6.78; 37.83  Etiopia
398 Hollister Ridge
399
Hornopiren.jpg
Hornopirén 41° 52′ 28″ S, 72° 25′ 53″ W / 41.874444444444°S,72.431388888889°W / -41.874444444444; -72.431388888889 1.572 m. Q721535  Txile
400
Horns of Hattin.JPG
Horns of Hattin 32° 47′ 59″ N, 35° 27′ 35″ E / 32.799722222222°N,35.459722222222°E / 32.799722222222; 35.459722222222 326 m.  Israel
401
Hualālai 1996.jpg
Hualalai 19° 41′ 32″ N, 155° 52′ 02″ W / 19.692222222222°N,155.86722222222°W / 19.692222222222; -155.86722222222 2.521 m. Hawaii konderria  Ameriketako Estatu Batuak
402 Huambo (sopka) 15° 50′ 00″ S, 72° 08′ 00″ W / 15.8333°S,72.13333°W / -15.8333; -72.13333 4.550 m.  Peru
403
Cerro hudson.jpg
Hudson mendia 45° 54′ 00″ S, 72° 58′ 00″ W / 45.9°S,72.966666666667°W / -45.9; -72.966666666667 1.905 m. Aisén probintzia  Txile
404 Hulubelu 5° 21′ S, 104° 36′ E / 5.35°S,104.6°E / -5.35; 104.6 1.040 m.  Indonesia
405
Hungatonga aster 20090326.jpg
Hunga Tonga 20° 32′ 42″ S, 175° 23′ 27″ W / 20.5449°S,175.3907°W / -20.5449; -175.3907 149 m.  Tonga
406 Hveravellir 64° 51′ 55″ N, 19° 33′ 24″ W / 64.865296°N,19.556676°W / 64.865296; -19.556676  Islandia
407 Hydrographers Range 1.915 m.
408 Iamalele
409 Icefall Cone
410 Iettoenoep 58° 24′ 00″ N, 161° 04′ 00″ E / 58.4°N,161.06666666667°E / 58.4; 161.06666666667  Errusia
411
Ijen volcano.jpg
Ijen 8° 03′ 29″ S, 114° 14′ 31″ E / 8.058°S,114.242°E / -8.058; 114.242 2.386 m. Q11076  Indonesia
412 Iktoenoep 58° 05′ 00″ N, 160° 45′ 00″ E / 58.083333333333°N,160.75°E / 58.083333333333; 160.75  Errusia
413
Île Saint-Paul.jpg
Île Saint-Paul 38° 43′ 48″ S, 77° 31′ 20″ E / 38.73°S,77.522222222222°E / -38.73; 77.522222222222 Q1681727  Frantzia
414
Iliboleng.jpg
Iliboleng 8° 20′ 38″ S, 123° 15′ 07″ E / 8.344°S,123.252°E / -8.344; 123.252 1.659 m. Sondako Uharte Txikiak
Q366088
 Indonesia
415 Ililabalekan 8° 33′ S, 123° 23′ E / 8.55°S,123.38°E / -8.55; 123.38 1.018 m.  Indonesia
416
Ilimuda.jpg
Ilimuda 8° 28′ 41″ S, 122° 40′ 16″ E / 8.478°S,122.671°E / -8.478; 122.671 1.100 m.  Indonesia
417
Iliwerung lava dome.jpg
Iliwerung 8° 32′ S, 123° 34′ E / 8.53°S,123.57°E / -8.53; 123.57 1.018 m.  Indonesia
418
SalvadorVolcanoEngraving.jpg
Ilopango 13° 40′ 00″ N, 89° 03′ 00″ W / 13.66666667°N,89.05°W / 13.66666667; -89.05 442 m.
419
Ilyinsky volcano.jpg
Ilyinsky 51° 29′ N, 157° 12′ E / 51.49°N,157.2°E / 51.49; 157.2 1.578 m.  Errusia
420
Otavalo Imbabura nina urkuwan.jpg
Imbabura sumendia 0° 15′ 29″ N, 78° 10′ 47″ W / 0.25805555555556°N,78.179722222222°W / 0.25805555555556; -78.179722222222 4.610 m.  Ekuador
421
Incahuasi and el fraile plus laguna verde chile.jpg
Incahuasi 27° 02′ 00″ S, 68° 18′ 00″ W / 27.033333333333°S,68.3°W / -27.033333333333; -68.3 6.621 m. Catamarcako probintzia Txile
Argentina
422 Infiernillo
423
Inierie.jpg
Inierie 8° 52′ 30″ S, 120° 57′ 00″ E / 8.875°S,120.95°E / -8.875; 120.95 2.245 m. Q804109
Flores
 Indonesia
424 Inyo Craters
425
Mount-Iraya.JPG
Iraya mendia 20° 27′ 59″ N, 122° 00′ 42″ E / 20.466388888889°N,122.01166666667°E / 20.466388888889; 122.01166666667 1.009 m. Q13740
Cagayan Harana
Q1437219
Q43180
 Filipinak
426 Iriomote Submarine Volcano 24° 34′ 00″ N, 123° 56′ 00″ E / 24.566666666667°N,123.93333333333°E / 24.566666666667; 123.93333333333 Okinawa  Japonia
427
San Pedro volcano, Antofagasta, Chile.jpg
Irruputuncu 20° 44′ 00″ S, 68° 34′ 00″ W / 20.733333333333°S,68.566666666667°W / -20.733333333333; -68.566666666667 5.163 m. Q1319477 Txile
Bolivia
428
ISAROG sa early morning by penny calara.jpg
Isarog mendia 13° 39′ 33″ N, 123° 22′ 24″ E / 13.659166666667°N,123.37333333333°E / 13.659166666667; 123.37333333333 1.966 m. Bicolgo eskualdea
Q13767
 Filipinak
429 Iskut Canyon Cone
430
Volcan Isluga.jpg
Isluga 19° 09′ 00″ S, 68° 50′ 00″ W / 19.15°S,68.833333333333°W / -19.15; -68.833333333333 5.577 m. El Tamarugal probintzia  Txile
431
Itasy Volcanic Field.jpg
Itasyko sumendi zelaia 19° 04′ 00″ S, 46° 47′ 00″ E / 19.066666666667°S,46.783333333333°E / -19.066666666667; 46.783333333333 1.800 m. Q573931  Madagaskar
432 Itcha Mountain 52° 43′ 03″ N, 124° 49′ 48″ W / 52.7175°N,124.83°W / 52.7175; -124.83 2.290 m. Columbia Britainiarra  Kanada
433 Ithnayn, Harrat
434 Ivan Grozny 45° 01′ 42″ N, 147° 55′ 01″ E / 45.0282°N,147.917°E / 45.0282; 147.917
45° 00′ 45″ N, 147° 52′ 25″ E / 45.0125°N,147.87361111111°E / 45.0125; 147.87361111111
1.158 m. Q2213976  Errusia
435 Iwaki (sopka) 40° 39′ 12″ N, 140° 18′ 24″ E / 40.653333°N,140.306667°E / 40.653333; 140.306667 1.625 m. Honshu  Japonia
436
Iyang-Argapura.jpg
Iyang-Argapura 7° 58′ S, 113° 34′ E / 7.97°S,113.57°E / -7.97; 113.57 3.088 m. Q11080  Indonesia
437
Volcán de Izalco.jpg
Izalco 13° 48′ 47″ N, 89° 38′ 00″ W / 13.813055555556°N,89.633333333333°W / 13.813055555556; -89.633333333333 1.952 m.  El Salvador
438
MountainIztaccihuatlMexico01.jpg
Iztaccihuatl 19° 10′ 45″ N, 98° 38′ 36″ W / 19.179166666667°N,98.643333333333°W / 19.179166666667; -98.643333333333 5.230 m. Mexikoko estatua
Puebla
 Mexiko
439 Jabal Abū Ghānim 33° 06′ 03″ N, 37° 10′ 32″ E / 33.10075°N,37.17563°E / 33.10075; 37.17563  Siria
440
Jebel at Tair.jpg
Jabal al-Tair Island 15° 32′ N, 41° 50′ E / 15.54°N,41.83°E / 15.54; 41.83 244 m. Q4733335  Yemen
441
Bisevo-Andrija-Brusnik-Jabuka.jpg
Jabuka 43° 04′ 30″ N, 15° 27′ 30″ E / 43.075°N,15.458333333333°E / 43.075; 15.458333333333  Kroazia
442 Jackson Segment
443 Jackson Volcano 32° 18′ 00″ N, 90° 10′ 20″ W / 32.3001°N,90.1721°W / 32.3001; -90.1721 2.900 m. Mississippi  Ameriketako Estatu Batuak
444 Jaraguay (sopka)
445 Jasper Seamount 30° 26′ N, 122° 44′ W / 30.44°N,122.74°W / 30.44; -122.74
446 Jebel e Ghurab  Pakistan
447 Jibāl al Abyaḑ 25° 39′ 41″ N, 39° 58′ 14″ E / 25.661388888889°N,39.970555555556°E / 25.661388888889; 39.970555555556 Q236027
Q243656
 Saudi Arabia
448
Jocotitlán.jpg
Jocotitlán 19° 44′ 17″ N, 99° 45′ 32″ W / 19.7381°N,99.7589°W / 19.7381; -99.7589 3.910 m. Mexikoko estatua  Mexiko
449
Gunung Kaba.jpg
Kaba mendia 3° 31′ S, 102° 37′ E / 3.52°S,102.62°E / -3.52; 102.62 1.952 m. Q4257168  Indonesia
450 Kaena
451 Kaikata 26° 40′ 00″ N, 141° 00′ 00″ E / 26.666667°N,141°E / 26.666667; 141
452 Kaitoku 26° 07′ 18″ N, 141° 06′ 06″ E / 26.121667°N,141.101667°E / 26.121667; 141.101667  Japonia
453 Kajlenej 57° 48′ 00″ N, 160° 40′ 00″ E / 57.8°N,160.66666666667°E / 57.8; 160.66666666667  Errusia
454
Kalatungan mountain range lantapan view.JPG
Kalatungan mendia 7° 57′ 18″ N, 124° 48′ 09″ E / 7.955°N,124.8025°E / 7.955; 124.8025 2.824 m. Iparraldeko Mindanao
Q13753
Q357420
 Filipinak
455
Mount Cameroon from Tiko.jpg
Kamerun mendia 4° 13′ 00″ N, 9° 10′ 21″ E / 4.2166666666667°N,9.1725°E / 4.2166666666667; 9.1725 4.095 m. Q955885  Kamerun
456 Kamiarizuki Knoll  Japonia
457
COLLECTIE TROPENMUSEUM Badhuizen bij zwavelbaden in een oude kraterbodem van Kawah Kamodjang op de vulkaan Goentoer West-Java TMnr 10007433.jpg
Kamojang 7° 07′ 30″ S, 107° 48′ 00″ E / 7.125°S,107.8°E / -7.125; 107.8 1.730 m. Q10371  Indonesia
458 Kana Cone Columbia Britainiarra  Kanada
459 Kana Keoki
460
Mount Canlaon.JPG
Kanlaon 10° 24′ 43″ N, 123° 07′ 55″ E / 10.411944444444°N,123.13194444444°E / 10.411944444444; 123.13194444444 2.435 m. Negros
Q13862
 Filipinak
461
Karapınar; Blick nach Osten auf Karacadağ-Berge.JPG
Karaca Dağ 37° 40′ N, 39° 50′ E / 37.67°N,39.83°E / 37.67; 39.83 1.957 m. Şanlıurfa probintzia  Turkia
462 Karaha Crater 7° 07′ S, 108° 05′ E / 7.12°S,108.08°E / -7.12; 108.08 1.155 m. Mendebaldeko Java  Indonesia
463
Gunung Karangetang.jpg
Karangetang 2° 46′ 40″ N, 125° 24′ 27″ E / 2.7777777777778°N,125.4075°E / 2.7777777777778; 125.4075 1.784 m. Q15840  Indonesia
464 Karpinsky taldea 50° 08′ 25″ N, 155° 22′ 53″ E / 50.140277777778°N,155.38138888889°E / 50.140277777778; 155.38138888889 1.345 m. Q2109294  Errusia
465
Karthala volcano-Comoros.jpg
Karthala 11° 45′ S, 43° 23′ E / 11.75°S,43.38°E / -11.75; 43.38 2.361 m. Komoreak  Komoreak
466 Karymshina 52° 54′ 00″ N, 157° 46′ 00″ E / 52.9°N,157.7666667°E / 52.9; 157.7666667
52° 24′ N, 158° 00′ E / 52.4°N,158°E / 52.4; 158
1.300 m. Kamtxatka  Errusia
467
Kasuga volcano.jpg
Kasuga 21° 45′ 54″ N, 143° 42′ 00″ E / 21.765°N,143.7°E / 21.765; 143.7  Japonia
468
Katla 1918.jpg
Katla 63° 38′ 00″ N, 19° 03′ 00″ W / 63.633333333333°N,19.05°W / 63.633333333333; -19.05 1.450 m. Q1206821  Islandia
469
Kawi-Butak.jpg
Kawi 7° 55′ S, 112° 27′ E / 7.92°S,112.45°E / -7.92; 112.45
7° 55′ 24″ S, 112° 27′ 06″ E / 7.9233°S,112.4518°E / -7.9233; 112.4518
Adierazpen errorea: Hitz ezezaguna "br" Q11095  Indonesia
470 Kawi-Butak
471 Kebeney 57° 11′ 00″ N, 160° 33′ 00″ E / 57.183333333333°N,160.55°E / 57.183333333333; 160.55 1.527 m.  Errusia
472 Keda Cone Columbia Britainiarra  Kanada
473 Kekurny 56° 24′ N, 158° 51′ E / 56.4°N,158.85°E / 56.4; 158.85  Errusia
474
Ebulobo.jpg
Keli Ebulobo 8° 49′ S, 121° 11′ E / 8.82°S,121.18°E / -8.82; 121.18 2.124 m. Flores  Indonesia
475
Kelimutu 2007-07-21.jpg
Kelimutu 8° 46′ S, 121° 49′ E / 8.77°S,121.82°E / -8.77; 121.82 1.639 m. Ende  Indonesia
476
Belenkaya.jpg
Kell sumendia 51° 39′ N, 157° 21′ E / 51.65°N,157.35°E / 51.65; 157.35 900 m.  Errusia
477
Kelut.jpg
Kelud 7° 56′ 00″ S, 112° 18′ 20″ E / 7.9333333333333°S,112.30555555556°E / -7.9333333333333; 112.30555555556 1.731 m. Ekialdeko Java  Indonesia
478 Keluo 49° 22′ 48″ N, 125° 54′ 35″ E / 49.38°N,125.90972222°E / 49.38; 125.90972222
49° 22′ N, 125° 55′ E / 49.37°N,125.92°E / 49.37; 125.92
542 m.
479 Kerimasi volcano 2° 25′ 54″ S, 34° 58′ 50″ E / 2.4316666666667°S,34.980555555556°E / -2.4316666666667; 34.980555555556 Q329261  Tanzania
480
Uprising-mount kerinci.jpg
Kerinci 1° 42′ 16″ S, 101° 17′ 00″ E / 1.70445°S,101.28343°E / -1.70445; 101.28343 3.805 m. Kerinci  Indonesia
481 Kiaraberes-Gagak 6° 44′ S, 106° 39′ E / 6.73°S,106.65°E / -6.73; 106.65 1.511 m.  Indonesia
482
Kibo summit of Mt Kilimanjaro 001.JPG
Kibo 3° 03′ 54″ S, 37° 21′ 33″ E / 3.06505278°S,37.35903056°E / -3.06505278; 37.35903056 5.895 m.
483
Puu Oo looking up Kilauea - edit.jpg
Kilauea 19° 25′ 16″ N, 155° 17′ 12″ W / 19.421097°N,155.286762°W / 19.421097; -155.286762 1.247 m. Hawaii  Ameriketako Estatu Batuak
484 Kinenin (sopka) 53° 15′ 20″ N, 158° 50′ 00″ E / 53.255555555556°N,158.83333333333°E / 53.255555555556; 158.83333333333  Errusia
485 Kinrara Crater 18° 24′ 53″ S, 144° 54′ 49″ E / 18.4147°S,144.9135°E / -18.4147; 144.9135 725 m. Queensland  Australia
486 Kita-Bayonnaise
487 Kita-Fukutokutai 24° 24′ 50″ N, 141° 25′ 07″ E / 24.413889°N,141.418611°E / 24.413889; 141.418611  Japonia
488 Klastline Cone
489
Klyuchevskaya Volcano Russia 11Mar2018 SkySat.jpg
Klyuchevskaya Sopka 56° 04′ 00″ N, 160° 38′ 00″ E / 56.066666666667°N,160.63333333333°E / 56.066666666667; 160.63333333333 4.750 m. Q263933  Errusia
490
Kohala volcano.jpeg
Kohala 20° 05′ 10″ N, 155° 43′ 02″ W / 20.086111111111°N,155.71722222222°W / 20.086111111111; -155.71722222222 1.670 m. Hawaii konderria  Ameriketako Estatu Batuak
491 Kokkinópetra (bolkan) 36° 21′ 36″ N, 25° 23′ 20″ E / 36.36°N,25.3889°E / 36.36; 25.3889  Grezia
492 Kollóttadyngja 65° 13′ 00″ N, 16° 33′ 00″ W / 65.216666666667°N,16.55°W / 65.216666666667; -16.55 1.177 m.  Islandia
493 Kone 8° 48′ 00″ N, 39° 41′ 31″ E / 8.8°N,39.692°E / 8.8; 39.692
494 Koranga
495 Korath 5° 06′ 01″ N, 35° 53′ 02″ E / 5.10028°N,35.88389°E / 5.10028; 35.88389  Etiopia
496 Korath Range 5° 06′ 00″ N, 35° 53′ 00″ E / 5.1°N,35.883333°E / 5.1; 35.883333 912 m.
497
D0807I14-HarbourTour.jpg
Koryaksky 53° 19′ 00″ N, 158° 41′ 00″ E / 53.316666666667°N,158.68333333333°E / 53.316666666667; 158.68333333333 3.456 m.  Errusia
498
Kozushima Tako Bay 2005.jpg
Kōzu-shima 34° 13′ 00″ N, 139° 09′ 00″ E / 34.216666666667°N,139.15°E / 34.216666666667; 139.15 574 m. Tokio
Q1346527
 Japonia
499 Kozyrevka 55° 35′ 00″ N, 158° 23′ 00″ E / 55.583333333333°N,158.38333333333°E / 55.583333333333; 158.38333333333  Errusia
500
Koolau Range.jpg
Koʻolau Range 21° 27′ N, 157° 54′ W / 21.45°N,157.9°W / 21.45; -157.9  Ameriketako Estatu Batuak
501 Krajni 56° 22′ 00″ N, 159° 02′ 00″ E / 56.366666666667°N,159.03333333333°E / 56.366666666667; 159.03333333333  Errusia
502
Krakatoa eruption lithograph.jpg
Krakatoa 6° 06′ 07″ S, 105° 25′ 23″ E / 6.102°S,105.423°E / -6.102; 105.423 813 m. Q8147  Indonesia
503
Kronotskaya.jpg
Kronotsky 54° 45′ 00″ N, 160° 31′ 00″ E / 54.75°N,160.51666666667°E / 54.75; 160.51666666667 3.527 m.  Errusia
504
Krisuvik.jpg
Krýsuvík 63° 53′ 10″ N, 22° 03′ 54″ W / 63.88611111°N,22.065°W / 63.88611111; -22.065  Islandia
505 Kudriavy volcano 45° 23′ 02″ N, 148° 48′ 47″ E / 45.383888888889°N,148.81305555556°E / 45.383888888889; 148.81305555556 986 m. Q2213976
Iturup
 Errusia
506 Kulka 56° 22′ N, 159° 02′ E / 56.37°N,159.03°E / 56.37; 159.03  Errusia
507
Kuntomintar ISS cut.jpg
Kuntomintar 48° 45′ 29″ N, 154° 00′ 52″ E / 48.758055555556°N,154.01444444444°E / 48.758055555556; 154.01444444444 828 m. Q2109294  Errusia
508 Kurose Hole 33° 24′ N, 139° 41′ E / 33.4°N,139.68°E / 33.4; 139.68  Japonia
509 Kuttara 42° 29′ 20″ N, 141° 09′ 48″ E / 42.488889°N,141.163333°E / 42.488889; 141.163333 581 m.  Japonia
510 Kutum (sopečné pole)
511
ShepherdIslandsMap.png
Kuwae 16° 49′ 45″ S, 168° 32′ 10″ E / 16.829166666667°S,168.53611111111°E / -16.829166666667; 168.53611111111
 Vanuatu
512
La Cumbre - ISS.JPG
La Cumbre sumendia 1° 18′ 38″ S, 90° 25′ 59″ W / 1.31055556°S,90.43305556°W / -1.31055556; -90.43305556  Ekuador
513
RK1112 9062 Ruta de los Volcanes.jpg
La Deseada 28° 34′ 09″ N, 17° 50′ 13″ W / 28.569166666667°N,17.836944444444°W / 28.569166666667; -17.836944444444  Espainia
514
WheelerGACO.jpg
La Garita Caldera 37° 45′ 23″ N, 106° 56′ 02″ W / 37.7564°N,106.934°W / 37.7564; -106.934 Colorado  Ameriketako Estatu Batuak
515
Volcà de la Garrinada-Olot (Catalunya).jpg
La Garrinada vulcano 42° 11′ 33″ N, 2° 29′ 41″ E / 42.1925°N,2.49472°E / 42.1925; 2.49472 533 m. Katalunia
Garrotxa
 Espainia
516 La Gloria
517
Soufriere.jpg
La Soufrière 13° 20′ 00″ N, 61° 11′ 00″ W / 13.333333333333°N,61.183333333333°W / 13.333333333333; -61.183333333333 1.220 m.  Saint Vincent eta Grenadinak
518 Lac Asososca 12° 26′ 02″ N, 86° 39′ 47″ W / 12.434°N,86.663°W / 12.434; -86.663 Leongo departamendua  Nikaragua
519
Laguna Aramuaca.jpg
Laguna Aramuaca 13° 25′ 41″ N, 88° 06′ 18″ W / 13.428055555556°N,88.105°W / 13.428055555556; -88.105 181 m.  El Salvador
520 Laguna Seca 12° 22′ 41″ N, 86° 39′ 11″ W / 12.37807°N,86.65299°W / 12.37807; -86.65299 82 m.  Nikaragua
521 Laguna de San Diego  Kolonbia
522
Lakagigar.JPG
Laki 64° 03′ 53″ N, 18° 13′ 34″ W / 64.064722222222°N,18.226111111111°W / 64.064722222222; -18.226111111111 812 m. Islandia  Islandia
523
Lamongan.jpg
Lamongan 7° 58′ 44″ S, 113° 20′ 31″ E / 7.979°S,113.342°E / -7.979; 113.342 1.651 m. Q11121  Indonesia
524
Lanin1997.jpg
Lanín 39° 37′ 58″ S, 71° 29′ 59″ W / 39.632777777778°S,71.499722222222°W / -39.632777777778; -71.499722222222 3.747 m. Argentina
Txile
525 Lars Christensen Peak 68° 50′ 00″ S, 90° 37′ 00″ W / 68.833333333333°S,90.616666666667°W / -68.833333333333; -90.616666666667 1.755 m. Q21590062 <no value>
526 Las Cañadas  Espainia
527 Las Cumbres (sopka)
528
Derrumbadas.jpg
Las Derrumbadas 19° 17′ 17″ N, 97° 27′ 27″ W / 19.288055555556°N,97.4575°W / 19.288055555556; -97.4575 3.480 m.  Mexiko
529 Las Lajas 12° 18′ N, 85° 44′ W / 12.3°N,85.73°W / 12.3; -85.73 926 m.  Nikaragua
530
Lascar 2.jpg
Lascar 23° 22′ 00″ S, 67° 44′ 47″ W / 23.366666666667°S,67.746388888889°W / -23.366666666667; -67.746388888889 5.592 m. Q201349  Txile
531
Lassen-Peak-Large.jpg
Lassen Peak 40° 29′ 17″ N, 121° 30′ 18″ W / 40.488172222222°N,121.50500833333°W / 40.488172222222; -121.50500833333 3.189 m. Shasta konderria (Kalifornia)  Ameriketako Estatu Batuak
532 Lassen Volcanic Center
533
Casualidad C 10.jpg
Lastarria 25° 10′ 00″ S, 68° 30′ 00″ W / 25.166666666667°S,68.5°W / -25.166666666667; -68.5 5.697 m. Q772414 Txile
Argentina
534
Late Island.JPG
Late 18° 48′ S, 174° 39′ W / 18.8°S,174.65°W / -18.8; -174.65 Q10389402  Tonga
535
Southern Patagonian Ice Field.jpg
Lautaro 49° 01′ 11″ S, 73° 30′ 12″ W / 49.01966667°S,73.50347222°W / -49.01966667; -73.50347222 3.607 m. Capitán Prat probintzia  Txile
536 Lavic Lake volcanic field 34° 44′ 47″ N, 116° 22′ 30″ W / 34.74638889°N,116.375°W / 34.74638889; -116.375 Kalifornia  Ameriketako Estatu Batuak
537
Puy de Lemptegy 02.jpg
Lemptégy 45° 49′ 05″ N, 2° 56′ 49″ E / 45.8181°N,2.947°E / 45.8181; 2.947 1.019 m. Puy-de-Dôme  Frantzia
538 Leroboleng 8° 21′ 29″ S, 122° 50′ 31″ E / 8.358°S,122.842°E / -8.358; 122.842 1.117 m. Q14136  Indonesia
539
COLLECTIE TROPENMUSEUM Gezicht op het eiland Konga en de dubbele vulkaan Lewotobi die bestaat uit de Perampuan en de Laki-Laki TMnr 60007249.jpg
Lewotobi 8° 32′ 00″ S, 122° 46′ 00″ E / 8.5333333333333°S,122.76666666667°E / -8.5333333333333; 122.76666666667 Q14136  Indonesia
540 Lewotolo 8° 16′ 19″ S, 123° 30′ 18″ E / 8.272°S,123.505°E / -8.272; 123.505 1.423 m. Q14142  Indonesia
541 Li’ado Hajk 7° 46′ N, 38° 47′ E / 7.77°N,38.78°E / 7.77; 38.78 878 m.
542 Liado 9° 34′ N, 40° 17′ E / 9.57°N,40.28°E / 9.57; 40.28  Etiopia
543
Volcan Licancabur Bolivia.jpg
Licancabur 22° 50′ 01″ S, 67° 52′ 58″ W / 22.833611111111°S,67.882777777778°W / -22.833611111111; -67.882777777778 5.920 m. Q537564 Bolivia
Txile
544
Aeolian Islands Lipari.jpg
Lipari 38° 28′ 00″ N, 14° 57′ 08″ E / 38.466666666667°N,14.952222222222°E / 38.466666666667; 14.952222222222
38° 28′ 00″ N, 14° 57′ 00″ E / 38.4667°N,14.95°E / 38.4667; 14.95
Lipari
Messinako probintzia
 Italia
545 Little Matterhorn 53° 04′ 00″ S, 73° 30′ 00″ E / 53.0667°S,73.5°E / -53.0667; 73.5 1.480 m. Heard eta McDonald uharteak  Australia
546
Little Mount Cameroon (Etinde).jpg
Little Mount Cameroon 4° 04′ 23″ N, 9° 06′ 57″ E / 4.07306°N,9.11583°E / 4.07306; 9.11583 Q955885  Kamerun
547
Araucaria araucana - Parque Nacional Conguillío por lautaroj - 001.jpg
Llaima 38° 41′ 51″ S, 71° 43′ 50″ W / 38.697407°S,71.730445°W / -38.697407; -71.730445 3.125 m. Cautín probintzia  Txile
548
Habitat du Chinchilla brevicaudata - Lllullaillaco.jpg
Llullaillaco 24° 43′ 12″ S, 68° 32′ 13″ W / 24.719863°S,68.536852°W / -24.719863; -68.536852 6.739 m. Q514500 Argentina
Txile
549 Lobster
550
Mud Volcano in Gobustan 01.jpg
Lökbatan Mud Volcano 130 m. Q2027140  Azerbaijan
551 Lokobe mendia 13° 24′ 28″ S, 48° 18′ 52″ E / 13.4078°S,48.3144°E / -13.4078; 48.3144 Q1143947  Madagaskar
552
Gunung Lokon.jpg
Lokon 1° 21′ 29″ N, 124° 47′ 31″ E / 1.3580555555556°N,124.79194444444°E / 1.3580555555556; 124.79194444444 1.580 m. Q15848  Indonesia
553 Lolo  Papua Ginea Berria
554
Lake Loloru.jpg
Loloru 6° 31′ 00″ S, 155° 37′ 00″ E / 6.5166666666667°S,155.61666666667°E / -6.5166666666667; 155.61666666667 1.887 m.  Papua Ginea Berria
555 Longgang volcano group 42° 20′ 00″ N, 126° 30′ 00″ E / 42.33333333°N,126.5°E / 42.33333333; 126.5
556
Lonquimay Volcano.jpg
Lonquimay 38° 22′ 44″ S, 71° 35′ 34″ W / 38.37894444°S,71.59272222°W / -38.37894444; -71.59272222 2.865 m. Q721462  Txile
557
Paamamap.png
Lopevi 16° 50′ 00″ S, 168° 30′ 00″ E / 16.833333333333°S,168.5°E / -16.833333333333; 168.5 1.413 m.  Vanuatu
558
CostaPapagayo.jpg
Los Ajaches 28° 53′ 54″ N, 13° 46′ 55″ W / 28.8984°N,13.781958333333°W / 28.8984; -13.781958333333 Yaiza  Espainia
559 Los Humeros
560 Los Patos 27° 18′ 04″ S, 68° 48′ 32″ W / 27.301111111111°S,68.808888888889°W / -27.301111111111; -68.808888888889 6.239 m. Q1080210  Argentina
561 Los Volcanes 36° 25′ 43″ S, 69° 31′ 03″ W / 36.4285°S,69.5175°W / -36.4285; -69.5175 2.001 m.  Argentina
562
Loihi 3d.gif
Lōʻihi Seamount 18° 55′ N, 155° 16′ W / 18.92°N,155.27°W / 18.92; -155.27
Hawaii konderria  Ameriketako Estatu Batuak
563
Lvinaya past 20070718011232.jpg
Lvinaya Past 44° 36′ 30″ N, 146° 59′ 38″ E / 44.608333333333°N,146.99388888889°E / 44.608333333333; 146.99388888889
44° 37′ 00″ N, 147° 00′ 00″ E / 44.61667°N,147°E / 44.61667; 147
528 m. Q2213976  Errusia
564
Mælifellshnjúkur.JPG
Mælifellshnjúkur 65° 24′ 00″ N, 19° 21′ 58″ W / 65.400014°N,19.366149°W / 65.400014; -19.366149 Skagafjörður  Islandia
565 Maar de Jaude 45° 46′ 36″ N, 3° 04′ 54″ E / 45.7766°N,3.08175°E / 45.7766; 3.08175  Frantzia
566 Macdonald
567 Machmell River Cone
568
Finca de guergues.jpg
Macizo de Teno 28° 18′ N, 16° 51′ W / 28.3°N,16.85°W / 28.3; -16.85 Tenerife  Espainia
569 Madhābiḩ Walad Abū Qarūsh 33° 11′ 02″ N, 37° 20′ 33″ E / 33.18386°N,37.34245°E / 33.18386; 37.34245  Siria
570 Madilogo
571
MaipoSat.jpg
Maipo 34° 09′ 38″ S, 69° 49′ 58″ W / 34.160555555556°S,69.832777777778°W / -34.160555555556; -69.832777777778 5.264 m. Q1191066 Txile
Argentina
572
COLLECTIE TROPENMUSEUM Gezicht op Poelau Makian TMnr 60010091.jpg
Makian 0° 20′ 00″ N, 127° 22′ 00″ E / 0.33333333333333°N,127.36666666667°E / 0.33333333333333; 127.36666666667 1.357 m.  Indonesia
573
COLLECTIE TROPENMUSEUM Olieverfschilderij voorstellende rivierlandschap bij Malang TMnr H-3279.jpg
Malang Plain 8° 01′ S, 112° 41′ E / 8.02°S,112.68°E / -8.02; 112.68 680 m.  Indonesia
574
Mount Malinao.jpg
Malinao sumendia 13° 24′ 58″ N, 123° 36′ 30″ E / 13.416111111111°N,123.60833333333°E / 13.416111111111; 123.60833333333 1.548 m. Q13726
Q13767
Bicolgo eskualdea
 Filipinak
575 Malintang
576 Managlase Plateau
577 Manzaz volcanic field
578
Monte Marapi.JPG
Marapi mendia 0° 22′ 50″ S, 100° 28′ 24″ E / 0.38055555555556°S,100.47333333333°E / -0.38055555555556; 100.47333333333 2.891 m. Mendebaldeko Sumatra  Indonesia
579 Marātī 33° 03′ 00″ N, 37° 11′ 59″ E / 33.05°N,37.19972°E / 33.05; 37.19972  Siria
580
Galapagos-satellite-esislandnames.jpg
Marchena uhartea 0° 21′ N, 90° 30′ W / 0.35°N,90.5°W / 0.35; -90.5 343 m.  Ekuador
581 Mare Island 0° 34′ N, 127° 24′ E / 0.57°N,127.4°E / 0.57; 127.4 308 m.  Indonesia
582 Marha, Jabal el-
583
Marion Island, South Africa, EO-1 ALI satellite image, 5 May 2009.jpg
Marion Island 46° 54′ 22″ S, 37° 44′ 13″ E / 46.90611111°S,37.73694444°E / -46.90611111; 37.73694444 1.230 m. Lurmutur Mendebaldea  Hegoafrika
584
Markagunt Plateau.jpg
Markagunt Plateau 37° 37′ 00″ N, 112° 49′ 59″ W / 37.6167°N,112.833°W / 37.6167; -112.833 Utah  Ameriketako Estatu Batuak
585
Marmolejo and San Jose.jpg
Marmolejo 33° 43′ 02″ S, 69° 51′ 52″ W / 33.717129°S,69.864514°W / -33.717129; -69.864514 6.108 m. Q1191226 Txile
Argentina
586 Maroa
587 Marquesas hotspot Polinesia Frantsesa  Frantzia
588 Marsili 39° 15′ 00″ N, 14° 23′ 40″ E / 39.25°N,14.39444°E / 39.25; 14.39444
 Italia
589
Marum sept 2009.jpg
Marum 16° 14′ 59″ S, 168° 07′ 22″ E / 16.249616666667°S,168.12269166667°E / -16.249616666667; 168.12269166667
15° 24′ 00″ S, 167° 50′ 00″ E / 15.4°S,167.8333333°E / -15.4; 167.8333333
 Vanuatu
590
MarionIsland Map.png
Mascarin 46° 54′ S, 37° 45′ E / 46.9°S,37.75°E / -46.9; 37.75 1.230 m.  Hegoafrika
591 Mascota (sopka)
592
Mount Matutum.jpg
Matutum mendia 6° 26′ 00″ N, 125° 06′ 30″ E / 6.4333333333333°N,125.10833333333°E / 6.4333333333333; 125.10833333333 2.286 m.  Filipinak
593
Mauna Kea10.jpg
Mauna Kea 19° 49′ 00″ N, 155° 28′ 00″ W / 19.816666666667°N,155.46666666667°W / 19.816666666667; -155.46666666667 4.205 m. Hawaii (uhartea)  Ameriketako Estatu Batuak
594
Mauna Loa Volcano.jpg
Mauna Loa 19° 29′ 00″ N, 155° 36′ 00″ W / 19.483333333333°N,155.6°W / 19.483333333333; -155.6 4.170 m. Hawaii konderria  Ameriketako Estatu Batuak
595
MtWellington.1.jpg
Maungarei 135 m. Q1461374
596
Mawenzi-from-Kibohut 800600.jpg
Mawenzi 3° 05′ 44″ S, 37° 27′ 18″ E / 3.09543611°S,37.45506111°E / -3.09543611; 37.45506111 5.148 m.
597
LocatieHeardMcDonald.png
Mawson Peak 53° 06′ 15″ S, 73° 31′ 01″ E / 53.104166666667°S,73.516944444444°E / -53.104166666667; 73.516944444444 2.745 m. Heard eta McDonald uharteak  Australia
598 May-Ya-Moto 0° 56′ 00″ S, 29° 20′ 00″ E / 0.93333333333333°S,29.333333333333°E / -0.93333333333333; 29.333333333333 950 m.  Kongoko Errepublika Demokratikoa
599
MayonVolcano.jpg
Mayon mendia 13° 15′ 24″ N, 123° 41′ 06″ E / 13.256666666667°N,123.685°E / 13.256666666667; 123.685 2.462 m. Q13726  Filipinak
600
Maʻunga Terevaka.jpg
Maʻunga Terevaka 27° 05′ 04″ S, 109° 22′ 46″ W / 27.084444444444°S,109.37944444444°W / -27.084444444444; -109.37944444444 507 m. Isla de Pascua  Txile
601 Megata 39° 57′ 00″ N, 139° 44′ 00″ E / 39.95°N,139.733333°E / 39.95; 139.733333 291 m.  Japonia
602
Mehetia NASA 2000.jpg
Mehetia 17° 52′ 00″ S, 148° 04′ 00″ W / 17.866666666667°S,148.06666666667°W / -17.866666666667; -148.06666666667 435 m. Polinesia Frantsesa  Frantzia
603
KunashirISS005-E-9401.PNG
Mendeleyeva 43° 58′ 35″ N, 145° 44′ 10″ E / 43.976388888889°N,145.73611111111°E / 43.976388888889; 145.73611111111 888 m.  Errusia
604 Mentolat 44° 41′ 48″ S, 73° 04′ 33″ W / 44.696666666667°S,73.075833333333°W / -44.696666666667; -73.075833333333 1.620 m. Aisén probintzia  Txile
605
Blethrow merapi1.jpg
Merapi 7° 32′ 31″ S, 110° 26′ 42″ E / 7.5419444444444°S,110.445°E / -7.5419444444444; 110.445 2.914 m. Jawa Tengah
Yogyakarta
 Indonesia
606 Merewether Crater Ternua eta Labrador  Kanada
607
Vulkandom.jpg
Methana sumendia 37° 36′ 54″ N, 23° 20′ 10″ E / 37.615°N,23.336°E / 37.615; 23.336 760 m.  Grezia
608 Meullin
609 Michincha 20° S, 68° W / 20°S,68°W / -20; -68 5.305 m. Q1319477 Txile
Bolivia
610
Michinmahuida.JPG
Michinmahuida 42° 47′ 57″ S, 72° 26′ 45″ W / 42.799166666667°S,72.445833333333°W / -42.799166666667; -72.445833333333 2.404 m. Q721535  Txile
611 Midagahara
612 Middle Gobi
613
Milbanke Sound Group.jpg
Milbanke Sound Group 52° 21′ 17″ N, 128° 21′ 01″ W / 52.35472222°N,128.35027778°W / 52.35472222; -128.35027778 335 m.  Kanada
614 Milos (sopka) 36° 41′ 56″ N, 24° 26′ 20″ E / 36.699°N,24.439°E / 36.699; 24.439 Q173616  Grezia
615 Minami-Kasuga 21° 36′ 00″ N, 143° 38′ 12″ E / 21.6°N,143.636667°E / 21.6; 143.636667  Japonia
616 Miyake 34° 05′ 27″ N, 139° 31′ 34″ E / 34.090833333333°N,139.52611111111°E / 34.090833333333; 139.52611111111 Tokio
Q1154797
 Japonia
617
Mocho-Choshuenco desde Enco.JPG
Mocho-Choshuenco 39° 54′ 35″ S, 72° 02′ 15″ W / 39.909722222222°S,72.0375°W / -39.909722222222; -72.0375 Q721580  Txile
618 Mokudžó 28° 19′ 00″ N, 140° 34′ 00″ E / 28.316667°N,140.566667°E / 28.316667; 140.566667  Japonia
619 Mono Lake Volcanic Field
620 Mont Bana 2.045 m. Q2442640
621 Mont Batcha 2.097 m. Q2442640
622
CrozetMapEst.png
Mont Marion-Dufresne 46° 24′ 32″ S, 52° 14′ 51″ E / 46.4088°S,52.2475°E / -46.4088; 52.2475 1.090 m. Crozet uharteak  Frantzia
623
Le volcan M'Bapit.jpg
Mont Mbapit Q2445359
624
Îlots des Apôtres.svg
Mont Pierre 45° 57′ 07″ S, 50° 25′ 55″ E / 45.952°S,50.432°E / -45.952; 50.432 292 m. Crozet uharteak  Frantzia
625
Ile aux Cochons.jpg
Mont Richard-Foy 46° 05′ 46″ S, 50° 13′ 00″ E / 46.0962°S,50.2166°E / -46.0962; 50.2166