Zientzia fikziozko eleberri ospetsuen zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search

Zientzia fikziozko eleberri ospetsuen zerrenda honek oso aipatuak eta irakurriak diren zientzia fikzio generoko eleberriak biltzen ditu, hizkuntza guztiak kontuan hartuta, eta garaiaren arabera sailkatuta.

  1. Fundazioa (Fundation, Isaac Asimov)
  2. Ni, Robota (I, Robot, Isaac Asimov)
  3. Lurretik ilargira (De la terre à la lune, Jules Verne)
  4. Lurraren bihotzeraino (Voyage au centre de la Terre, Jules Verne)
  5. Hogei mila legoako bidaia itsaspetik (Vingt mille lieues sous les mers, Jules Verne)
  6. Denboraren Makina (The Time Machine, H. G. Wells)
  7. Munduen Gerra (The War of the Worlds, H. G. Wells)
  8. Abereen etxaldea (Animal Farm: A Fairy Story, George Orwell)
  9. 1984 (George Orwell)
  10. The Martian Chronicles (Ray Bradbury)
  11. Frankenstein edo Prometeo Modernoa (Frankenstein; or, The Modern Prometheus, Mary Shelley)
  12. Amesten al dute androideek ardi elektrikoekin? (Do Androids Dream of Electric Sheep?, Philip K. Dick)
  13. Gutxiengoaren Txostena (The Minority Report, Philip K. Dick)
  14. Begirada bat ilunpean (A Scanner Darkly, Philip K. Dick)
  15. Neuromantea (Neuromancer, William Gibson)
  16. Eszena errekonozimendua (Pattern Recognition, William Gibson)
  17. Spook Country (William Gibson)
  18. Accelerando (Charles Stross)
  19. Arrotza lurralde arrotzean (Stranger in a Strange Land, Robert A. Heinlein)
  20. Bost hiltegia (Slaughterhouse-Five, Kurt Vonnegut)
  21. Emailea (The Giver, Lois Lowry)
  22. Eraztun Mundua (Ringworld, Larry Niven)
  23. Gizakia baina gehiago (More Than Human, Theodore Sturgeon)
  24. Behera eta kanpora Erresuma Magikoan (Down and Out in the Magic Kingdom, Cory Doctorow)
  25. Ikatz eraberritua (Altered Carbon, Richard K. Morgan)
  26. Mundu alaia (Brave New World, Aldous Huxley)
  27. Dune (Frank Herbert)
  28. Snow Crash (Neal Stephenson)
  29. Galaxiako auto-stopistaren gida (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Douglas Adams)
  30. Atlasko matxinada (Atlas Shrugged, Ayn Rand)
  31. Fahrenheit 451 (Ray Bradbury)
  32. Ender's Game (Orson Scott Card)
  33. Laranja mekanikoa (A Clockwork Orange, Anthony Burgess)
  34. 2001: Espazioko Odisea (2001: A Space Odyssey, Arthur C. Clarke)
  35. Andromeda mehatxua (The Andromeda Strain, Michael Crichton)
  36. Timeline (Michael Crichton)
  37. Kondaira naiz (I Am Legend, Richard Matheson)
  38. Lekua egin! Lekua egin! (Make Room! Make Room!, Harry Harrison)

Kanpo estekak[aldatu | aldatu iturburu kodea]