Amon Amarth

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Amon Amarth 2005eko Metalmania festibalean.

Amon Amarth suediar Melodic Death Metal musika talde bat da. Orokorrean, bikingoei eta gudei buruz idazten dituzte beraien abestiak. Taldea 1988 urtean sortu zen, Scum izenarekin. 1992. urtean Amon Amarth jarri zioten (euskaraz, Patuaren Mendi)

Historia[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Taldea 1988 urtean sortu zen, Scum izenarekin eta jatorriz Grindcore musika jotzen zuten, Themgorothek (Dark Funeral), Olavik y Tedek osatuta. Johan taldera iritsi zenean, musika estiloa Death Metalera aldatu zen. Lehenengo demoaren ondoren, 1991n, 1992n Amon Amarth-era aldatu zuten izena. Bi demo grabatu zituzten: Thor Arise eta The Arrival Of The Fimbul Winter. Beraien lehen albuma, Once Sent From The Golden Hall, 1998n, arrakasta handia izan zuten eta ordutik aurrera gira batzuk eman dituzte, bi bideoklip argitaratu dituzte eta ehun aldizkaritan hartu dute parte gutxigorabehera.

Taldekideak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Johan Hegg - Ahotsa
  2. Ted Lunström - Baxu Elektrikoa
  3. Olavi Mikkonen - Gitarra
  4. Johan Söderberg - Gitarra
  5. Fredrik Andersson - Bateria

Diskografia[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Argitarapena Titulua Diskografika
1991 Demo 1 Auto-argitaratua -
1993 Thor Arise Ez zen argitaratu. -
1994 The Arrival of the Fimbul Winter Auto-argitaratua -
1996 Sorrow Throughout the Nine Worlds Pulverised -
1998 Once Sent from the Golden Hall Metal Blade Records -
1999 The Avenger Metal Blade Records -
2001 The Crusher Metal Blade Records -
2003 Versus The World Metal Blade Records -
2004 Fate of Norns Metal Blade Records -
2006 With Oden on Our Side Metal Blade Records -
2008 Twilight of the Thunder God Metal Blade Records





Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Amon Amarth Aldatu lotura Wikidatan