Blink-182

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu

Blink-182, San Diegon, Kalifornia,1992-ko abuztuaren 2an sorturiko pop-punk musika taldea izan zen. Hasiera batean Blink bakarrik deituko ziren, baina azkenean, hiru zenbaki horiek hartu zituzten Cheshire Cat atera ondoren irlandako tekno banda bat izena zutelako. Tom DeLongue, Mark Hoppus eta Scott Raynor, baina 1998an, Scott joan eta Travis Barker sartu zen taldean eta berarekin mainstream-era ailegatzea lortu zuten Enema Of The State munduko arrakastarekin. Esaten dutenez, Green Day eta The Offspring taldeekin batera, 90 hamarkadan egon zen pop-punk iraultza sortu zuten Kalifornian.

2005-2003. urtean Blink 182 izeneko albuna atera zuten ez zekitelako ze izen ipini albumari. 2005. urtean bere banaketa ofiziala egin zen, Tom eta Marken artean ez zirelako ados jartzen musika berbera egiteko. Ondorioz, Tomek Angels & Airwaves taldea sortu zuen eta Markek, Travisekin batera, +44. Taldea 27 milioi kopia saldu ditu mundu osoan 13 milioi Estatu Batuetan bakarrik.

2009-ko Otsailaren 5ean iragarri zen beraiek presentatuko zutela "Grammy" sariak. Otsailaren 8-an Grammy-ko rock talde onenaren saria aurkezten bere itzulera iragarri zuten eta 2011. urtean disko berria atera zuten Neighbourhoods izeneko albuma eta 2012. urtean Dogs Eating Dogs atera zuten.

Diskografia[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Estudioko diskoak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Urtea Albuma Diskografika
1993 Buddha Kung Fu Records
1994 Cheshire Cat Cargo Music
1997 Dude Ranch Cargo Music
1999 Enema of the State MCA Records
2000 The Mark, Tom, and Travis Show: The Enema Strikes Back MCA Records
2001 Take off Your Pants and Jacket MCA Records
2003 blink-182 Geffen Records
2005 Greatest Hits Geffen Records
Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Blink-182 Aldatu lotura Wikidatan