Paul Tergat

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Paul Tergat
Paul Tergat
Datu pertsonalak
Izen osoa Paul Kibii Tergat
Ezizena "Gentleman"
Jaio 1969ko ekainaren 17a
Baringo (Kenya)

Paul Tergat (Baringoko barrutia, Rift Harana, 1969ko ekainaren 17a-) atleta ohi kenyarra da, distantzia luzeetan espezializatua eta inoizko hoberenen artean dagoena.

2003tik 2007ra mantendu zuen maratoiaren munduko markarik hoberena (2:04:55), eta bestelako markak eduki izan ditut crossean, errepidean eta pistan, hainbat titulu irabaziz.

Palmares hautatua[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Zilarra 1996ko Udako Olinpiar Jokoak (Atlanta) 10.000 metroko lasterketa
Zilarra 2000ko Udako Olinpiar Jokoak (Sydney) 10.000 metroko lasterketa
Munduko Atletismo Txapelketak
Zilarra 1997 (Atenas) 10.000 metroko lasterketa
Zilarra 1999 (Sevilla) 10.000 metroko lasterketa
Brontzea 1995 (Gothenburg) 10.000 metroko lasterketa

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]