Edwin Moses

Wikipedia, Entziklopedia askea
Edwin Moses
Edwin Moses 2008 (cropped).jpg
Bizitza
JaiotzaDayton1955eko abuztuaren 31 (66 urte)
Herrialdea Ameriketako Estatu Batuak
Talde etnikoaafro-amerikarra
Hezkuntza
HeziketaMorehouse College (en) Itzuli
Jarduerak
Jarduerakatleta eta bobsledder (en) Itzuli
Pisua72 kilogramo
Altuera186 zentimetro

edwinmoses.com
IAAF: 1960 Olympic.org: edwin-moses Edit the value on Wikidata

Edwin Corley Moses (Dayton, Ohio, 1955eko abuztuaren 31 -) atleta estatubatuarra izan da, 400 metroko hesi-lasterketan espezializatua.

1977 eta 1987 artean, Mosesek 107 final jarraian irabazi zituen (122 lasterketa jarraian) eta munduko errekorra ezarri zuen bere espezialitatean lau aldiz.

Palmares hautatua[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Urrea 1976ko Udako Olinpiar Jokoak (Montreal) 400 metroko hesi-lasterketa
Urrea 1984ko Udako Olinpiar Jokoak (Los Angeles) 400 metroko hesi-lasterketa
Brontzea 1988ko Udako Olinpiar Jokoak (Seul) 400 metroko hesi-lasterketa
Munduko Atletismo Txapelketak
Urrea 1983 (Helsinki) 400 metroko hesi-lasterketa
Urrea 1987 (Erroma) 400 metroko hesi-lasterketa

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Edwin Moses Aldatu lotura Wikidatan


Biografia
Ohio
Artikulu hau Ohioko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.