Edwin Moses

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search
Edwin Moses
Edwin Moses 2008 (cropped).jpg
Bizitza
Jaiotza Dayton1955eko abuztuaren  31 (63 urte)
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Talde etnikoa afro-amerikarra
Hezkuntza
Heziketa Morehouse College Itzuli
Jarduerak
Jarduerak atleta
Pisua 72 kilogramo
Altuera 186 zentimetro
www.edwinmoses.com/

Edwin Corley Moses (Dayton, Ohio, 1955eko abuztuaren 31 -) atleta estatubatuarra izan da, 400 metroko hesi-lasterketan espezializatua.

1977 eta 1987 artean, Mosesek 107 final jarraian irabazi zituen (122 lasterketa jarraian) eta munduko errekorra ezarri zuen bere espezialitatean lau aldiz.

Palmares hautatua[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Urrea 1976ko Udako Olinpiar Jokoak (Montreal) 400 metroko hesi-lasterketa
Urrea 1984ko Udako Olinpiar Jokoak (Los Angeles) 400 metroko hesi-lasterketa
Brontzea 1988ko Udako Olinpiar Jokoak (Seul) 400 metroko hesi-lasterketa
Munduko Atletismo Txapelketak
Urrea 1983 (Helsinki) 400 metroko hesi-lasterketa
Urrea 1987 (Erroma) 400 metroko hesi-lasterketa

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Edwin Moses Aldatu lotura Wikidatan


Biografia
Ohio
Artikulu hau Ohioko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.