Xuxa

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Xuxa

María da Graça Meneghel (Santa Rosa, Rio Grande do Sul, 1963ko martxoaren 27a) brasildar telebista-aurkezlea, aktore, modelo eta abeslari ezaguna da. Xuxa (portugesez ˈʃuʃɐ "shusha" ahoskatua) ezizenaz ezaguna da.

Batez ere umeentzako lanetan aritu da; musikarekin, pelikuletan edota telebistan.

Lana[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Brasilgo diskografia

  • 1983 - Clube da Criança
  • 1985 - Xuxa e Seus Amigos
  • 1986 - Xou da Xuxa
  • 1987 - Xegundo Xou da Xuxa
  • 1987 - Karaokê da Xuxa
  • 1988 - Xou da Xuxa 3
  • 1989 - 4º Xou da Xuxa
  • 1990 - Xuxa 5
  • 1991 - Xou da Xuxa 6
  • 1992 - Xou da Xuxa 7
  • 1993 - Xuxa
  • 1994 - Sexto Sentido
  • 1995 - Luz no meu Caminho
  • 1995 - Xuxa Hit's Vol. 1.
  • 1996 - Xuxa 10 Anos
  • 1996 - Tô de bem com a vida
  • 1996 - Xuxa Hit's Vol. 2.
  • 1997 - Boas Notícias
  • 1997 - Arraiá da Xuxa
  • 1998 - Só faltava você
  • 1999 - Xuxa 2000
  • 2000 - Xuxa só para Baixinhos
  • 2001 - Xuxa só para Baixinhos 2
  • 2002 - Xuxa só para Baixinhos 3
  • 2003 - Xuxa só para Baixinhos 4
  • 2004 - Xuxa só para Baixinhos 5
  • 2005 - Xuxa só para Baixinhos 6
  • 2005 - Xuxa só Para Baixinhos 7
  • 2008 - Xuxa só para Baixinhos 8

Nazioarteko diskografia

  • 1990 - Xuxa
  • 1991 - Xuxa 2
  • 1992 - Xuxa 3
  • 1993 - Todos sus éxitos
  • 1994 - El pequeño mundo
  • 1996 - Xuxa Dance
  • 1999 - El mundo es de los dos
  • 2005 - Xuxa solamente para bajitos

Telebistarako programak

- Txikientzako edo familia osoarentzako (portugaleraz)

  • 1983-1985 - Clube da Criança
  • 1986-1992 - Xou da Xuxa
  • 1991 - Xuxa Xuperstar
  • 1991-1992 - Paradão da Xuxa
  • 1993 - Programa Xuxa
  • 1994-2001 - Xuxa Park
  • 1995-1996 - Xuxa Hit's
  • 1997-2002 - Planeta Xuxa
  • 2002-2004 - Xuxa No Mundo da Imaginação
  • 2005-actualmente - TV Xuxa
  • 2007 - Conexão Xuxa


- Nazioarteko programak

  • 1991-1993 - El Show de Xuxa (Argentina)
  • 1992-1993 - Xuxa Park (Espainia)
  • 1993-1995 - Xuxa (Estatu Batuak)
  • 1999 - Xuxa de América (Argentina)

Filmografia

  • 1982 - Aluga-se Moças
  • 1982 - Fuscão Preto
  • 1982 - Amor, extraño amor
  • 1983 - Os Trapalhões e o Mágico de Orós
  • 1984 - Os Trapalhões e a Arca de Noé
  • 1985 - Os Trapalhões e o Reino da Fantasia
  • 1988 - Super Xuxa Contra Baixo Astral
  • 1989 - A Princesa Xuxa e os Trapalhões
  • 1990 - Lua de Cristal
  • 1990 - O Mistério de Robbin Hood
  • 1990 - Sonho de Verão
  • 1990 - Gaúcho Negro (bakarrikan narrazioa)
  • 1999 - Xuxa Requebra
  • 2000 - Xuxa Popstar
  • 2001 - Xuxa e os Duendes
  • 2002 - Xuxa e os Duendes 2
  • 2003 - Xuxa Abracadabra
  • 2004 - Xuxa e o Tesouro da Cidade Perdida
  • 2005 - Xuxinha e Guto: Contra os Monstros do Espaço
  • 2006 - Xuxa Gêmeas

Kanpoko loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Xuxa Aldatu lotura Wikidatan