Harkaitz Canoren lanen zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Artikulu nagusia: «Harkaitz Cano»

Harkaitz Cano idazleak argitaratutako lanak:

Narrazioak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Radiobiografiak (1995, Elkar), ipuinak.
  • Telefono kaiolatua (1997, Alberdania), ipuinak.
  • Bizkarrean tatuaturiko mapak (1998, Elkar), ipuinak.
  • Enseres de Ortopedia Inútil (2002), ipuinak
  • Neguko zirkua (2005, Susa)
  • Hipotesiak gordinkeriaz (2007, Komunikazio biziagoa SAL)
  • Izozteko adina (2013, Baigorri)
  • Beti oporretan (2015, Susa)
  • Itzal zaunka (2016, Elkar), ipuin grafikoak + CDa

Eleberriak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Poesia[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Kea behelainopean bezala (1994, Susa)
  • Norbait dabil sute-eskaileran (2001, EEF - Susa)
  • Dardaren interpretazioa (2003, Olerti Etxea)
  • Compro oro (2011, Huacanamo)
  • Malgu da gaua (2014, Etxepare institutua)

Haur eta gazte literatura[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Itsasoa etxe barruan (2001, Baigorri)
  • Sorgin moderno bat (2002, Baigorri)
  • Aitona eta euria (2005, Baigorri)
  • Omar dendaria (2005, Elkar)
  • Lesterren Logika (2005, Elkar)
  • Orkestra lurtarra (2013, Elkar)

Komikiak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Museo bilduma (2016, Ikastolen Elkartea)

Bestelakoak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Ahotsa da gizakien sukaldea (2001, Susa)
  • El puente desafinado (2003, Erein)

Kronika[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Piano gainean gosaltzen (2000, Erein), New Yorkeko kronikak.

Narrazioa - poesia[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Paulov-en txakurrak (1994, Erein)

Saiakera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Zinea eta literatura: begiaren ajeak (2008, Elkar)
  • Ene diarioak eta izkiriaturik aurkitu ditudanak (plaquette)]] (2012, Hea. Gabriel Arestiren etxea)
  • Txalorik ez, arren (2014, edo!)
  • Abesti bat gutxiago (2015, Kalaportu Sare Bideak + Garoa Kultur Lab)

Beste hizkuntzetara itzuliak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • Beluna Jazz

Jazz y Alaska en la misma frase (Seix Barral, 2006: Itz. Cano, H.) (Gazt.) Jazz v Alaska (Azbooka Publishers, 2008: Itz. Korkonosenko, K.) (Errus.)

  • Pasaia blues

Pasaia Blues (Pahl-Rugenstein, 2009: Itz. Elser, P.) (Ale.) Pasaia Blues (Ttarttalo, 2012: Itz. Cano, H.) (Gazt.)

  • Telefono kaiolatua + beste ipuinak

Enseres de ortopedia inútil (Hiru, 2002: Itz. Montorio, B.) (Gazt.)

  • Piano gainean gosaltzen

El puente desafinado: baladas de New York (Erein, 2003: Itz. Cano, H.) (Gazt.)

El filo de la hierba (Alberdania, 2006: Itz. Cano, H.) (Gazt.) Blade of Light (Center for Basque Studies, 2011: Itz. Gabantxo, A.) (Ing.)

  • Kea behe-lainopean bezala, Norbait dabil sute eskaileran eta Dardaren interpretazioa poemategiko hainbat poema:

La interpretación de los temblores (Atenea, 2004: Itz. Cano, H.) (Eusk.; Gazt.)

  • Begiaren ajea. Zinema eta literatura

Ojo y medio. Cine, literatura, tv y otras artes funerarias (Meettok, 2011: Itz. Cano, H.) (Gazt.)

  • Itsasoa etxe barruan

The Sea in my House (Baigorri, 2001: Itz. Draper, D.) (Eusk., Ing.) El mar en la cocina (Macmillan, 2008: Itz. Cano, H.) (Gazt.) O mar na cociña (Macmillan, 2008: Itz. Botana, G. A.)(Gal.)

  • Aitona Eta Euria

Grandad And The Rain (Baigorri, 2005: Itz. Draper, D.) (Eusk., Ing.)

  • Batere valsik gabe amaituko da narrazio hau ere

in Senez. Itzulpen aldizkaria, 31. zenb., 2006-abendua: (Fr.; Gazt.; Ing.)

  • Koltxoia

El Colchón in Olaziregi, M. J., Pintxos. Nuevos cuentos vascos, Lengua de Trapo, 2005: Itz. Montorio, Bego. (Gazt.) The Mattress in Olaziregi, M. J., An Anthology of Basque Short Stories, Center for Basque Studies, 2004: Itz. Macklin, E. & White, L. (Ing.) Il materasso in Olaziregi, M. J., Pintxos. Nuovi racconti baschi, Gran Via Edizioni, 2005: Itz. Gozzi, R. (It.)

  • Fikzioa, fikzio hutsa eta fikzioa besterik ez

Fiction, Pure Fiction, Nothing but Fiction in Ayerbe, M., Our Wars: Short Fiction on Basque Conflicts, Center for Basque Studies, 2012: Itz. Gabantxo, A. (Ing.)