Alagoas

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Alagoas
 Brasil
Bandeira de Alagoas.svg Brasão do Estado de Alagoas.svg
Administrazioa
Herrialdea  Brasil
ISO 3166-2 BR-AL
Hiriburua Maceió
gobernadorea Teotonio Vilela Filho
Zatiketa
Geografia
Koordenatuak 9° 34′ S, 36° 33′ W / 9.57°S,36.55°W / -9.57; -36.55Koordenatuak: 9° 34′ S, 36° 33′ W / 9.57°S,36.55°W / -9.57; -36.55
Alagoas in Brazil.svg
Azalera 27.767 km²
Mugakideak Pernambuco, Bahiako estatua eta Sergipe
Demografia
Biztanleria 3.165.472 bizt.
Dentsitatea 114 bizt/km²
Ordu eremua UTC−03:00
www.governo.al.gov.br/

Alagoas Brasilgo ekialdean dagoen estatua da.

27.767 km2-ko azalera dauka eta 3.018.632 biztanle zituen 2005ean (109.9 biz./km2).

Maceió hiriburua eta hiri nagusia da.

Udalerriak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Arapiraca
Campo Grande (Alagoas)
Coité do Noia
Craíbas
Feira Grande
Girau do Ponciano
Lagoa da Canoa
Limoeiro de Anadia
São Sebastião (Alagoas)
Taquarana
Belém (Alagoas)
Cacimbinhas
Estrela de Alagoas
Igaci
Mar Vermelho
Maribondo
Minador do Negrão
Palmeira dos Índios
Paulo Jacinto
Quebrangulo
Tanque d'Arca
Olho d'Água Grande
São Brás (Alagoas)
Traipu
Japaratinga
Maragogi
Passo de Camaragibe
Porto de Pedras
São Miguel dos Milagres
Barra de Santo Antônio
Barra de São Miguel (Alagoas)
Coqueiro Seco
Maceió
Marechal Deodoro (Alagoas)
Paripueira
Pilar (Alagoas)
Rio Largo
Santa Luzia do Norte
Satuba
Atalaia (Alagoas)
Branquinha
Cajueiro
Campestre (Alagoas)
Capela
Colônia Leopoldina
Flexeiras
Jacuípe
Joaquim Gomes
Jundiá (Alagoas)
Matriz de Camaragibe
Messias (Alagoas)
Murici (Alagoas)
Novo Lino
Porto Calvo
São Luís do Quitunde
Feliz Deserto
Igreja Nova (Alagoas)
Penedo (Alagoas)
Piaçabuçu
Porto Real do Colégio
Anadia (Alagoas)
Boca da Mata
Campo Alegre (Alagoas)
Coruripe
Jequiá da Praia
Junqueiro
Roteiro (Alagoas)
São Miguel dos Campos
Teotônio Vilela (Alagoas)
Chã Preta
Ibateguara
Pindoba
Santana do Mundaú
São José da Laje
União dos Palmares
Viçosa (Alagoas)
Delmiro Gouveia
Olho d'Água do Casado
Piranhas (Alagoas)
Batalha (Alagoas)
Belo Monte
Jacaré dos Homens
Jaramataia
Major Izidoro
Monteirópolis
Olho d'Água das Flores
Olivença (Alagoas)
Carneiros
Dois Riachos
Maravilha (Alagoas)
Ouro Branco (Minas Gerais)
Palestina (Alagoas)
Pão de Açúcar (Alagoas)
Poço das Trincheiras
Santana do Ipanema
São José da Tapera
Senador Rui Palmeira
Água Branca (Alagoas)
Canapi
Inhapi
Mata Grande
Pariconha

Pertsona ezagunak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Artikulua Lekua jaiotza data irudia
Domingos Fernandes Calabar Porto Calvo 1600
Zumbi Alagoas 1655
Antônio Parreiras - Zumbi 2.jpg
José Antônio Caldas Marechal Deodoro (Alagoas) 1783
João Lins Vieira Cansanção de Sinimbu São Miguel dos Campos 1810-11-20
Francisco Inácio de Carvalho Moreira Penedo (Alagoas) 1815-12-25
Francisco Inácio de Carvalho Moreira - Barão de Penedo.jpg
Alexandre José de Mello Moraes Maceió 1816-07-23
Mello Moraes.jpg
Hermes Ernesto da Fonseca Marechal Deodoro (Alagoas) 1824
Hermes Ernesto da Fonseca.jpg
Antônio Teixeira da Rocha Maceió 1824-04-14
Esperidião Elói de Barros Pimentel Palmeira dos Índios 1824-12-14
Deodoro da Fonseca Marechal Deodoro (Alagoas) 1827-08-05
Deodoro da Fonseca sak.jpg
Aureliano Tavares Bastos Marechal Deodoro (Alagoas) 1839-04-20
Floriano Peixoto Maceió 1839-04-30
Florianovieirapeixoto.jpg
Antônio Teixeira de Albuquerque Maceió 1840-04-15
Lins de Vasconcelos Maceió 1853-10-12
Manuel José Duarte Maceió 1858-04-06
Guimarães Passos Maceió 1867-03-22
Newton de Andrade Cavalcanti Palmeira dos Índios 1885-10-23
1885-10-25
Francisco Cavalcanti Pontes de Miranda Maceió 1892-04-23
Pontes de Miranda 2.jpg
Graciliano Ramos Quebrangulo 1892-10-27
Romeu de Avelar São Miguel dos Campos 1893-03-23
Jorge de Lima União dos Palmares 1893-04-23
Silvestre Péricles de Góis Monteiro São Luís do Quitunde 1896-03-30
Alberto Albertoni Água Branca (Alagoas) 1897-12-13
Almerinda Farias Gama Maceió 1899-05-16
Judas Isgorogota Lagoa da Canoa 1901-09-15
Judas Isgorogota.jpg
Arthur Ramos Pilar (Alagoas) 1903-07-07
Nise da Silveira Maceió 1905-02-15
Nise da Silveira desenho.jpg
Sadi Cabral Maceió 1906-09-10
Tenório Cavalcanti Palmeira dos Índios 1906-09-27
Ismar de Góis Monteiro Maceió 1906-10-27
Corisco Água Branca (Alagoas) 1907-08-10
Cangaceiro Corisco.jpg
Alberto Passos Guimarães Maceió 1908-04-16
Alberto Passos Guimarães at work.jpg
Aurélio Buarque de Holanda Ferreira Passo de Camaragibe 1910-05-03
Pedro da Cunha Albuquerque Lopes Passo de Camaragibe 1910-11-20
Afrânio Salgado Lages Maceió 1911-03-14
Arnon Afonso de Farias Melo Rio Largo 1911-09-19
Arnon-de-mello2.png
Aurélio Viana da Cunha Lima Santa Luzia do Norte 1914-06-09
Luiz Jatobá Maceió 1915-01-05
Teotônio Vilela Viçosa (Alagoas) 1917-05-28
Senador Teotônio Vilela (15396642487).jpg
Joffre Soares Palmeira dos Índios 1918-09-21
Sônia Oiticica Rio Largo 1918-12-19
Anilda Leão Maceió 1923-07-15
Waldyr Calheiros Novaes Murici (Alagoas) 1923-07-29
Lêdo Ivo Maceió 1924-02-18
Ernani Méro Penedo (Alagoas) 1925-02-15
Durval Correia Nunes Maceió 1925-08-04
Ipojucan Maceió 1926-06-03
Manfredo do Carmo Maceió 1928-08-15
Fernando Iório Rodrigues Maceió 1929-06-23
Audálio Dantas Tanque d'Arca 1929-07-08
Audálio Dantas.JPG
Elon Lages Lima Maceió 1929-07-09
Pesquisadores elon lages lima foto.jpg
Pierre Chalita Maceió 1930
Pierre Chalita.jpg
Paulo Duarte Cavalcante Chã Preta 1930-05-28
Paulo Duarte jovem.jpg
Mário Zagallo Maceió 1931-08-09
Zagallo and Lula and Parreira (cropped).jpg
Edvaldo Alves de Santa Rosa Maceió 1934-03-26
Hermeto Pascoal Arapiraca 1936-06-22
Hermeto Pascoal 2.jpg
Divaldo Suruagy São Luís do Quitunde 1937-03-05
Djalma Bastos de Morais Maceió 1937-03-16
Geraldo Bulhões Santana do Ipanema 1938-02-19
Guilherme Palmeira Maceió 1938-12-25
Guilherme palmeira.jpg
Margarida Procópio Maceió 1939-12-26
Carlos Diegues Maceió 1940-05-19
Cacadiegues.jpg
Luís dos Santos Costa Maceió 1942-01-16
José Palmeira Lessa Coruripe 1942-01-18
Benedito de Lira Junqueiro 1942-04-01
Foto oficial de Benedito de Lira.jpg
Luiz Almeida Araújo Anadia (Alagoas) 1943-08-27
João Tenório Atalaia (Alagoas) 1943-10-25
Joao tenorio2.jpg
Danilo Dâmaso Anadia (Alagoas) 1944-01-04
Manuel Lisboa Maceió 1944-02-21
Nireu Oliveira Cavalcanti Olivença (Alagoas) 1944-05-12
Vladimir Palmeira Maceió 1944-12-11
Paulo Cesar Farias Passo de Camaragibe 1945-09-20
Márcio Canuto Maceió 1946-04-09
Dídimo Otto Kummer Porto Real do Colégio 1947-02-07
Dídimo Otto Kummer.jpg
Djavan Maceió 1949-01-27
Djavan en Chile cropped.jpg
José Alves Viana Água Branca (Alagoas) 1949-04-10
Ronaldo Lessa Maceió 1949-04-25
Ronaldo lessa.jpg
Gastone Lúcia Carvalho Beltrão Coruripe 1950-01-12
Celso Brandão Maceió 1951
Teotonio Vilela Filho Viçosa (Alagoas) 1951-01-29
Teotoniovilela16072007.jpg
Carlos Alberto Canuto Maceió 1952-01-12
Célia Rocha Arapiraca 1952-10-29
Pedro Collor de Mello Maceió 1952-12-14
Kátia Born Maceió 1953-01-01
Roberval Davino Maceió 1954-08-12
Renan Calheiros Murici (Alagoas) 1955-09-16
Foto oficial de Renan Calheiros.jpg
Ronaldo Lopes Penedo (Alagoas) 1955-10-02
Ronaldo Lopes.PNG
Aldo Rebelo Viçosa (Alagoas) 1956-02-23
Aldorebelo.jpeg
Augusto Farias Passo de Camaragibe 1956-12-29
Olavo Calheiros Murici (Alagoas) 1957-03-12
Olavo Calheiros Junior.jpg
Joaquim Beltrão Maceió 1957-10-25
Vinicius Lages Maceió 1957-12-15
Vinicius Lages.jpg
José Cícero Soares de Almeida Maribondo 1958-01-08
Alexandre Guimarães Maceió 1959-11-07
Eva Le Campion Maceió 1960-04-16
Edvaldo Nogueira Pão de Açúcar (Alagoas) 1961-01-25
Edvaldo Nogueira.png
Heloísa Helena Alagoas 1962-06-06
Heloisa Helena.jpg
Francisco Tenório Chã Preta 1963-02-17
Henrique Soares da Costa Penedo (Alagoas) 1963-04-11
Sandra Suruagy Maceió 1963-04-17
Rosane Collor Canapi 1963-10-21
Fernando Collor, e sua esposa Rosane, no parlatório do Palácio do Planalto.jpg
Ricardo Carvalho Cabús Maceió 1964-05-17
Ricardo Cabús.jpg
João Cristiano de Araújo Maceió 1965-07-17
Faxinildo Marechal Deodoro (Alagoas) 1967
Edon Amaral Neto Arapiraca 1967-02-21
Fernando Soares Maceió 1967-07-23
Edilson Marcelo Rocha Penedo (Alagoas) 1969-04-27
Arthur Lira Maceió 1969-06-25
Debora Diniz Maceió 1970
CDH - Comissão de Direitos Humanos e Legislação Participativa (19131283041).jpg
Marcos Adriano Gonçalves de Barros Palmeira dos Índios 1970-07-30
Flávio Emídio dos Santos Vieira Maceió 1970-12-17
Roseane Santos Maceió 1971
RosinhaSantos.jpg
Maurício Quintella Lessa Maceió 1971-03-28
Quintella Lessa.jpg
Rosinha da Adefal Maceió 1973-04-22
Luciana Ávila Viçosa (Alagoas) 1974-05-02
Luciano Lopes de Souza Maceió 1974-12-02
Sóstenes Cavalcante Maceió 1975-01-16
Aloísio José da Silva Atalaia (Alagoas) 1975-01-27
Aloisio.jpg
Leila Farias Maceió 1975-04-26
Lyliá Virna Maceió 1975-08-16
Rui Palmeira Maceió 1976-09-13
Entrevistas Diversas (20876041360).jpg
Valdeir da Silva Santos Maceió 1977-04-12
Erom Cordeiro Maceió 1977-05-19
Aderaldo Ferreira André Maceió 1977-06-14
Adriano Gabiru Maceió 1977-08-11
José Aílton da Silva Cajueiro (Alagoas) 1977-09-08
Jadílson Maceió 1977-12-04
Willamis de Souza Silva Maceió 1979-02-04
Eduardo Gabriel dos Santos Filho Palmeira dos Índios 1979-02-04
Williamis Souza Maceió 1979-02-04
Élvis Gustavo Oliveira de Sá Maceió 1979-03-30
José Sátiro do Nascimento Palmeira dos Índios 1979-04-03
Renan Filho Murici (Alagoas) 1979-10-08
Recebe em audiência o governador de Alagoas, Renan Filho. (16551164323) - cropped.jpg
Marx Beltrão Maceió 1979-11-28
CMMPV - Comissões Mistas Medidas Provisórias (26336388672).jpg
Genivaldo Francisco dos Santos São Miguel dos Campos 1980-02-11
Genivaldo Francisco dos Santos.jpg
Igor de Souza Maceió 1980-02-19
Alexsandro Ribeiro da Silva Maceió 1980-04-16
Hamílton Hênio Ferreira Calheiros Murici (Alagoas) 1980-06-26
José Anilton Júnior Penedo (Alagoas) 1980-07-10
Ezequias Jundiá (Alagoas) 1981-01-28
Paulo Rodrigues Maceió 1981-02-18
Dênis Marques Maceió 1981-02-22
Eninho Murici (Alagoas) 1981-05-16
Badé Maceió 1982-01-27
Marcelo Soares Maceió 1982-03-09
Cícero Vítor dos Santos Júnior Delmiro Gouveia 1982-07-29
Yuri de Souza Maceió 1982-08-08
YurideSouza.jpg
Eliel José Martins Santos Arapiraca 1983-01-07
Pepe Maceió 1983-02-26
Pepe Euro 2012.jpg
Heber Oliveira Maceió 1983-03-11
Cleiton Xavier São José da Tapera 1983-03-23
Cxavier.jpg
José Carlos Ferreira Filho Maceió 1983-04-24
Wellington da Silva Vicente Maceió 1983-04-30
José da Silva Mendonça Williams Maceió 1983-05-05
Otavio Ugá Maceió 1983-06-20
Otavio uga.jpg
Carlos Henrique Carneiro Marinho Maceió 1983-06-23
Williams da Silva Mendonça Maceió 1983-08-05
Wagner Diniz Maceió 1983-09-21
Deleu Penedo (Alagoas) 1984-03-01
Deleu Lechia Gdansk.jpg
Diogo Jefferson Mendes de Melo União dos Palmares 1984-04-18
Junior Da Silva Rodríguez Maceió 1984-06-18
Manoel Morais Amorim Maceió 1984-07-17
Dão Penedo (Alagoas) 1984-10-28
José Leandro Vieira da Silva Maribondo 1985-01-30
Pedro Vilela Maceió 1985-05-01
Pedro Vilela.jpg
Gustavo Salgueiro de Almeida Correia Maceió 1985-07-07
Gustavo Salgueiro de Almeida Correia.jpg
Magno Batista da Silva Coruripe 1985-09-21
Magno Batista.jpg
Marta Vieira da Silva Dois Riachos 1986-02-19
Marta at Union at Earthquakes 2010-09-15.jpg
Élton José Xavier Gomes Palmeira dos Índios 1986-04-07
Reinaldo Alagoano Arapiraca 1986-04-13
Carlos Eduardo Santos Oliveira Maceió 1986-11-20
Bruno de Barros Maceió 1987-01-07
Bronze na corrida 200m masculino (22010983436).jpg
Wagner da Silva Querino Pilar (Alagoas) 1987-01-31
José Fábio Santos de Oliveira Maceió 1987-04-21
Dakson Soares da Silva Santana do Ipanema 1987-07-11
João Henrique Caldas Maceió 1987-07-22
Roberto Nascimento dos Santos Maceió 1987-09-05
Yohansson Nascimento Maceió 1987-09-25
Yohansson Nascimento at the 2012 Summer Paralympics.png
Rafael Sciani Santana do Ipanema 1987-10-24
Nivaldo Albuquerque Maceió 1988-01-07
Ytalo Maceió 1988-01-12
João Vitor Lima Gomes Maceió 1988-06-01
Marcos Antonio Maceió 1988-06-11
Marcos Antonio 1860 2009.JPG
Alex Tenorio Rodrigues de Lima Maceió 1988-10-02
Danilo Pereira da Silva Maceió 1989-01-21
Maurício Borges Maceió 1989-02-04
Mauricio Borges Silva Rio 2016.jpg
Mauricio Borges Maceió 1989-02-04
Ewerton José Almeida Santos Penedo (Alagoas) 1989-03-23
Saulo Araújo Fontes Piranhas (Alagoas) 1989-04-02
Gilberto Oliveira Souza Junior Piranhas (Alagoas) 1989-06-05
Bruna Tenório Maceió 1989-06-27
Bruna Tenorio.jpg
Junior Viçosa Viçosa (Alagoas) 1989-07-24
Reynaldo dos Santos Silva Arapiraca 1989-08-24
Reynaldo dos Santos Silva.jpg
José Wellington da Silva Santos Flexeiras 1989-09-03
Reinaldo Manoel da Silva Porto Calvo 1989-09-28
Thiago Barbosa Soares Santana do Ipanema 1989-12-11
José Renato da Silva Júnior Maceió 1990-01-19
Manteiga Maceió 1990-03-19
Jonathan de Souza Santos Maceió 1990-03-19
Mário Sérgio Santos Costa Penedo (Alagoas) 1990-05-29
Luan Madson Gedeão de Paiva São Miguel dos Campos 1990-08-11
Luan Paiva São Miguel dos Campos 1990-08-11
Douglas Arapiraca 1991-02-02
Madson Henrique Nascimento Santos Maceió 1991-05-09
Roberto Firmino Maceió 1991-10-02
20141118 1838 AUTBRA 4936.jpg
Willian José Porto Calvo 1991-11-23
Willian Jose 2016.jpg
José Élber Pimentel da Silva Passo de Camaragibe 1992-05-27
Arthur Maia Maceió 1992-10-13
Val Amélio Maceió 1993-12-11
Gabriele Marinho Maceió 1994-01-20
Lucas Fernandes União dos Palmares 1994-04-24
Otávio Henrique Santos Maceió 1994-05-04
Neydson da Silva Maceió 1995-10-20
Luidy Viegas União dos Palmares 1996-07-21
Antonio Francisco Moura Neto Atalaia (Alagoas) 1996-08-06
Evandro da Silva Messias (Alagoas) 1997-01-14

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Alagoas Aldatu lotura Wikidatan


Geografia
Brasil
Artikulu hau Brasilgo geografiari buruzko zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.