Amerikako soziologia elkarteko lehendakarien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search

ASAko lehenengo lehendakaria Lester Frank Ward izan zen, Ipar Ameriketako soziologiaren aita kontsideratua. Urte guzti hauetan soziologo prestigiodunez osatu da lehendakaritza kargua, hala nola, Talcott Parsons 1949an, Robert Merton 1957an, Erving Goffman 1982an edo James Coleman 1992an. 2009an Patricia Hill Collins Marylandgo Unibertsitateko irakaslea elkartearen ehungarrena egiten bilakatu zen, Black Feminist liburuagatik oso ezaguna dena[1].


# Izena Epea
1 Lester F. Ward 1906-1907
2 William G. Sumner 1908-1909
3 Franklin H. Giddings 1910-1911
4 Albion W. Small 1912-1913
5 Edward A. Ross 1914-1915
6 George E. Vincent 1916
7 George E. Howard 1917
8 Charles H. Cooley 1918
9 Frank W. Blackmar 1919
19 James Q. Dealey 1920
11 Edward C. Hayes 1921
12 James P. Lichtenberg 1922
13 Ulysses G. Weatherly 1923
14 Charles A. Ellwood 1924
15 Robert E. Park 1925
16 John L. Gillin 1926
17 W. I. Thomas 1927
18 John M. Gillette 1928
19 William F. Ogburn 1929
20 Howard W. Odum 1930
21 Emory S. Bogardus 1931
22 Luther L. Bernard 1932
23 Edward B. Reuter 1933
24 Ernest W. Burgess 1934
25 F. Stuart Chapin 1935
26 Henry P. Fairchild 1936
27 Ellsworth Faris 1937
28 Frank H. Hankins 1938
29 Edwin Sutherland 1939
30 Robert M. MacIver 1940
31 Stuart A. Queen 1941
32 Dwight Sanderson 1942
33 George A. Lundberg 1943
34 Rupert B. Vance 1944
35 Kimball Young 1945
36 Carl C. Taylor 1946
37 Louis Wirth 1947
38 E. Franklin Frazier 1948
39 Talcott Parsons 1949
40 Leonard S. Cottrell, Jr. 1950
41 Robert C. Angell 1951
42 Dorothy Swaine Thomas 1952
43 Samuel A. Stouffer 1953
44 Florian Znaniecki 1954
45 Donald Young 1955
46 Herbert Blumer 1956
47 Robert K. Merton 1957
48 Robin M. Williams, Jr. 1958
49 Kingsley Davis 1959
50 Howard P. Becker 1960
51 Robert E.L. Faris 1961
52 Paul F. Lazarsfeld 1962
53 Everett C. Hughes 1963
54 George C. Homans 1964
55 Pitirim A. Sorokin 1965
56 Wilbert E. Moore 1966
57 Charles P. Loomis 1967
58 Philip M. Hauser 1968
59 Arnold M. Rose 1969
60 Ralph Turner 1969
61 Reinhard Bendix 1970
62 William H. Sewell 1971
63 William J. Goode 1972
64 Mirra Komarovsky 1973
65 Peter M. Blau 1974
66 Lewis A. Coser 1975
67 Alfred McClung Lee 1976
68 J. Milton Yinger 1977
69 Amos H. Hawley 1978
70 Hubert M. Blalock, Jr. 1979
71 Peter H. Rossi 1980
72 William Foote Whyte 1981
73 Erving Goffman 1982
74 Alice S. Rossi 1983
75 James F. Short, Jr. 1984
76 Kai T. Erikson 1985
77 Matilda White Riley 1986
78 Melvin L. Kohn 1987
79 Herbert J. Gans 1988
80 Joan Huber 1989
81 William Julius Wilson 1990
82 Stanley Lieberson 1991
83 James S. Coleman 1992
84 Seymour Martin Lipset 1993
85 William A. Gamson 1994
86 Amitai Etzioni 1995
87 Maureen T. Hallinan 1996
88 Neil Smelser 1997
89 Jill Quadagno 1998
90 Alejandro Portes 1999
91 Joe R. Feagin 2000
92 Douglas S. Massey 2001
93 Barbara F. Reskin 2002
94 William T. Bielby 2003
95 Michael Burawoy 2004
96 Troy Duster 2005
97 Cynthia Fuchs Epstein 2006
98 Frances Fox Piven 2007
99 Arne L. Kalleberg 2008
100 Patricia Hill Collins 2009
101 Evelyn Nakano Glenn 2010
102 Randall Collins 2011
103 Erik Olin Wright 2012
104 Cecilia L. Ridgeway 2013
105 Annette Lareau 2014
106 Paula England 2015
107 Ruth Milkman 2016

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]