Paul Tergat

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Paul Tergat
World Food Program 2.jpg
Bizitza
Jaiotza Baringo County1969ko ekainaren 17a (48 urte)
Herrialdea  Kenya
Jarduerak
Jarduerak maratoilaria, iraupen-lasterkaria eta atleta
Atletismoa
Kirol diziplina maratoi
Errekorrak
Berezitasua Irizpidea Data M
Marka pertsonalak
Berezitasuna Lekua Data M
 
Pisua 58 kilogramo
Altuera 182 zentimetro
Kidetza Nazioarteko Olinpiar Batzordea

Paul Tergat (Baringoko barrutia, Rift Harana, 1969ko ekainaren 17a-) atleta ohi kenyarra da, distantzia luzeetan espezializatua eta inoizko hoberenen artean dagoena.

2003tik 2007ra mantendu zuen maratoiaren munduko markarik hoberena (2:04:55), eta bestelako markak eduki izan ditut crossean, errepidean eta pistan, hainbat titulu irabaziz.

Palmares hautatua[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Zilarra 1996ko Udako Olinpiar Jokoak (Atlanta) 10.000 metroko lasterketa
Zilarra 2000ko Udako Olinpiar Jokoak (Sydney) 10.000 metroko lasterketa
Munduko Atletismo Txapelketak
Zilarra 1997 (Atenas) 10.000 metroko lasterketa
Zilarra 1999 (Sevilla) 10.000 metroko lasterketa
Brontzea 1995 (Gothenburg) 10.000 metroko lasterketa

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]