Moselle departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Moselleko hizkuntza-mapa.
Departamendua frantses estatuan kokatuta.

Moselle departamenduko udalerrien zerrenda Frantziako Moselle (platt edo franciqueraz Mosel, Musel) departamendu Grand Estrreko 730 udalerrik osatzen dute:

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Udalerriei buruz zenbait datu ematen dira:

  • INSEE kodea eta posta-kodea (PK).
  • Udalerriaren izena; departamendua bi hizkuntza-eremutan banatuta dago; biek antzeko lur eremua okupatzen dute[1]. Horiei buruzko informazioa "Izena franciqueraz" alorrean bilduta dago.
    • lo agertzen den kasuetan: lorrenera oïl hizkuntza. Galbidean dagoen hizkuntza honetako izena biltzea posiblea izan den kasuetan parentesia artean agertzen da.
    • platt[2] edo franciquera[3][4] germaniar hizkuntzari dagokion leku-izena. Alemanezko bertsioa ere badago[5] baina berez tokiko hizkuntza ez da aleman estandarra. Franciquerazko izenik egon ezean pl agertzen da.
    • Izen ofizialari dagokionez, estatuaren administrazioak kasu askotan toponimoen "frantsesezko" bertsioak asmatu zituen. Sarritan jatorriko izenaren itxuraldaketa oso txikiak besterik ez dira. "Izena frantsesez" alorrean bilduta.
  • Udalerri Elkargoak, akronimoen bidez adieraziak:

(CAF) Communauté d'agglomération de Forbach Porte de France
(CAM) Communauté d'agglomération de Metz Métropole
(CAS) Communauté d'agglomération de Sarreguemines Confluences
(CAH) Communauté d'agglomération du Val de Fensch, 2000n sortua.
(CAT) Communauté d'agglomération Portes de France-Thionville
(CCHC) Communauté de communes du Haut Chemin
(CCPOM) Communauté de communes du Pays Orne-Moselle
(CCSM) Communauté de communes du Sillon mosellan
(CCMM) Communauté de communes de Maizières-lès-Metz
(CCCE) Communauté de communes de Cattenom et environs

INSEE Posta kodea Izena franciqueraz Izena frantsesez
57001 57920 lo (Aubonco) Aboncourt
57002 57590 lo Aboncourt-sur-Seille
57003 57560 Elwechwiller Abreschviller
57004 57340 lo Achain
57006 57412 Ache Achen
57007 57580 lo Adaincourt
57008 57380 pl Adelange
57009 57590 lo Ajoncourt
57010 57590 lo Alaincourt-la-Côte
57011 57670 lo (Alstroff) Albestroff
57012 57440 Oolgréngen Algrange (CAH)
57013 57515 Alschtinge Alsting (CAF)
57014 57660 Altrippe Altrippe
57015 57730 Oltwiller Altviller
57016 57320 Oljhéngen Alzing
57017 57865 lo Amanvillers (CAM)
57018 57170 lo Amelécourt
57019 57360 lo (Stolem) Amnéville (CCPOM)
57020 57580 lo Ancerville
57021 57130 lo Ancy-sur-Moselle
57022 57440 Aasler Angevillers
57024 57640 lo (Anc’hi) Antilly
57025 57320 Aselingen Anzeling
57026 57480 Opéch Apach
57028 57640 lo Argancy
57027 57380 lo (Harainco) Arraincourt
57029 57580 lo (Airiance) Arriance
57030 57680 lo Arry
57031 57530 lo (A Lai Quenehi) Ars-Laquenexy (CAM)
57032 57130 lo Ars-sur-Moselle
57033 57405 Eerschwiller Arzviller
57034 57790 lo (Assnonco) Aspach
57035 57260 lo Assenoncourt
57036 57170 lo Attilloncourt
57037 57580 lo Aube
57038 57390 lo Audun-le-Tiche
57039 57685 lo Augny (CAM)
57040 57590 lo Aulnois-sur-Seille
57041 57710 lo Aumetz
57042 57810 lo Avricourt
57043 57300 lo Ay-sur-Moselle
57044 57810 lo Azoudange
57045 57590 lo Bacourt
57046 57230 Bäredal Baerenthal
57047 57690 Bambiderschtroff Bambiderstroff
57048 57220 lo (Bénaïe) Bannay
57049 57050 lo Le Ban-Saint-Martin (CAM)
57050 57830 lo Barchain
57051 57340 lo Baronville
57052 57450 Barscht Barst (CCFM)
57287 57970 Nidder-Ham Basse-Ham (CAT)
57574 57570 Nidder-Rentgen Basse-Rentgen (CCCE)
57053 57260 lo Bassing
57054 57580 lo Baudrecourt
57055 57530 lo Bazoncourt
57056 57830 lo Bébing
57057 57580 lo Béchy
57058 57460 Bäre Behren-lès-Forbach (CAF)
57059 57340 lo Bellange
57086 57930 lo Belles-Forêts
57060 57670 lo Bénestroff
57061 57800 Beninge Béning-lès-Saint-Avold (CCFM)
57062 57570 Bierg Berg-sur-Moselle (CCCE)
57063 57660 pl Berg-Wintringe? Bérig-Vintrange
57064 57370 Berling Berling
57065 57340 pl Bermering
57066 57930 pl Berthelming
57067 57310 Bertréngen Bertrange
57069 57550 Beerweller Berviller-en-Moselle
57070 57220 Bétting Bettange
57071 57930 pl Bettborn
57072 57640 lo Bettelainville
57073 57800 Bettinge Betting (CCFM)
57074 57410 Bettwiller Bettviller
57075 57580 lo Beux
57076 57570 Beiren Beyren-lès-Sierck (CCCE)
57077 57630 Bezange-la-Petite
57079 57320 Bibësch Bibiche
57080 57635 Bickeholz Bickenholtz
57081 57260 lo Bidestroff
57082 57660 Bidinge Biding
57083 57410 Bining Bining
57084 57170 lo Bioncourt
57085 57220 Bingen Bionville-sur-Nied
57087 57220 Beschten ém Loch Bisten-en-Lorraine
57088 57660 Bischtroff Bistroff
57089 57230 Bitsch Bitche
57090 57260 lo Blanche-Église
57091 57200 pl Bliesbruck (CAS)
57092 57200 pl Blies-Ébersing (CAS)
57093 57200 pl Blies-Guersviller (CAS)
57095 57220 Boschborn Boucheporn
57096 57655 lo Boulange
57097 57220 Bolchin Boulay-Moselle
57099 57810 Bourdonnay
57098 57260 lo Bourgaltroff
57100 57370 Buerjsching Bourscheid
57101 57460 Buschboch Bousbach (CAF)
57102 57310 lo Bousse
57103 57230 Busswiller Bousseviller
57104 57570 Buscht Boust (CCCE)
57105 57380 Bouschtroff Boustroff
57106 57320 Busendroff Bouzonville
57107 57340 lo Bréhain
57108 57720 pl Breidenbach
57109 57570 Grouss-Breeschtrëf Breistroff-la-Grande (CCCE)
57110 57320 Brettnachen Brettnach
57111 57535 lo Bronvaux (CCPOM)
57112 57220 Brouchen Brouck
57113 57565 pl Brouderdorff
57114 57635 Brëwiller Brouviller
57115 57340 lo Brulange
57116 57420 Buchy
57117 57920 Bëddéngen Buding
57118 57970 Bidléngen Budling
57119 57400 pl Buhl-Lorraine
57120 57170 lo Burlioncourt
57121 57220 Brittenduerf Burtoncourt (CCHC)
57122 57450 Kapple Cappel (CCFM)
57123 57490 Karlinge Carling
57124 57570 Kattenuewen Cattenom (CCCE)
57125 57365 lo Chailly-lès-Ennery
57126 57170 lo Chambrey
57127 57580 lo Chanville
57128 57220 lo Charleville-sous-Bois (CCHC)
57129 57640 lo Charly-Oradour
57130 57340 lo Château-Bréhain
57131 57320 Roudendroff Château-Rouge
57132 57170 lo Château-Salins
57133 57170 lo Château-Voué
57134 57160 lo Châtel-Saint-Germain (CAM)
57136 57320 Schemerich Chémery-les-Deux
57137 57420 Cheminot
57138 57580 lo Chenois
57139 57420 Chérisey
57140 57245 Chesny
57141 57590 lo Chicourt
57142 57070 lo Chieulles (CAM)
57143 57185 Clouange (CCPOM)
57144 57800 Kochere Cocheren (CAF)
57145 57530 lo Coincy
57146 57420 Coin-lès-Cuvry (CAM)
57147 57420 Coin-sur-Seille (CAM)
57148 57530 lo Colligny
57149 57320 Kolmen Colmen
57150 57220 Konchen Condé-Northen
57151 57340 lo Conthil
57152 57480 Nidderkonz Contz-les-Bains
57153 57680 lo Corny-sur-Moselle
57154 57220 Kum Coume
57155 57530 lo Courcelles-Chaussy
57156 57530 lo Courcelles-sur-Nied
57158 57590 lo Craincourt
57159 57690 Krischingen Créhange
57160 57150 Kritzwald Creutzwald
57161 57260 lo Cutting
57162 57420 Cuvry (CAM)
57163 57850 Dockschbuerj Dabo
57165 57550 Dalem Dalem
57166 57340 lo Dalhain
57167 57320 Doolschten Dalstein
57168 57370 Gotterwong Danne-et-Quatre-Vents
57169 57820 Dännelbuerj Dannelbourg
57171 57590 lo Delme
57172 57220 Denting Denting
57173 57930 lo (Desselé) Desseling
57174 57340 lo (Dèhhry) Destry
57175 57830 lo Diane-Capelle
57176 57980 Diwlinge Diebling (CAF)
57765 57890 Diesen Diesen
57177 57260 lo Dieuze
57178 57660 Hellmer-Difebach Diffembach-lès-Hellimer
57179 57925 Dischdrëf Distroff
57180 57400 Dolwing Dolving
57181 57260 lo Domnon-lès-Dieuze
57182 57590 lo Donjeux
57183 57810 Donnelay
57184 57130 lo Dornot
57186 57320 Ewëschweller Ébersviller
57187 57220 Eibling Éblange
57188 57230 pl Éguelshardt
57189 57340 Enschwiller Eincheville
57190 57690 Ilwingen Elvange
57191 57970 Eelséngen Elzange
57192 57415 Enschebärsch Enchenberg
57193 57365 lo (Enerchen) Ennery
57194 57330 Entréngen Entrange (CCCE)
57195 57720 Eppinge Epping
57196 57720 pl Erching
57197 57510 Ernschtwiller Ernestviller
57198 57660 Erschtroff Erstroff
57199 57330 Eescheréngen Escherange
57200 57530 lo Les Étangs (CCHC)
57201 57412 Etting Etting
57202 57460 Ezlinge Etzling (CAF)
57203 57570 Ieweréngen Évrange (CCCE)
57204 57640 lo Failly (CCHC)
57205 57550 Falk Falck
57206 57290 Fameck (CAH)
57207 57450 Fareewerschwiller Farébersviller (CCFM)
57208 57450 Faarschwiller Farschviller (CAF)
57209 57380 Folkenburch Faulquemont
57210 57930 Finschtinge Fénétrange
57211 57280 lo Fèves
57212 57420 Féy
57213 57320 Félschtroff Filstroff
57214 57570 Fixem[6] Fixem (CCCE)
57215 57320 Flooschtroff Flastroff
57216 57635 pl Fleisheim
57217 57690 Flétringen Flétrange
57218 57420 Fleury
57219 57365 lo (Flaiweg) Flévy
57220 57580 lo Flocourt
57221 57190 Fleeschéngen Florange (CAH)
57222 57600 Volklinge Folkling (CAF)
57224 57730 pl Folschviller
57225 57590 lo Fonteny
57226 57650 Fensch Fontoy
57227 57600 Fuerboch Forbach (CAF)
57228 57590 lo Fossieux
57229 57830 lo (Foulerey) Foulcrey
57230 57220 Fillingen Fouligny
57231 57420 Foville
57232 57670 pl Francaltroff
57233 57790 lo (Fribo) Fraquelfing
57234 57200 Frambursch Frauenberg (CAS)
57235 57320 Freeschdroff Freistroff
57236 57590 lo Frémery
57237 57660 Fremeschtroff Frémestroff
57238 57170 lo Fresnes-en-Saulnois
57239 57660 Frejbuss Freybouse
57240 57800 Ménge-Merleboch Freyming-Merlebach (CCFM)
57241 57810 lo Fribourg
57242 57175 Gandrange (CCSM)
57244 57820 Gaarbuerj Garrebourg
57245 57570 Gawis Gavisse (CCCE)
57246 57260 lo Gelucourt
57247 57170 lo Gerbécourt
57248 57670 pl Givrycourt
57249 57530 lo Glatigny (CCHC)
57250 57620 Getzebrigg Goetzenbruck
57251 57420 Goin
57252 57220 Gelmingen Gomelange
57253 57815 lo Gondrexange
57254 57680 lo Gorze
57255 57930 Gosselming Gosselming
57256 57130 lo Gravelotte (CAM)
57257 57170 lo Grémecey
57258 57660 Grininge Gréning
57259 57480 Gréinsdroff-Béiséngen Grindorff-Bizing
57260 57520 Groschbliderschtroff Grosbliederstroff (CAS)
57261 57410 pl Gros-Réderching
57262 57660 Grosstänsche Grostenquin
57263 57510 Grendwiller Grundviller (CAS)
57264 57510 Gewhuse Guebenhouse (CAS)
57265 57260 lo Guébestroff
57266 57260 lo Guéblange-lès-Dieuze
57268 57260 lo Guébling
57269 57310 Genéngen Guénange
57271 57470 Genwiller Guenviller (CCFM)
57272 57260 lo (Guérmanje) Guermange
57273 57320 Gerschlingen Guerstling
57274 57880 Gerténgen Guerting
57275 57380 Gessling-Hemering Guessling-Hémering
57276 57690 Genglingen Guinglange
57277 57220 Gängkerchin Guinkirchen
57278 57670 lo Guinzeling
57280 57405 Gunzwiller Guntzviller
57281 57340 lo Haboudange
57282 57570 Hoën Hagen (CCCE)
57283 57300 Hagondange (CCSM)
57284 57690 Halleringen Hallering
57286 57480 Hoolschtroff Halstroff
57289 57910 Homboch Hambach (CAS)
57290 57170 lo Hampont
57288 57880 Homm Ham-sous-Varsberg
57291 57370 Hangwiller Hangviller
57292 57590 lo Hannocourt
57293 57580 lo Han-sur-Nied
57294 57230 Honnwiller Hanviller
57295 57630 lo Haraucourt-sur-Seille
57296 57550 Hargaarten Hargarten-aux-Mines
57297 57340 pl Harprich? Harprich
57298 57870 Hoerberj Harreberg
57299 57870 Hortwiller Hartzviller
57300 57850 Hoselbuerj Haselbourg
57301 57230 Haschbelschid Haspelschiedt
57302 57790 lo (Hétêgné) Hattigny
57303 57280 Hauconcourt (CCSM)
57304 57400 pl Haut-Clocher
57371 57480 Uewerkonz Haute-Kontz
57714 57690 Oberfiln Haute-Vigneulles
57305 57650 pl Havange
57306 57700 Hayange (CAH)
57307 57530 lo Hayes (CCHC)
57308 57430 Hasebursch Hazembourg
57309 57320 Heining Heining-lès-Bouzonville
57310 57930 pl Hellering-lès-Fénétrange
57311 57660 Hellmer Hellimer
57312 57220 Helschtroff Helstroff
57313 57690 lo (Hemly) Hémilly
57314 57830 lo (Hêmié) Héming
57315 57820 Henridorf Henridorff
57316 57450 Herrichwiller Henriville (CCFM)
57317 57635 Häring Hérange
57318 57790 pl/lo Hermelange
57319 57580 lo Herny
57320 57830 lo Hertzing
57321 57400 Hess Hesse
57322 57320 Heschtroff Hestroff
57323 57330 Grouss-Hetténgen Hettange-Grande (CCCE)
57324 57400 Hilshum Hilbesheim
57325 57510 Hilschprisch Hilsprich
57326 57220 Hängking Hinckange
57328 57380 lo Holacourt
57329 57220 Holléngen Holling
57330 57510 Holwinge Holving
57331 57920 Homrech-Ower-biddéngen Hombourg-Budange
57332 57470 Humerich Hombourg-Haut (CCFM)
57333 57405 Hummeding Hommarting
57334 57870 Hommert Hommert
57335 57670 pl Honskirch
57336 57490 Spittel L'Hôpital
57337 57510 Hoscht Hoste (CCFM)
57338 57720 pl Hottviller
57339 57820 Hiltehüse Hultehouse
57340 57990 Hindlinge Hundling (CAS)
57341 57480 Hënténgen Hunting
57342 57830 lo Ibigny
57343 57970 Illéngen Illange (CAT)
57344 57400 Imling Imling
57345 57970 Englénen Inglange
57346 57670 pl Insming
57347 57670 pl Insviller
57348 57990 Iblinge Ippling (CAS)
57349 57590 lo Jallaucourt
57350 57130 lo Jouy-aux-Arches
57351 57245 Jury
57352 57130 lo Jussy (CAM)
57353 57630 Juvelize
57354 57590 lo Juville
57355 57412 pl Kalhausen (CAS)
57356 57330 pl Kanfen (CCCE)
57357 57430 Kappelkringer Kappelkinger
57358 57920 Kedéngen Kédange-sur-Canner
57359 57920 Kemplech Kemplich
57360 57460 Kerboch Kerbach (CAF)
57361 57480 Kiirléngen Kerling-lès-Sierck
57362 57830 lo (Kierpi) Kerprich-aux-Bois
57364 57480 Kiisch Kirsch-lès-Sierck
57365 57480 Naumen Kirschnaumen
57366 57430 Kirwiller Kirviller
57367 57920 Klang Klang
57368 57240 lo Knutange (CAH)
57370 57970 Kinneksmaacher Kœnigsmacker
57372 57970 Kënzech Kuntzig (CAT)
57373 57730 Laschâmbre Lachambre
57374 57560 lo Lafrimbolle
57375 57810 Lagarde
57376 57410 pl Lambach
57377 57830 lo Landange
57379 57340 lo Landroff
57381 57590 lo Laneuveville-en-Saulnois
57380 57790 lo Laneuveville-lès-Lorquin
57382 57400 pl; (lo: Langâte) Langatte
57383 57810 lo Languimberg
57384 57660 pl Laning
57385 57530 lo (Lai Quenehi) Laquenexy (CAM)
57386 57385 Lodderfang Laudrefang
57387 57480 Laumëschfeld Laumesfeld
57388 57480 Launschtroff Launstroff
57389 57660 pl Lelling
57390 57620 Lembärsch Lemberg
57391 57590 lo Lemoncourt
57392 57580 lo Lemud
57393 57720 Lengelse Lengelsheim
57394 57670 pl Léning
57395 57580 lo Lesse
57396 57160 lo Lessy (CAM)
57397 57810 Ley
57398 57660 Leiwiller Leyviller
57399 57630 Lezey
57410 57670 pl Lhor
57401 57340 lo Lidrezing
57402 57230 Liderschid Liederschiedt
57403 57420 Liéhon
57404 57260 lo Lindre-Basse
57405 57260 lo Lindre-Haute
57406 57590 lo Liocourt
57407 57635 Lixhum Lixheim
57408 57520 Lixinge Lixing-lès-Rouhling (CAS)
57409 57660 Lixinge Lixing-lès-Saint-Avold
57411 57650 lo Lommerange
57412 57050 lo Longeville-lès-Metz (CAM)
57413 57740 Lubeln Longeville-lès-Saint-Avold
57414 57790 Lëëschinge Lorquin
57415 57050 lo Lorry-lès-Metz (CAM)
57416 57420 Lorry-Mardigny
57417 57670 lo Lostroff
57418 57670 Luterfing Loudrefing
57419 57510 Luperschhuse Loupershouse (CAS)
57421 57720 Lutzwiller Loutzviller
57422 57420 Louvigny
57423 57170 lo Lubécourt
57424 57590 lo Lucy
57425 57580 lo Luppy
57426 57935 Liténgen Luttange
57427 57820 Litzelbuerj Lutzelbourg
57428 57730 pl Macheren
57430 57380 Maiwilla Mainvillers
57431 57530 lo Maizeroy
57432 57530 lo Maizery
57433 57280 Maizières-lès-Metz
57434 57810 Maizières-lès-Vic
57436 57590 lo Malaucourt-sur-Seille
57437 57480 Malléngen Malling
57438 57640 lo Malroy
57439 57480 Manneren Manderen
57440 57590 lo Manhoué
57441 57100 Nunnowen Manom (CAT)
57442 57380 lo Many
57443 57535 lo Marange-Silvange (CCPOM)
57444 57690 Mëringen-Sonneringen Marange-Zondrange
57445 57420 Marieulles-Vezon
57446 57670 lo Marimont-lès-Bénestroff
57447 57155 Marly (CAM)
57448 57630 Marsal
57449 57530 lo Marsilly
57451 57340 lo Marthille
57452 57140 lo La Maxe (CAM)
57453 57660 pl Maxstadt
57454 57245 Mécleuves
57455 57220 Mengen Mégange
57456 57960 pl Meisenthal
57457 57320 Menschkérch Menskirch
57459 57480 Meeschweiler Merschweiller
57460 57550 Méerten Merten
57461 57560 lo Métairies-Saint-Quirin
57462 57370 Metting Metting
57463 57000 Metz (CAM)
57464 57920 Metzeresch Metzeresche
57465 57940 Metzerwis Metzervisse
57466 57980 Metzinge Metzing (CAF)
57467 57070 lo Mey (CAM)
57468 57370 Mittelbrunn Mittelbronn
57469 57930 Mittesch Mittersheim
57470 57670 lo Molring
57471 57220 Momerschtroff Momerstroff
57472 57420 Moncheux
57473 57810 Moncourt
57474 57300 Mondelange (CCSM)
57475 57570 Munnerëf Mondorff (CCCE)
57476 57920 Monner Monneren
57477 57415 Mumere Montbronn
57478 57670 pl Montdidier
57479 57480 Montléch Montenach
57480 57950 lo Montigny-lès-Metz (CAM)
57481 57860 lo Montois-la-Montagne (CCPOM)
57482 57645 lo Montoy-Flanville
57483 57340 pl Morhange
57484 57600 Morschboch Morsbach (CAF)
57485 57170 lo Morville-lès-Vic
57486 57590 lo Morville-sur-Nied
57487 57160 lo Moulins-lès-Metz (CAM)
57488 57770 lo Moussey
57489 57620 pl Mouterhouse
57490 57630 Moyenvic
57491 57250 Moyeuvre-Grande (CCPOM)
57492 57250 Moyeuvre-Petite (CCPOM)
57493 57260 lo Mulcey
57494 57670 Minschter Munster
57495 57220 Memerschbronn Narbéfontaine
57496 57670 lo Nébing
57497 57670 Nellinge Nelling
57498 57700 lo Neufchef (CAH)
57499 57910 Nej-Schire Neufgrange (CAS)
57500 57830 lo Neufmoulins
57501 57670 pl Neufvillage
57502 57320 Nongkérchen Neunkirchen-lès-Bouzonville
57504 57560 lo (Nidréhaut) Niderhoff
57505 57565 pl Niderviller
57506 57930 Nidderstinzle Niederstinzel
57507 57220 Nidderwis Niedervisse
57508 57240 lo Nilvange (CAH)
57509 57790 lo Nitting
57510 57645 lo Noisseville (CAM)
57511 57140 lo Norroy-le-Veneur
57512 57645 lo Nouilly (CAM)
57513 57720 pl Nousseviller-lès-Bitche
57514 57990 Nusswiller Nousseviller-Saint-Nabor (CAF)
57515 57680 lo Novéant-sur-Moselle
57516 57320 Owerdorf Oberdorff
57517 57720 pl Obergailbach
57518 57930 Oberstinzle Oberstinzel
57519 57220 Oberwis Obervisse
57520 57170 lo Obreck
57521 57600 Ëttinge Œting (CAF)
57523 57530 lo Ogy
57524 57810 Ommeray
57525 57590 lo Oriocourt
57526 57720 pl Ormersviller
57527 57420 Orny
57528 57590 lo Oron
57529 57840 lo Ottange
57530 57220 Ottendroff Ottonville
57531 57970 Uderen Oudrenne
57532 57420 Pagny-lès-Goin
57533 57530 lo Pange
57534 57245 Peltre
57537 57540 Klän Rossle Petite-Rosselle (CAF)
57535 57410 pl Petit-Réderching
57536 57660 Klän Tensche Petit-Tenquin
57538 57170 lo Pettoncourt
57539 57340 lo Pévange
57540 57370 Polsbuerj Phalsbourg
57541 57230 pl Philippsbourg
57542 57220 Piwlingen Piblange
57543 57120 lo Pierrevillers (CCPOM)
57544 57870 pl Plaine-de-Walsch
57545 57050 lo Plappeville (CAM)
57546 57140 lo Plesnois
57547 57420 Pommérieux
57548 57420 Pontoy
57549 57380 Stémbidaschtroff Pontpierre
57550 57890 Porzelett Porcelette
57551 57930 Poschtroff Postroff
57552 57420 Pouilly (CAM)
57553 57420 Pournoy-la-Chétive (CAM)
57554 57420 Pournoy-la-Grasse
57555 57590 lo Prévocourt
57556 57510 Pettlinge Puttelange-aux-Lacs
57557 57570 Pëtléng Puttelange-lès-Thionville (CCCE)
57558 57170 lo Puttigny
57559 57590 lo Puzieux
57560 57340 pl Racrange
57561 57410 pl Rahling
57562 57700 Ranguevaux (CAH)
57563 57530 lo Raville
57564 57810 lo Réchicourt-le-Château
57565 57390 Réidéng Rédange
57566 57445 pl Réding
57567 57320 Remelfangen Rémelfang
57568 57200 Rimelfinge Rémelfing (CAS)
57569 57480 Reimléngen Rémeling
57570 57550 Reimeringen Rémering
57571 57510 Remringe Rémering-lès-Puttelange
57572 57580 lo Rémilly
57573 57670 pl Réning
57575 57645 lo Retonfey
57576 57480 Rettel Rettel
57577 57230 pl Reyersviller
57578 57130 lo Rezonville
57579 57810 lo Rhodes
57580 57340 lo Riche
57581 57510 pl Richeling
57582 57270 Richemont (CCSM)
57583 57830 lo Richeval
57584 57720 pl Rimling
57585 57480 Réitzingen Ritzing
57586 57840 Ruksler Rochonvillers
57587 57340 pl Rodalbe
57588 57570 Ruedemaacher Rodemack (CCCE)
57589 57410 Roerboch Rohrbach-lès-Bitche
57590 57720 pl Rolbing
57591 57120 lo (Rombéch) Rombas (CCPOM)
57592 57930 Romelfing Romelfing
57593 57860 lo Roncourt (CCPOM)
57594 57230 Ropwiller Roppeviller
57595 57260 lo Rorbach-lès-Dieuze
57596 57800 Rossbrigg Rosbruck (CAF)
57597 57780 Rosselange (CCPOM)
57598 57520 Rulinge Rouhling (CAS)
57599 57220 Roupling Roupeldange
57600 57330 Rëttgen Roussy-le-Village (CCCE)
57601 57160 lo Rozérieulles (CAM)
57602 57310 lo Rurange-lès-Thionville
57603 57390 Réisséng Russange
57604 57480 Réischtroff Rustroff
57605 57420 Sailly-Achâtel
57606 57500 Sante Avor Saint-Avold
57607 57640 lo Sainte-Barbe (CCHC)
57620 57255 lo Sainte-Marie-aux-Chênes (CCPOM)
57609 57580 lo Saint-Epvre
57624 57130 lo Sainte-Ruffine (CAM)
57610 57320 Franz-Kreiz Saint-François-Lacroix
57611 57830 lo Saint-Georges
57612 57640 lo Saint-Hubert (CCHC)
57613 57930 pl Saint-Jean-de-Bassel
57614 57370 Zischang-Kuerzrott Saint-Jean-Kourtzerode
57615 57510 Gehonns-Roerboch Saint-Jean-Rohrbach
57616 57070 lo Saint-Julien-lès-Metz (CAM)
57617 57420 Saint-Jure
57618 57820 Sînt-Lui Saint-Louis
57619 57620 Minzdal Saint-Louis-lès-Bitche
57621 57260 lo Saint-Médard
57622 57855 lo Saint-Privat-la-Montagne (CAM)
57623 57560 lo Saint-Quirin
57625 57170 lo Salonnes
57626 57640 lo Sanry-lès-Vigy (CCHC)
57627 57530 lo Sanry-sur-Nied
57628 57430 Alwe Sarralbe
57629 57400 Saaraltroff Sarraltroff
57630 57400 Saarbuerj Sarrebourg
57631 57200 Saargeminn Sarreguemines (CAS)
57633 57905 Äänsminge Sarreinsming (CAS)
57634 57140 lo Saulny (CAM)
57635 57370 Scholboch Schalbach
57636 57412 Schmittwiller Schmittviller
57637 57400 Schneckebusch Schneckenbusch
57638 57350 Schëneck Schœneck (CAF)
57639 57230 Schorboch Schorbach
57640 57320 Schwerdorff Schwerdorff
57641 57720 Schweie Schweyen
57642 57160 lo Scy-Chazelles (CAM)
57643 57420 Secourt
57644 57455 Bus Seingbouse (CCFM)
57645 57280 Semécourt
57647 57290 Serémange-Erzange (CAH)
57648 57530 lo Servigny-lès-Raville
57649 57640 lo Servigny-lès-Sainte-Barbe (CCHC)
57650 57480 Siirk Sierck-les-Bains
57651 57410 Siirschel Siersthal
57652 57420 Sillegny
57653 57420 Silly-en-Saulnois
57654 57530 lo Silly-sur-Nied
57655 57420 Solgne
57656 57580 lo Sorbey
57657 57170 lo Sotzeling
57658 57960 pl Soucht
57659 57350 Spischere Spicheren (CAF)
57660 57350 Stiringe Stiring-Wendel (CAF)
57767 57970 Stickéng Stuckange
57661 57230 Stirzelbrunn Sturzelbronn
57662 57340 lo Suisse
57663 57525 Talange (CCSM)
57664 57260 lo Tarquimpol
57665 57980 Täntelinge Tenteling (CAF)
57666 57180 Tierwen Terville (CAT)
57667 57220 Téterchen Téterchen
57668 57385 Tétingen Teting-sur-Nied
57669 57450 Thädinge Théding (CAF)
57670 57380 lo (Thico) Thicourt
57671 57580 lo Thimonville
57672 57100 Diddenuewen Thionville (CAT)
57673 57380 lo Thonville
57674 57590 lo Tincry
57675 57670 lo Torcheville
57676 57580 lo Tragny
57677 57300 lo Trémery
57678 57710 lo Tressange
57679 57385 Trittelingen-Rédlach Tritteling-Redlach
57680 57870 pl Troisfontaines
57681 57320 Tromborren Tromborn
57682 57560 lo Turquestein-Blancrupt
57683 57270 Ickéngen Uckange (CAH)
57684 57660 Ebersinge Vahl-Ebersing
57685 57670 lo Vahl-lès-Bénestroff
57686 57380 Wahl Vahl-lès-Faulquemont
57270 57260 lo Val-de-Bride
57267 57430 Gewlingedal Le Val-de-Guéblange
57687 57340 pl Vallerange
57689 57970 Wameschdrëf Valmestroff
57690 57730 Walmen Valmont
57691 57220 Walminschter Valmunster
57692 57340 lo Vannecourt
57693 57070 lo Vantoux (CAM)
57694 57070 lo Vany (CAM)
57695 57220 Wibelskirch Varize
57696 57880 Warschberg Varsberg
57697 57560 Woschperwiller Vasperviller
57698 57580 lo Vatimont
57700 57320 Walachen Vaudreching
57701 57130 lo Vaux (CAM)
57702 57170 lo Vaxy
57703 57370 Weckerschwiller Veckersviller
57704 57920 Weckréngen Veckring
57705 57220 Welwing Velving
57706 57260 lo Vergaville
57707 57130 lo Vernéville (CAM)
57708 57420 Verny
57709 57370 Weschum Vescheim
57711 57670 Wiberschwiller Vibersviller
57712 57630 Vic-sur-Seille
57713 57635 pl Vieux-Lixheim
57715 57420 Vigny
57716 57640 lo (Vigy) Vigy (CCHC)
57717 57340 pl Viller
57718 57530 lo Villers-Stoncourt
57719 57340 lo Villers-sur-Nied
57720 57550 Wéllingen Villing
57721 57370 Wilschbuerj Vilsberg
57722 57130 lo Vionville
57723 57340 Wirminge Virming
57724 57185 Vitry-sur-Orne (CCPOM)
57725 57670 pl Vittersbourg
57726 57580 lo (Utonco) Vittoncourt
57727 57590 lo Viviers
57749 57320 Welfling Vœlfling-lès-Bouzonville
57728 57580 lo (Wémhaut) Voimhaut
57730 57220 Wolmerlingen Volmerange-lès-Boulay
57731 57330 Wuelmeréngen Volmerange-les-Mines (CCCE)
57732 57720 Wolminschter Volmunster
57733 57940 Wolschdrëf Volstroff
57734 57560 lo Voyer
57736 57640 lo Vry (CCHC)
57737 57420 Vulmont
57738 57720 pl Waldhouse
57739 57320 Waldweischtroff Waldweistroff
57740 57480 Wiiss Waldwisse
57741 57720 Walschbronn Walschbronn
57742 57870 Wolscheid Walscheid
57743 57370 Woltebuerj Waltembourg
57745 57200 pl Wiesviller (CAS)
57746 57430 Willerwald Willerwald (CAS)
57747 57635 Winterschbuerj Wintersbourg
57748 57905 pl Wittring (CAS)
57750 57200 pl Wœlfling-lès-Sarreguemines (CAS)
57751 57140 lo Woippy (CAM)
57752 57915 Wuschwiller Woustviller (CAS)
57753 57170 lo Wuisse
57754 57630 Xanrey
57755 57590 lo Xocourt
57756 57830 lo Xouaxange
57757 57970 Jäitz Yutz (CAT)
57759 57340 lo Zarbeling
57760 57905 Settinge Zetting (CAS)
57761 57370 Zilling Zilling
57762 57690 Zéming Zimming
57763 57260 lo Zommange
57764 57330 Suftge Zoufftgen (CCCE)

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Departamenduko beste hizkuntza mapa bat Wikimedia Commonsen.
  2. Ez konfunditu plattdüütsch edo behe-alemanarekin.
  3. Hala deitzen dio Munduko hizkuntzen amaraunak, izena eztabaidagarria den arren. Hiru hizkera nagusitan Luxenburgon, Arel aldean (Luxenburgoko probintzia valoniarrean), Mosellen, s'Krumme Elsass Alsaziako eskualdean, Sarren eta Renania-Palatinatuan hitz egiten da.
  4. Platt hizkuntzaren eremua Wikimedia Commonsen.
  5. Alemanezko izen zerrenda hemen.
  6. Geoplatt webgunean. Fecksem wikipedia alemanikoak ematen duen erreferentzian.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]