Asteroideen zerrenda (2001-2100)

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Izena Behin-behineko izena Aurkikuntza data Aurkikuntza lekua Aurkitzailea(k)
2001 Einstein 1973 EB Martxoaren 5, 1973 Zimmerwald P. Wild
2002 Euler 1973 QQ Abuztuaren 29, 1973 Nauchnij T. M. Smirnova
2003 Harding 6559 P-L Irailaren 24, 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2004 Lexell 1973 SV Irailaren 22, 1973 Nauchnij N. S. Chernykh
2005 Hencke 1973 RA Irailaren 2, 1973 Zimmerwald P. Wild
2006 Polonskaya 1973 SB Irailaren 22, 1973 Nauchnij N. S. Chernykh
2007 McCuskey 1963 SQ Irailaren 22, 1963 Brooklyn Indiana University
2008 Konstitutsiya 1973 SV Irailaren 27, 1973 Nauchnij L. I. Chernykh
2009 Voloshina 1968 UL Urriaren 22, 1968 Nauchnij T. M. Smirnova
2010 Chebyshev 1969 TL Urriaren 13, 1969 Nauchnij B. A. Burnasheva
2011 Veteraniya 1970 QB Abuztuaren 30, 1970 Nauchnij T. M. Smirnova
2012 Guo Shou-Jing 1964 TE Urriaren 9, 1964 Nanking Purple Mountain Behatokia
2013 Tucapel 1971 UH Urriaren 22, 1971 Cerro El Roble Txileko Unibertsitatea
2014 Vasilevskis 1973 JA Maiatzaren 2, 1973 Mount Hamilton A. R. Klemola
2015 Kachuevskaya 1972 RA Irailaren 4, 1972 Nauchnij L. V. Zhuravleva
2016 Heinemann 1938 SE Irailaren 18, 1938 Heidelberg A. Bohrmann
2017 Wesson A903 SC Irailaren 20, 1903 Heidelberg M. F. Wolf
2018 Schuster 1931 UC Urriaren 17, 1931 Heidelberg K. Reinmuth
2019 van Albada 1935 SX Irailaren 28, 1935 Johannesburgo H. van Gent
2020 Ukko 1936 FR Martxoaren 18, 1936 Turku Y. Väisälä
2021 Poincaré 1936 MA Ekainaren 26, 1936 Aljer L. Boyer
2022 West 1938 CK Otsailaren 7, 1938 Heidelberg K. Reinmuth
2023 Asaph 1952 SA Irailaren 16, 1952 Brooklyn Indiana University
2024 McLaughlin 1952 UR Urriaren 23, 1952 Brooklyn Indiana University
2025 Nortia 1953 LG Ekainaren 6, 1953 Johannesburgo J. Churms
2026 Cottrell 1955 FF Martxoaren 30, 1955 Brooklyn Indiana University
2027 Shen Guo 1964 VR Azaroaren 9, 1964 Nanking Purple Mountain Behatokia
2028 Janequeo 1968 OB Uztailaren 18, 1968 Cerro El Roble C. Torres, S. Cofre
2029 Binomi 1969 RB Irailaren 11, 1969 Zimmerwald P. Wild
2030 Belyaev 1969 TA Urriaren 8, 1969 Nauchnij L. I. Chernykh
2031 BAM 1969 TG Urriaren 8, 1969 Nauchnij L. I. Chernykh
2032 Ethel 1970 OH Uztailaren 30, 1970 Nauchnij T. M. Smirnova
2033 Basilea 1973 CA Otsailaren 6, 1973 Zimmerwald P. Wild
2034 Bernoulli 1973 EE Martxoaren 5, 1973 Zimmerwald P. Wild
2035 Stearns 1973 SC Irailaren 21, 1973 El Leoncito J. Gibson
2036 Sheragul 1973 SY Irailaren 22, 1973 Nauchnij N. S. Chernykh
2037 Tripaxeptalis 1973 UB Urriaren 25, 1973 Zimmerwald P. Wild
2038 Bistro 1973 WF Azaroaren 24, 1973 Zimmerwald P. Wild
2039 Payne-Gaposchkin 1974 CA Otsailaren 14, 1974 Harvardeko Behatokia Harvardeko Behatokia
2040 Chalonge 1974 HA Apirilaren 19, 1974 Zimmerwald P. Wild
2041 Lancelot 2523 P-L Irailaren 24, 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2042 Sitarski 4633 P-L Irailaren 24, 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2043 Ortutay 1936 TH Azaroaren 12, 1936 Konkoly G. Kulin
2044 Wirt 1950 VE Azaroaren 8, 1950 Mount Hamilton C. A. Wirtanen
2045 Peking 1964 TB Urriaren 8, 1964 Nanking Purple Mountain Behatokia
2046 Leningrad 1968 UD Urriaren 22, 1968 Nauchnij T. M. Smirnova
2047 Smetana 1971 UA Urriaren 26, 1971 Hamburg-Bergedorf L. Kohoutek
2048 Dwornik 1973 QA Abuztuaren 27, 1973 Palomar E. F. Helin
2049 Grietje 1973 SH Irailaren 29, 1973 Palomar T. Gehrels
2050 Francis 1974 KA Maiatzaren 28, 1974 Palomar E. F. Helin
2051 Chang 1976 UC Urriaren 23, 1976 Harvardeko Behatokia Harvardeko Behatokia
2052 Tamriko 1976 UN Urriaren 24, 1976 La Silla R. M. West
2053 Nuki 1976 UO Urriaren 24, 1976 La Silla R. M. West
2054 Gawain 4097 P-L Irailaren 24, 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2055 Dvořák 1974 DB Otsailaren 19, 1974 Hamburg-Bergedorf L. Kohoutek
2056 Nancy A909 TB Urriaren 15, 1909 Heidelberg J. Helffrich
2057 Rosemary 1934 RQ Irailaren 7, 1934 Heidelberg K. Reinmuth
2058 Róka 1938 BH Urtarrilaren 22, 1938 Konkoly G. Kulin
2059 Baboquivari 1963 UA Urriaren 16, 1963 Brooklyn Indiana University
2060 Chiron 1977 UB Urriaren 18, 1977 Palomar C. T. Kowal
2061 Anza 1960 UA Urriaren 22, 1960 Flagstaff H. L. Giclas
2062 Aten 1976 AA Urtarrilaren 7, 1976 Palomar E. F. Helin
2063 Bacchus 1977 HB Apirilaren 24, 1977 Palomar C. T. Kowal
2064 Thomsen 1942 RQ Irailaren 8, 1942 Turku L. Oterma
2065 Spicer 1959 RN Irailaren 9, 1959 Brooklyn Indiana University
2066 Palala 1934 LB Ekainaren 4, 1934 Johannesburgo C. Jackson
2067 Aksnes 1936 DD Otsailaren 23, 1936 Turku Y. Väisälä
2068 Dangreen 1948 AD Urtarrilaren 8, 1948 Niza M. Laugier
2069 Hubble 1955 FT Martxoaren 29, 1955 Brooklyn Indiana University
2070 Humason 1964 TQ Urriaren 14, 1964 Brooklyn Indiana University
2071 Nadezhda 1971 QS Abuztuaren 18, 1971 Nauchnij T. M. Smirnova
2072 Kosmodemyanskaya 1973 QE Abuztuaren 31, 1973 Nauchnij T. M. Smirnova
2073 Janáček 1974 DK Otsailaren 19, 1974 Hamburg-Bergedorf L. Kohoutek
2074 Shoemaker 1974 UA Urriaren 17, 1974 Palomar E. F. Helin
2075 Martinez 1974 VA Azaroaren 9, 1974 El Leoncito Felix Aguilar Behatokia
2076 Levin 1974 WA Azaroaren 16, 1974 Harvardeko Behatokia Harvardeko Behatokia
2077 Kiangsu 1974 YA Abenduaren 18, 1974 Nanking Purple Mountain Behatokia
2078 Nanking 1975 AD Urtarrilaren 12, 1975 Nanking Purple Mountain Behatokia
2079 Jacchia 1976 DB Otsailaren 23, 1976 Harvardeko Behatokia Harvardeko Behatokia
2080 Jihlava 1976 DG Otsailaren 27, 1976 Zimmerwald P. Wild
2081 Sázava 1976 DH Otsailaren 27, 1976 Zimmerwald P. Wild
2082 Galahad 7588 P-L Urriaren 17, 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2083 Smither 1973 WB Azaroaren 29, 1973 Palomar E. F. Helin
2084 Okayama 1935 CK Otsailaren 7, 1935 Uccle S. J. Arend
2085 Henan 1965 YA Abenduaren 20, 1965 Nanking Purple Mountain Behatokia
2086 Newell 1966 BC Urtarrilaren 20, 1966 Brooklyn Indiana University
2087 Kochera 1975 YC Abenduaren 28, 1975 Zimmerwald P. Wild
2088 Sahlia 1976 DJ Otsailaren 27, 1976 Zimmerwald P. Wild
2089 Cetacea 1977 VF Azaroaren 9, 1977 Anderson Mesa N. G. Thomas
2090 Mizuho 1978 EA Martxoaren 12, 1978 Yakiimo T. Urata
2091 Sampo 1941 HO Apirilaren 26, 1941 Turku Y. Väisälä
2092 Sumiana 1969 UP Urriaren 16, 1969 Nauchnij L. I. Chernykh
2093 Genichesk 1971 HX Apirilaren 28, 1971 Nauchnij T. M. Smirnova
2094 Magnitka 1971 TC Urriaren 12, 1971 Nauchnij Krimeako Astrofisika Behatokia
2095 Parsifal 6036 P-L Irailaren 24, 1960 Palomar C. J. van Houten, I. van Houten-Groeneveld, T. Gehrels
2096 Väinö 1939 UC Urriaren 18, 1939 Turku Y. Väisälä
2097 Galle 1953 PV Abuztuaren 11, 1953 Heidelberg K. Reinmuth
2098 Zyskin 1972 QE Abuztuaren 18, 1972 Nauchnij L. V. Zhuravleva
2099 Öpik 1977 VB Azaroaren 8, 1977 Palomar E. F. Helin
2100 Ra-Shalom 1978 RA Irailaren 10, 1978 Palomar E. F. Helin