Hicham El Guerrouj

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hicham El Guerrouj
Hicham El Guerrouj cropped.jpg
Bizitza
JaiotzaBerkane (en) Itzuli1974ko irailaren 14a (47 urte)
Herrialdea Maroko
Lehen hizkuntzaAmazigera
Hezkuntza
Hizkuntzakarabiera
Amazigera
Jarduerak
Jarduerakiraupen-lasterkaria eta distantzia erdiko korrikalaria
Atletismoa
Kirol diziplinak distantzia ertaineko lasterketa
Errekorrak
Berezitasuna Irizpidea Data M
1.500 metroko lasterketamunduko errekor206
mile run (en) Itzulimunduko errekor1999ko uztailaren 7a223,13
2000 metres (en) Itzulimunduko errekor1999ko irailaren 7a284,79
Marka pertsonalak
Berezitasuna Lekua Data M
 
Pisua58 kilogramo
Altuera176 zentimetro
Jasotako sariak
KidetzaNazioarteko Olinpiar Batzordea

Facebook: Elguerroujhicham IAAF: 9824 Olympic.org: hicham-el-guerrouj Edit the value on Wikidata

Hicham El Guerrouj (arabieraz: هشام الݣروج‎; amazigeraz: ⵀⵉⵛⴰⵎ ⴻⵍ ⴳⴻⵔⵔⵓⵊ; Berkane, Ekialdea, 1974ko irailaren 14a-) atleta ohi marokoarra da, hainbat garaipen eta munduko marka (tartean gaur egungo 1.500 eta 2.000 metroko lasterketena) laga dituena ertaineko distantzietan batez ere.

Palmares hautatua[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Urrea 2004ko Udako Olinpiar Jokoak (Atenas) 5.000 metroko lasterketa
Urrea 2004ko Udako Olinpiar Jokoak (Atenas) 1.500 metroko lasterketa
Zilarra 2000ko Udako Olinpiar Jokoak (Sydney) 1.500 metroko lasterketa
Munduko Atletismo Txapelketak
Urrea 1997 (Atenas) 1.500 metroko lasterketa
Urrea 1999 (Sevilla) 1.500 metroko lasterketa
Urrea 2001 (Edmonton) 1.500 metroko lasterketa
Urrea 2003 (Paris) 1.500 metroko lasterketa
Zilarra 1995 (Gothenburg) 1.500 metroko lasterketa
Zilarra 2003 (Paris) 5.000 metroko lasterketa

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Hicham El Guerrouj Aldatu lotura Wikidatan