Alejandro Barrenetxea

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search
Alejandro Barrenetxea

— Gimnasta

  —
Informazio pertsonala
Izen osoa Alejandro Barrenetxea Jaio
Ordezkatutako herrialdea  Euskal Herria
Jaiotza 1976ko martxoaren 30a (43 urte)
Bilbo, Bizkaia
Diziplina Gizonezkoen gimnasia artistikoa
Kluba Nervión

Alejandro Barrenetxea Jaio (Bilbo, 1976ko martxoaren 30a - ) gimnasta ohi bizkaitarra da, bitan Olinpiar Jokoetan izandakoa.[1]

Biografia[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Bilboko Nervión klubean ekin zion gimnastikari.[2]

Palmaresa[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hona hemen bere palmaresa[3]

Urtea Txapelketa Egoitza Emaitzarik onena
1996 Europako Txapelketa  Kopenhage (Danimarka) 10.a
1997 Munduko Txapelketa  Lausanne (Suitza) 9.a
Mediterranear Jokoak  Bari (Italia) 2.a
1998 Europako Txapelketa  San Petersburgo (Errusia) 6.a
2000 Olinpiar Jokoak  Sydney (Australia) 11.a
Europako Txapelketa  Bremen (DEU) 7.a
2001 Munduko Txapelketa  Gent (Belgika) 14.a
Mediterranear Jokoak  Tunis (Tunisia) 3.a
2002 Munduko Txapelketa  Debrecen (Hungaria) 21.a
Europako Txapelketa  Patras (Grezia) 7.a
2003 Munduko Txapelketa  Annaheim (AEB) 10.a
2004 Olinpiar Jokoak  Atenas (Grezia) 10.a

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]


Biografia
Bizkaia
Artikulu hau Bizkaiko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.