Zerrenda:Euskal Herriko eraikinik garaienak

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search
Bilboko eraikinik garaienen irudikapen grafikoa.

Ondoko zerrenda honek, Euskal Herriko eraikinik garaienak biltzen ditu. Elizak, tximiniak eta bestelakoak ez dira kontutan hartzen. 70 metro eta 20 solairutik gorako eraikinak agertzen dira, eta solairuen kontaketan beheko solairua ere kontutan izan da.

Dorre hauetariko gehienak 1960ko hamarkada eta 1970eko hamarkadetan eraikiak dira. Dena dela, azken urteetan eraikin garaiak eraikitzeko joera nagusitzen ari da berriz ere, batez ere, hiriburu handienetan.

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Eraikin guztiak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Postua Eraikinaren izena Argazkia Udalerria Probintzia Garaiera (m) Solairuak Urtea Eraikinaren egoera
1. Iberdrola Dorrea
Iberdrola 2010eko ekaina.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 165 metro 41 2011 Eraikia
2. Bilboko Atea dorrea Barakaldo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 126 metro 37 Proiektuan
3. Garellano 1 Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 116 metro[1] 36 Proiektuan
4. Bizkaia dorrea Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 106 metro 33 2019 Eraikitzen
5. BBK Dorrea Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 104 metro[2] 22 Proiektuan
6. Arostegi Dorrea Iruñea Escudo de Navarra (oficial).svg Nafarroa 99 metro 25 Proiektuan
7. BEC Dorrea
Ansio geltokia bec.jpg
Barakaldo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 98 metro 28 2006 Eraikia
8. Garellano 3
Bilbao - Dorre Barriak 22.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 98 metro 30 2015 Eraikia
9. Bolueta 1 eta 2 Dorreak Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 95 metro 28 2018 Eraikitzen
10. BBVAren Dorrea
Torre Banco de Vizcaya.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 88 metro[3] 22 1968 Eraikia
10. Garellano 4
Bilbao - Dorre Barriak 22.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 88 metro 27 2015 Eraikia
12. Isozaki dorreak
Isozaki atea.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 83 metro 22 2007 Eraikiak
13. Bolueta 3 Dorrea Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 80 metro 24 Proiektuan
13. Pormetxeta Dorrea Barakaldo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 80 metro 22 Proiektuan
15. Garellano 5
Bilbao - Dorre Barriak 22.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 78 metro 24 2015 Eraikia
16. Unzaga Dorrea
Unzaga dorrea.JPG
Eibar Escudo de Guipuzcoa.svg Gipuzkoa 77 metro 23 1969 Eraikia
17. Atotxako Dorrea
Atotxa dorrea Donostia 2003-09-29.JPG
Donostia Escudo de Guipuzcoa.svg Gipuzkoa 76 metro 21 1972 Eraikia
18. Etxetxuko Dorreak
Etxetxu.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 75 metro 21 1971 Eraikiak
18. Zabalburuko Dorreak
Zabalburuko dorreak.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 75 metro 21 1974 Eraikiak
18. San Bizenteko Dorreak
San vizente.jpg
Barakaldo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 75 metro 22 2005 Eraikiak
21. Salburua bulebarra 31
Salburua Bulebarra 31.jpg
Gasteiz Escudo de Álava.svg Araba 74 metro[4] 21 2009 Eraikia
22. Ugasko 1 eta 3 Dorreak
Bilbao - Plaza de San Pío X 1.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 73 metro 21 Eraikiak
23. Vallehermoso Dorrea
Vallehermoso dorrea.jpg
Barakaldo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 72 metro 21 2005 Eraikia
24. Eguzki dorrea
Mondragón - Torre Eguzki 3.jpg
Arrasate Escudo de Guipuzcoa.svg Gipuzkoa 72 metro 21 1971 Eraikia
25. Bolueta 4 Dorrea Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 71 metro[5] 21 Proiektuan
25. Onddi Dorrea Hernani Escudo de Guipuzcoa.svg Gipuzkoa 71 metro 23 Eraikia
27. Eraikin Singularra
Edificiosingular.JPG
Iruñea Escudo de Navarra (oficial).svg Nafarroa 70 metro 19 1976 Eraikia
27. Ugasko 2 Dorrea Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 70 metro 20 Eraikia
27. Blas de Otero 10-14 Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 70 metro 21 Eraikia
27. Etxezuri Dorreak
Etxezuri.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 70 metro 20 1975 Eraikia
31. Salburua bulebarra 27 Gasteiz Escudo de Álava.svg Araba 69 metro[6] 21 2011 Eraikia
32. Magallanes Dorreak Barakaldo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 68 metro[7] 19 Eraikia
33. Basoko Dorrea Iruñea Escudo de Navarra (oficial).svg Nafarroa 65 metro[8] 20 1969 Eraikia
34. Salburua bulebarra 23 Gasteiz Escudo de Álava.svg Araba 65 metro[9] 21 2009 Eraikia
35. Salburua bulebarra 29 Gasteiz Escudo de Álava.svg Araba 21 2010 Eraikia
36. Salburua bulebarra 25 Gasteiz Escudo de Álava.svg Araba 21 2010 Eraikia
     Une honetan garaiena dena

Etxebizitza dorreak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Postua Eraikinaren izena Argazkia Udalerria Probintzia Garaiera (m) Solairuak Urtea Eraikinaren egoera
1. Bilboko Atea dorrea Barakaldo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 126 metro 37 Proiektuan
2. Garellano 1 Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 116 metro 36 Proiektuan
3. Bizkaia dorrea Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 106 metro 33 2019 Proiektuan
4. Arostegi Dorrea Iruñea Escudo de Navarra (oficial).svg Nafarroa 99 metro 25 Proiektuan
5. Garellano 3
Bilbao - Dorre Barriak 22.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 98 metro 30 2015 Eraikia
6. Bolueta 1 eta 2 Dorreak Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 95 metro 28 2018 Eraikitzen
7. Garellano 4
Bilbao - Dorre Barriak 22.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 88 metro 27 2015 Eraikia
8. Isozaki dorreak
Isozaki atea.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 83 metro 22 2007 Eraikiak
9. Bolueta 3 Dorrea Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 80 metro 24 Proiektuan
9. Pormetxeta Dorrea Barakaldo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 80 metro 22 Proiektuan
10. Garellano 5
Bilbao - Dorre Barriak 22.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 78 metro 24 2015 Eraikia
11. Unzaga Dorrea
Unzaga dorrea.JPG
Eibar Escudo de Guipuzcoa.svg Gipuzkoa 77 metro 23 1969 Eraikia
12. Atotxako Dorrea
Atotxa dorrea Donostia 2003-09-29.JPG
Donostia Escudo de Guipuzcoa.svg Gipuzkoa 76 metro 21 1972 Eraikia
13. Etxetxuko Dorreak
Etxetxu.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 75 metro 21 1971 Eraikiak
13. Zabalburuko Dorreak
Zabalburuko dorreak.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 75 metro 21 1974 Eraikiak
13. San Bizenteko Dorreak
San vizente.jpg
Barakaldo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 75 metro 22 2005 Eraikiak
     Une honetan garaiena dena

Bulego dorreak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Postua Eraikinaren izena Argazkia Udalerria Probintzia Garaiera (m) Solairuak Urtea Eraikinaren egoera
1. Iberdrola Dorrea
Iberdrola 2010eko ekaina.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 165 metro 41 2011 Eraikia
2. BBK Dorrea Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 104 metro[10] 22 Proiektuan
3. BEC Dorrea
Ansio geltokia bec.jpg
Barakaldo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 98 metro 28 2006 Eraikia
4. BBVAren Dorrea
Torre Banco de Vizcaya.jpg
Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 88 metro[11] 22 1968 Eraikia
5. Albia Dorrea 1 Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 70 metro 19 1970 Eraikia
6. Sanreza eraikina Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 65 metro 18 Eraikia
6. Boulevard Dorrea Gasteiz Escudo de Álava.svg Araba 65 metro 16 2007 Eraikia
8. Bidebietako bulego dorrea Donostia Escudo de Guipuzcoa.svg Gipuzkoa 17 Eraikia
9. Albia Dorrea 2 Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia 50 metro 13 1970 Eraikia
10. Bilbao World Trade Center Bilbo Escudo de Bizkaia 2007.svg Bizkaia Proiektuan
     Une honetan garaiena dena
Iturria
Emporis.com webgunea.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]