Aude departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Aude frantses estatuan

Aude departamenduko udalerrien zerrendak bere osotasunean Okzitaniako lurretan dagoen Frantziako Aude departamenduan dauden 438 udalerriak jasotzen ditu:

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), Posta-kodea eta izena bi hizkuntzetan. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, frantses estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe ugarik seinale elebidunak jarri dituzte herrietako sarreran[1].

Horretaz gain hiru Aglomerazio Elkargoren barruan daudenak ere markatzen dira:

INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez
11001 11800 Aigas Vivas Aigues-Vives
11002 11320 Airós Airoux
11003 11300 Ajac Ajac
11004 11240 Alanha Alaigne
11005 11290 Alairac Alairac
11006 11360 Albàs Albas
11007 11330 Albièras Albières
11008 11580 Alet Alet-les-Bains
11009 11170 Alzona Alzonne
11010 11190 Antunhac Antugnac
11011 11600 Argon Aragon
11012 11120 Argelièrs Argeliers
11013 11200 Argens de Menerbés Argens-Minervois
11014 11110 Armissan (CAN) Armissan
11015 11190 Arcas Arques
11016 11220 Arquetas Arquettes-en-Val
11017 11140 Artigues Artigues
11018 11290 Arzens Arzens
11019 11140 Aunat Aunat
11020 11330 Auriac Auriac
11021 11140 Atsat Axat
11022 11700 Azilhan lo Comtal Azille
11023 11800 Badens Badens
11024 11100 Bajas (CAN) Bages
11025 11600 Banhòlas Bagnoles
11026 11410 Baranha Baraigne
11027 11800 Barbairan Barbaira
11028 11340 Bèlcaire Belcaire
11029 11580 Bèlcastèl e Buc Belcastel-et-Buc
11030 11410 Bèlflor Belflou
11031 11140 Bèlfòrt de Rebentin Belfort-sur-Rebenty
11032 11240 Bèlagarda de Rasés Bellegarde-du-Razès
11033 11420 Bèlpuèg Belpech
11034 11240 Bèlvéser Belvèze-du-Razès
11035 11500 Bèlvianes e Cavirac Belvianes-et-Cavirac
11036 11340 Belvís Belvis
11037 11090 Berriac (CAC) Berriac
11038 11140 Beceda de Saut Bessède-de-Sault
11039 11300 La Besòla La Bezole
11040 11200 Bisanet (CAN) Bizanet
11041 11120 Bisa Bize-Minervois
11042 11700 Blomac Blomac
11043 11800 Bolhonac Bouilhonnac
11044 11190 Boissa Bouisse
11045 11300 Borièja Bouriège
11046 11300 Borijòla Bourigeole
11047 11140 El Bosquet Le Bousquet
11048 11200 Botenac Boutenac
11049 11150 Bram Bram
11050 11500 Brenac Brenac
11051 11270 Bresilhac Brézilhac
11052 11390 Brossa e Vilaret Brousses-et-Villaret
11053 11300 Brugairolas Brugairolles
11054 11400 Les Brunèls Les Brunels
11055 11190 Bugarag Bugarach
11056 11160 Cabrespina Cabrespine
11057 11420 Causac Cahuzac
11058 11240 Calhau Cailhau
11059 11240 Calhavèl Cailhavel
11060 11140 Calhan Cailla
11061 11240 Campbiure Cambieure
11062 11140 Campanha de Saut Campagna-de-Sault
11063 11260 Campanha d'Aude Campagne-sur-Aude
11064 11200 Camplong d'Aude Camplong-d'Aude
11065 11190 Camps Camps-sur-l'Agly
11066 11340 Camurac Camurac
11067 11200 Canet d'Aude Canet
11068 11700 Camppendut Capendu
11069 11000 Carcassona (eu Carcasona, CAC) Carcassonne
11070 11170 Carlipa Carlipa
11071 11360 Caçcastèl de las Corbièras Cascastel-des-Corbières
11072 11270 La Cassanha(CAPL) La Cassaigne
11073 11190 Cassanhas Cassaignes
11074 11320 Les Casses Les Cassés
11075 11160 Castanhs Castans
11076 11400 Castèlnòu d'Arri Castelnaudary
11077 11700 Castèlnòu d'Aude Castelnau-d'Aude
11078 11300 Castèlrenc Castelreng
11079 11390 Caudabronda Caudebronde
11080 11230 Caudavalh Caudeval
11081 11160 Caunas de Menerbés Caunes-Minervois
11082 11250 Cauneta de Lauquet Caunette-sur-Lauquet
11083 11220 Caunetas en Val Caunettes-en-Val
11084 11170 Caus e Sausens (CAC) Caux-et-Sauzens
11085 11570 Cavanac (CAC) Cavanac
11086 11510 Las Cavas Caves
11087 11270 Casalrenos (CAPL) Cazalrenoux
11088 11570 Casilhac (CAC) Cazilhac (CAC)
11089 11170 Cena Monestièrs Cenne-Monestiés
11090 11300 Cépia Cépie
11091 11230 Eissalabra Chalabre
11092 11160 Sitor Citou
11093 11140 Al Clat Le Clat
11094 11250 Clarmont Clermont-sur-Lauquet
11095 11700 Comina Comigne
11096 11340 Comuns Comus
11097 11190 Conilhac de la Montanha Conilhac-de-la-Montagne
11098 11200 Conilhac de las Corbièras Conilhac-Corbières
11099 11600 Concas d'Orbièl Conques-sur-Orbiel
11100 11230 Corbièras Corbières
11101 11500 Codons Coudons
11102 11250 Confolenç (CAC) Couffoulens
11103 11190 Coisan Couiza
11104 11140 Conosol Counozouls
11105 11300 Cornanèl Cournanel
11106 11110 Corsan (CAN) Coursan
11107 11230 Cortaulin Courtauly
11108 11240 La Corteta La Courtète
11109 11190 Costaussa Coustaussa
11110 11220 Costoja Coustouge
11111 11200 Cruscadas Cruscades
11112 11190 Cubièra Cubières-sur-Cinoble
11113 11350 Cucunhan Cucugnan
11114 11410 Cumièrs Cumiès
11115 11390 Cucçac de Cabardés Cuxac-Cabardès
11116 11590 Cucçac d'Aude (CAN) Cuxac-d'Aude
11117 11330 Davejan Davejean
11118 11330 Darnacolheta Dernacueillette
11119 11300 Ladinha d'Amont La Digne-d'Amont
11120 11300 Ladinha d'Aval La Digne-d'Aval
11121 11240 Donasac Donazac
11122 11700 Dosens Douzens
11123 11350 Dulhac jos Peirapertusa Duilhac-sous-Peyrepertuse
11124 11360 Durban de las Corbièras Durban-Corbières
11125 11360 Embres e Castelmaur Embres-et-Castelmaure
11126 11200 Escalas Escales
11127 11140 Escolobre Escouloubre
11128 11240 Esculhens e Sant Just de Belengard Escueillens-et-Saint-Just-de-Bélengard
11129 11260 Esperasan Espéraza
11130 11340 Espesèlh Espezel
11131 11260 Fan Fa
11132 11200 Fabresan Fabrezan
11133 11220 Fajac en Val Fajac-en-Val
11134 11410 Fajac de la Relenca Fajac-la-Relenque
11135 11140 La Fajòla La Fajolle
11136 11270 Fanjaus (CAPL) Fanjeaux
11137 11330 Felinas de Termenés Félines-Termenès
11138 11400 Fendelha Fendeille
11139 11240 Fenolhet Fenouillet-du-Razès
11140 11200 Ferrals de las Corbièras Ferrals-les-Corbières
11141 11240 Ferran Ferran
11142 11300 Fèstas e Sant Andrieu Festes-et-Saint-André
11143 11510 Fulhan Feuilla
11144 11510 Fitor Fitou
11145 11560 Perinhan (Fluris) (CAN) Fleury
11146 11800 Flora Floure
11147 11140 Fontanes Fontanès-de-Sault
11148 11700 Fontcobèrta Fontcouverte
11149 11400 Fonters (CAPL) Fonters-du-Razès
11150 11310 Fontiès Cabardés Fontiers-Cabardès
11151 11800 Fontiès d'Aude (CAC) Fontiès-d'Aude
11152 11360 Fontjoncosa Fontjoncouse
11153 11270 La Fòrça (CAPL) La Force
11154 11600 Fornas Fournes-Cabardès
11155 11190 Forton Fourtou
11156 11600 Fraisse Cabardés Fraisse-Cabardès
11157 11360 Fraisse de las Corbièras Fraissé-des-Corbières
11158 11300 Gajan e Viladieus Gaja-et-Villedieu
11159 11270 Gajan de la Selva (CAPL) Gaja-la-Selve
11160 11140 Galinagas Galinagues
11161 11250 Gàrdia Gardie
11162 11270 Genervila (CAPL) Generville
11163 11140 Ginclar Gincla
11164 11120 Ginestars Ginestas
11165 11500 Ginòlas Ginoles
11166 11410 Gorvièla Gourvieille
11167 11240 Gramasia Gramazie
11168 11500 Granes Granès
11169 11250 Grefuèlh Greffeil
11170 11430 Grussan (CAN) Gruissan
11171 11230 Guèitas e La Bastida Gueytes-et-Labastide
11172 11200 Omps Homps
11173 11240 Onós Hounoux
11174 11380 Las Ilhas Les Ilhes
11175 11400 Issèl Issel
11176 11220 Jonquièras Jonquières
11177 11140 Jocon Joucou
11178 11320 La Bastida d'Anjau Labastide-d'Anjou
11179 11220 La Bastida en Val Labastide-en-Val
11180 11380 La Bastida-Esparveirenca Labastide-Esparbairenque
11181 11400 La Beceda Labécède-Lauragais
11182 11310 La Comba Lacombe
11183 11250 Ladèrn de Lauquet Ladern-sur-Lauquet
11184 11420 La Faja Lafage
11185 11220 La Grassa Lagrasse
11186 11330 Lairièra Lairière
11187 11330 Lanet Lanet
11188 11480 La Pauma La Palme
11189 11390 La Prada Laprade
11190 11700 La Redòrta La Redorte
11191 11330 La Ròca de Fan Laroque-de-Fa
11192 11400 Las Bòrdas Lasbordes
11193 11270 La Sèrra de Prolha Lasserre-de-Prouille
11194 11600 Las Tors Lastours
11195 11400 Laurapuc Laurabuc
11196 11270 Laurac (CAPL) Laurac
11197 11300 Lauraguèl Lauraguel
11198 11800 Lauran Laure-Minervois
11199 11290 La Valeta (CAC) Lavalette
11200 11160 Lespinassièra Lespinassière
11201 11250 Leuc (CAC) Leuc
11202 11370 Laucata Leucate
11203 11200 Lesinhan de las Corbièras Lézignan-Corbières
11204 11240 Linhairòlas Lignairolles
11205 11600 Limosins Limousis
11206 11300 Limós Limoux
11207 11300 Lopian Loupia
11208 11410 La Lobièra Lauragués La Louvière-Lauragais
11209 11190 Luc Luc-sur-Aude
11210 11200 Luc d'Orbiu Luc-sur-Orbieu
11211 11300 Magria Magrie
11212 11120 Malhac Mailhac
11213 11330 Maisons Maisons
11214 11300 Malràs Malras
11215 11600 Malvas Malves-en-Minervois
11216 11300 Malvièrs Malviès
11217 11120 Marcorinhan (CAN) Marcorignan
11218 11410 Marquènh Marquein
11219 11140 Marsan Marsa
11220 11800 Marselheta Marseillette
11221 11390 Les Martins Les Martys
11222 11380 Lo Mas de Cabardés Mas-Cabardès
11223 11570 Mas dels Corts (CAC) Mas-des-Cours
11224 11330 Massac Massac
11225 11400 Mas Santas Puèlas Mas-Saintes-Puelles
11226 11420 Mairevila Mayreville
11227 11220 Maironas Mayronnes
11228 11240 Maseròlas Mazerolles-du-Razès
11229 11140 Masubi Mazuby
11230 11140 Merial Mérial
11231 11410 Mezervila Mézerville
11232 11380 Miraval de Cabardés Miraval-Cabardes
11233 11120 Mirapeisset Mirepeisset
11234 11400 Miraval de Lauragués Mireval-Lauragais
11235 11580 Missegre Missègre
11236 11420 Molandièr Molandier
11238 11410 Molevila Molleville
11239 11410 Montauriòl Montauriol
11240 11190 Montasèls Montazels
11241 11700 Montbrun de las Corbièras Montbrun-des-Corbières
11242 11250 Montclar Montclar
11243 11320 Montferrand Montferrand
11244 11140 Montfòrt Montfort-sur-Boulzane
11245 11330 Mongalhard Montgaillard
11246 11240 Montgradalh Montgradail
11247 11240 Montaut Monthaut
11248 11800 Montirat (CAC) Montirat
11249 11230 Montjardin Montjardin
11250 11330 Montjòi Montjoi
11251 11220 Montlaur Montlaur
11252 11320 Montmaur Montmaur
11253 11170 Montoliu Montolieu
11254 11290 Montreal Montréal
11255 11100 Montredon de las Corbièras (CAN) Montredon-des-Corbières
11256 11200 Montseret Montséret
11257 11800 Monza Monze
11258 11120 Mossan (CAN) Moussan
11259 11170 Mossolens Moussoulens
11260 11330 Motomet Mouthoumet
11261 11700 Mos Moux
11262 11100 Narbona (CAN) Narbonne
11263 11500 Nebiàs Nébias
11264 11200 Nevian (CAN) Névian
11265 11140 Niòrt de Saut Niort-de-Sault
11266 11210 La Novèla Port-la-Nouvelle
11267 11200 Ornasons Ornaisons
11268 11270 Orsans (CAPL) Orsans
11269 11590 Auvelhan (CAN) Ouveillan
11270 11350 Padèrn Padern
11271 11330 Palairac Palairac
11272 11570 Palajan (CAC) Palaja
11273 11200 Parasan Paraza
11274 11300 Paulinha Pauligne
11275 11410 Pairan Payra-sur-l'Hers
11276 11350 Pasuòls Paziols
11277 11420 Puèg-Aric e Le Pin Pécharic-et-le-Py
11278 11420 Puèg-Lunan Pech-Luna
11279 11610 Puègnautièr (CAC) Pennautier
11280 11700 Pepius Pépieux
11281 11150 Puègsiuran (CAPL) Pexiora
11282 11230 Pèirafita del Rasés Peyrefitte-du-Razès
11283 11420 Pèirafita Peyrefitte-sur-l'Hers
11284 11400 Peirens Peyrens
11285 11440 Peiriac de Mar (CAN) Peyriac-de-Mer
11286 11160 Peirac de Menerbés Peyriac-Minervois
11287 11190 Peiròlas Peyrolles
11288 11170 Pesens (CAC) Pezens
11289 11300 Piussa Pieusse
11290 11420 Planha Plaigne
11291 11270 Planvialar (CAPL) Plavilla
11292 11400 La Pomareda La Pomarède
11293 11250 Pomars Pomas
11294 11300 Pontmir Pomy
11295 11490 Portèl de las Corbièras Portel-des-Corbières
11296 11120 Posòls de Menerbés Pouzols-Minervois
11297 11380 Pradèlas Cabardés Pradelles-Cabardès
11298 11220 Pradèlas en Val Pradelles-en-Val
11299 11250 Preissa (CAC) Preixan
11300 11400 Puginièr Puginier
11301 11700 Puèg-eric Puichéric
11302 11140 La Pradèla-Puèglaurenç Lapradelle-Puilaurens
11303 11230 Puègverd Puivert
11304 11500 Quilhan Quillan
11305 11360 Quintilhan Quintillan
11306 11500 Quirbajon Quirbajou
11307 11200 Raissac d'Aude (CAN) Raissac-d'Aude
11308 11170 Raissac de Lampi Raissac-sur-Lampy
11309 11190 Rènnas del Castèl Rennes-le-Château
11310 11190 Les Banhs de Rènnas Rennes-les-Bains
11311 11220 Ribauta Ribaute
11312 11270 Riboissa (CAPL) Ribouisse
11313 11400 Ricaud Ricaud
11314 11220 Rius en Val Rieux-en-Val
11315 11160 Rius de Menerbés Rieux-Minervois
11316 11230 Rivèlh Rivel
11317 11140 Redoma Rodome
11318 11700 Ròcacorba de Menerbés Roquecourbe-Minervois
11319 11380 Ròcafèra Roquefère
11320 11340 Ròcafuèlh Roquefeuil
11321 11140 Ròcafòrt de Saut Roquefort-de-Sault
11322 11540 Ròcafòrt de las Corbièras Roquefort-des-Corbières
11323 11300 Ròcatalhada Roquetaillade
11324 11200 Robian Roubia
11325 11250 Rofiac d'Aude (CAC) Rouffiac-d'Aude
11326 11350 Rofiac de las Corbièras Rouffiac-des-Corbières
11327 11290 Rollens (CAC) Roullens
11328 11240 Rotièr Routier
11329 11260 Rovenac Rouvenac
11330 11800 Rosticas Rustiques
11331 11270 Sant Amanç Saint-Amans
11332 11200 Sant Andrieu de Ròcalonga Saint-André-de-Roquelongue
11333 11230 Sant Benaset Saint-Benoît
11334 11410 Santa Camelle Sainte-Camelle
11335 11140 Santa Colomba de Guèta Sainte-Colombe-sur-Guette
11336 11230 Santa Colomba d'Ers Sainte-Colombe-sur-l'Hers
11337 11700 Sant Coat d'Aude Saint-Couat-d'Aude
11338 11300 Sant Coat de Rasés Saint-Couat-du-Razès
11339 11310 Sant Danís Saint-Denis
11340 11170 Santa Aulària Sainte-Eulalie
11341 11500 Sant Ferriòl Saint-Ferriol
11342 11800 Sant Frichós Saint-Frichoux
11343 11270 Sant Gauderic (CAPL) Saint-Gaudéric
11344 11250 Sant Ilari Saint-Hilaire
11345 11360 Sant Joan de Barro Saint-Jean-de-Barrou
11346 11260 Sant Joan de Paracòl Saint-Jean-de-Paracol
11347 11500 Sant Jolian de Bèc Saint-Julia-de-Bec
11348 11270 Sant Julian (CAPL) Saint-Julien-de-Briola
11350 11500 Sant Just del Besun Saint-Just-et-le-Bézu
11351 11220 Sant Laurenç de la Cabrerissa Saint-Laurent-de-la-Cabrerisse
11352 11500 Sant Loís e Paraon Saint-Louis-et-Parahou
11353 11120 Sant Marcèl Saint-Marcel-sur-Aude
11354 11220 Sant Martin dels Poses Saint-Martin-des-Puits
11355 11300 Sant Martin de Vilareglan Saint-Martin-de-Villereglan
11356 11400 Sant Martin la Landa Saint-Martin-Lalande
11357 11170 Sant Martin le Vièlh Saint-Martin-le-Vieil
11358 11500 Sant Martin de Lis Saint-Martin-Lys
11359 11410 Sant Miquèl Saint-Michel-de-Lanès
11360 11120 Sant Nazari Saint-Nazaire-d'Aude
11361 11400 Sant Pàpol Saint-Papoul
11362 11320 Sant Paulet Saint-Paulet
11363 11220 Sant Pèire dels Camps Saint-Pierre-des-Champs
11364 11300 Sant Policarp Saint-Polycarpe
11365 11420 Sant Sarnin Saint-Sernin
11366 11120 Santa Valièira Sainte-Valière
11367 11310 Saissac Saissac
11368 11600 Salèlas Cabardés Sallèles-Cabardès
11369 11590 Salèlas d'Aude Sallèles-d'Aude
11370 11110 Salas d'Aude (CAN) Salles-d'Aude
11371 11410 Salas d'Èrs Salles-sur-l'Hers
11372 11600 Salsinha Salsigne
11373 11140 Salvesinas Salvezines
11374 11330 Salzan Salza
11375 11240 Senhalens Seignalens
11376 11190 La Serpent La Serpent
11377 11190 Sèrras Serres
11378 11220 Serviès Serviès-en-Val
11379 11130 Sijan Sigean
11380 11230 Sonac Sonnac-sur-l'Hers
11381 11190 Sogranha Sougraigne
11382 11400 Solhanèls Souilhanels
11383 11400 Solha Souilhe
11384 11350 Solatge Soulatgé
11385 11320 Sopèrs Soupex
11386 11220 Talairan Talairan
11387 11220 Taurisa Taurize
11388 11330 Tèrmes Termes
11389 11580 Terroles Terroles
11390 11200 Tesan Thézan-des-Corbières
11391 11380 La Torreta Cabardés La Tourette-Cabardès
11392 11220 Tornissan Tournissan
11393 11200 Torosèla Tourouzelle
11394 11300 Torrelhas Tourreilles
11395 11160 Trassanèl Trassanel
11396 11160 Traussan Trausse
11397 11800 Trebes (CAC) Trèbes
11398 11510 Trelhas Treilles
11399 11400 Trevila Tréville
11400 11230 Tresièr Tréziers
11401 11350 Tuissan Tuchan
11402 11580 Valmigièira Valmigère
11404 11610 Ventenac Cabardés Ventenac-Cabardès
11405 11120 Ventenac Riba d'Aude Ventenac-en-Minervois
11406 11580 Verasan Véraza
11407 11400 Verdun de Lauragués Verdun-en-Lauragais
11408 11250 Verzelha Verzeille
11409 11330 Vinhavièlha Vignevieille
11410 11600 Vilalièr Villalier
11411 11600 Vilanièra Villanière
11412 11580 Vilardebèla Villardebelle
11413 11600 Vilardonèl Villardonnel
11414 11220 Le Vilar en Val Villar-en-Val
11415 11250 Le Vilar Villar-Saint-Anselme
11416 11600 Vilarzèl Cabardés Villarzel-Cabardès
11417 11300 Vilarzèl de Rasés Villarzel-du-Razès
11418 11150 Le Vilar (CAPL) Villasavary
11419 11420 Vilauton Villautou
11420 11250 Vilabasin Villebazy
11421 11200 Viladanha (CAN) Villedaigne
11422 11800 Viladubèrt (CAC) Villedubert
11423 11570 Vilaflora Villefloure
11424 11230 Vilafòrt Villefort
11425 11600 Vilagalhenc Villegailhenc
11426 11600 Vilaglin Villegly
11427 11300 Vilalonga d'Aude Villelongue-d'Aude
11428 11310 Vilamanha Villemagne
11429 11620 Vilamostausson (CAC) Villemoustaussou
11430 11400 Vilanòva la Comptal Villeneuve-la-Comptal
11431 11360 Vilanòva de las Corbièras Villeneuve-les-Corbières
11432 11290 Vilanòva de Montreal Villeneuve-lès-Montréal
11433 11160 Vilanòva de Menerbés Villeneuve-Minervois
11434 11150 Vilapinta Villepinte
11435 11330 Vilaroja Termenés Villerouge-Termenès
11436 11360 Vilaseca de las Corbièras Villesèque-des-Corbières
11437 11170 Vilaseca-Landa Villesèquelande
11438 11150 La Mòta (Vilasiscle) Villesiscle
11439 11170 Vilaspin Villespy
11440 11220 Vilatritols Villetritouls
11441 11110 Vinassan (CAN) Vinassan

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Audeko udalerrietako seinale elebidunak, Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]