Hérault departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu

Hèrault departamenduko udalerrien zerrendak Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Hérault (okzitanieraz Erau) departamenduan dauden 343 udalerriak jasotzen ditu.


Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea eta izena okzitanieraz. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte herrietako sarreran[1] eta batzuetan administrazioak beren kontrako salaketak jarri ditu[2].

Horrez gain Aglomerazio Elkargoetan (oc Comunautat d'aglomeracion, fr Communauté d'agglomération) daudenak ere markatzen dira:

  • (CAM): oc Montpelhièr Aglomeracion, fr Montpélier Agglomération, 2002an sortua.
  • (CAB): oc Besièrs Mediterranèa, fr Béziers Méditerranée (2002).
  • (CAS): oc Bacin de Tau, fr Bassin de Thau, 2003an Setaren inguruan sortua.
  • (CAA): oc Erau Mediterranèa, fr Hérault Méditerranée, 2003an Agderen inguruan sortua.


INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz
34001 34290 Abelhan
34002 34230 Adiçan (CAA)
34003 34300 Agde (CAA)
34004 34210 Agèl
34005 34190 Agonés
34006 34210 Anha
34007 34210 Aigas Vivas
34008 34600 Las Airas
34009 34290 Alinhan del Vent
34010 34150 Aniana
34011 34150 Arboras
34012 34380 Argelièrs
34013 34800 Aspiran
34014 34820 Assàs
34015 34360 Assinhan
34016 34230 Aumelaç
34017 34530 Aumes (CAA)
34018 34480 Autinhac
34019 34260 Avèna
34020 34210 Asilhanet
34021 34360 Babau e Boldors
34022 34670 Balhargues (CAM)
34023 34540 Los Banhs de Balaruc (CAS)
34024 34540 Balaruc Vièlh (CAS)
34025 34290 Baçan (CAB)
34026 34210 Baufòrt
34027 34160 Bèuluòc (CAM)
34028 34600 Bedarius
34029 34230 Belargan
34030 34360 Berlon
34031 34550 Beçan (CAA)
34032 34500 Besièrs (CAB)
34033 34160 Boisseron
34034 34220 Boisset
34035 34150 La Boissièra
34036 34700 Lo Bòsc
34037 34760 Bojan (CAB)
34038 34260 Lo Bosquet d'Òrb
34039 34140 Bosiga
34040 34650 Brenaç
34041 34800 Brinhac
34042 34190 Briçac
34043 34160 Businhargues
34044 34480 Cabrairòlas
34045 34800 Cabrièras
34046 34330 Cambon e Salvèrgas
34047 34230 Campanhan
34048 34160 Campanha
34049 34260 Camplong
34050 34130 Candilhargues
34051 34800 Canet
34052 34310 Capestanh
34053 34600 Carlencaç e Levaç
34054 34210 Cassinhòlas
34055 34610 Castanet lo Naut
34056 34120 Castèlnòu de Guèrs (CAA)
34057 34170 Castèlnòu de Les (CAM)
34058 34160 Càstias (CAM)
34059 34210 La Cauneta
34060 34380 Lo Causse de la Cèla
34061 34490 Causses e Vairan
34062 34600 Caussinuòjols
34063 34720 Caus (CAA)
34064 34520 Lo Cailar
34065 34460 Casa d'Arnas
34066 34270 Casavièlha
34067 34190 Cazilhac
34068 34120 Casols d'Erau (CAA)
34069 34370 Casols de Besièrs
34070 34360 Cebasan
34071 34260 Selha e Rocosèls
34072 34800 Cèlas
34073 34420 Cèrç (CAB)
34074 34460 Cecenon
34075 34210 Sesseraç
34076 34800 Seiraç
34077 34830 Clapièrs (CAM)
34078 34270 Claret
34079 34800 Clarmont d'Erau
34080 34390 Colombièiras d'Òrb
34081 34440 Colombièrs
34082 34980 Combalhòus
34083 34240 Combas
34084 34490 Cornelhan (CAB)
34085 34290 Colòbres
34086 34220 Cornhon
34087 34660 Cornonsec (CAM)
34088 34660 Cornonterral (CAM)
34089 34370 Creissa
34090 34920 Le Crès (CAM)
34091 34520 Lo Cròs
34092 34310 Crusi
34093 34650 Dian e Valquièra
34094 34290 Espondelhan (CAB)
34095 34690 Fabregas (CAM)
34096 34600 Faugièiras
34097 34210 Felina de Menerbés
34098 34210 Ferrals de las Montanhas
34099 34190 Ferrièiras de las Veirièiras
34100 34360 Ferrièiras de Possaron
34101 34510 Floreçac (CAA)
34102 34270 Fontanés
34103 34320 Fontés
34104 34320 Fòs
34105 34480 Fosilhon
34106 34700 Fosièiras
34107 34330 Fraisse d'Agot
34108 34110 Frontinhan (CAS)
34109 34320 Gabian
34110 34160 Galargues
34111 34190 Gange
34112 34160 Garrigues
34113 34770 Gijan (CAS)
34114 34150 Ginhac
34115 34190 Gornièrs
34116 34790 Grabèls (CAM)
34117 34260 Graisseçac
34344 34280 La Mota Granda
34118 34820 Gusargues
34119 34600 Erépia
34120 34830 Jacon (CAM)
34121 34650 Jaucèls
34122 34725 Jonquièras
34123 34990 Juvinhac (CAM)
34124 34800 La Còsta
34125 34150 Lagamars
34126 34240 L'Amalon
34127 34130 Lançargues
34128 34190 La Ròca
34129 34970 Latas (CAM)
34130 34480 Laurenç
34131 34270 Lauret
34132 34700 Laurós
34133 34700 La Valeta
34134 34880 La Veruna (CAM)
34135 34710 Lespinhan
34136 34120 Lesinhan la Ceba (CAA)
34137 34800 Liausson
34138 34800 Liuran de Cabrièiras
34139 34290 Liuran de Besièrs (CAB)
34140 34490 Linha d'Òrb (CAB)
34141 34210 La Livinièra
34142 34700 Lodeva
34143 34140 Lopian
34144 34650 Lunaç
34145 34400 Lunèl
34146 34400 Lunèl Vièlh
34147 34480 Magalaç
34148 34370 Marauçan
34149 34320 Margon
34150 34340 Marcilhan (CAS)
34151 34590 Marcillargues
34152 34380 Lo Castèl
34153 34270 Las Matèlas
34154 34130 Mauguiò
34155 34370 Maurelhan
34156 34800 Merifonts
34157 34140 Mesa
34158 34210 Menèrba
34159 34110 Miravau (CAS)
34160 34390 Mònts
34161 34310 Montadi
34162 34530 Montanhac (CAA)
34163 34570 Montarnaud
34164 34160 Montaut (CAM)
34165 34560 Montbasin
34166 34290 Montblanc
34167 34310 Montelhs
34168 34320 Montesquiu
34169 34980 Montferrièr de Les (CAM)
34170 34310 Montolièrs
34171 34190 Montoliu
34172 34000 Montpelhièr (CAM)
34173 34150 Mont Peirós
34174 34190 Molés e Baucèls
34175 34800 Morese
34176 34130 Mudason
34177 34980 Murlas
34178 34490 Murvièlh
34179 34570 Mervièlh de Montpelhièr (CAM)
34180 34800 Nevian
34181 34320 Nefiès
34182 34120 Nesinhan de l'Avesque (CAA)
34183 34440 Nissa d'Ausseruna
34184 34320 Nisaç (CAA)
34185 34380 Londras
34186 34800 Auton
34187 34390 Olargues
34188 34700 Alaumet e Vilacun
34189 34210 Lonzac
34190 34210 Opian
34191 34490 Palhièrs
34192 34250 Palavàs (CAM 2004ko abenduaren 31 arte)
34193 34360 Pardalhan
34194 34230 Paulhan
34195 34380 Pegairòlas de Buòja
34196 34700 Pegairòlas de l'Escaleta
34197 34800 Peret
34198 34470 Peròus (CAM)
34199 34120 Pesenàs (CAA)
34200 34600 Pesena de las Minas
34201 34360 Pèirarua
34202 34570 Pinhan (CAM)
34203 34850 Pinet (CAA)
34204 34230 Plaissan
34205 34700 Los Plans
34206 34310 Pòlhas
34207 34810 Pomeiròus (CAA)
34208 34230 Popian
34209 34420 Portiranhas (CAA)
34210 34230 Lo Poget
34212 34700 Pojòls
34211 34600 Lo Pojòl
34213 34560 Poçan
34214 34480 Posòlas
34215 34230 Posòls
34216 34600 Lo Pradal
34217 34730 Pradas de Les (CAM)
34218 34360 Pradas de Vernasòbre
34219 34390 Prumian
34220 34700 Lo Puòg
34221 34150 Pig-abon
34222 34230 Puòglatgièr
34223 34480 Puègmiçon
34224 34480 Puèg-ericon
34225 34620 Puègserguièr
34226 34310 Cranta
34227 34160 Restinclièras (CAM)
34228 34220 Riu-sec
34229 34220 Riòls
34230 34520 Las Ribas
34231 34650 Romiguièiras
34232 34460 Ròcabrun
34233 34650 Tiudaç
34234 34320 Ròcacels
34235 34610 Ròsis
34236 34380 Lo Roet
34237 34320 Rojan
34238 34190 Sant Andrieu de Buòja
34239 34725 Sant Andrieu de Sangònis
34240 34130 Sant Aunès
34241 34230 Sant Bauseli de la Sèuva
34242 34160 Sant Bauseli de Montmèl
34243 34190 Sant Bauseli
34244 34670 Sant Breç (CAM)
34245 34360 Sanch Inhan
34246 34400 Sant Cristòl
34247 34980 Sant Clamenç
34249 34160 Sant Dreseri (CAM)
34248 34270 Santa Crotz de Quintilhargues
34250 34390 Lo Mas de la Glèisa
34251 34700 Sant Estève de Gorgàs
34252 34260 Sant Estève d'Estrechós
34253 34520 Sant Feliç de l'Eraç
34254 34725 Sant Feliç de Lodés
34255 34980 Sant Geli dau Fesc
34258 34480 Sant Ginièis
34256 34160 Sant Ginièis de las Morgas (CAM)
34257 34610 Sent Ginièis de Varençal
34259 34680 Sant Jòrdi d'Òrcas (CAM)
34260 34610 Sant Gervais
34261 34150 Sant Guilhèm dau Desèrt
34262 34725 Sant Guiraud
34263 34160 Sant Alari de Bevéser
34264 34380 Sant Joan de Buòja
34265 34160 Sant Joan de Cornièrs
34266 34270 Sant Joan de Cuculas
34267 34150 Sant Joan de Fòrcs
34268 34700 Sant Joan de la Blaquièra
34269 34360 Sant Joan de Menerbés
34270 34430 Sant Joan de Vedats (CAM)
34271 34390 Sant Julian
34272 34400 Sant Just
34273 34390 Sant Martin de l'Arçon
34274 34380 Sant Martin de Londras
34276 34270 Sant Matiu de Trevièrs
34277 34520 Sant Maurise de Navacèlas
34278 34520 Sant Miquèl
34279 34490 Sant Nazari de las Avelhanas
34280 34400 Sant Nazari de Pesan
34281 34230 Sant Pargòri
34282 34570 Sant Pau e Valmala
34283 34520 Sant Pèire de la Faja
34284 34220 Sant Ponç de Tomièiras
34285 34230 Sant Ponç de Mauchins (CAA)
34286 34700 Sant Privat
34287 34725 Sant Adornin
34288 34400 Sanch Erièg
34289 34630 Sant Tibèri (CAA)
34290 34730 Sant Vincenç de Barbairargues
34291 34390 Sant Vincenç d'Olargues
34292 34800 Salasc
34293 34330 La Salvetat d'Agot
34294 34400 Saturargues
34295 34570 Çaussan (CAM)
34296 34160 Saucinas
34297 34270 Sautairargues
34298 34410 Sauvian (CAB)
34299 34410 Serinhan (CAB)
34300 34290 Cervian (CAB)
34301 34200 Seta (CAS)
34302 34210 Sira
34303 34520 Sòrbs
34304 34700 Sobès
34305 34330 Lo Solièr
34306 34700 Somont
34307 34160 Suçargues (CAM)
34308 34600 Tauçac
34309 34820 Teiran
34310 34490 Tesan
34311 34120 Torbes
34312 34260 La Torre d'Òrb
34313 34230 Treçan
34314 34270 Lo Triador
34315 34230 Usclats d'Erau
34316 34700 Usclats del Bòsc
34317 34520 La Vacariá e Sant Martin de Castrias
34318 34270 Vaquièiras
34319 34320 Valhan
34320 34570 Valhauqués
34321 34130 Valèrgues
34322 34270 Valfaunés
34323 34800 Los Combals
34324 34350 Valrans (CAB)
34325 34290 Valros
34326 34220 Velieus
34327 34740 Vendargues (CAM)
34328 34230 Vendemian
34329 34350 Vèndres
34330 34400 Verargues
34331 34220 Las Verièirias
34332 34450 Viàs (CAA)
34333 34110 Vic de la Gardiòla (CAS)
34334 34390 Viuça
34335 34600 Vilamanha (l'Argentièira)
34336 34420 Vilanòva de Besièrs (CAB)
34337 34750 Vilanòva de Magalona (CAM)
34338 34800 La Fatura
34339 34360 Vilespassens
34340 34400 Vilatèla
34341 34560 Vilamanda
34342 34380 Viòus en la Val
34343 34380 Viòus lo Fòrt

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]