Bouches-du-Rhône departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
2011ko kantonamendu hauteskundeak.

Bouches-du-Rhône departamenduko udalerrien zerrendak Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Bouches-du-Rhône (okzitanieraz Bocas de Ròse) departamenduan dauden 119 udalerriak jasotzen ditu.


Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Rodano (ezker) eta Bèrra urmaela (eskuin).

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea eta izena okzitanieraz. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte herrietako sarreran[1].

Horrez gain sortutako Aglomerazio Elkargoetan (oc Comunautat d'aglomeracion, fr Communauté d'agglomération) daudenak ere markatzen dira:

  • (CUM): oc Marselha Provença Metropòli, fr Marseille Provence Métropole (Marseilla, 2000n sortua).
  • (CAAP): oc País d'Ais, fr Pays d'Aix-en-Provence, 2001.
  • (CAA): oc Arle Crau Camarga Montanheta, fr Arles-Crau-Camargues-Montagnette, 2004.
  • (CAG): oc Garlaban Evèuna Santa Bauma, fr Garlaban Huiveaune Sainte-Baume, Aubanharen inguruan 2000n sortua.
  • (CAO): oc l'Oèst de l'Estanh de Bèrra, (Lo Martegue inguruan) fr Pays de Martigues, 2001.
  • (CAS): oc Bèrra Selon Durença, fr Agglopole Provence, 2002.
  • (SANB) oc Sindicat d'aglomeracion nòva de l'Oèst Provença, fr Ouest Provence, 1984.
INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz
13001 13090 Ais de Provença (CAAP)
13002 13190 Alaug (CUM)
13003 13980 Alen (CAS)
13004 13200 Arle (CAA)
13005 13400 Aubanha (CAG)
13006 13930 Aurelha
13007 13390 Auruòu (CAG)
13008 13121 Aurons (CAS)
13009 13330 La Barben (CAS)
13010 13570 Barbentana
13011 13520 Lei Bauç de Provença
13012 13100 Beurecuelh (CAAP)
13013 13720 Beucodena
13014 13130 Bèrra de l'Estanh (CAS)
13015 13320 Boc Bèl Èr (CAAP)
13016 13720 La Bolhadissa
13017 13150 Bolbon (CAA)
13018 13440 Cabanas
13019 13480 Cabriés (CAAP)
13020 13950 Cada-Oliva
13119 13470 Carnós de Provença (CUM)
13021 13620 Carri lo Roet (CUM)
13022 13260 Cassís (CUM)
13023 13600 Ceiresta (CUM)
13024 13350 Charlaval (CAS)
13025 13790 Castèunòu lo Roge (CAAP)
13026 13220 Castèunòu dau Martegue (CUM)
13027 13160 Castèurainard
13028 13600 La Ciutat (CUM)
13029 13250 Cornilhon e Confòs (SANB)
13118 13111 Codòus (CAAP)
13030 13780 Cuja lei Pins (CAG)
13031 13112 La Destrossa
13032 13510 Aguilha (CAAP)
13033 13820 En Suá la Redona (CUM)
13034 13810 Aigalieras
13035 13430 Aigieras (CAS)
13036 13630 Airaga
13037 13580 La Fara leis Oliviers (CAS)
13038 13990 Fòntvièlha
13039 13270 Fòs de Mar (SANB)
13040 13710 Fuvèu (CAAP)
13041 13120 Gardana
13042 13420 Gèma (CUM)
13043 13180 Ginhac la Nèrta (CUM)
13044 13450 Grans (SANB)
13045 13690 Graveson
13046 13850 Griasca
13047 13800 Istre (SANB)
13048 13490 Jocas (CAAP)
13049 13113 Lamanon (CAS)
13050 13410 Lambesc (CAAP)
13051 13680 Lançon de Provença (CAS)
13052 13910 Malhana
13053 13370 Malamòrt (CAS)
13054 13700 Marinhana (CUM)
13055 13001
13002
13003
13004
13005
13006
13007
13008
13009
13010
13011
13012
13013
13014
13015
13016
Marselha (eu Marseilla)(CUM)
13056 13500 Lo Martegue (CAO)
13057 13103 Mas Blanc deis Aupilhas
13058 13520 Maussana deis Aupilhas
13059 13650 Mairarga (CAAP)
13060 13590 Mairuelh (CAAP)
13062 13105 Mimet (CAAP)
13063 13140 Miramàs (SANB)
13064 13940 Molegés
13065 13890 Moriés
13066 13550 Nòvas
13067 13660 Orgon
13068 13520 Lo Parador
13069 13330 Pelissana (CAS)
13071 13170 Lei Penas-Mirabèu (CAAP)
13070 13821 La Pena d'Evèuna (CAG)
13072 13790 Peinier (CAAP)
13073 13124 Peipin
13074 13860 Peiròla de Provença (CAAP)
13075 13380 Plan de Cuca (CUM)
13076 13750 Plan d'Orgon
13077 13110 Lo Pòrt de Boc (CAO)
13078 13230 Pòrt Sant Loís (SANB)
13079 13114 Pueglobier (CAAP)
13080 13610 Lo Pueg Santa Reparada (CAAP)
13081 13340 Ronhac (CAS)
13082 13840 Ronha (CAAP)
13083 13870 Ronhonás
13084 13640 La Ròca d'Anteron (CAAP)
13085 13830 Ròcafòrt la Bedola (CUM)
13086 13360 Ròcavaira (CAG)
13087 13790 Rosset (CAAP)
13088 13740 Lo Rove (CUM)
13089 13670 Sant Andiòu
13090 13100 Sant Antonin de Baion (CAAP)
13091 13760 Sant Canat (CAAP)
13092 13250 Sant Chamàs (CAS)
13096 13460 Lei Santei Marias de la Mar=Lei Santas
13093 13610 Sant Estève Janson (CAAP)
13094 13103 Sant Estève dau Gres
13095 13100 Sant Marc Jaumegarda (CAAP)
13097 13310 Sant Martin de Crau (CAA)
13098 13920 Sant Mitre dei Barris (CAO)
13099 13115 Sant Pau (CAAP)
13061 13150 Sant Pèire de Mesoarga (CAA)
13100 13210 Sant Romieg de Provença
13101 13119 Sant Savornin
13102 13730 Sant Victoret (CUM)
13103 13300 Selon de Provença (CAS)
13104 13960 Sausset dei Pins (CUM)
13105 13560 Senàs (CAS)
13106 13240 Seteme dei Valons (CUM)
13107 13109 Simiana Caulònga (CAAP)
13108 13150 Tarascon (CAA)
13109 13100 Lo Tolonet (CAAP)
13110 13530 Tretz (CAAP)
13111 13126 Vauvenarga (CAAP)
13112 13880 Velaurs (CAS)
13113 13770 Venèla (CAAP)
13114 13122 Ventabren (CAAP)
13115 13116 Lo Vernegue (CAS)
13116 13670 Verquiera
13117 13127 Vitròla (CAAP)


Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Bouches-du-Rhôneko udalerrietako seinale elebidunak, Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]