Pirinio Garaiak departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Departamenduko mapa topografikoa.

Pirinio Garaiak departamenduko udalerrien zerrendak Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Pirinio Garaiak (okzitanieraz eths Hauts Pirenèus) departamenduan dauden 474 udalerriak jasotzen ditu.


Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea eta izena bi hizkuntzetan. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte[1].

2000n Tarberen inguruan sortutako Grand Tarbes Aglomerazio Elkargoan daudenak CAT hizkiez markatuta daude.


INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez
65001 65260 Adast Adast
65002 65100 Adèr Adé
65003 65240 Adervièla e Pocieures Adervielle-Pouchergues
65004 65400 Agòs e Vidalòs Agos-Vidalos
65005 65360 Alièr Allier
65006 65440 Ancida Ancizan
65007 65390 Andrest Andrest
65009 65150 Aneras Anères
65011 65100 Eths Angles Les Angles
65010 65690 Angòs Angos
65012 65370 Anlar Anla
65013 65140 Ansòst Ansost
65014 65370 Antishan Antichan
65015 65220 Antin Antin
65016 65200 Antist Antist
65017 65170 Aranhoet Aragnouet
65018 65560 Arbiost Arbéost
65019 65360 Arcisac d'Ador Arcizac-Adour
65020 65100 Arcisac eths Angles Arcizac-ez-Angles
65021 65400 Arcisans Avant Arcizans-Avant
65022 65400 Arcisans Dessús Arcizans-Dessus
65023 65240 Ardengòst Ardengost
65024 65200 Argelèrs Argelès-Bagnères
65025 65400 Argelèrs de Gasòst Argelès-Gazost
65026 65230 Ariés e Espenan Aries-Espénan
65027 65240 Armentèula Armenteule
65028 65670 Arnèr Arné
65029 65400 Arràs Arras-en-Lavedan
65031 65240 Àrreu Arreau
65032 65400 Arrens e Marçós Arrens-Marsous
65034 65130 Eths Arrodèths Arrodets
65033 65100 Arrodèth Arrodets-ez-Angles
65035 65500 Artanhan Artagnan
65036 65400 Artalens e Soïn Artalens-Souin
65037 65130 Artigamin Artiguemy
65038 65100 Artigas Artigues
65039 65240 Aspin (Aura) Aspin-Aure
65040 65100 Aspin (Lavedan) Aspin-en-Lavedan
65041 65130 Asca Asque
65042 65200 Astèr Asté
65043 65200 Astuga Astugue
65044 65350 Avereda Aubarède
65045 65400 Aucun Aucun
65046 65240 Aulon Aulon
65047 65800 Aureilhan Aureilhan (CAT)
65048 65390 Aurensan Aurensan
65049 65700 Auriavath Auriébat
65050 65240 Avanha Avajan
65051 65660 Aventinhan Aventignan
65052 65380 Averan Averan
65053 65370 Avèus Aveux
65054 65130 Avesac, Prat e era Hita Avezac-Prat-Lahitte
65055 65400 Airòs e Arboish Ayros-Arbouix
65056 65400 Aisac e Òst Ayzac-Ost
65057 65380 Asereish Azereix
65058 65170 Àdet Azet
65059 65200 Banhèras de Bigòrra Bagnères-de-Bigorre
65060 65200 Baniòs Banios
65061 65140 Barbashen Barbachen
65062 65690 Barbadan Devath Barbazan-Debat
65063 65360 Barbadan Dessús Barbazan-Dessus
65064 65240 Era Varelha Bareilles
65065 65100 Barlest Barlest
65066 65240 Barrancoèu Barrancoueu
65067 65380 Barri Barry
65068 65230 Barta Barthe
65069 65250 La Barta de Nestés La Barthe-de-Neste
65070 65100 Bartrés Bartrès
65071 65130 Vathsèra Batsère
65072 65460 Badèth Bazet
65073 65140 Baselhac Bazillac
65074 65670 Bajordan Bazordan
65075 65170 Badús Bazus-Aure
65076 65250 Basús de Nestés Bazus-Neste
65077 65400 Beucens Beaucens
65078 65710 Beudian Beaudéan
65079 65190 Begòla Bégole
65080 65380 Benac Bénac
65081 65130 Benquèr Benqué
65082 65100 Berberust e Liàs Berbérust-Lias
65083 65360 Bernac Devath Bernac-Debat
65084 65360 Bernac Dessús Bernac-Dessus
65085 65220 Vernadèth Devath Bernadets-Debat
65086 65190 Vernadèth Dessús Bernadets-Dessus
65087 65370 Bertren Bertren
65088 65230 Bèthvéser Betbèze
65089 65120 Bèthpuei Betpouey
65090 65230 Bèthpoi Betpouy
65091 65130 Bètas Bettes
65092 65410 Beireda e Jumet Beyrède-Jumet
65093 65150 Bisa Bize
65094 65150 Bisós Bizous
65095 65220 Bonahont Bonnefont
65096 65130 Bonamason Bonnemazon
65097 65330 Bonrepaus Bonrepos (Pirinio Garaiak)
65098 65400 Bòr e Silhen Boô-Silhen
65099 65590 Bordèras de Loron Bordères-Louron
65100 65320 Bordèras Bordères-sur-l'Échez (CAT)
65101 65190 Bòrdas Bordes
65102 65140 Bolh Davant Bouilh-Devant
65103 65350 Bolh Darrèr e Perulh Bouilh-Péreuilh
65104 65350 Bolin Boulin
65105 65130 Borg de Bigòrra Bourg-de-Bigorre
65106 65170 Borisp Bourisp
65107 65100 Borriac Bourréac
65108 65460 Borç Bours (CAT)
65109 65370 Brauvaca/Bramavaca Bramevaque
65110 65220 Bugar Bugard
65111 65130 Bulan Bulan
65112 65400 Bun Bun
65113 65190 Burc Burg
65114 65140 Buson Buzon
65115 65350 Cabanac Cabanac
65116 65240 Cadiac Cadéac
65117 65170 Cadelha e Trashèrra Cadeilhan-Trachère
65118 65190 Caharèth Caharet
65119 65500 Caishon Caixon
65120 65190 Calavantèr Calavanté
65121 65500 Camalèrs Camalès
65122 65410 Camors Camous
65123 65710 Campan Campan
65124 65170 Camparan Camparan
65125 65300 Campistrons Campistrous
65126 65230 Campudan Campuzan
65127 65130 Capvèrn Capvern
65128 65330 Castèthbajac Castelbajac
65129 65230 Castèthnau de Manhoac Castelnau-Magnoac
65130 65700 Castèthnau de Ribèra Baisha Castelnau-Rivière-Basse
65131 65350 Castèthvièlh Castelvieilh
65132 65190 Casterar e Lanussa Castéra-Lanusse
65133 65350 Lo Casterar Castéra-Lou
65134 65230 Casterés Casterets
65135 65130 Castilhon Castillon
65136 65230 Cauvós Caubous
65137 65700 Cauçada Caussade-Rivière
65138 65110 Cautarés Cauterets
65139 65370 Casarilh Cazarilh
65140 65590 Cadau de Devath Cazaux-Debat
65141 65240 Cadau, Hereishet, Anèra e Camors Cazaux-Fréchet-Anéran-Camors
65142 65350 Shèla Devath Chelle-Debat
65143 65130 Shèla Espon Chelle-Spou
65144 65100 Sheust Cheust
65145 65120 Shèsa Chèze
65146 65800 Shins Chis
65147 65200 Ciutat Cieutat
65148 65230 Cidòs Cizos
65149 65190 Clarac Clarac
65150 65300 Clarens Clarens
65151 65350 Còllongas Collongues
65153 65350 Coçan Coussan
65154 65370 Creishèths Créchets
65155 65230 Devesa Devèze
65156 65350 Dors Dours
65157 65170 Ens Ens
65158 65370 Esbarèish Esbareich
65159 65250 Escalar Escala
65160 65500 Escaunets Escaunets
65161 65140 Los Condaus Escondeaux
65162 65130 Esconets Esconnets
65163 65130 Escòts Escots
65164 65100 Escobèrs e Potz Escoubès-Pouts
65165 65130 Esparròs Esparros
65166 65130 Espeisha Espèche
65167 65130 Espielh Espieilh
65168 65120 Esquiesa e Cèra Esquièze-Sère
65169 65400 Estanh Estaing
65170 65220 Estampuras Estampures
65171 65240 Estarvièla Estarvielle
65172 65170 Estença Estensan
65173 65120 Estèrra Esterre
65174 65700 Estirac Estirac
65175 65370 Harrèra Ferrère
65176 65560 Herrèra Ferrières
65177 65220 Fontralha Fontrailles
65178 65220 Freisheda Fréchède
65179 65130 Hreishindèth Fréchendets
65180 65240 Hreishet Fréchet-Aure
65181 65190 Hrèisho e Hreishet Fréchou-Fréchet
65182 65400 Galhagòs Gaillagos
65183 65330 Galan Galan
65184 65330 Galés Galez
65185 65320 Gardèras Gardères
65186 65370 Gaudent Gaudent
65187 65670 Gaussan Gaussan
65188 65120 Gavarnia Gavarnie
65189 65320 Gajan Gayan
65190 65250 Gasava Gazave
65191 65100 Gasòst Gazost
65192 65120 Gèdra Gèdre
65193 65370 Gembria Gembrie
65194 65150 Generest Générest
65195 65510 Genos Génos
65196 65140 Gençac Gensac
65197 65100 Gèr Ger
65198 65200 Gerda Gerde
65199 65240 Gèrm Germ
65200 65200 Gèrms Germs-sur-l'Oussouet
65201 65100 Geu Geu
65202 65400 Gès Gez
65203 65100 Gès eths Angles Gez-ez-Angles
65204 65350 Gonés Gonez
65205 65240 Guaus Gouaux
65206 65190 Godor Goudon
65207 65130 Gorga Gourgue
65208 65170 Gralhen Grailhen
65209 65240 Gredian Grézian
65210 65120 Grust Grust
65211 65170 Gusha Guchan
65212 65240 Gushen Guchen
65213 65230 Guiseric Guizerix
65214 65230 Haishan Hachan
65215 65700 Hagedèth Hagedet
65216 65200 Hauban Hauban
65217 65150 Hauthaget Hautaget
65218 65250 Hèishas Hèches
65219 65700 Èras Hères
65220 65380 Hibarèta Hibarette
65221 65200 Hins Hiis
65222 65190 Hita Hitte
65223 65310 Hòrgas Horgues
65224 65330 Ueidèth Houeydets
65225 65350 Lo Horc Hourc
65226 65420 Ibòs Ibos (CAT)
65228 65410 Ilhet Ilhet
65229 65370 Ilhèu Ilheu
65230 65370 Isaort Izaourt
65231 65250 Isaus Izaux
65232 65350 Jaca Jacque
65233 65100 Jarret Jarret
65234 65240 Gèdeu Jézeau
65235 65290 Julhan Juillan
65236 65100 Julòs Julos
65237 65100 Juncalàs Juncalas
65238 65200 Labassèra Labassère
65239 65130 Era Bastida Labastide
65240 65700 L'Abatut Labatut-Rivière
65241 65130 Era Bòrda Laborde
65242 65140 La Cassanha Lacassagne
65243 65700 La Fitòla Lafitole
65244 65320 La Garda Lagarde
65245 65300 Era Granja Lagrange
65247 65100 Arrajon era Hita Arrayou-Lahitte
65248 65700 La Hita Topièra Lahitte-Toupière
65249 65230 La Lana (Manhoac) Lalanne
65250 65220 La Lana (Tria) Lalanne-Trie
65251 65310 La Lobèra Laloubère (CAT)
65252 65380 Era Marca Lamarque-Pontacq
65253 65220 La Marca d'Arrostanh Lamarque-Rustaing
65254 65140 Hlamiac Laméac
65255 65240 Lançon Lançon
65256 65190 Lanespeda Lanespède
65257 65380 Lana Lanne
65258 65300 Lanamesa Lannemezan
65259 65350 Lançac Lansac
65260 65220 La Pèira Lapeyre
65261 65670 Laran Laran
65262 65700 La Reula Larreule
65263 65230 L'Arròca Larroque
65264 65700 Lascasèras Lascazères
65265 65350 Lasladas Laslades
65266 65670 Eras Salas Lassales
65267 65400 Laurs e Balanhans Lau-Balagnas
65268 65380 Lairiça Layrisse
65269 65140 Lescurri Lescurry
65270 65190 Lespuei Lespouey
65271 65100 Lesinhan Lézignan
65272 65190 Lhes Lhez
65273 65140 Liac Liac
65274 65330 Libaròs Libaros
65275 65200 Lias Lies
65276 65350 Lidòs Lizos
65277 65150 Lombrés Lombrès
65278 65130 Lomner Lomné
65279 65250 Lortèth Lortet
65280 65100 Lobajac Loubajac
65281 65200 Locrup Loucrup
65282 65510 Lodenvièla Loudenvielle
65283 65240 Lodervièla Loudervielle
65284 65290 Luei Louey
65285 65350 Loït Louit
65286 65100 Lorda (eu Lurda) Lourdes
65287 65370 Loras de Varossa Loures-Barousse
65288 65220 Lubret e Sent Luc Lubret-Saint-Luc
65289 65220 Lube e Bèthmont Luby-Betmont
65290 65190 Luc Luc
65291 65100 Luganhan Lugagnan
65292 65320 Luquet Luquet
65293 65220 Lustar Lustar
65294 65300 Luctilhós Lutilhous
65295 65120 Lus e Sent Sauvaire Luz-Saint-Sauveur
65296 65700 Madiran Madiran
65297 65140 Mançan Mansan
65298 65350 Marqueria Marquerie
65299 65500 Marçac Marsac
65300 65200 Marçans Marsas
65301 65350 Marcelhan Marseillan
65303 65190 Mascarans Mascaras
65304 65700 Mauborguet Maubourguet
65305 65370 Maulion de Varossa Mauléon-Barousse
65306 65130 Mauvesin Mauvezin
65307 65150 Maseras de Nestés Mazères-de-Neste
65308 65220 Maderòlas Mazerolles
65309 65250 Masoau Mazouau
65310 65200 Merlhèu Mérilheu
65311 65140 Mingòt Mingot
65312 65130 Molèra Molère
65313 65360 Momeras Momères
65314 65140 Montfaucon Monfaucon
65315 65670 Montlion Monléon-Magnoac
65316 65670 Montlong Monlong
65317 65240 Mont Mont
65318 65330 Montastruc Montastruc
65319 65150 Montagut Montégut
65320 65200 Montgalhard Montgaillard
65321 65690 Montinhac Montignac
65322 65250 Montossèr Montoussé
65323 65150 Montcirèr Montsérié
65324 65190 Montledós Moulédous
65325 65140 Montmolós Moumoulous
65326 65350 Mun Mun
65327 65150 Nestièr Nestier
65328 65200 Nulh Neuilh
65329 65150 Nistòs Nistos
65330 65500 Nolhan Nouilhan
65331 65310 Audòs Odos (CAT)
65332 65350 Auliac Devath Oléac-Debat
65333 65190 Auliac Dessús Oléac-Dessus
65334 65100 Aumets Omex
65335 65200 Ordisan Ordizan
65336 65230 Organ Organ
65337 65190 Aurius Orieux
65338 65200 Aurinhac Orignac
65339 65380 Aurinclas Orincles
65340 65800 Orleish Orleix
65341 65320 Auroish Oroix
65342 65350 Los Mès Osmets
65343 65100 Aussen Ossen
65344 65380 Aussun Ossun
65345 65100 Aussun eths Angles Ossun-ez-Angles
65346 65190 Uelhons Oueilloux
65347 65370 Orda Ourde
65348 65100 Ordins e Còth d'Ossan Ourdis-Cotdoussan
65349 65100 Ordon Ourdon
65350 65490 Ors Belila Oursbelille
65351 65100 Ostèr Ousté
65352 65400 Ausons Ouzous
65353 65190 Audon Ozon
65354 65240 Palhac Pailhac
65355 65100 Pariac Paréac
65356 65130 Perèr Péré
65357 65190 Peirauba Peyraube
65358 65230 Peiret Peyret-Saint-André
65359 65350 Peiriguèra Peyriguère
65360 65270 Peirosa Peyrouse
65361 65140 Peirun Peyrun
65362 65260 Pèirahita e Nestalàs Pierrefitte-Nestalas
65363 65300 Pinars Pinas
65364 65320 Pintac Pintac
65366 65100 Poiharrèr Poueyferré
65367 65190 Pomarós Poumarous
65368 65230 Eth Poi Pouy
65369 65350 Poiastruc Pouyastruc
65370 65200 Posac Pouzac
65371 65400 Preishac Préchac
65372 65500 Pujòu Pujo
65373 65230 Puntós Puntous
65374 65220 Poidarrius Puydarrieux
65375 65140 Rabastens de Bigòrra Rabastens-de-Bigorre
65376 65330 Arrecurt Recurt
65377 65300 Rejaumont Réjaumont
65378 65190 Ricau Ricaud
65379 65590 Arris Ris
65380 65350 Sabalòs Sabalos
65381 65330 Sabarròs Sabarros
65382 65370 Sàcoe Sacoué
65383 65220 Sadornin Sadournin
65384 65170 Salhan Sailhan
65385 65250 Sent Arroman Saint-Arroman
65386 65100 Sent Criac Saint-Créac
65391 65370 Senta Maria de Varossa Sainte-Marie
65387 65700 Senlana Saint-Lanne
65388 65170 Sent Lari e Sola Saint-Lary-Soulan
65389 65150 Sent Laurenç de Nestés Saint-Laurent-de-Neste
65390 65500 Sent Leser Saint-Lézer
65392 65360 Sent Martin Saint-Martin
65393 65400 Sent Pastors Saint-Pastous
65394 65150 Sent Pau de Nestés Saint-Paul
65395 65270 Sent Pèr de Bigòrra Saint-Pé-de-Bigorre
65396 65400 Sent Savin Saint-Savin
65397 65140 Sent Sever Saint-Sever-de-Rustan
65398 65370 Seleishan Saléchan
65399 65120 Saligòs Saligos
65400 65400 Salas Salles
65401 65360 Salas d'Ador Salles-Adour
65402 65370 Samuran Samuran
65403 65500 Sanós Sanous
65404 65230 Sariac Sariac-Magnoac
65405 65130 Sarlabons Sarlabous
65406 65390 Sarniguet Sarniguet
65407 65370 Sarp Sarp
65408 65410 Sarrancolin Sarrancolin
65409 65140 Sarriac Sarriac-Bigorre
65410 65600 Sarrolhas Sarrouilles (CAT)
65411 65120 Sassís Sassis
65412 65700 Sauvatèrra Sauveterre
65413 65120 Sasòs Sazos
65414 65140 Lo Segalàs Ségalas
65415 65100 Segús Ségus
65416 65150 Sèish Seich
65417 65600 Semiac Séméac (CAT)
65418 65140 Senac Sénac
65419 65330 Sent Ors Sentous
65420 65400 Cèra (Lavedan) Sère-en-Lavedan
65421 65100 Cèra e Lançòu Sère-Lanso
65423 65220 Cèra d'Arrostanh Sère-Rustaing
65422 65320 Seron Séron
65424 65120 Sers Sers
65425 65500 Siarroi Siarrouy
65426 65190 Sindòu Sinzos
65427 65370 Siradan Siradan
65428 65400 Shirèish Sireix
65429 65700 Sombrun Sombrun
65430 65350 Soriac Soréac
65431 65370 Sòst Sost
65432 65700 Soblacausa Soublecause
65433 65430 Soas Soues (CAT)
65435 65260 Solon Soulom
65436 65350 Sogèus Souyeaux
65437 65300 Tajan Tajan
65438 65500 Talasac Talazac
65439 65320 Tarastèish Tarasteix
65440 65000 Tarba (eu Tarbe) Tarbes (CAT)
65441 65370 Teve Thèbe
65442 65230 Tèrmes Thermes-Magnoac
65443 65350 Tuí Thuy
65444 65150 Tibiran e Jaunac Tibiran-Jaunac
65445 65130 Telhosa Tilhouse
65446 65140 Tostac Tostat
65447 65190 Tornai Tournay
65448 65220 Tornós Darrèr Tournous-Darré
65449 65330 Tornós Davant Tournous-Devant
65450 65170 Tramedaigas Tramezaïgues
65451 65200 Trebons Trébons
65452 65220 Tria de Baïsa Trie-sur-Baïse
65453 65370 Trobath Troubat
65454 65140 Trolei e la Barta Trouley-Labarthe
65455 65150 Tusaguèth Tuzaguet
65456 65300 Uglans Uglas
65457 65140 Unhoans Ugnouas
65458 65400 Us Uz
65459 65200 Usèr Uzer
65460 65500 Vic de Bigòrra Vic-en-Bigorre
65461 65220 Vido Vidou
65462 65700 Vidosa Vidouze
65463 65120 Vielar Viella
65464 65360 Vièla d'Ador Vielle-Adour
65465 65170 Vièla d'Aura Vielle-Aure
65466 65240 Vièla de Loron Vielle-Louron
65467 65400 Bièr e Bòrdas Vier-Bordes
65468 65230 Viudòs Vieuzos
65469 65120 Biei Viey
65470 65100 Biger Viger
65471 65170 Biec Vignec
65472 65700 Vilafranca Villefranque
65473 65260 Vilalonca Villelongue
65474 65220 Vilambic Villembits
65475 65230 Vilameur Villemur
65476 65500 Vièlanava Villenave-près-Béarn
65477 65500 Vilanava Villenave-près-Marsac
65478 65120 Biscòs Viscos
65479 65200 Bisquèr Visker
65480 65120 Visòs Vizos
65481 65120 Varètja Barèges
65482 65150 Eths Cantaus Cantaous


Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Pirinio Garaietako seinale elebidunak Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]