Alpes-de-Haute-Provence departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu

Alpes-de-Haute-Provence departamenduko udalerrien zerrenda bere osotasunean Okzitaniako lurretan dagoen Frantziako Alpes-de-Haute-Provence (okzitanieraz Aups d'Auta Provença) departamenduko 200 udalerrik osatzen dute.

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), Posta-kodea eta izena bi hizkuntzetan. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, frantses estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte herrietako sarreran[1].

800px-Pointe fine 3.JPG
Alpes-de-Haute-Provence-Position.svg
INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez
04001 04510 Aiglun Aiglun
04004 04500 Alemanha de Provença Allemagne-en-Provence
04005 04170 Alonh Allons
04006 04260 Alòs Allos
04007 04170 Angles Angles
04008 04240 Anòt Annot
04009 04420 Archalh Archail
04012 04110 Aubenàs deis Aups Aubenas-les-Alpes
04013 04200 Aubinhòsc Aubignosc
04016 04200 Auton Authon
04017 04140 Auset Auzet
04018 04150 Banon Banon
04019 04400 Barcilona de Provença Barcelonnette
04020 04140 Barles Barles
04021 04380 Barràs Barras
04022 04330 Barrema Barrême
04023 04250 Baions Bayons
04024 04420 Bèujuèc Beaujeu
04025 04370 Bèuveser Beauvezer
04026 04250 Bèlafar Bellaffaire
04027 04200 Bevon Bevons
04028 04270 Beinas Beynes
04030 04330 Blieus Blieux
04031 04270 Brasc d'Assa Bras-d'Asse
04032 04240 Brau Braux
04033 04340 La Breòla La Bréole
04034 04700 La Brilhana La Brillanne
04035 04210 Brunet Brunet
04036 04420 Lo Brusquet Le Brusquet
04037 04250 Lo Caire Le Caire
04039 04120 Castelana Castellane
04040 04380 Lo Chastelard e Melan Le Castellard-Melan
04041 04700 Lo Castelet Le Castellet
04042 04320 Castelet dei Saussas Castellet-lès-Sausses
04043 04320 Vau de Chalvanha Val-de-Chalvagne
04045 04280 Ceirèsta Céreste
04046 04510 Lo Chafauc e Sant Jurson Le Chaffaut-Saint-Jurson
04047 04660 Champtercier Champtercier
04049 04600 Chastèu Arnòs Château-Arnoux-Saint-Auban
04050 04250 Chastèufòrt Châteaufort
04051 04200 Chastèunòu-Miravalh Châteauneuf-Miravail
04053 04200 Chastèunòu Vau Sant Donat Châteauneuf-Val-Saint-Donat
04054 04270 Chastèuredon Châteauredon
04055 04330 Chaudon e Noranta Chaudon-Norante
04057 04250 Clamensana Clamensane
04058 05110 Claret Claret
04059 04330 Clumanc Clumanc
04061 04370 Cormarç Colmars
04062 04530 La Condamina e Chastelard La Condamine-Châtelard
04063 04220 Corbièras Corbières
04065 04230 Cruis Cruis
04066 05110 Curbanhs Curbans
04067 04200 Curèu Curel
04068 04300 Daufin Dauphin
04069 04120 Demandòus Demandolx
04070 04000 Dinha Digne-les-Bains
04072 04420 Drais Draix
04073 04400 Enchastraias Enchastrayes
04074 04000 Entratges Entrages
04075 04200 Entrepèiras Entrepierres
04076 04320 Entrevaus Entrevaux
04077 04700 Entrevenas Entrevennes
04079 04160 L'Escala L'Escale
04081 04800 Esparron de Verdon Esparron-de-Verdon
04084 04270 Estoblon Estoublon
04085 04250 Faucon dau Caire Faucon-du-Caire
04086 04400 Faucon de Barciloneta Faucon-de-Barcelonnette
04087 04230 Fontiena Fontienne
04088 04300 Forcauquier Forcalquier
04090 04240 Lo Fugeiret Le Fugeret
04091 04310 Ganagòbia Ganagobie
04092 04120 La Garda La Garde
04093 04250 Gigòrs Gigors
04094 04800 Grèus Gréoux-les-Bains
04095 04150 L'Espitalet L'Hospitalet
04096 04850 Jausièr Jausiers
04097 04420 La Jàvia La Javie
04099 04170 Lambrueissa Lambruisse
04100 04530 Larcha Larche
04101 04230 Lardièrs Lardiers
04102 04340 Lo Lauset Le Lauzet-Ubaye
04104 04300 Limans Limans
04106 04700 Lurs Lurs
04107 04270 Majastre Majastres
04108 04350 Malijai Malijai
04109 04230 Mallafogassa e Augès Mallefougasse-Augès
04110 04510 Mallameisson Mallemoisson
04111 04300 Mana Mane
04112 04100 Manòsca Manosque
04113 04420 Marcòs Marcoux
04115 04240 Mealhas Méailles
04116 04190 Les Meas Les Mées
04118 04250 Mèuva Melve
04161 04340 Mèulans e Revèl Méolans-Revel
04120 04530 Meirona Meyronnes
04121 04270 Mesèu Mézel
04122 04510 Mirabèu Mirabeau
04123 04200 Mison Mison
04124 04500 Montanhac e Montpesat Montagnac-Montpezat
04126 04140 Montclar Montclar
INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez
04127 04600 Montfòrt Montfort
04128 04110 Montfuron Montfuron
04129 04110 Montjustin Montjustin
04130 04230 Montlaur Montlaux
04132 04150 Montsalier Montsalier
04133 04170 Moriès Moriez
04134 04250 La Mota dau Caire La Motte-du-Caire
04135 04360 Mostiers Santa Maria Moustiers-Sainte-Marie
04136 04170 La Mura e Argenç La Mure-Argens
04137 04250 Nibles Nibles
04138 04300 Nuasèlas Niozelles
04139 04200 Noièrs Noyers-sur-Jabron
04140 04200 Leis Amèrgues Les Omergues
04141 04230 Onglas Ongles
04142 04110 Opedeta Oppedette
04143 04700 Aurason Oraison
04144 04120 La Palú de Verdon La Palud-sur-Verdon
04145 04200 Peipin Peipin
04148 04120 Peirolas Peyroules
04149 04310 Peiruís Peyruis
04150 05130 Piegut Piégut
04151 04300 Peirarua Pierrerue
04152 04860 Peiravèrd Pierrevert
04154 05160 Pontiç Pontis
04155 04420 Prats Auta Blèuna Prads-Haute-Bléone
04156 04700 Puegmiquèu Puimichel
04157 04410 Puegmeisson Puimoisson
04158 04500 Quinson Quinson
04159 04150 Redortiers Redortiers
04160 04110 Ralhana Reillanne
04162 04150 Revèst dei Damas Revest-des-Brousses
04163 04150 Revèst d'Aubien Revest-du-Bion
04164 04230 Revèst-Sant Martin Revest-Saint-Martin
04166 04500 Riés Riez
04167 04000 La Robina de Galabre La Robine-sur-Galabre
04169 04150 La Ròchagiron La Rochegiron
04170 06260 La Roqueta La Rochette
04171 04120 Rogon Rougon
04172 04500 Romolas Roumoules
04173 04170 Sant Andrieu Saint-André-les-Alpes
04174 04240 Sant Beneset Saint-Benoît
04175 04110 Santa Crotz a Lausa Sainte-Croix-à-Lauze
04176 04500 Santa Crotz de Verdon Sainte-Croix-du-Verdon
04177 04380 Autas Duias Hautes-Duyes
04178 04230 Sant Estève deis Òrgues Saint-Étienne-les-Orgues
04179 04200 Sant Giniés Saint-Geniez
04180 04330 Sant Jaume Saint-Jacques
04181 04270 Sant Joanet Saint-Jeannet
04182 04270 Sant Julian d'Assa Saint-Julien-d'Asse
04183 04170 Sant Julian de Verdon Saint-Julien-du-Verdon
04184 04410 Sant Jurs Saint-Jurs
04186 04500 Sant Laurenç de Verdon Saint-Laurent-du-Verdon
04187 04330 Sant Lions Saint-Lions
04188 04300 Sant Maime Saint-Maime
04189 04800 Sant Martin de Bròmes Saint-Martin-de-Brômes
04190 04300 Sant Martin leis Aigas Saint-Martin-les-Eaux
04191 04140 Sant Martin de Sanha Saint-Martin-lès-Seyne
04192 04870 Sant Miquèu l'Observatòri Saint-Michel-l'Observatoire
04193 04530 Sant Pau d'Ubaia Saint-Paul-sur-Ubaye
04194 06260 Sant Pèire Saint-Pierre
04195 04400 Sant Ponç Saint-Pons
04197 04220 Santa Túlia Sainte-Tulle
04198 04340 Sant Vincenç lei Fòrts Saint-Vincent-les-Forts
04199 04200 Sant Vincenç de Jabron Saint-Vincent-sur-Jabron
04200 04290 Salinhac Salignac
04201 04150 Saumana Saumane
04202 04320 Saussas Sausses
04203 04140 Selonet Selonnet
04204 04330 Senès Senez
04205 04140 Sanha Seyne
04206 04300 Sigonça Sigonce
04207 04200 Sigoier Sigoyer
04208 04150 Simiana la Rotonda Simiane-la-Rotonde
04209 04200 Sisteron Sisteron
04210 04120 Solelhàs Soleilhas
04211 04290 Soribas Sourribes
04214 04330 Tartona Tartonne
04216 04200 Tèsa Thèze
04217 04380 Toard Thoard
04218 04170 Torama Bassa Thorame-Basse
04219 04170 Torama Auta Thorame-Haute
04220 04400 Lei Teulas Les Thuiles
04222 04250 Turriers Turriers
04224 04240 Ubraia Ubraye
04226 04400 Uvernet e Forns Uvernet-Fours
04227 04110 Vachièras Vachères
04228 04250 Valavoira Valavoire
04229 04200 Vaubèla Valbelle
04230 04210 Valençòla Valensole
04231 04200 Valèrna Valernes
04233 04200 Vaumelha Vaumeilh
04234 05130 Venteròu Venterol
04235 04140 Verdacha Verdaches
04236 04170 Vergons Vergons
04237 04140 Lo Vernet Le Vernet
04240 04370 Vilars de Cormarç Villars-Colmars
04241 04110 Vilamurs Villemus
04242 04180 Vilanòva Villeneuve
04244 04290 Volona Volonne
04245 04130 Vòus Volx

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Alpes-de-Haute-Provenceko udalerrietako seinale elebidunak Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]