Var departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Varreko mapa zaharra.

Var departamenduko udalerrien zerrenda Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Var departamenduan dauden 153 udalerrien zerrenda da.


Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Pampalona hondartza, Ramatuela.

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea eta izena bi hizkuntzetan. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte[1].

Zein Udalerri Elkargotan dauden ere agertzen da; hauexek dira beren sigla eta frantsesezko izenak:

(CAT) Communauté d'agglomération Toulon Provence Méditerranée
(CAF) Communauté d'agglomération de Fréjus Saint-Raphaël
(CAD) Communauté d'agglomération dracénoise
(CCoV) Communauté de communes Cœur du Var
(CCoP) Communauté de communes Comté de Provence
(CPF) Communauté de communes du Pays de Fayence
(CAV) Communauté de communes Provence d'Argens en Verdon
(CMA) Communauté de communes Sainte-Baume Mont-Aurélien
(CSB) Communauté de communes Sud Sainte Baume
(CVI) Communauté de communes du Val d'Issole
(CVG) Communauté de communes de la Vallée du Gapeau
(CMM) Communauté de communes Verdon Mont Major
(CAG) Communauté d'agglomération Garlaban-Huveaune-Sainte-Baume
(LDV) Communauté de communes Luberon Durance Verdon

INSEE Posta-kodea Okzitanieraz Frantsesez Biztanleria 2006
83001 83600 Leis Adrechs Les Adrets-de-l'Estérel 2 650
83002 83630 Aiguina Aiguines 251
83003 83111 Empus Ampus (CAD) 816
83004 83460 Leis Arcs Les Arcs (CAD) 6 108
83005 83630 Artinhòsc Artignosc-sur-Verdon 238
83006 83560 Artiga Artigues (CMM) 222
83007 83630 Aups Aups 2 029
83008 83600 Banhòus Bagnols-en-Forêt 2 146
83009 83150 Bandòu Bandol 8 647
83010 83840 Bargema Bargème 137
83011 83830 Barjamon Bargemon (CAD) 1 447
83012 83670 Barjòus Barjols (CAV) 2 963
83013 83840 La Bastida La Bastide 175
83014 83630 Bèudiran Baudinard-sur-Verdon 151
83015 83630 Bauduen Bauduen 302
83016 83330 Lo Baucet Le Beausset (CSB) 8 710
83017 83210 Beujanciá Belgentier (CVG) 2 180
83018 83890 Bessa d'Isòla Besse-sur-Issole (CCoV) 2 630
83019 83230 Bòrmas Bormes-les-Mimosas 7 051
83020 83840 Lo Borguet Le Bourguet 23
83021 83149 Bras Bras (CAV) 1 996
83022 83840 Brenon Brenon 27
83023 83170 Brinhòla Brignoles (CCoP) 14 963
83025 83119 Brua Auriac Brue-Auriac (CAV) 1 140
83026 83340 Cabassa Cabasse (CCoV) 1 708
83027 83740 La Cadiera La Cadière-d'Azur (CSB) 5 039
83028 83830 Calàs Callas (CAD) 1 713
83029 83440 Calian Callian (CPF) 2 979
83030 83170 Camps Camps-la-Source (CCoP) 1 485
83031 83340 Lo Canet dei Mauras Le Cannet-des-Maures (CCoV) 3 880
83032 83570 Carces Carcès (CCoP) 2 848
83033 83660 Carnolas Carnoules (CCoV) 3 092
83034 83320 Carcairana Carqueiranne (CAT) 9 482
83035 83330 Lo Castelet Le Castellet (CSB) 4 154
83036 83240 Cavalaira de Mar Cavalaire-sur-Mer 6 351
83037 83170 La Cèla La Celle (CCoP) 1 239
83038 83300 Castèudoble Châteaudouble (CAD) 476
83039 83670 Castèuverd Châteauvert (CCoP) 115
83040 83840 Castèuvièlh Châteauvieux 68
83041 83830 Clavier Claviers (CAD) 688
83042 83310 Cogolin Cogolin 11 066
83043 83610 Colobrieras Collobrières 1 691
83044 83840 Comps d'Artubi Comps-sur-Artuby 315
83045 83570 Correnç Correns (CCoP) 793
83046 83570 Cotinhac Cotignac (CCoP) 2 146
83047 83260 La Crau d'Ieras La Crau (CVG) 15 798
83048 83420 La Crotz Valmer La Croix-Valmer 3 173
83049 83390 Cuers Cuers 9 542
83050 83300 Draguinhan Draguignan (CAD) 37 088
83051 83570 Entrecastèus Entrecasteaux (CCoP) 1 016
83052 83560 Esparron Esparron (CAV) 223
83053 83330 Evenós Évenos (CSB) 2 119
83054 83210 La Farleta La Farlède (CVG) 6 952
83055 83440 Faiença Fayence (CPF) 4 790
83056 83830 Figanieras Figanières (CAD) 2 461
83057 83340 Flassan d'Içòla Flassans-sur-Issole (CCoV) 2 772
83058 83780 Flaiòsc Flayosc (CAD) 4 289
83059 83136 Forcauqueiret Forcalqueiret (CVI) 2 039
83060 83670 Fòs Amfós Fox-Amphoux 415
83061 83600 Frejús Fréjus (CAF) 51 537
83062 83130 La Garda La Garde (CAT) 25 621
83063 83680 La Gàrdia Frainet La Garde-Freinet 1 771
83064 83136 Gareut Garéoult (CVI) 5 435
83065 83580 Gassin Gassin 2 859
83066 83560 Ginacèrvias Ginasservis (CMM) 1 382
83067 83590 Gonfaron Gonfaron (CCoV) 3 713
83068 83310 Grimaud Grimaud 4 181
83069 83400 Ieras Hyères (CAT) 55 007
83070 83980 Lo Lavandor Le Lavandou 5 780
83071 83250 La Lònda dei Mauras La Londe-les-Maures 10 034
83072 83510 Lòrgas Lorgues (CAD) 8 550
83073 83340 Lo Luc Le Luc (CCoV) 8 711
83074 83840 La Martra La Martre 160
83075 83340 Lei Maions Les Mayons (CCoV) 598
83076 83136 Masaugas Mazaugues (CVI) 673
83077 83136 Meonas Méounes-lès-Montrieux (CVI) 1 762
83078 83630 Moissac Moissac-Bellevue 263
83079 83310 La Mòla La Môle 913
83080 83440 Mons Mons (CPF) 840
83081 83440 Montaurós Montauroux (CPF) 4 743
83082 83131 Montferrat Montferrat (CAD) 1 134
83083 83570 Montfòrt d'Argenç Montfort-sur-Argens (CCoP) 1 066
83084 83670 Montmeian Montmeyan 530
83085 83920 La Mòta La Motte (CAD) 2 772
83086 83490 Lo Muei Le Muy (CAD) 8 604
83087 83860 Nans Nans-les-Pins (CMA) 3 891
83088 83136 Neolas Néoules (CVI) 2 264
83089 83470 Olieras Ollières (CMA) 602
83090 83190 Oliulas Ollioules (CAT) 13 400
83091 83390 Pèirafuec Pierrefeu-du-Var 5 010
83092 83790 Pinhans Pignans (CCoV) 3 025
83093 83640 Lo Plan d'Aups de la Santa Bauma Plan-d'Aups-Sainte-Baume (CMA) 1 125
83094 83120 Lo Plan de la Torre Le Plan-de-la-Tour 2 700
83095 83670 Pontevès Pontevès (CAV) 657
83096 83470 Porcièu Pourcieux (CMA) 1 043
83097 83910 Porriera Pourrières (CMA) 4 389
83098 83220 Lo Pradet Le Pradet (CAT) 10 603
83099 83480 Puget d'Argenç Puget-sur-Argens 6 977
83100 83390 Puget Vila Puget-Ville (CCoV) 3 516
83101 83350 Ramatuela Ramatuelle 2 271
83102 83630 Regussa Régusse 1 707
83103 83200 Lo Revest Le Revest-les-Eaux (CAT) 3 677
83104 83560 Rians Rians (CMM) 4 194
83105 83780 Ribòus Riboux (CSB) 35
83106 83136 Ròcbaron Rocbaron (CVI) 3 264
83107 83520 Ròcabruna d'Argenç Roquebrune-sur-Argens 11 405
83108 83136 La Ròcabrussana La Roquebrussanne (CVI) 2 061
83109 83840 La Ròca Esclapon La Roque-Esclapon 231
83110 83170 Rotgiers Rougiers (CMA) 1 313
83111 83136 Santa Anastasia d'Içòla Sainte-Anastasie-sur-Issole (CVI) 1 775
83112 83270 Sant Ceri de Mar Saint-Cyr-sur-Mer (CSB) 11 797
83113 83560 Sant Julian lo Montanhier Saint-Julien (CMM) 1 625
83114 83560 Sant Martin Saint-Martin (CAV) 193
83115 83120 Santa Maxima Sainte-Maxime 13 739
83116 83470 Sant Maissemin de la Santa Bauma Saint-Maximin-la-Sainte-Baume (CMA) 14 183
83117 83440 Sant Pau Saint-Paul-en-Forêt (CPF) 1 470
83118 83700 Sant Rafèu Saint-Raphaël (CAF) 33 804
83119 83990 Sant Tropetz Saint-Tropez 5 612
83120 83640 Sant Jacariá Saint-Zacharie (CAG) 4 776
83121 83690 Salerna Salernes 3 652
83122 83630 Lei Salas de Verdon Les Salles-sur-Verdon 193
83123 83110 Sant Nari de Mar Sanary-sur-Mer 18 023
83124 83440 Selhan Seillans (CPF) 2 489
83125 83470 Selhon Fònt d'Argenç Seillons-Source-d'Argens (CAV) 2 011
83126 83500 La Sanha de Mar La Seyne-sur-Mer (CAT) 56 768
83127 83870 Sinha Signes (CSB) 2 725
83128 83690 Silan Sillans-la-Cascade 512
83129 83140 Sieis Forns lei Plaias Six-Fours-les-Plages (CAT) 34 325
83130 83210 Soliers Pònt Solliès-Pont (CVG) 10 788
83131 83210 Soliers Tocàs Solliès-Toucas (CVG) 4 907
83132 83210 Soliers Vila Solliès-Ville (CVG) 2 418
83133 83440 Tanneron Tanneron (CPF) 1 453
83134 83460 Taradèu Taradeau (CAD) 1 685
83135 83670 Tavernas Tavernes (CAV) 974
83136 83340 Lo Toronet Le Thoronet (CCoV) 2 012
83137 83000 Tolon Toulon (CAT) 167 816
83138 83440 Torretas Tourrettes (CPF) 2 551
83139 83690 Tortor Tourtour 533
83140 83170 Torvas Tourves (CCoP) 4 641
83141 83720 Trans Trans-en-Provence (CAD) 5 312
83142 83840 Trigança Trigance 158
83143 83143 Lo Vau Le Val (CCoP) 3 867
83144 83160 La Valeta La Valette-du-Var (CAT) 22 067
83145 83670 Varatge Varages (CAV) 1 059
83146 83560 La Verdièra La Verdière (CMM) 1 297
83147 83630 Verinhon Vérignon 18
83148 83550 Vidauban Vidauban (CAD) 9 569
83149 83690 Vilacròsa Villecroze 1 093
83150 83560 Vinon de Verdon Vinon-sur-Verdon (LDV) 3 734
83151 83170 Vins de Carami Vins-sur-Caramy (CCoP) 773
83152 83820 Lo Raiòu Canadèu Rayol-Canadel-sur-Mer 583
83153 83430 Sant Mandrier de Mar Saint-Mandrier-sur-Mer (CAT) 6 565
83154 83510 Sant Antonin Saint-Antonin-du-Var (CCoP) 585


Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Varreko seinale elebidunak Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]