Alpe Garaiak departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Alpe Garaietako udalerrien mapa.

Alpe Garaiak departamenduko udalerrien zerrendak Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Alpe Garaiak (okzitanieraz Auts Aups) departamenduan dauden 177 udalerriak jasotzen ditu.


Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Briançongo hiri zaharra.

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea eta izena bi hizkuntzetan. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere zenbait seinale elebidun jarri dira[1].

INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez
05001 05460 Abrièrs Abriès
05002 05250 Anhera-en-Devoluí Agnières-en-Dévoluy
05003 05470 Agulhas Aiguilles
05004 05260 Ancela Ancelle
05005 05300 Antonavas Antonaves
05006 05120 L'Argentièra L'Argentière-la-Bessée
05007 05350 Arvieus Arvieux
05008 05140 Aspremont Aspremont
05009 05800 Aspres-los-Còrps Aspres-lès-Corps
05010 05140 Aspres de Buèch Aspres-sur-Buëch
05011 05230 Avançon Avançon
05012 05200 Baratier Baratier
05013 05110 Barciloneta Barcillonnette
05014 05300 Barret-sus-Meüja Barret-sur-Méouge
05016 05700 La Bastia-Montsaleon La Bâtie-Montsaléon
05017 05230 La Bastia Nòva La Bâtie-Neuve
05018 05000 La Bastia Vielha La Bâtie-Vieille
05019 05140 La Bauma La Beaume
05020 05500 Benevent e Charbilhac Bénévent-et-Charbillac
05021 05700 Lo Bersac Le Bersac
05022 05190 Brezièrs Bréziers
05023 05100 Briançon Briançon
05024 05150 Bruis Bruis
05025 05500 Boissard Buissard
05026 05600 Celhac Ceillac
05027 05100 Cerviéras Cervières
05028 05400 Chabestan Chabestan
05029 05260 Chabòtas Chabottes
05031 05310 Champcelat Champcella
05032 05260 Champolion Champoléon
05033 05700 Chanossa Chanousse
05064 05800 La Chapela-en-Gaudemar La Chapelle-en-Valgaudémar
05034 05300 Chasteunòu-de-Chabra Châteauneuf-de-Chabre
05035 05400 Chasteunòu d'Auza Châteauneuf-d'Oze
05036 05380 Chasteurós Châteauroux-les-Alpes
05037 05000 Chasteuvielh Châteauvieux
05038 05350 Chastèu-Vila Vielha Château-Ville-Vieille
05039 05800 Chaufaier Chauffayer
05040 05230 Chorge Chorges
05042 05250 La Clusa La Cluse
05043 05500 Las Còstas Les Costes
05044 05200 Crevós Crévoux
05045 05200 Las Cròtas Crots
05046 05200 Ambrun Embrun
05047 26560 Eüras Éourres
05048 05700 L'Espina L'Épine
05049 05110 Esparron Esparron
05050 05190 Espinasses Espinasses
05051 05700 Estela Sant Cirici Étoile-Saint-Cyrice
05052 05600 Aigliers Eygliers
05053 05300 Aiguians Eyguians
05054 05500 La Fara de Champsaur La Fare-en-Champsaur
05055 05140 La Fauria La Faurie
05056 05260 Forest-Sant Julian Forest-Saint-Julien
05057 05130 Folhosa Fouillouse
05058 05310 Fraissiniera Freissinières
05059 05000 La Fraissinosa La Freissinouse
05060 05400 Furmeier Furmeyer
05061 05000 Gap Gap
05062 05800 Lo Glaisiú Le Glaizil
05063 05320 La Grava La Grave
05065 05600 Guilhèstra Guillestre
05066 05140 La Bauma Auta La Haute-Beaume
05067 05500 Infornats Les Infournas
05068 05130 Jarjalhas Jarjayes
05069 05300 Lagrand Lagrand
05070 05300 L'Aranha (Montaiglin) Laragne-Montéglin
05071 05110 Lardier Lardier-et-Valença
05072 05500 L'Aja Laye
05073 05300 Lazari Lazer
05074 05130 L'Estrech Lettret
05075 05400 Manteier Manteyer
05076 05700 Mereulh Méreuil
05077 05350 Molinas-en-Cairas Molines-en-Queyras
05078 05110 Monestier-Alamont Monêtier-Allemont
05079 05220 Lo Monastièr Le Monêtier-les-Bains
05080 05140 Montbrand Montbrand
05081 05700 Montclus Montclus
05082 05600 Montdaufin Mont-Dauphin
05084 05230 Montgardin Montgardin
05085 05100 Montginebre Montgenèvre
05086 05150 Montjai Montjay
05087 05400 Montmaur Montmaur
05088 05150 Montmaurin Montmorin
05089 05700 Montrond Montrond
05090 05500 La Mota de Champsaur La Motte-en-Champsaur
05091 05150 Moidans Moydans
05092 05000 Nefas Neffes
05093 05100 Nevacha Névache
05094 05700 Nossatge e Benevent Nossage-et-Bénévent
05095 05500 Lo Noier Le Noyer
05096 05170 Orsiera Orcières
05097 05700 Aurpèira Orpierre
05098 05200 Los Uèris Les Orres
05099 05400 Auza Oze
05100 05000 Pelautier Pelleautier
05101 05340 Pelvós Pelvoux
05102 05700 La Piara La Piarre
05103 05300 Lo Poèt Le Poët
05104 05500 Polinhí Poligny
05106 05230 Prunieras Prunières
05107 05100 Puei-Sant Andreu Puy-Saint-André
05108 05200 Puei-Sant Eusebi Puy-Saint-Eusèbe
05109 05100 Puei-Sant Peire Puy-Saint-Pierre
05110 05290 Puei-Sant Vincent Puy-Saint-Vincent
05111 05200 Puei-Sanheras Puy-Sanières
05112 05400 Rabòu Rabou
05113 05000 Rambaud Rambaud
05114 05160 Realon Réallon
05115 05190 Remolon Remollon
05116 05600 Reotier Réotier
05117 05150 Ribeiret Ribeyret
05118 05300 Ribiers Ribiers
05119 05600 Risós Risoul
05120 05460 Ristolas Ristolas
05121 05190 Ròchabruna Rochebrune
05122 05310 La Ròcha-de-Rama La Roche-de-Rame
05123 05400 La Ròcha-dels-Arnauds La Roche-des-Arnauds
05124 05000 La Rocheta La Rochette
05126 05150 Rosan Rosans
05127 05190 Rosset Rousset
05128 05200 Sant Andreu d'Ambrun Saint-André-d'Embrun
05129 05150 Sant Andreu de Rosans Saint-André-de-Rosans
05130 05160 Sant Apolinari Saint-Apollinaire
05131 05400 Sant Auban d'Auza Saint-Auban-d'Oze
05132 05500 Sant Bonet Saint-Bonnet-en-Champsaur
05133 05330 Sant Chafrei Saint-Chaffrey
05134 05600 Sant Clamenç sus Durença Saint-Clément-sur-Durance
05136 05600 Sant Crespin Saint-Crépin
05138 05250 Sant Disdier Saint-Disdier
05135 05700 Santa Colomba Sainte-Colombe
05150 05150 Santa Maria Sainte-Marie
05139 05250 Sant Estève en Devoluí Saint-Étienne-en-Dévoluy
05140 05130 Sant Estiene-lo-Laus Saint-Étienne-le-Laus
05141 05500 Sant Esèbe de Champsaur Saint-Eusèbe-en-Champsaur
05142 05800 Sant Fremin/Sant Fermin Saint-Firmin
05143 05300 Sant Genís Saint-Genis
05144 05800 Sant Jaume-en-Gaudemar Saint-Jacques-en-Valgodemard
05145 05260 Sant Joan-Sant Nicolau Saint-Jean-Saint-Nicolas
05146 05140 Sant Julian de Buechaine Saint-Julien-en-Beauchêne
05147 05500 Sant Jolian de Champsaur Saint-Julien-en-Champsaur
05148 05500 Sant Laurent Saint-Laurent-du-Cros
05149 05260 Sant Lagier Saint-Léger-les-Mélèzes
05151 05120 Sant Martin de Cairiera Saint-Martin-de-Queyrières
05152 05800 Sant Maurici-en-Gaudemar Saint-Maurice-en-Valgodemard
05153 05260 Sant Michèu Saint-Michel-de-Chaillol
05155 05300 Sant Peire-Avez Saint-Pierre-Avez
05154 05140 Sant Peire d'Argençon Saint-Pierre-d'Argençon
05156 05200 Sant Sauvaire Saint-Sauveur
05157 05350 Sent Veran Saint-Véran
05158 05400 Lo Sais Le Saix
05159 05300 Saleon Saléon
05160 05300 Salerans Salérans
05161 05240 La Sala-las-Aups La Salle les Alpes
05162 05110 La Sauça La Saulce
05163 05160 Lo Sauze dau Lac Le Sauze-du-Lac
05164 05160 Savina (lo Lac) Savines-le-Lac
05165 05700 Savornon Savournon
05166 05700 Sèrres Serres
05167 05700 Sigotier Sigottier
05168 05130 Sigoier Sigoyer
05169 05150 Sigoier Sorbiers
05170 05130 Talard/Talarn Tallard
05171 05190 Teüs Théus
05172 05700 Trescléus Trescléoux
05173 05300 Upàis Upaix
05174 05100 Vau-dels-Prats Val-des-Prés
05175 05290 Vau Loïsa Vallouise
05176 05130 Vauserres Valserres
05177 05560 Vars Vars
05178 05300 Ventavon Ventavon
05179 05400 Vèina/Veine Veynes
05180 05120 Los Vinhaus Les Vigneaux
05181 05480 Vilars d'Arena Villar-d'Arêne
05182 05800 Vilard-Lobiera Villar-Loubière
05183 05100 Vilard-Sant Pancraci Villar-Saint-Pancrace
05184 05110 Vitròla Vitrolles

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Alpe Garaietako seinale elebidunak, Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]