Sebastian Coe

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Sebastian Coe
Lord Coe - World Economic Forum Annual Meeting 2012 cropped.jpg
Ahotsa
IAAF President

2015 -
Lamine Diack
President of the Olympic Organizing Committee

2008ko abuztuak 24 - 2012ko abuztuak 12
Liu Qi - Carlos Arthur Nuzman
London Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games

2005 - 2012
Lorden Ganberako kidea

2000ko maiatzak 16 -
Oposizioaren buruzagia

1997ko ekainak 19 - 2001eko irailak 13
Jonathan Powell
Erresuma Batuko parlamentuko kidea

1992ko apirilak 9 - 1997ko maiatzak 1
David Mudd - Candy Atherton
Member of the 51st Parliament of the United Kingdom

1992ko apirilak 9 - 1997ko apirilak 8
Barrutia: Falmouth and Camborne
Hautaketa: United Kingdom general election, 1997
Bizitza
Jaiotza Londres1956ko irailaren 29a (61 urte)
Herrialdea  Erresuma Batua
Hezkuntza
Heziketa Loughborough University
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak politikaria, distantzia erdiko korrikalaria, autobiografialaria eta atleta
Atletismoa
Kirol diziplina 800 metroko lasterketa
1.500 metroko lasterketa
Mile run
Errekorrak
Berezitasua Irizpidea Data M
Marka pertsonalak
Berezitasuna Lekua Data M
 
Pisua 54 kilogramo
Altuera 175 zentimetro
Lantokia(k) Londres
Jasotako sariak
Sinesmenak eta ideologia
Alderdi politikoa Erresuma Batuko Alderdi Kontserbadorea

Sebastian Newbold "Seb" Coe (Londres, 1956ko irailaren 29a-) britainiar korrikalari izandakoa da, ertaineko distantzian espezializatua eta inoizko hoberenen artean duguna. Lau olinpiar domina irabazi zituen 1980ko hamarkadan, beste garaipen batzuen artean, eta garai hartan bizia izan zen haren lehia herrikideak zituen Steve Ovett eta Steve Cramekin.

Atletismoa utzita politikan sartu zen eta legebiltzarkide izendatu zuten Alderdi Kontserbadorearekin (1992-97). Gaur egun 2012ko Udako Olinpiar Jokoen antolatzaile batzordean dago.

Palmaresa[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Urrea 1980ko Udako Olinpiar Jokoak (Mosku) 1.500 metroko lasterketa
Zilarra 1980ko Udako Olinpiar Jokoak 800 metroko lasterketa
Urrea 1984ko Udako Olinpiar Jokoak (Los Angeles) 1.500 metroko lasterketa
Zilarra 1984ko Udako Olinpiar Jokoak 800 metroko lasterketa
Europako Atletismo Txapelketak
Brontzea 1978 (Praga) 800 metroko lasterketa
Zilarra 1982 (Atenas) 800 metroko lasterketa
Urrea 1986 (Stuttgart) 800 metroko lasterketa
Zilarra 1986 (Stuttgart) 1.500 metroko lasterketa

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Sebastian Coe Aldatu lotura Wikidatan