Sebastian Coe

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search
Sebastian Coe
Lord Coe - World Economic Forum Annual Meeting 2012 cropped.jpg
Ahotsa
IAAF President Itzuli

2015 -
Lamine Diack Itzuli
President of the Olympic Organizing Committee Itzuli

2008-08-24 - 2012-08-12
Liu Qi Itzuli - Carlos Arthur Nuzman Itzuli
London Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games Itzuli

2005 - 2012
Lorden Ganberako kidea

2000-05-16 -
Member of the 51st Parliament of the United Kingdom Itzuli

1992-04-09 - 1997-04-08
Barrutia: Falmouth and Camborne Itzuli
Hautaketa: 1992 United Kingdom general election Itzuli
Bizitza
Jaiotza Londres1956ko irailaren  29a (62 urte)
Herrialdea  Erresuma Batua
Hezkuntza
Heziketa Loughborough University Itzuli
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak politikaria, distantzia erdiko korrikalaria, autobiografialaria eta atleta
Atletismoa
Kirol diziplinak 800 metroko lasterketa
1.500 metroko lasterketa
mile runa Itzuli
Errekorrak
Berezitasuna Irizpidea Data M
Marka pertsonalak
Berezitasuna Lekua Data M
 
Pisua 54 kilogramo
Altuera 175 zentimetro
Lantokia(k) Londres
Jasotako sariak
Sinesmenak eta ideologia
Alderdi politikoa Erresuma Batuko Alderdi Kontserbadorea

Sebastian Newbold "Seb" Coe (Londres, 1956ko irailaren 29a-) britainiar korrikalari izandakoa da, ertaineko distantzian espezializatua eta inoizko hoberenen artean duguna. Lau olinpiar domina irabazi zituen 1980ko hamarkadan, beste garaipen batzuen artean, eta garai hartan bizia izan zen haren lehia herrikideak zituen Steve Ovett eta Steve Cramekin.

Atletismoa utzita politikan sartu zen eta legebiltzarkide izendatu zuten Alderdi Kontserbadorearekin (1992-97). Gaur egun 2012ko Udako Olinpiar Jokoen antolatzaile batzordean dago.

Palmaresa[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Urrea 1980ko Udako Olinpiar Jokoak (Mosku) 1.500 metroko lasterketa
Zilarra 1980ko Udako Olinpiar Jokoak 800 metroko lasterketa
Urrea 1984ko Udako Olinpiar Jokoak (Los Angeles) 1.500 metroko lasterketa
Zilarra 1984ko Udako Olinpiar Jokoak 800 metroko lasterketa
Europako Atletismo Txapelketak
Brontzea 1978 (Praga) 800 metroko lasterketa
Zilarra 1982 (Atenas) 800 metroko lasterketa
Urrea 1986 (Stuttgart) 800 metroko lasterketa
Zilarra 1986 (Stuttgart) 1.500 metroko lasterketa

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Sebastian Coe Aldatu lotura Wikidatan