Carl Lewis

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
Carl Lewis
Carl Lewis
Datu pertsonalak
Izen osoa Frederick Carlton Lewis
Jaio 1961eko uztailaren 1a
Birmingham (Ameriketako Estatu Batuak)

Frederick Carlton Lewis edo Carl Lewis (Birmingham, Alabama, 1961eko uztailaren 1a -) estatubatuar atleta ohia da, distantzia laburreko korrikalari eta luzerako jauzilari moduan espezializatua, inoizko hoberenen artean duguna arlo horietan. Izan ere, 10 olinpiar domina (9 urrezko) eta Mundialetan beste 10 domina (8 urrezko) eskuratu zituen bere ibilbide luzean zehar.

Palmares hautatua[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Palmaresa
Olinpiar Jokoak
Urrea 1984ko Udako Olinpiar Jokoak (Los Angeles) 100 metroko lasterketa
Urrea 1984ko Udako Olinpiar Jokoak 200 metroko lasterketa
Urrea 1984ko Udako Olinpiar Jokoak 4 x 100 metroko lasterketa
Urrea 1984ko Udako Olinpiar Jokoak Luzera jauzia
Urrea 1988ko Udako Olinpiar Jokoak (Seul) 100 metroko lasterketa
Urrea 1988ko Udako Olinpiar Jokoak Luzera jauzia
Zilarra 1988ko Udako Olinpiar Jokoak (Bartzelona) 200 metroko lasterketa
Urrea 1992ko Udako Olinpiar Jokoak (Bartzelona) 4 x 100 metroko lasterketa
Urrea 1992ko Udako Olinpiar Jokoak Luzera jauzia
Urrea 1996ko Udako Olinpiar Jokoak (Atlanta) Luzera jauzia
Munduko Atletismo Txapelketak
Urrea 1983 (Helsinki) 100 metroko lasterketa
Urrea 1983 (Helsinki) 4 x 100 metroko lasterketa
Urrea 1983 (Helsinki) Luzera jauzia
Urrea 1987 (Erroma) 100 metroko lasterketa
Urrea 1987 (Erroma) 4 x 100 metroko lasterketa
Urrea 1987 (Erroma) Luzera jauzia
Urrea 1991 (Tokio) 100 metroko lasterketa
Urrea 1991 (Tokio) 4 x 100 metroko lasterketa
Zilarra 1991 (Tokio) Luzera jauzia
Brontzea 1993 (Stuttgart) 200 metroko lasterketa

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Carl Lewis Aldatu lotura Wikidatan