Ekialdeko Pirinioak departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Departamenduko eskualde katalan eta okzitaniarrak.

Ekialdeko Pirinioak departamenduko udalerrien zerrendak Ipar Kataluniako lurrei Katalan Herrietako Fenolhedés eskualdea gehituta osatutako frantses estatuko Ekialdeko Pirinioak departamenduan dauden 226 udalerriak jasotzen ditu.


Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea, posta-kodea, izena katalanez edota okzitanieraz (horien arabera ordenatuta daude) eta eskualdea:

Hala ere izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala oztopatzen baitu.


INSEE kodea Posta kodea Udalerria Eskualdea
66010 66360 Aiguatèbia i Talau Conflent
66001 66480 l'Albera Vallespir
66002 66200 Alenyà Rosselló
66004 66210 els Angles Capcir
66005 66760 Angostrina i Vilanova de les Escaldes Alta Cerdanya
66006 66220 Ansinhan Fenolhedés
66007 66320 Arboçols Conflent
66008 66700 Argelers Rosselló
66009 66150 Arles Vallespir
66011 66670 Bages de Rosselló Rosselló
66014 66390 Baixàs Rosselló
66003 66110 els Banys i Palaldà Vallespir
66015 66300 Banyuls dels Aspres Rosselló
66016 66650 Banyuls de la Marenda Rosselló
66012 66540 Bao Rosselló
66017 66420 el Barcarès Rosselló
66018 66110 la Bastida Conflent
66019 66720 Bèlestar Fenolhedés
66020 66210 Bolquera Alta Cerdanya
66021 66430 Bompàs Rosselló
66026 66620 Brullà Rosselló
66022 66130 Bula d'Amunt Rosselló
66023 66130 Bulaternera Rosselló
66027 66210 la Cabanassa Alta Cerdanya
66028 66330 Cabestany Rosselló
66030 66600 Calce Rosselló
66032 66400 Calmella Rosselló
66033 66300 Cameles Rosselló
66034 66500 Campome Conflent
66035 66730 Camporsin Fenolhedés
66036 66360 Canavelles Conflent
66037 66140 Canet de Rosselló Rosselló
66038 66680 Cànoes Rosselló
66039 66720 Caramanh Fenolhedés
66040 66130 Casafabre Rosselló
66041 66600 les Cases de Pena Rosselló
66042 66720 Cassanhas Fenolhedés
66043 66820 Castell de Vernet Conflent
66044 66300 Castellnou dels Aspres Rosselló
66045 66500 Catllà Conflent
66047 66360 Cauders de Conflent Conflent
66046 66220 Caudièrs de Fenolhet Fenolhedés
66191 66360 Censà Conflent
66169 66220 Centernac Fenolhedés
66049 66400 Ceret Vallespir
66048 66290 Cervera de la Marenda Rosselló
66050 66530 Clairà Rosselló
66051 66500 Clarà i Villerac Conflent
66063 66480 les Cluses Vallespir
66052 66500 Codalet Conflent
66054 66500 Conat Conflent
66057 66820 Cornellà de Conflent Conflent
66059 66200 Cornellà del Bercol Rosselló
66055 66130 Corbera del Castell Rosselló
66056 66130 Corbera de les Cabanes Rosselló
66058 66550 Cornellà de la Ribera Rosselló
66060 66150 Cortsaví Vallespir
66061 66260 Costoja Vallespir
66053 66190 Cotlliure Rosselló
66062 66760 Dorres Alta Cerdanya
66064 66120 Èguet Alta Cerdanya
66075 66800 Eina Alta Cerdanya
66065 66200 Elna Rosselló
66066 66760 Enveig Alta Cerdanya
66067 66800 Er Alta Cerdanya
66068 66360 Escaró Conflent
66070 66320 Espirà de Conflent Conflent
66069 66600 Espirà de l'Aglí Rosselló
66097 66220 l'Esquerda Fenolhedés
66071 66310 Estagell Rosselló
66072 66800 Estavar Alta Cerdanya
66073 66320 Estoer Conflent
66074 66500 Eus Conflent
66076 66730 Felhuns Fenolhedés
66077 66220 Fenolhet Fenolhedés
66078 66820 Fillols Conflent
66079 66320 Finestret Conflent
66080 66360 Fontpedrosa Conflent
66081 66210 Font-rabiosa Capcir
66124 66120 Font-romeu, Odelló i Vià Alta Cerdanya
66082 66210 Formiguera Capcir
66084 66300 Forques Rosselló
66083 66220 Fòssa Fenolhedés
66085 66820 Fullà Conflent
66025 66760 la Guingueta d'Ix Alta Cerdanya
66086 66320 Glorianes Conflent
66088 66130 Illa Rosselló
66089 66320 Jóc Conflent
66090 66360 Jújols Conflent
66092 66720 Lançac Fenolhedés
66098 66210 la Llaguna Capcir
66099 66300 Llauró Rosselló
66100 66800 Llo Alta Cerdanya
66101 66300 Llupià Rosselló
66103 66320 Marqueixanes Conflent
66104 66500 els Masos Conflent
66105 66210 Matamala Capcir
66107 66460 Maurin Fenolhedés
66091 66230 la Menera Vallespir
66102 66360 Mentet Conflent
66108 66170 Millars Rosselló
66109 66500 Molig Conflent
66111 66130 Montalban del Castèl Fenolhedés
66113 66110 Montboló Vallespir
66114 66200 Montescot Rosselló
66115 66740 Montesquiu d'Albera Rosselló
66116 66150 Montferrer Vallespir
66117 66210 Montlluís Alta Cerdanya
66118 66720 Montner Rosselló
66112 66300 Montoriol Rosselló
66106 66480 Morellàs i les Illes Vallespir
66119 66500 Mosset Conflent
66120 66340 Naüja Alta Cerdanya
66121 66170 Nefiac Rosselló
66122 66500 Noedes Conflent
66123 66360 Nyer Conflent
66130 66340 Oceja Alta Cerdanya
66125 66360 Oleta i Èvol Conflent
66126 66400 Oms Rosselló
66127 66600 Òpol i Perellós[1] Rosselló
66219 66500 Orbanyà Conflent
66128 66360 Orellà Conflent
66129 66560 Ortafà Rosselló
66134 66300 Paçà Rosselló
66132 66340 Palau de Cerdanya Alta Cerdanya
66133 66690 Palau del Vidre Rosselló
66138 66600 Paretstortes Rosselló
66136 66000 Perpinyà Rosselló
66137 66480 el Pertús Vallespir
66139 66730 Pesilhan de Conflent Fenolhedés
66140 66370 Pesillà de la Ribera Rosselló
66155 66360 Pi de Conflent Conflent
66141 66380 Pià Rosselló
66142 66210 Planès Alta Cerdanya
66143 66720 Planesas Fenolhedés
66144 66450 Pollestres Rosselló
66145 66300 Pontellà Rosselló
66146 66760 Porta Alta Cerdanya
66147 66760 Portè Alta Cerdanya
66148 66660 Portvendres Rosselló
66149 66500 Prada Conflent
66150 66230 Prats de Molló i la Presta Vallespir
66151 66730 Prats de Sornian Fenolhedés
66153 66130 Prunet i Bellpuig Rosselló
66152 66220 Prunhanas Fenolhedés
66154 66210 Puigbalador Capcir
66029 66300 Queixàs Rosselló
66157 66360 Ralleu Conflent
66158 66720 Rasiguèras Fenolhedés
66159 66210 Real Capcir
66156 66730 Rebolhet Fenolhedés
66160 66400 Reiners Vallespir
66161 66500 Rià i Cirac Conflent
66164 66600 Ribesaltes Rosselló
66162 66320 Rigardà Conflent
66093 66740 la Roca d'Albera Rosselló
66165 66320 Rodès Conflent
66189 66280 Salelles Rosselló
66167 66800 Sallagosa Alta Cerdanya
66190 66600 Salses Rosselló
66168 66690 Sant Andreu de Sureda Rosselló
66171 66750 Sant Cebrià de Rosselló Rosselló
66172 66240 Sant Esteve del Monestir Rosselló
66173 66170 Sant Feliu d'Amunt Rosselló
66174 66170 Sant Feliu d'Avall Rosselló
66175 66740 Sant Genís de Fontanes Rosselló
66176 66510 Sant Hipòlit de la Salanca Rosselló
66178 66490 Sant Joan de Pladecorts Vallespir
66177 66300 Sant Joan la Cella Rosselló
66179 66260 Sant Llorenç de Cerdans Vallespir
66180 66250 Sant Llorenç de la Salanca Rosselló
66183 66110 Sant Marçal Rosselló
66184 66220 Sant Martin de Fenolhet Fenolhedés
66185 66130 Sant Miquel de Llotes Rosselló
66186 66570 Sant Nazari de Rosselló Rosselló
66187 66220 Sant Pau de Fenolhet Fenolhedés
66188 66210 Sant Pere dels Forcats Alta Cerdanya
66170 66300 Santa Coloma de Tuïr Rosselló
66181 66800 Santa Llocaia Alta Cerdanya
66182 66470 Santa Maria la Mar Rosselló
66166 66360 Saorra Conflent
66192 66210 Sautó Conflent
66193 66360 Serdinyà Conflent
66194 66230 Serrallonga Vallespir
66197 66360 Soanyes Conflent
66195 66270 el Soler Rosselló
66198 66730 Sornian Fenolhedés
66196 66690 Sureda Rosselló
66205 66720 Talteüll Rosselló
66201 66320 Tarerac Conflent
66202 66120 Targasona Alta Cerdanya
66204 66500 Taurinyà Conflent
66206 66230 el Tec Vallespir
66199 66400 Tellet Rosselló
66207 66300 Terrats Rosselló
66208 66200 Tesà Rosselló
66203 66110 Teulís Rosselló
66209 66360 Toès i Entrevalls Conflent
66213 66350 Toluges Rosselló
66096 66720 la Tor de França Fenolhedés
66095 66760 la Tor de Querol Alta Cerdanya
66211 66300 Torderes Rosselló
66094 66200 la Torre d'Elna Rosselló
66212 66440 Torrelles de la Salanca Rosselló
66214 66300 Tresserra Rosselló
66215 66130 Trevilhac Fenolhedés
66216 66220 Trilhan Fenolhedés
66217 66300 Trullars Rosselló
66210 66300 Tuïr Rosselló
66218 66760 Ur Alta Cerdanya
66220 66340 Vallcebollera Alta Cerdanya
66013 66320 Vallestàvia Conflent
66221 66320 Vallmanya Conflent
66222 66820 Vernet Conflent
66223 66500 Vilafranca de Conflent Conflent
66224 66410 Vilallonga de la Salanca Rosselló
66225 66740 Vilallonga dels Monts Rosselló
66226 66300 Vilamulaca Rosselló
66228 66610 Vilanova de la Ribera Rosselló
66227 66180 Vilanova de Raò Rosselló
66230 66320 Vinçà Conflent
66231 66600 Vingrau Rosselló
66232 66220 Viran Fenolhedés
66233 66490 Vivers Rosselló
66234 66730 lo Vivièr Fenolhedés
66024 66160 el Voló Rosselló

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. 1972 arte udalerria izan zen eta egun biztanlerik gabea den Perellós herriska okzitaniera hiztuna zen.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Udalerriak eskualdeka ikusteko[aldatu | aldatu iturburu kodea]