Bouches-du-Rhône departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia(e)tik
Hona jo: nabigazioa, Bilatu
2011ko kantonamendu hauteskundeak.

Bouches-du-Rhône departamenduko udalerrien zerrendak Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Bouches-du-Rhône (okzitanieraz Bocas de Ròse) departamenduan dauden 119 udalerriak jasotzen ditu.


Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Rodano (ezker) eta Bèrra urmaela (eskuin).

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea eta udalerriaren izen ofiziala frantsesez.

Horrez gain sortutako Aglomerazio Elkargoetan (oc Comunautat d'aglomeracion, fr Communauté d'agglomération) daudenak ere markatzen dira:

  • (CUM): oc Marselha Provença Metropòli, fr Marseille Provence Métropole (Marseilla, 2000n sortua).
  • (CAAP): oc País d'Ais, fr Pays d'Aix-en-Provence, 2001.
  • (CAA): oc Arle Crau Camarga Montanheta, fr Arles-Crau-Camargues-Montagnette, 2004.
  • (CAG): oc Garlaban Evèuna Santa Bauma, fr Garlaban Huiveaune Sainte-Baume, Aubanharen inguruan 2000n sortua.
  • (CAO): oc l'Oèst de l'Estanh de Bèrra, (Lo Martegue inguruan) fr Pays de Martigues, 2001.
  • (CAS): oc Bèrra Selon Durença, fr Agglopole Provence, 2002.
  • (SANB) oc Sindicat d'aglomeracion nòva de l'Oèst Provença, fr Ouest Provence, 1984.
A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
INSEE kodea Postakodea Udalerriak Elkargoa Eremua (km²) Biztanleria (2013)
A
13001 13090
13100
Aix-en-Provence Aix-Marseilla-Proventza metropolia +186,08 +141.545,
13002 13190 Allauch Aix-Marseilla-Proventza metropolia +050,3 +21.276,
13003 13980 Alleins Aix-Marseilla-Proventza metropolia +016,78 +02.443,
13004 13200 Arles Arles-Crau-Camargue-Montagnette +758,93 +52.566,
13005 13400 Aubagne Aix-Marseilla-Proventza metropolia +054,9 +45.303,
13006 13930 Aureille Vallée des Baux +021,74 +01.550,
13007 13390 Auriol Aix-Marseilla-Proventza metropolia +044,64 +11.325,
13008 13121 Aurons Aix-Marseilla-Proventza metropolia +012,82 +00531,
B
13009 13330 La Barben Aix-Marseilla-Proventza metropolia +022,85 +00761,
13010 13570 Barbentane Rhône Alpilles Durance +027,13 +03.956,
13011 13520 Les Baux-de-Provence Vallée des Baux +018,07 +00450,
13012 13100 Beaurecueil Aix-Marseilla-Proventza metropolia +009,86 +00539,
13013 13720 Belcodène Aix-Marseilla-Proventza metropolia +012,97 +01.861,
13014 13130 Berre-l'Étang Aix-Marseilla-Proventza metropolia +043,64 +13.937,
13015 13320 Bouc-Bel-Air Aix-Marseilla-Proventza metropolia +021,75 +13.963,
13016 13720 La Bouilladisse Aix-Marseilla-Proventza metropolia +012,61 +06.046,
13017 13150 Boulbon Arles-Crau-Camargue-Montagnette +019,33 +01.497,
C
13018 13440 Cabannes Rhône Alpilles Durance +020,91 +04.372,
13019 13480 Cabriès Aix-Marseilla-Proventza metropolia +036,55 +09.251,
13020 13950 Cadolive Aix-Marseilla-Proventza metropolia +004,18 +02.123,
13119 13470 Carnoux-en-Provence Aix-Marseilla-Proventza metropolia +003,45 +06.754,
13021 13620 Carry-le-Rouet Aix-Marseilla-Proventza metropolia +010,1 +06.053,
13022 13260 Cassis Aix-Marseilla-Proventza metropolia +026,87 +07.446,
13023 13600 Ceyreste Aix-Marseilla-Proventza metropolia +022,61 +04.282,
13024 13350 Charleval Aix-Marseilla-Proventza metropolia +014,41 +02.532,
13025 13790 Châteauneuf-le-Rouge Aix-Marseilla-Proventza metropolia +013,15 +02.150,
13026 13220 Châteauneuf-les-Martigues Aix-Marseilla-Proventza metropolia +031,65 +13.792,
13027 13160 Châteaurenard Rhône Alpilles Durance +034,95 +15.780,
13028 13600 La Ciotat Aix-Marseilla-Proventza metropolia +031,46 +34.655,
13029 13250 Cornillon-Confoux Aix-Marseilla-Proventza metropolia +014,95 +01.350,
13118 13111 Coudoux Aix-Marseilla-Proventza metropolia +012,65 +03.529,
13030 13780 Cuges-les-Pins Aix-Marseilla-Proventza metropolia +038,81 +04.947,
D
13031 13112 La Destrousse Aix-Marseilla-Proventza metropolia +002,93 +03.101,
E
13032 13510 Éguilles Aix-Marseilla-Proventza metropolia +034,07 +07.510,
13033 13820 Ensuès-la-Redonne Aix-Marseilla-Proventza metropolia +025,83 +05.365,
13034 13810 Eygalières Vallée des Baux +033,97 +01.769,
13035 13430 Eyguières Aix-Marseilla-Proventza metropolia +068,75 +06.724,
13036 13630 Eyragues Rhône Alpilles Durance +020,78 +04.189,
F
13037 13580 La Fare-les-Oliviers Aix-Marseilla-Proventza metropolia +013,98 +07.980,
13038 13990 Fontvieille Vallée des Baux +040,18 +03.636,
13039 13270 Fos-sur-Mer Aix-Marseilla-Proventza metropolia +092,31 15 814
13040 13710 Fuveau Aix-Marseilla-Proventza metropolia +030,02 +09.519,
G
13041 13120 Gardanne Aix-Marseilla-Proventza metropolia +027,02 +19.844,
13042 13420 Gémenos Aix-Marseilla-Proventza metropolia +032,75 +06.232,
13043 13180 Gignac-la-Nerthe Aix-Marseilla-Proventza metropolia +008,64 +09.099,
13044 13450 Grans Aix-Marseilla-Proventza metropolia +027,6 +04.362,
13045 13690 Graveson Rhône Alpilles Durance +023,54 +04.479,
13046 13850 Gréasque Aix-Marseilla-Proventza metropolia +006,15 +04.059,
I
13047 13800 Istres Aix-Marseilla-Proventza metropolia +113,73 +42.937,
J
13048 13490 Jouques Aix-Marseilla-Proventza metropolia +080,35 +04.267,
L
13049 13113 Lamanon Aix-Marseilla-Proventza metropolia +019,19 +01.977,
13050 13410 Lambesc Aix-Marseilla-Proventza metropolia +065,34 +09.335,
13051 13680 Lançon-Provence Aix-Marseilla-Proventza metropolia +068,92 +08.671,
M
13052 13910 Maillane Rhône Alpilles Durance +016,77 +02.465,
13053 13370 Mallemort Aix-Marseilla-Proventza metropolia +028,16 +06.063,
13054 13700 Marignane Aix-Marseilla-Proventza metropolia +023,16 +33.986,
13055 13001
à 13016
Marseilla Aix-Marseilla-Proventza metropolia +240,62 +855.393,
13056 13500 Martigues Aix-Marseilla-Proventza metropolia +071,44 +47.904,
13057 13103 Mas-Blanc-des-Alpilles Vallée des Baux +001,57 +00508,
13058 13520 Maussane-les-Alpilles Vallée des Baux +031,6 +02.222,
13059 13650 Meyrargues Aix-Marseilla-Proventza metropolia +041,67 +03.743,
13060 13590 Meyreuil Aix-Marseilla-Proventza metropolia +020,13 +05.291,
13062 13105 Mimet Aix-Marseilla-Proventza metropolia +018,7 +04.563,
13063 13140 Miramas Aix-Marseilla-Proventza metropolia +025,74 +25.002,
13064 13940 Mollégès Rhône Alpilles Durance +014,2 +02.527,
13065 13890 Mouriès Vallée des Baux +038,35 +03.448,
N
13066 13550 Noves Rhône Alpilles Durance +027,92 +05.459,
O
13067 13660 Orgon Rhône Alpilles Durance +034,78 +03.114,
P
13068 13520 Paradou Vallée des Baux +016,15 +01.750,
13069 13330 Pélissanne Aix-Marseilla-Proventza metropolia +019,11 +09.763,
13071 13170 Les Pennes-Mirabeau Aix-Marseilla-Proventza metropolia +033,66 +20.018,
13070 13821 La Penne-sur-Huveaune Aix-Marseilla-Proventza metropolia +003,56 +06.254,
13072 13790 Peynier Aix-Marseilla-Proventza metropolia +024,76 +03.099,
13073 13124 Peypin Aix-Marseilla-Proventza metropolia +013,35 +05.431,
13074 13860 Peyrolles-en-Provence Aix-Marseilla-Proventza metropolia +034,9 +04.956,
13075 13380 Plan-de-Cuques Aix-Marseilla-Proventza metropolia +008,52 +10.689,
13076 13750 Plan-d'Orgon Rhône Alpilles Durance +014,94 +03.137,
13077 13110 Port-de-Bouc Aix-Marseilla-Proventza metropolia +011,46 +17.208,
13078 13230 Port-Saint-Louis-du-Rhône Aix-Marseilla-Proventza metropolia +073,38 +08.565,
13079 13114 Puyloubier Aix-Marseilla-Proventza metropolia +040,85 +01.873,
13080 13610 Le Puy-Sainte-Réparade Aix-Marseilla-Proventza metropolia +046,29 +05.389,
R
13081 13340 Rognac Aix-Marseilla-Proventza metropolia +017,46 +11.700,
13082 13840 Rognes Aix-Marseilla-Proventza metropolia +058,32 +04.686,
13083 13870 Rognonas Rhône Alpilles Durance +009,41 +04.030,
13084 13640 La Roque-d'Anthéron Aix-Marseilla-Proventza metropolia +025,49 +05.425,
13085 13830 Roquefort-la-Bédoule Aix-Marseilla-Proventza metropolia +031,15 +05.321,
13086 13360 Roquevaire Aix-Marseilla-Proventza metropolia +023,83 +08.776,
13087 13790 Rousset Aix-Marseilla-Proventza metropolia +019,5 +04.646,
13088 13740 Le Rove Aix-Marseilla-Proventza metropolia +022,97 +04.557,
S
13089 13670 Saint-Andiol Rhône Alpilles Durance +016, +03.299,
13090 13100 Saint-Antonin-sur-Bayon Aix-Marseilla-Proventza metropolia +017,57 +00128,
13091 13760 Saint-Cannat Aix-Marseilla-Proventza metropolia +036,54 +05.388,
13092 13250 Saint-Chamas Aix-Marseilla-Proventza metropolia +026,71 +08.069,
13096 13460 Saintes-Maries-de-la-Mer Arles-Crau-Camargue-Montagnette +374,61 +02.593,
13093 13610 Saint-Estève-Janson Aix-Marseilla-Proventza metropolia +008,65 +00357,
13094 13103 Saint-Étienne-du-Grès Vallée des Baux +029,04 +02.379,
13095 13100 Saint-Marc-Jaumegarde Aix-Marseilla-Proventza metropolia +022,56 +01.159,
13097 13310 Saint-Martin-de-Crau Arles-Crau-Camargue-Montagnette +214,87 +12.737,
13098 13920 Saint-Mitre-les-Remparts Aix-Marseilla-Proventza metropolia +021,02 +05.870,
13099 13115 Saint-Paul-lès-Durance Aix-Marseilla-Proventza metropolia +045,81 +00937,
13061 13150 Saint-Pierre-de-Mézoargues Arles-Crau-Camargue-Montagnette +004,13 +00227,
13100 13210 Saint-Rémy-de-Provence Vallée des Baux +089,09 +09.798,
13101 13119 Saint-Savournin Aix-Marseilla-Proventza metropolia +005,89 +03.241,
13102 13730 Saint-Victoret Aix-Marseilla-Proventza metropolia +004,73 +06.567,
13103 13300 Salon-de-Provence Aix-Marseilla-Proventza metropolia +070,3 +44.263,
13104 13960 Sausset-les-Pins Aix-Marseilla-Proventza metropolia +012,1 +07.655,
13105 13560 Sénas Aix-Marseilla-Proventza metropolia +030,61 +06.888,
13106 13240 Septèmes-les-Vallons Aix-Marseilla-Proventza metropolia +017,84 +10.713,
13107 13109 Simiane-Collongue Aix-Marseilla-Proventza metropolia +029,84 +05.483,
T
13108 13150 Tarascon Arles-Crau-Camargue-Montagnette +073,97 +13.941,
13109 13100 Le Tholonet Aix-Marseilla-Proventza metropolia +010,82 +02.313,
13110 13530 Trets Aix-Marseilla-Proventza metropolia +070,31 +10.719,
V
13111 13126 Vauvenargues Aix-Marseilla-Proventza metropolia +054,31 +01.040,
13112 13880 Velaux Aix-Marseilla-Proventza metropolia +025,23 +08.930,
13113 13770 Venelles Aix-Marseilla-Proventza metropolia +020,54 +08.347,
13114 13122 Ventabren Aix-Marseilla-Proventza metropolia +026,32 +04.857,
13115 13116 Vernègues Aix-Marseilla-Proventza metropolia +015,89 +01.586,
13116 13670 Verquières Rhône Alpilles Durance +004,59 +00795,
13117 13127 Vitrolles Aix-Marseilla-Proventza metropolia +036,58 +34.493,

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]