Ariège departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu

Ariège departamenduko udalerrien zerrenda Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Ariège (okzitanieraz Arièja) departamenduko 332 udalerrien zerrenda da.

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Ariège estatuan kokatua.

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea eta izena bi hizkuntzetan. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, frantses estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte herrietako sarreran[1].

INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez
09001 09240 Aigasjuntas Aigues-Juntes
09002 09600 Aigasvivas Aigues-Vives
09003 09300 L'Agulhon L'Aiguillon
09004 09310 Alvièrs/Albièrs Albiès
09005 09320 Àleu Aleu
09006 09400 Aliat Alliat
09007 09240 Alhèras Allières
09008 09200 Alòs Alos
09009 09240 Alzenh Alzen
09011 09800 Antràs Antras
09012 09250 Api Appy
09013 09000 Aravaut/Lavaus Arabaux
09014 09800 Argenh Argein
09015 09400 Arnhac Arignac
09016 09400 Arnava Arnave
09017 09800 Arrienh (de Vathmala) Arrien-en-Bethmale
09018 09800 Arrot Arrout
09019 09130 Artigat Artigat
09020 09460 Artigas Artigues
09021 09120 Artics/Artitz Artix
09022 09100 Arvinhan Arvigna
09023 09110 Ascon Ascou
09024 09310 Aston Aston
09025 09800 Aucasenh Aucazein
09026 09800 Audressenh Audressein
09027 09800 Augirenh Augirein
09028 09310 Aulòs Aulos
09029 09140 Aulús/Auluç Aulus-les-Bains
09030 09220 Ausat Auzat
09031 09250 Axiat/Arsiat/Acciat Axiat
09032 09110 Ax/Acs Ax-les-Thermes
09033 09230 Bagert Bagert
09034 09800 Balacet Balacet
09035 09800 Balaguèras Balaguères
09037 09230 Barjac Barjac
09038 09350 La Bastida de Besplàs La Bastide-de-Besplas
09039 09500 La Bastida de Bosinhac La Bastide-de-Bousignac
09040 09700 La Bastida de Lordat La Bastide-de-Lordat
09041 09160 Era Bastida de(th) Salat La Bastide-du-Salat
09042 09240 La Bastida de Seron La Bastide-de-Sérou
09043 09600 La Bastida d'Èrç
=La Bastida del Peirat
La Bastide-sur-l'Hers
09044 09000 Baulon Baulou
09045 09400 Vedelhac e Ainat Bédeilhac-et-Aynat
09046 09230 Vedelha Bédeille
09047 09300 Belestar/Belhestar/Balhestar Bélesta
09048 09600 Bèllòc Belloc
09049 09000 Benac Bénac
09050 09100 Venagas/Benagas Benagues
09051 09300 Benais(h) Bénaix
09052 09500 Becet Besset
09053 09250 Vestiac/Bestiac Bestiac
09054 09160 Bèthhag Betchat
09055 09800 Vathmala Bethmale
09056 09100 Vesac/Besac Bézac
09057 09320 Bièrt Biert
09058 09400 Bompàs/Bonpàs/Bon Pas Bompas
09059 09800 Bonac e Irasenh Bonac-Irazein
09060 09100 Bonac Bonnac
09061 09350 Las Bòrdas d'Arisa Les Bordes-sur-Arize
09062 09800 Eras Bòrdas de Les Les Bordes-sur-Lez
09063 09000 Le Bòsc Le Bosc
09064 09310 Boan Bouan
09065 09320 Bocenac Boussenac
09066 09000 Braçac Brassac
09067 09700 Bria Brie
09068 09000 Burret Burret
09069 09800 Busanh Buzan
09070 09310 Las Cabanas/Escabanas/
Es Cabanas
Les Cabannes
09071 09240 Cadarcet Cadarcet
09072 09120 Calzan Calzan
09073 09290 Camarada Camarade
09074 09500 Camon Camon
09075 09350 Campanha d'Arisa Campagne-sur-Arize
09076 09700 Cante Canté
09077 09400 Capoleg e Junac Capoulet-et-Junac
09078 09460 Carcanièra Carcanières
09079 09130 Le Carlar (de Baile) Carla-Bayle
09080 09300 Le Carlar de Ròcafòrt Carla-de-Roquefort
09081 09100 Le Carlaret Le Carlaret
09082 09420 Castèthnau de Durban Castelnau-Durban
09083 09130 Casteràs Castéras
09084 09350 Castèths Castex
09085 09800 Castilhon de Coserans Castillon-en-Couserans
09086 09160 Caumont Caumont
09087 09250 Causson/Cauçon Caussou
09088 09250 Caissacs/Caishacs Caychax
09089 09500 Casal dels Bailes Cazals-des-Baylès
09090 09120 Casals Cazaux
09091 09160 Casavèth Cazavet
09092 09400 Casanòva, Sèrras e Alens
=Casanava, Sèrras e Alens
Cazenave-Serres-et-Allens
09093 09000 Cèlas Celles
09094 09230 Ceridòus/Cediròus Cérizols
09095 09800 Cescau Cescau
09096 09310 Castèlverdun Château-Verdun
09097 09420 Clarmont Clermont
09098 09230 Contrasi Contrazy
09099 09000 Còs Cos
09100 09140 Coflens/Con·hlents Couflens
09101 09120 Coçan/Cossan Coussa
09102 09500 Cotens Coutens
09103 09120 Crampanhan Crampagna
09104 09120 Dalon Dalou
09105 09350 Daumasan Daumazan-sur-Arize
09106 09300 Drulha Dreuilhe
09107 09600 Dun Dun
09108 09240 Durban d'Arisa Durban-sur-Arize
09109 09130 Durfòrt Durfort
09110 09200 Encortièth Encourtiech
09111 09800 Angomèr Engomer
09113 09140 Èrce Ercé
09114 09200 Èrp Erp
09115 09600 Esclanha Esclagne
09116 09100 Escòça Escosse
09117 09700 Esplàs (de Savardun)/Es Plans Esplas
09118 09420 Esplàs de Seron
=Es Plans de Seron
Esplas-de-Sérou
09119 09200 Eishèlh Eycheil
09120 09230 Havars Fabas
09121 09000 Ferrièras Ferrières-sur-Ariège
09122 09000 Fois(h) Foix
09123 09350 Hornèths Fornex
09124 09130 Le Fossat Le Fossat
09125 09300 Fogats e Barrinòu Fougax-et-Barrineuf
09126 09300 Freissenet/Freishenet Freychenet
09127 09290 Gabre Gabre
09128 09190 Gajan Gajan
09129 09800 Galèi Galey
09130 09000 Ganac Ganac
09131 09250 Garanon Garanou
09132 09700 Gaudièrs Gaudiès
09133 09400 Genat Génat
09134 09220 Gestièrs Gestiès
09135 09220 Golièr Goulier
09136 09400 Gourbit
09137 09120 Gudàs Gudas
09138 09000 L'Èrm L'Herm
09139 09390 L'Espitalet L'Hospitalet-près-l'Andorre
09140 09110 Inhaus Ignaux
09141 09800 Alhartenh Illartein
09142 09300 Ilhat Ilhat
09143 09220 Ilièr e la Ramada Illier-et-Laramade
09145 09100 Les Eissarts/Les Eisharts Les Issards
09146 09700 Justinhac Justiniac
09147 09700 L'Abatut Labatut
09148 09160 Era Cava Lacave
09149 09200 La Cort Lacourt
09150 09500 La Garda Lagarde
09151 09130 Lanós Lanoux
09152 09400 La Puèja Lapège
09153 09500 La Pena Lapenne
09154 09240 Larbont Larbont
09155 09310 Larcat/L'Arcat Larcat
09156 09310 Larnat Larnat
09157 09600 La Ròca d'Òlmes Laroque-d'Olmes
09158 09230 La Sèrra Lasserre
09159 09310 Lhassur Lassur
09160 09300 L'Avelhanet Lavelanet
09161 09600 Leran Léran
09162 09220 Lercol Lercoul
09163 09100 Lescoça/L'Escoça/L'Escossa Lescousse
09164 09420 Era Escura Lescure
09165 09300 L'Esparron Lesparrou
09166 09300 Leishèrt Leychert
09167 09210 Lesat Lézat-sur-Lèze
09168 09300 Liurac Lieurac
09169 09600 Limbrassac/Lhimbrassac/Lhimbraçac Limbrassac
09170 09700 Liçac/Lissac Lissac
INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez
09171 09250 Lhordat Lordat
09172 09350 Lobaut Loubaut
09173 09120 Lobens Loubens
09174 09000 Lobièras Loubières
09175 09100 Ludièrs Ludiès
09176 09250 Lusenac Luzenac
09177 09100 Madièra Madière
09178 09500 Malagoda Malegoude
09179 09120 Malleon Malléon
09180 09500 Mansas Manses
09181 09290 Le Mas d'Asil(h) Le Mas-d'Azil
09182 09320 Massat/Maçat Massat
09183 09160 Mauvedin de Prat Mauvezin-de-Prat
09184 09230 Mauvesin de Senta Crotz Mauvezin-de-Sainte-Croix
09185 09270 Masèras Mazères
09186 09350 Meràs Méras
09187 09160 Mercenac Mercenac
09188 09400 Mèrcus, Garravet e Amplanh
=Mèrcuç e Garravet
Mercus-Garrabet
09189 09110 Merens Mérens-les-Vals
09190 09230 Merigon Mérigon
09192 09400 Miglòs Miglos
09193 09460 Mijanes Mijanès
09194 09500 Mirapeis(h) Mirepoix
09195 09130 Monesple Monesple
09196 09240 Montaganha Montagagne
09197 09110 Montalion/Montalhon Montaillou
09198 09230 Montardit Montardit
09199 09700 Montaut Montaut
09200 09600 Montbèl(h) Montbel
09201 09200 Montagut de Coserans Montégut-en-Couserans
09202 09120 Montagut de(l) Plantaurèl Montégut-Plantaurel
09203 09240 Montelhs Montels
09204 09200 Montesquiu Avantés Montesquieu-Avantès
09205 09350 Montfan Montfa
09206 09300 Montferrièr Montferrier
09207 09330 Montgalhard Montgaillard
09208 09160 Montgaug Montgauch
09209 09200 Montjòi de Coserans Montjoie-en-Couserans
09210 09000 Montoliu Montoulieu
09211 09300 Montsegur Montségur
09212 09240 Montseron Montseron
09213 09500 Molin Nòu/Molinnòu Moulin-Neuf
09214 09200 Molins Moulis
09215 09300 Nalzenh Nalzen
09216 09240 Nescús Nescus
09217 09400 Nhaus Niaux
09218 09110 Orgeis(h) Orgeix
09219 09800 Orgivèth Orgibet
09220 09110 Orlun Orlu
09221 09400 Ornolac Ornolac-Ussat-les-Bains
09222 09220 Orús/Aurús Orus
09223 09140 Ost Oust
09224 09130 Palhèrs Pailhès
09225 09100 Pàmias Pamiers
09226 09310 Puèg Pech
09227 09300 Perelha Péreille
09228 09110 Pèrlas e Castelhet Perles-et-Castelet
09229 09600 Le Peirat Le Peyrat
09230 09460 Al Plan Le Pla
09231 09320 Le Pòrt Le Port
09232 09110 Pradas Prades
09233 09600 Pradetas Pradettes
09234 09000 Pradièras Pradières
09235 09160 Prat e Bonrepaus Prat-Bonrepaux
09236 09000 Praiòls Prayols
09237 09460 Al Pug Le Puch
09238 09100 Les Pujòls Les Pujols
09239 09460 Quergut Quérigut
09240 09400 Quièr Quié
09241 09400 Ravat Rabat-les-Trois-Seigneurs
09242 09300 Raissac/Raishac Raissac
09243 09600 Regat Régat
09244 09500 Riucros Rieucros
09245 09120 Rius de Pelapòrc Rieux-de-Pelleport
09246 09420 Rimont/Ricmont Rimont
09247 09200 Ribèra Nert Rivèrenert
09249 09300 Ròcafixada Roquefixade
09250 09300 Ròcafòrt Roquefort-les-Cascades
09251 09500 Romengós Roumengoux
09252 09460 Rosa Rouze
09253 09350 Savarat Sabarat
09254 09100 Sant Amador Saint-Amadou
09255 09100 Sent Amanç Saint-Amans
09256 09120 Sent Bauselh Saint-Bauzeil
09257 09230 Senta Crotz de Volvèstre (de Bolbèstre) Sainte-Croix-Volvestre
09258 09120 Sent Felitz de Riutòrt Saint-Félix-de-Rieutord
09259 09500 Sant Felitz de Tornagat Saint-Félix-de-Tournegat
09260 09500 Santa Fe Sainte-Foi
09261 09200 Sent Gironç/Sent Guironç Saint-Girons
09262 09300 Sant Joan d'Aigasvivas Saint-Jean-d'Aigues-Vives
09264 09000 Sent Joan de Verges Saint-Jean-de-Verges
09263 09800 Sent Joan/Sent Joanh de(th) Castilhonés Saint-Jean-du-Castillonnais
09265 09100 Sent Joan del Falgar Saint-Jean-du-Falga
09266 09500 Sant Jolian de Gras Capon Saint-Julien-de-Gras-Capou
09267 09800 Sent Lari Saint-Lary
09268 09190 Sent Líser Saint-Lizier
09269 09000 Sent Martin de Caralp Saint-Martin-de-Caralp
09270 09100 Sent Martin d'Òidas Saint-Martin-d'Oydes
09271 09100 Sent Miquèl Saint-Michel
09272 09000 Sent Pau(l) de Jarrat Saint-Paul-de-Jarrat
09273 09000 Sent Pèire Saint-Pierre-de-Rivière
09274 09500 Sant Quentin Saint-Quentin-la-Tour
09275 09700 Sent Quirc Saint-Quirc
09276 09100 Sent Victor e Rosaud Saint-Victor-Rouzaud
09277 09210 Sent Ibarç Saint-Ybars
09279 09800 Sansenh/Çansenh Salsein
09280 09400 Saurat Saurat
09281 09300 Le Sautèlh Sautel
09282 09700 Savardun Saverdun
09283 09110 Savinhac Savignac-les-Ormeaux
09284 09120 Seguran Ségura
09285 09140 Sèish Seix
09286 09220 Sem Sem
09287 09250 Senconac Senconac
09289 09190 Lòrp e Senta Aralha Lorp-Sentaraille
09290 09800 Santenh Sentein
09292 09240 Sentenac (Centenac) de Seron Sentenac-de-Sérou
09291 09140 Sentenac (Centenac) d'Ost Sentenac-d'Oust
09293 09000 Sèrras d'Arget Serres-sur-Arget
09294 09130 Siuràs Sieuras
09295 09220 Siguèr Siguer
09296 09310 Sinsat Sinsat
09297 09800 Sòr Sor
09298 09110 Sorjat Sorgeat
09299 09140 Soèish Soueix-Rogalle
09300 09000 Solan Soula
09301 09320 Solan (de Coserans) Soulan
09302 09220 Suc e Sentenac (e Centenac) Suc-et-Sentenac
09303 09400 Surban Surba
09304 09240 Susan Suzan
09305 09600 Tabre Tabre
09306 09400 Tarascon Tarascon-sur-Ariège
09307 09160 Taurinhan deth Castèth Taurignan-Castet
09308 09190 Taurinhan eth Vielh Taurignan-Vieux
09309 09500 Telhet Teilhet
09310 09350 Toars Thouars-sur-Arize
09311 09110 Tinhac Tignac
09312 09100 La Tor de(l) Criu La Tour-du-Crieu
09313 09230 Tortosa Tourtouse
09314 09500 Tortròl/Tortoròl Tourtrol
09315 09700 Tremolet Trémoulet
09316 09500 Tròia Troye-d'Ariège
09317 09800 Shoantenh Uchentein
09318 09250 Unac Unac
09319 09100 Unzent Unzent
09320 09310 Urs Urs
09321 09400 Ussat Ussat
09322 09140 Uston Ustou
09323 09500 Vals Vals
09324 09120 Varilhas Varilhes
09325 09110 Vaissís/Vaishís Vaychis
09326 09310 Brèbe Vèbre
09327 09120 Ventenac Ventenac
09328 09310 Verdun Verdun
09329 09000 Vernajol Vernajoul
09330 09250 Vernaus Vernaux
09331 09700 Le Vernet Le Vernet
09332 09340 Vernhòla Verniolle
09334 09220 Vic de Sòs Vicdessos
09335 09800 Vièlanava Villeneuve
09336 09300 Vilanòva d'Òlmes Villeneuve-d'Olmes
09338 09130 Vilanava de(l) Laton Villeneuve-du-Latou
09339 09100 Vilanava del Pareatge
=Vièranava del Pareatge
Villeneuve-du-Paréage
09340 09120 Viran Vira
09341 09500 Vivièrs Viviès
09342 09130 Senta Susan(n)a Sainte-Suzanne

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Ariègeko udalerrietako seinale elebidunak, Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  • (Okzitanieraz) Ariège Toponimia occitana webgunean.