Drôme departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Drôme-Position.png

Drôme departamenduko udalerrien zerrenda ia erabat Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Drôme (okzitanieraz Droma) departamenduan dauden 369 udalerrien zerrenda da.

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea, izena bi hizkuntzetan eta zein Udalerri Elkargoren barruan dauden. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte[1].

Departamendu osoa okzitanieraren eremuan sartzen da, iparraldeko muturrean dauden zenbait udalerri arpitaniar izan ezik[2]. Hauek taulan (arp) marka daramate.

Udalerri Elkargoak:

INSEE kodea Posta kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez Udalerri elkargoa
26001 26150 Aix-en-Diois  
26002 26140 (arp) Albon  
26003 26770 Aleyrac  
26004 26300 Les Aleissans Alixan BOUR
26005 26780 Allan  
26006 26400 Allex VADR
26007 26800 Ambonil VADR
26008 26200 Ancône  
26009 26140 (arp) Andancette RHVA
26010 26140 (arp) Anneyron  
26011 26400 Aouste-sur-Sye  
26012 26470 Arnayon  
26013 26110 Arpavon  
26014 26260 Arthémonay HERB
26015 26340 Aubenasson SAIL
26016 26110 Aubres  
26017 26340 Aucelon  
26018 26570 Aulan  
26019 26340 Aurel SAIL
26020 26400 La Répara-Auriples VADR
26021 26400 Autichamp VADR
26022 26560 Ballons  
26023 26300 Barbières BOUR
26024 26120 Barcelonne  
26025 26310 Barnave  
26026 26570 Barret-de-Lioure  
26027 26150 Barsac  
26028 26260 (arp) Bathernay HERB
26030 26310 La Bâtie-des-Fonds  
26031 26160 La Bâtie-Rolland  
26032 26120 La Baume-Cornillane VASRA
26033 26790 La Baume-de-Transit  
26034 26730 La Baume-d'Hostun BOUR
26035 26400 Beaufort-sur-Gervanne VADR
26036 26310 Beaumont-en-Diois  
26037 26760 Beaumont-lès-Valence VASRA
26038 26600 Beaumont-Monteux  
26039 26300 Beauregard-Baret BOUR
26040 26310 Beaurières  
26041 26240 (arp) Beausemblant  
26042 26800 Beauvallon  
26043 26170 Beauvoisin  
26045 26160 La Begua de Masenc La Bégude-de-Mazenc  
26046 26110 Bellecombe-Tarendol  
26047 26470 Bellegarde-en-Diois  
26048 26170 Bénivay-Ollon  
26049 26300 Bésayes BOUR
26050 26110 Bésignan  
26051 26460 Bézaudun-sur-Bîne VADR
26052 26160 Bonlieu-sur-Roubion  
26054 26790 Bouchet  
26055 26410 Boulc  
26056 26460 Bordèus Bourdeaux VADR
26057 26300 Borg de Peatge Bourg-de-Péage BOUR
26058 26500 Borg de Valença Bourg-lès-Valence VASRA
26059 26190 Bouvante  
26060 26460 Bouvières VADR
26061 26260 Bren HERB
26062 26340 Brette  
26063 26170 Bois deis Baroniás Buis-les-Baronnies  
26064 26120 Chabuelh Chabeuil VASRA
26065 26400 Chabrelha Chabrillan VADR
26066 26190 Le Chaffal  
26067 26340 (arp) Chalancon  
26068 26350 Le Chalon  
26069 26150 Chamaloc  
26070 26230 Chamaret  
26071 26600 Chanos-Curson  
26072 26600 Chantamèrle Chantemerle-les-Blés  
26073 26230 Chantemerle-lès-Grignan  
26074 26420 Chapèla de Vercòrs La Chapelle-en-Vercors VERC;
26075 26470 La Charce  
26076 26310 Charens  
26077 26260 Charmes-sur-l'Herbasse HERB
26078 26450 Charols MARS
26079 26300 Charpey BOUR
26080 26340 Chastel-Arnaud SAIL
26081 26120 Châteaudouble  
26082 26110 Châteauneuf-de-Bordette  
26083 26330 (arp) Châteauneuf-de-Galaure  
26085 26780 Chastèunòu Châteauneuf-du-Rhône  
26084 26300 Châteauneuf-sur-Isère BOUR
26086 26410 Chastilhon de Diés Châtillon-en-Diois  
26087 26750 Châtillon-Saint-Jean  
26088 26300 Chatuzange-le-Goubet BOUR
26089 26110 Chaudebonne  
26090 26340 La Chaudière SAIL
26091 26510 Chauvac-Laux-Montaux  
26092 26260 Chavannes HERB
26093 26130 Clansayes  
26094 26240 (arp) Claveyson  
26095 26450 Cléon-d'Andran MARS
26096 26260 Clérieux  
26097 26270 Cliousclat VADR
26098 26400 Cobonne VADR
26099 26230 Colonzelle  
26100 26120 Combovin  
26101 26220 Comps  
26102 26740 Condillac  
26103 26110 Condorcet  
26104 26510 Cornillac  
26105 26510 Cornillon-sur-l'Oule  
26106 26740 La Coucourde  
26107 26350 (arp) Crépol  
26108 26400 Crest Crest CRES
26110 26600 Crozes-Hermitage  
26111 26460 Crupies VADR
26112 26110 Curnier  
26113 26150 Diá Die  
26114 26220 Dieulofet Dieulefit DIEU
26115 26400 Divajeu VADR
26116 26290 Donzère  
26117 26190 Échevis  
26118 26210 (arp) Épinouze  
26119 26600 Érôme  
26121 26780 Espeluche  
26122 26340 Espenel SAIL
26123 26470 Establet  
26124 26800 Étoile-sur-Rhône  
26125 26400 Eurre VADR
26126 26560 Eygalayes  
26127 26170 Eygaliers  
26128 26400 Eygluy-Escoulin VADR
26129 26730 Eymeux BOUR
26130 26110 Eyroles  
26131 26160 Eyzahut  
26133 26240 (arp) Fay-le-Clos  
26134 26160 Félines-sur-Rimandoule VADR
26135 26570 Ferrassières  
26137 26400 Francillon-sur-Roubion VADR
26138 26700 La Garde-Adhémar  
26139 26750 Génissieux  
26380 26600 Gervans  
26140 26750 Geissan Geyssans  
26141 26400 Gigors-et-Lozeron VADR
26142 26410 Glandatge Glandage  
26143 26530 (arp) Le Grand-Serre  
26144 26400 Grane VADR
26145 26290 Les Granges-Gontardes  
26146 26230 Grinhan Grignan  
26147 26470 Gumiane  
26148 26390 (arp) Hauterives  
26149 26730 Hostun BOUR
26150 26560 Izon-la-Bruisse  
26152 26310 Jonchères  
26153 26560 Laborel  
26154 26560 Lachau  
26155 26210 (arp) Lapeyrouse-Mornay  
26156 26600 Larnage  
26157 26740 La Laupie  
26159 26150 Laval-d'Aix  
26160 26240 (arp) Laveyron  
26161 26510 Lemps  
26162 26210 (arp) Lens-Lestang  
26163 26190 Léoncel  
26164 26310 Lesches-en-Diois  
26165 26250 Livron-sur-Drôme VADR
26166 26270 L'Auriòu de Droma Loriol-sur-Drôme VADR
26167 26310 Luc de Diés Luc-en-Diois  
26168 26620 Lus-la-Croix-Haute  
26169 26780 Malatavèrna Malataverne  
26170 26120 Malissard VASRA
26171 26160 Manas DIEU
26172 26210 (arp) Manthes  
26173 26300 Marches BOUR
26174 26260 Margès HERB
26175 26150 Marignac-en-Diois  
26176 26740 Marçana Marsanne MARS
26177 26260 Marsaz HERB
26178 26410 Menglon  
26179 26600 Mercurol  
26180 26170 Mérindol-les-Oliviers  
26181 26560 Mévouillon  
26182 26110 Mirabèu Mirabel-aux-Baronnies  
26183 26400 Mirabel-et-Blacons  
26184 26350 (arp) Miribel  
26185 26270 Mirmande VADR
26186 26310 Miscon  
26187 26150 Molières-Glandaz  
26188 26170 Mollans-sur-Ouvèze  
26189 26170 Montauban-sur-l'Ouvèze  
26190 26110 Montaulieu  
26191 26740 Montboucher-sur-Jabron  
26192 26770 Montbrison Montbrison-sur-Lez  
26193 26570 Montbrun-les-Bains  
26194 26350 (arp) Montchenu HERB
26195 26400 Montclar-sur-Gervanne VADR
26196 26760 Montalagier Montéléger  
26197 26120 Montélier VASRA
26198 26200 Montelaimar Montélimar  
26199 26510 Montferrand-la-Fare  
26200 26560 Montfroc  
26201 26170 Montguers  
26202 26220 Montjoux  
26203 26230 Montjoyer  
26204 26310 Montlaur-en-Diois  
26205 26150 Montmaur Montmaur-en-Diois  
26206 26120 Montmeyran VASRA
26207 26750 (arp) Montmiral  
26208 26800 Montoison VADR
26209 26510 Montréal-les-Sources  
26210 26350 (arp) Montrigaud  
26211 26130 Montségur-sur-Lauzon  
26212 26120 Montvendre  
26213 26210 (arp) Moras-en-Valloire  
26214 26460 Mornans VADR
26215 26470 La Mota de Chalancon La Motte-Chalancon  
26216 26240 (arp) La Motte-de-Galaure  
26217 26190 La Motte-Fanjas  
26218 26540 Mours-Saint-Eusèbe  
26219 26240 (arp) Mureils  
26220 26110 Niom Nyons  
26221 26400 Omblèze VADR
26222 26220 Orcinas  
26223 26190 Oriol-en-Royans  
26224 26120 Ourches  
26225 26750 Parnans  
26226 26770 Le Pègue  
26227 26510 Pelonne  
26228 26340 Pennes-le-Sec SAIL
26229 26170 La Penne-sur-l'Ouvèze  
26231 26380 Peyrins  
26232 26120 Peyrus  
26233 26110 Piégon  
26234 26400 Piégros-la-Clastre  
26235 26700 Pierlata Pierrelatte  
26236 26170 Pierrelongue  
26238 26110 Les Pilles  
26239 26170 Plaisians  
26240 26400 Plan-de-Baix VADR
26241 26460 Le Poët-Célard VADR
26242 26170 Le Poët-en-Percip  
26243 26160 Le Poët-Laval DIEU
26244 26110 Le Poët-Sigillat  
26245 26470 Pommerol  
26246 26150 Ponet-et-Saint-Auban  
26247 26240 Ponsas  
26248 26150 Pontaix  
26249 26160 Pont-de-Barret DIEU
26250 26600 Pont-de-l'Isère  
26251 26160 Portes-en-Valdaine  
26252 26800 Pòrta de Valença Portes-lès-Valence VASRA
26253 26310 Poyols  
26254 26340 Pradelle  
26255 26310 Les Prés  
26256 26170 Propiac  
26257 26160 Puygiron  
26258 26450 Puy-Saint-Martin VADR
26259 26330 (arp) Ratières  
26261 26230 Réauville  
26262 26310 Recoubeau-Jansac  
26263 26570 Reilhanette  
26264 26510 Remusat Rémuzat  
26266 26340 Rimon-et-Savel SAIL
26267 26170 Rioms  
26268 26160 Rochebaudin  
26269 26110 Rochebrune  
26270 26190 Rochechinard  
26271 26600 La Roche-de-Glun  
26272 26160 Rochefort-en-Valdaine  
26273 26300 Rochefort-Samson BOUR
26274 26340 Rochefourchat  
26275 26790 Rochegude  
26276 26770 Roche-Saint-Secret-Béconne  
26277 26400 La Roche-sur-Grane VADR
26278 26170 La Roche-sur-le-Buis  
26279 26170 La Rochette-du-Buis  
26281 26100 Rumans d'Isèra Romans-sur-Isère  
26282 26150 Romeyer  
26283 26470 Rottier  
26284 26230 Roussas  
26285 26770 Rousset-les-Vignes  
26286 26510 Roussieux  
26287 26450 Roynac MARS
26288 26510 Sahune  
26289 26340 Salhant Saillans SAIL
26290 26420 Saint-Agnan-en-Vercors VERC;
26291 26150 Saint-Andéol  
26292 26170 Saint-Auban-sur-l'Ouvèze  
26293 26330 (arp) Saint-Avit  
26294 26260 Saint-Bardoux  
26295 26240 (arp) Saint-Barthélemy-de-Vals  
26296 26340 Saint-Benoit-en-Diois SAIL
26297 26350 (arp) Saint-Bonnet-de-Valclérieux  
26298 26350 (arp) Saint-Christophe-et-le-Laris  
26300 26310 Saint-Dizier-en-Diois  
26301 26260 Sant Dunat Saint-Donat-sur-l'Herbasse HERB
26299 26150 Sainte-Croix  
26302 26190 Sainte-Eulalie-en-Royans  
26303 26170 Sainte-Euphémie-sur-Ouvèze  
26306 26110 Sainte-Jalle  
26304 26110 Saint-Ferréol-Trente-Pas  
26305 26160 Saint-Gervais-sur-Roubion  
26307 26190 Sant Jan de Roianés Saint-Jean-en-Royans  
26308 26150 Saint-Julien-en-Quint  
26309 26420 Saint-Julien-en-Vercors VERC;
26310 26350 (arp) Saint-Laurent-d'Onay  
26311 26190 Saint-Laurent-en-Royans  
26312 26740 Saint-Marcel-lès-Sauzet  
26313 26320 Saint-Marcel-lès-Valence VASRA
26314 26330 (arp) Saint-Martin-d'Août  
26315 26420 Saint-Martin-en-Vercors VERC;
26316 26190 Saint-Martin-le-Colonel  
26317 26110 Saint-Maurice-sur-Eygues  
26318 26510 Saint-May  
26319 26750 (arp) Saint-Michel-sur-Savasse  
26320 26190 Saint-Nazaire-en-Royans  
26321 26340 Sant Nasari/Sant Zari Saint-Nazaire-le-Désert  
26322 26770 Saint-Pantaléon-les-Vignes  
26323 26750 Saint-Paul-lès-Romans  
26324 26130 Sent Paul de Tricastin Saint-Paul-Trois-Châteaux  
26325 26140 (arp) Saint-Rambert-d'Albon  
26326 26130 Saint-Restitut  
26327 26410 Saint-Roman  
26328 26340 Saint-Sauveur-en-Diois SAIL
26329 26110 Saint-Sauveur-Gouvernet  
26330 26210 (arp) Saint-Sorlin-en-Valloire  
26331 26190 Saint-Thomas-en-Royans  
26332 26240 (arp) Saint-Uze  
26333 26240 Sant Valier (arp) Saint-Vallier  
26382 26300 Saint-Vincent-la-Commanderie BOUR
26334 26160 Salettes  
26335 26770 Salles-sous-Bois  
26336 26400 Saou VADR
26337 26270 Saulce-sur-Rhône  
26338 26740 Sauzet MARS
26339 26740 Savasse  
26340 26560 Sederon Séderon  
26341 26600 Serves-sur-Rhône  
26342 26130 Solérieux  
26343 26160 Souspierre  
26344 26400 Soyans VADR
26346 26400 Suze-sur-Crest VADR
26345 26790 Susa Suze-la-Rousse  
26347 26600 Tinh de l'Ermitatge Tain-l'Hermitage  
26348 26770 Taulignan  
26349 26390 (arp) Tersanne  
26350 26220 Teyssières  
26351 26460 Les Tonils VADR
26352 26160 La Touche  
26353 26740 Les Tourrettes  
26354 26410 Treschenu-Creyers  
26355 26750 Triors  
26356 26460 Truinas VADR
26357 26790 Tulette  
26358 26120 Upie VASRA
26359 26150 Vachères-en-Quint  
26360 26230 Valaurie  
26361 26310 Vaudroma Valdrôme  
26362 26000 Valença Valence VASRA
26136 26310 Val-Maravel  
26363 26110 Valouse  
26364 26420 Vaciu Vassieux-en-Vercors VERC;
26365 26400 Vaunaveys-la-Rochette VADR
26366 26600 Veaunes  
26367 26110 Venterol  
26368 26340 Vercheny SAIL
26369 26510 Verclause  
26370 26170 Vercoiran  
26371 26340 Véronne SAIL
26372 26560 Vers-sur-Méouge  
26373 26220 Vesc DIEU
26374 26700 Villebois-les-Pins  
26375 26560 Villefranche-le-Château  
26376 26510 Villeperdrix  
26377 26110 Vinsobres  
26378 26470 Volvent  
26379 26600 Granges-les-Beaumont  
26381 26300 Jalhan Jaillans BOUR

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Drômeko seinale elebidunak Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.
  2. Hizkuntza-muga departamenduko mapan.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]