Corrèze departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Udalerrien elkargoetako mapa.

Corrèze departamenduko udalerrien zerrendak Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Corrèze (okzitanieraz Corresa) departamenduan dauden 286 udalerriak jasotzen ditu.

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea eta izena bi hizkuntzetan. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte[1].

Briva hiriaren inguruan 2002an sortutako Aglomerazio Elkargoan daudenak ere CAB (oc Comunautat d'aglomeracion de Briva, fr Communauté d'agglomération de Brive) hizkiez markatzen dira.

INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz Izena frantsesez
19001 19260 Afièu Affieux
19002 19200 Ais Aix
19003 19190 Albignac Albignac
19004 19380 Albuçac Albussac
19005 19240 Alassac Allassac (CAB)
19006 19200 Alairac Alleyrat
19007 19120 Altilhac Altillac
19008 19250 Ambrujac Ambrugeat
19009 19000 Los Angles Les Angles-sur-Corrèze
19010 19400 Argentat Argentat
19011 19230 Arnac e Pompador Arnac-Pompadour
19012 19120 Astalhac Astaillac
19013 19190 Obasina Aubazine
19014 19220 Auriac Auriac
19015 19310 Aient Ayen
19016 19800 Bar Bar
19017 19430 Bassinhac de Debas Bassignac-le-Bas
19018 19220 Bassinhac de Dessus Bassignac-le-Haut
19019 19120 Bél Luéc Beaulieu-sur-Dordogne
19020 19390 Beu Mont Beaumont
19021 19290 Belachassanha Bellechassagne
19022 19510 Benaias Benayes
19023 19190 Béinat Beynat
19024 19230 Baissac Beyssac
19025 19230 Baissenac Beyssenac
19026 19120 Bilhac Bilhac[2]
19027 19170 Bonafont Bonnefond
19028 19110 Bòrt Bort-les-Orgues
19029 19500 Brancelhas Branceilles
19030 19310 Brenhac Brignac-la-Plaine
19031 19100 Briva (la Galharda) Brive-la-Gaillarde (CAB)
19032 19120 Brivasac Brivezac
19033 19170 Bujac Bugeat
19034 19430 Camps, Sent Maturin e Leubagel Camps-Saint-Mathurin-Léobazel
19035 19350 Chabrinhac Chabrignac
19036 19370 Chambaret Chamberet
19037 19450 Chamboliva Chamboulive
19038 19330 Chamairac Chameyrat
19039 19320 Champanhac la Noalha Champagnac-la-Noaille
19040 19320 Champanhac la Pruna Champagnac-la-Prune
19041 19150 Chanac Chanac-les-Mines
19042 19330 Chantau Chanteix
19043 19360 La Chapela aus Bròsts La Chapelle-aux-Brocs (CAB)
19044 19120 La Chapela aus Sents La Chapelle-aux-Saints
19045 19430 La Chapèla Sent Geraud La Chapelle-Saint-Géraud
19046 19300 Chapela Espinassa Chapelle-Spinasse
19047 19600 Chartrier e Ferrièra Chartrier-Ferrière
19048 19190 Lo Chastanh Le Chastang
19049 19600 Chastél Chasteaux
19050 19500 Chauç Forn Chauffour-sur-Vell
19051 19390 Chalmelh Chaumeil
19052 19290 Chavanac Chavanac
19053 19200 Chava Ròcha Chaveroche
19054 19120 Chanaliech Mascher Chenailler-Mascheix
19055 19160 Chirac Chirac-Bellevue
19056 19320 Clergor Clergoux
19057 19500 Colonjas Collonges-la-Rouge
19058 19250 Combrossòl Combressol
19059 19350 Concèsa Concèze
19060 19140 Condat de Ganavés Condat-sur-Ganaveix
19167 19200 Confolens Confolent-Port-Dieu
19061 19150 Cornilh Cornil
19062 19800 Corresa Corrèze
19063 19360 Cosnac Cosnac (CAB)
19064 19340 Confin de Sarsòna Couffy-sur-Sarsonne
19065 19340 Cortés Courteix
19066 19520 Cublac Cublac (CAB)
19067 19500 Curamonta Curemonte
19068 19360 Dampnhac Dampniat (CAB)
19069 19220 Darasac Darazac
19070 19300 Darnet Darnets
19071 19250 Davinhac Davignac
19072 19270 Donzenac Donzenac
19073 19300 Aus Gletons Égletons
19074 19170 L'Egleisa aus Bòscs L'Église-aux-Bois
19075 19150 Espanhac Espagnac
19076 19140 Espartinhac Espartignac
19077 19600 Estival Estivals
19078 19410 Estivau Estivaux
19079 19140 Esburia Eyburie
19080 19340 Eiguranda Eygurande
19081 19800 Airent Eyrein
19082 19330 Favars Favars
19083 19340 Fauet Feyt
19084 19380 Faurges Forgès
19085 19800 Gimel Gimel-les-Cascades
19086 19430 Golas Goulles
19087 19170 Gordon e Murat Gourdon-Murat
19088 19300 Grandsanha Grandsaigne
19089 19320 Gròs Chastanh Gros-Chastang
19090 19320 Agutmont Gumond
19091 19400 Auta Faja Hautefage
19092 19300 Lo Jardenc Le Jardin
19093 19500 Jutjal e Nasareth Jugeals-Nazareth
19094 19350 Julhac Juillac
19095 19170 La Cela Lacelle
19096 19150 Ladinhac Ladignac-sur-Rondelles
19097 19320 La Faja Lafage-sur-Sombre
19098 19150 La Garda Lagarde-Enval
19099 19500 La Gleisòla Lagleygeolle
19100 19700 La Grauliera Lagraulière
19101 19150 Las Guenas Laguenne
19102 19160 La Masiera Bassa Lamazière-Basse
19103 19340 La Masiera Nauta Lamazière-Haute
19104 19510 La Monjariá Lamongerie
19105 19190 Lantòl Lanteuil
19106 19550 La Pléu Lapleau
19107 19600 L'Archa Larche
19108 19340 La Ròcha Laroche-près-Feyt
19109 19130 Las Caums Lascaux
19110 19160 La Troncha Latronche
19111 19550 La Val Laval-sur-Luzège
19112 19170 Lestaurs Lestards
19113 19160 Liginhac Liginiac
19114 19200 Linhares Lignareix
19115 19500 Linhairac Ligneyrac
19116 19120 Liordres Liourdres
19117 19600 Lissac Lissac-sur-Couze
19118 19470 Olonsac Le Lonzac
19119 19500 Lostanjas Lostanges
19120 19310 Lonhac Louignac
19121 19210 Libèrçac Lubersac
19122 19470 Madranjas Madranges
19123 19360 Mala Mòrt Malemort-sur-Corrèze (CAB)
19124 19520 Mansac Mansac (CAB)
19125 19320 Marcilhac la Crosilha Marcillac-la-Croisille
19126 19500 Marcilhac la Cròsa Marcillac-la-Croze
19127 19150 Marc la Tor Marc-la-Tour
19128 19200 Marjarida Margerides
19129 19510 Mas Seren Masseret
19130 19250 Maussac Maussac
19131 19510 Melhars Meilhards
19132 19190 Menoire Ménoire
19133 19430 Mércuer Mercœur
19134 19340 Merlinas Merlines
19135 19200 Mestas Mestes
19136 19250 Maismac Meymac
19137 19800 Mairinhac Meyrignac-l'Église
19138 19500 Maiçac Meyssac
19139 19290 Miuvachas Millevaches
19140 19400 Molceon Monceaux-sur-Dordogne
19141 19340 Monestièr e Merlinas Monestier-Merlines
19142 19110 Monestièr e Port Dieu Monestier-Port-Dieu
19143 19300 Montanhac Montaignac-Saint-Hippolyte
19144 19210 Mont Gibaud Montgibaud
19145 19300 Mostier de Ventadorn Moustier-Ventadour
19146 19460 Nàvas Naves
19147 19600 Nespols Nespouls
19148 19160 Nòu Vic Neuvic
19149 19380 Neuvila Neuville
19150 19500 Noailhac Noailhac
19151 19600 Noalhas Noailles (CAB)
19152 19120 Nonars Nonards
19153 19130 Ajac Objat
19154 19410 Ornhac de Vesera Orgnac-sur-Vézère
19155 19390 Orlhac de Bar Orliac-de-Bar
19156 19190 Palajanjas Palazinges
19157 19160 Palissa Palisse
19158 19150 Pandrinhas Pandrignes
19159 19300 Peret Péret-Bel-Air
19160 19170 Peròls de Vesera Pérols-sur-Vézère
19161 19310 Perpesac lo Blanc Perpezac-le-Blanc
19162 19410 Perpesac lo Negre Perpezac-le-Noir
19163 19190 Lo Peschier Le Pescher
19164 19290 Pèira Levada Peyrelevade
19165 19260 Pairiçac Peyrissac
19166 19450 Pèira Ficha Pierrefitte
19168 19170 Pradinas Pradines
19169 19120 Puèg d'Arnac Puy-d'Arnac
19170 19120 Caissac las Vinhas Queyssac-les-Vignes
19171 19430 Raigadas Reygade
19172 19260 Rilhac de Trainhac Rilhac-Treignac
19173 19220 Rilhac e Santria Rilhac-Xaintrie
19174 19320 La Ròcha Canilhac La Roche-Canillac
19175 19160 Ròcha lo Peiros Roche-le-Peyroux
19176 19300 Rosiers daus Gletons Rosiers-d'Égletons
19177 19350 Rosier de Julhac Rosiers-de-Juillac
19178 19270 Sadran Sadroc
19179 19500 Salhac Saillac
19180 19200 Sent Angiau Saint-Angel
19181 19390 Sent Augustin Saint-Augustin
19182 19130 Senta Aulària Saint-Aulaire
19183 19320 Sent Bausilha de la Ròcha Saint-Bazile-de-la-Roche
19184 19500 Sent Mauvire Saint-Bazile-de-Meyssac
19185 19150 Sent Bonet Avalosa Saint-Bonnet-Avalouze
19186 19380 Sent Bonet el Vernh Saint-Bonnet-Elvert
19187 19130 Sent Bonet la Ribèira Saint-Bonnet-la-Rivière
19188 19410 Sent Bonet l'Enfantier Saint-Bonnet-l'Enfantier
19189 19430 Sent Bonet las Tors de Merle Saint-Bonnet-les-Tours-de-Merle
19190 19200 Sent Bonet prep Baurt Saint-Bonnet-près-Bort
19191 19600 Sent Sarnin de L'Archa Saint-Cernin-de-Larche
19192 19380 Sench Amand Saint-Chamant
19193 19220 Sent Cirgues la Loira Saint-Cirgues-la-Loutre
19194 19700 Sent Clement Saint-Clément
19195 19130 Sent Cibran Saint-Cyprien
19196 19130 Sent Cir la Ròcha Saint-Cyr-la-Roche
19202 19270 Senta Fereòla Sainte-Féréole (CAB)
19203 19490 Senta Fortunada Sainte-Fortunade
19198 19210 Sent Aliég Saint-Éloy-les-Tuileries
19219 19160 Senta Maria la Panosa Sainte-Marie-Lapanouze
19199 19200 Sent Estefe deus Chaus Saint-Étienne-aux-Clos
19200 19160 Sent Estefe la Genesta Saint-Étienne-la-Geneste
19201 19200 Sent Sepieri Saint-Exupéry-les-Roches
19204 19200 Sent Frejolh Saint-Fréjoux
19205 19220 Sent Genes au Merle Saint-Geniez-ô-Merle
19206 19290 Sent German las Vòlps Saint-Germain-Lavolps
19207 19330 Sent German las Vernhas Saint-Germain-les-Vergnes
19208 19550 Sent Alari Foissac Saint-Hilaire-Foissac
19209 19170 Sent Alari de las Corbas Saint-Hilaire-les-Courbes
19210 19160 Sent Alari al Luc Saint-Hilaire-Luc
19211 19560 Sent Alari Peiros Saint-Hilaire-Peyroux
19212 19400 Sent Alari de Taurion Saint-Hilaire-Taurieux
19213 19700 Sent Jal Saint-Jal
19214 19220 Sent Julian al Bois Saint-Julien-aux-Bois
19215 19430 Sent Julian lo Peregrin Saint-Julien-le-Pèlerin
19216 19210 Sent Julian Saint-Julien-le-Vendômois
19217 19500 Sent Julian Momon Saint-Julien-Maumont
19218 19110 Sent Julian prep Baurt Saint-Julien-près-Bort
19220 19150 Sent Marçau de Gimel Saint-Martial-de-Gimel
19221 19400 Sent Marçau d'Entre Aigas Saint-Martial-Entraygues
19222 19320 Sent Martin la Mediana Saint-Martin-la-Méanne
19223 19210 Sent Martin Set Pers Saint-Martin-Sepert
19225 19320 Sent Merd de la Pléu Saint-Merd-de-Lapleau
19226 19170 Sent Merd las Aussinas Saint-Merd-les-Oussines
19227 19330 Sent Maissenç Saint-Mexant
19228 19160 Sent Pantaleon de la Pléu Saint-Pantaléon-de-Lapleau
19229 19600 Sent Pantaleon de L'Archa Saint-Pantaléon-de-Larche
19230 19210 Sent Pardos Corbier Saint-Pardoux-Corbier
19231 19320 Sent Pardos la Crosilha Saint-Pardoux-la-Croisille
19232 19200 Sent Pardos lo Nòu Saint-Pardoux-le-Neuf
19233 19200 Sent Pardos lo Viélh Saint-Pardoux-le-Vieux
19234 19270 Sent Pardos l'Urtigier Saint-Pardoux-l'Ortigier
19235 19150 Sent Pau Saint-Paul
19236 19800 Sent Préch Saint-Priest-de-Gimel
19237 19220 Sent Privat Saint-Privat
19238 19290 Sent Remic Saint-Rémy
19239 19310 Sent Robèrt Saint-Robert
19240 19700 Sent Salvador Saint-Salvadour
19241 19290 Sent Sestari Saint-Setiers
19242 19130 Sent Sòlve Saint-Solve
19243 19230 Sent Sarnin las Volps Saint-Sornin-Lavolps
19244 19250 Sent Sulpici los Bòsc Saint-Sulpice-les-Bois
19245 19380 Sent Silvan Saint-Sylvain
19246 19240 Sent Viance Saint-Viance (CAB)
19247 19200 Sent Victor Saint-Victour
19248 19140 Sanch Ibarch Saint-Ybard
19249 19300 Sent Iries lo Desjalat Saint-Yrieix-le-Déjalat
19250 19510 Salom Salon-la-Tour
19251 19800 Serran Sarran
19252 19110 Sarron Sarroux
19253 19310 Segonzac Segonzac
19254 19230 Segur lo Chasteu Ségur-le-Château
19255 19700 Selhac Seilhac
19256 19160 Serendon Sérandon
19257 19190 Serelhac Sérilhac
19258 19220 Serviera lo Chasteu Servières-le-Château
19259 19430 Sescles Sexcles
19260 19120 Seunhac Sioniac
19261 19290 Saurnac Sornac
19262 19370 Sodena e la Vinadièra Soudaine-Lavinadière
19263 19300 Sodelhas Soudeilles
19264 19550 Sorçac Soursac
19265 19170 Tarnac Tarnac
19266 19200 Talamin Thalamy
19268 19170 Autoire Viam Toy-Viam
19269 19260 Trainhac Treignac
19270 19230 Trocha Troche
19271 19120 Tudel Tudeils
19272 19000 Tula Tulle
19273 19500 Torèna Turenne (CAB)
19274 19270 Ussac Ussac (CAB)
19275 19200 Ussèl Ussel
19276 19140 Usèrcha Uzerche
19277 19200 Valhergas Valiergues
19278 19240 Vares Varetz (CAB)
19279 19130 Vars Vars-sur-Roseix
19280 19120 Vegena Végennes
19281 19260 Ves Veix
19282 19360 Venarsal Venarsal (CAB)
19283 19200 Veirièras Veyrières
19284 19170 Viam Viam
19285 19410 Visoas Vigeois
19286 19130 Vinhòls Vignols
19287 19800 Vitrac de Montana Vitrac-sur-Montane
19288 19130 Voltesac Voutezac
19289 19310 Eissandon Yssandon

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Corrèzeko seinale elebidunak, Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.
  2. 2007an udalerriaren izena frantsesez ere ofizialki Bilhac da; lehenago Billac zen.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]