Zerrenda:Bearnoko udalerriak

Wikipedia, Entziklopedia askea
Bearnoko udalerrien zerrenda» orritik birbideratua)
Jump to navigation Jump to search
Bearno horiz okzitanieraren eremuan kokatuta.

Bearnoko udalerrien zerrenda Ipar Euskal Herriarekin batera Pirinio Atlantikoak departamendua osatzen duen Bearno (okzitanieraz Bearn edo Biarn) eskualde okzitaniarreko 390[1] udalerriek osatzen dute.

Zenbait udalerriren kasuan historikoki Bearnoren barruan egon direla eztabaidagaia da; hala ere, departamenduan Ipar Euskal Herriko hiru herrialdeetan sartzen ez direnak zerrendan onartzea da irizpidea[2].

Zerrenda[aldatu iturburu kodea]

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea, izena okzitanieraz (eta euskarazkoa, balego), izena frantsesez eta eskualdea. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte[3].

Eskualdeei dagokienez, Bearno bera bezala gehienak ez dira ofizialak. Agertzen direnak banaketa historiko-geografikoak dira: Bearno Garaiko haranak (Baretos...), Vath Vielha...Horiei eremu baten erdialdean kokatzen den eskualdeburu batzuen (Saliese, Ortheze...) inguruan sortutako esparruak gehitzen zaizkie; haietako batzuk egun dauden zenbait Herri Elkargoren oinarriak dira.


INSEE Posta kodea Izena okzitanieraz
(euskaraz)
Izena frantsesez Eskualdea
64001 64460 Aast Aast Montanerés
64002 64160 Avera Abère Vic Vilh
64003 64150 Avidòs Abidos Lac aldea
64004 64390 Avitenh (Abitaine) Abitain Salbaterraldea
64005 64360 Abòs Abos Muneiñealdea
64006 64490 Acós Accous Vath d'Aspa
64007 64400 Anhòs Agnos Oloroealdea
64020 64570 Ansa (Arhantze) Ance Baretos
64021 64420 Andonhs Andoins Vic Vilh
64022 64390 Andrenh Andrein Salbaterraldea
64023 64510 Angais Angaïs Vath Vielha
64025 64190 Angós (Angastue) Angous Nabarrengosealdea
64027 64160 Anòs Anos Vic Vilh
64028 64350 Anoja Anoye Vic Vilh
64029 64570 Aràmits (Aramitze) Aramits Baretos
64032 64190 Lajuson Araujuzon
64033 64190 Araus Araux Nabarrengosealdea
64037 64230 Arbús Arbus lo Miei de Bearn
64039 64400 Aren Aren Geusvath
64041 64320 Arèssi Aressy
64040 64570 Areta (Ereta) Arette Baretos
64042 64300 Arganhon Argagnon Seuvèstre
64043 64450 Argelòs Argelos Vic Vilh
64044 64410 Arget Arget Seuvèstre
64048 64370 Arnós Arnos Seuvèstre
64052 64350 Arricau e Bòrdas Arricau-Bordes Vic Vilh
64053 64420 Arrien Arrien Vic Vilh
64054 64800 Arròs de Nai Arros-de-Nay Vath Vielha
64056 64350 Arrosés Arrosès Vic Vilh
64058 64800 Artés d'Asson Arthez-d'Asson Vath Vielha
64057 64370 Artés Arthez-de-Béarn Seuvèstre
64059 64420 Artigalotan Artigueloutan Pauealdea
64060 64230 Artigaloba Artiguelouve lo Miei de Bearn
64061 64170 Artics Artix Lac aldea
64062 64260 Arudi Arudy Vath d'Aussau
64063 64410 Arsac e Arrasiguet Arzacq-Arraziguet Seuvèstre
64064 64660 Asasp e Arròs Asasp-Arros Oloroealdea
64067 64510 Assat Assat
64068 64800 Asson Asson Vath Vielha
64069 64260 Asta e Bion Aste-Béon Vath d'Aussau
64070 64450 Astís Astis Vic Vilh
64071 64390 Atòs e Aspins Athos-Aspis Salbaterraldea
64072 64290 Aubertin Aubertin lo Miei de Bearn
64073 64230 Aubin Aubin
64074 64330 Aubons Aubous Vic Vilh
64075 64190 Audaus Audaux Nabarrengosealdea
64077 64450 Augar Auga Vic Vilh
64078 64450 Auriac Auriac Vic Vilh
64079 64350 Aurions e Idèrnas Aurions-Idernes Vic Vilh
64080 64230 Aussavièla Aussevielle lo Miei de Bearn
64082 64270 Autarriba Auterrive Saliesealdea
64083 64390 Autivièla, Sent Martin e Vidèren Autevielle-Saint-Martin-Bideren Salbaterraldea
64084 64330 Aidia Aydie Vic Vilh
64085 64490 Aidius Aydius Vath d'Aspa
64087 64300 Vaths de Bearn Baigts-de-Béarn Orthezealdea
64088 64300 Valensun Balansun Orthezealdea
64089 64460 Balèish Baleix Montanerés
64090 64330 Valirac e Maumosson Baliracq-Maumusson Vic Vilh
64091 64510 Valiròs Baliros Vath Vielha
64095 64160 Barinco Barinque Vic Vilh
64096 64390 Berrauta e Camun Barraute-Camu Salbaterraldea
64097 64530 Barzun Barzun
64098 64350 Bassilhon e Bausèr Bassillon-Vauzé Vic Vilh
64099 64190 Bastanès Bastanès Nabarrengosealdea
64101 64800 Baudreish Baudreix Vath Vielha
64103 64460 Vedelha Bédeille Montanerés
64104 64490 Bedós Bedous Vath d'Aspa
64108 64270 Bètlòc Bellocq
64109 64800 Benejac Bénéjacq Vath Vielha
64111 64460 Ventajor e Serèr Bentayou-Sérée Montanerés
64110 64440 Biost Béost Vath d'Aussau
64112 64300 Berencs Bérenx Saliesealdea
64114 64160 Vernadèths Bernadets Vic Vilh
64116 64260 Bescat Bescat Vath d'Aussau
64117 64150 Vesingran Bésingrand Lac aldea
64118 64350 Vetrac Bétracq
64119 64800 Beuste Beuste Vath Vielha
64121 64230 Veiria Beyrie-en-Béarn lo Miei de Bearn
64126 64400 Bidòs Bidos Oloroealdea
64127 64260 Vièla Bielle Vath d'Aussau
64128 64260 Vilhèras Bilhères Vath d'Aussau
64129 64140 Vilhèra Billère Pauealdea
64131 64300 Viron Biron Lac aldea
64132 64320 Visanòs Bizanos Pauealdea
64133 64510 Buelh e Vesinc Boeil-Bezing Vath Vielha
64135 64300 Bonnut Bonnut Orthezealdea
64136 64490 Bòrça Borce Vath d'Aspa
64137 64800 Bordèras Bordères Vath Vielha
64138 64510 Bòrdas Bordes Vath Vielha
64139 64290 Lo Bòsc d'Arròs Bosdarros
64141 64330 Buelh, Buelhòu e Lasque Boueilh-Boueilho-Lasque
64142 64230 Borg Garbèr Bougarber lo Miei de Bearn
64143 64410 Bolhon Bouillon Seuvèstre
64144 64370 Bomort Boumourt Seuvèstre
64145 64800 Bordetas Bourdettes Vath Vielha
64146 64450 Bornòs Bournos
64148 64800 Brutges, Capbis e Mieihaget Bruges-Capbis-Mifaget Vath Vielha
64149 64190 Bunhenh Bugnein Nabarrengosealdea
64151 64390 Bergarona Burgaronne Salbaterraldea
64152 64160 Buròs Buros Vic Vilh
64153 64330 Buròssa e Mendossa Burosse-Mendousse Vic Vilh
64156 64680 Busiet Buziet Oloroealdea
64157 64260 Busi Buzy Vath d'Aussau
64158 64410 Cabidòs Cabidos Seuvèstre
64159 64330 Cadilhon Cadillon Vic Vilh
64165 64360 Cardessa Cardesse Muneiñealdea
64167 64160 Carrèra Carrère Vic Vilh
64168 64270 Carressa e Cassabè Carresse-Cassaber Saliesealdea
64170 64270 Castanheda Castagnède Saliesealdea
64171 64170 Castèida deu Camin Casteide-Cami Lac aldea
64172 64370 Castèida e Candau Casteide-Candau Seuvèstre
64173 64460 Castèida e Doat Casteide-Doat Montanerés
64174 64460 Casterar e Lobish Castéra-Loubix Montanerés
64175 64260 Castèth Castet Vath d'Aussau
64176 64190 Castèhtbon Castetbon Salbaterraldea
64177 64300 Castethins Castétis Orthezealdea
64178 64190 Castèthnau e Camplonc
(Gazteluberri Bearno)
Castetnau-Camblong Nabarrengosealdea
64179 64300 Castèthner Castetner
64180 64330 Castèthpugor Castetpugon Vic Vilh
64181 64370 Castilhon d'Artés Castillon[4] Seuvèstre
64182 64350 Castilhon Castillon[5] Vic Vilh
64183 64230 Cauviòs e Lòs Caubios-Loos lo Miei de Bearn
64184 64170 Sescau Cescau Lac aldea
64185 64490 Cèta e Eigun Cette-Eygun Vath d'Aspa
64186 64190 Sharra (Xarra) Charre Uhaitzibar
64190 64330 Clarac Claracq Vic Vilh
64191 64800 Coarrasa Coarraze Vath Vielha
64192 64330 Conchès Conchez-de-Béarn Vic Vilh
64193 64350 Corbèras e Avera Corbère-Abères Vic Vilh
64194 64160 Còuledan, Lube e Boast Coslédaà-Lube-Boast Vic Vilh
64195 64410 Cobluc Coublucq Seuvèstre
64196 64350 Croselhas Crouseilles Vic Vilh
64197 64360 Cuqueron Cuqueron Muneiñealdea
64198 64230 Denguin Denguin lo Miei de Bearn
64199 64330 Diussa Diusse Vic Vilh
64200 64370 Doason Doazon Seuvèstre
64201 64190 Dònhen Dognen Nabarrengosealdea
64203 64450 Domin Doumy Vic Vilh
64204 64440 Aigas Bonas Eaux-Bonnes Vath d'Aussau
64205 64270 Escòs (Ezkoze)[6] Escos Saliesealdea
64206 64490 Escòt Escot
64207 64870 Escor Escou Oloroealdea
64208 64160 Escobés Escoubès Vic Vilh
64209 64870 Escot Escout Vath d'Aspa
64210 64350 Escuras Escurès Vic Vilh
64211 64420 Eshlorentias Eslourenties-Daban
64212 64160 Espeisheda Espéchède Vic Vilh
64215 64390 Espiuta (Azpilda) Espiute Uhaitzibar
64216 64420 Espuei Espoey
64219 64290 Estialesc Estialescq Oloroealdea
64220 64400 Estòs Estos Oloroealdea
64223 64490 Eth Saut Etsaut Vath d'Aspa
64224 64400 Eisús (Isuazi) Eysus Oloroealdea
64225 64570 Hiars (Inhasi) Féas Baretos
64226 64410 Hishós e Rimajor Fichous-Riumayou Seuvèstre
64227 64160 Gavaston Gabaston Vic Vilh
64230 64290 Gant Gan Pauealdea
64232 64450 Garraleda e Montdevath Garlède-Mondebat Vic Vilh
64233 64330 Garlin Garlin Vic Vilh
64234 64410 Garòs Garos Seuvèstre
64236 64350 Gaion Gayon Vic Vilh
64237 64110 Gelòs Gelos Pauealdea
64238 64530 Gèr Ger
64239 64160 Jarderés Gerderest Vic Vilh
64240 64260 Gèra e Belesten Gère-Bélesten Vath d'Aussau
64241 64400 Geronce (Jeruntze) Géronce Geusvath
64242 64190 Gestars (Jeztaze)[7] Gestas Uhaitzibar
64243 64370 Gèus d'Arsac Géus-d'Arzacq Seuvèstre
64244 64400 Gèus d'Auloron (Ustasu) Geüs-d'Oloron Geusvath
64245 64400 Güèrs Goès Oloroealdea
64246 64420 Gomèr Gomer
64251 64390 Guinarte e Paréntias Guinarthe-Parenties Salbaterraldea
64252 64400 Gurmençon Gurmençon Oloroealdea
64253 64190 Gurs Gurs Nabarrengosealdea
64254 64370 Hagetaubin Hagetaubin Seuvèstre
64257 64800 Haut deu Bòsc d'Arròs Haut-de-Bosdarros Vath Vielha
64261 64680 Herrèra Herrère Oloroealdea
64262 64160 Higuèra e Soja Higuères-Souye Vic Vilh
64263 64270 L'Espitau d'Orion L'Hôpital-d'Orion Salbaterraldea
64266 64420 Horcs Hours
64269 64320 Idron Idron Pauealdea
64270 64800 Aigon Igon Vath Vielha
64276 64570 Issòr (Izorra) Issor Baretos
64280 64260 Isesta Izeste Vath d'Aussau
64281 64190 Jaces Jasses Nabarrengosealdea
64284 64110 Juranson Jurançon Pauealdea
64286 64300 Lar e los Mondrans Laà-Mondrans
64287 64390 Lars Laàs
64288 64170 Ceserac Labastide-Cézéracq Lac aldea
64290 64170 Lahòra Labastide-Monréjeau Lac aldea
64291 64270 La Bastida de Vièlafranca
(Bastidaxarre)
Labastide-Villefranche Saliesealdea
64292 64530 La Vatmala Labatmale Muneiñealdea
64293 64460 L'Abatut Higuèra Labatut Montanerés
64295 64300 La Veiria Labeyrie Seuvèstre
64296 64300 La Cadea Lacadée Seuvèstre
64299 64360 Lacomanda Lacommande Muneiñealdea
64300 64170 Lac Lacq Lac aldea
64301 64150 Lagòr Lagor
64302 64800 Lagòs Lagos Vath Vielha
64305 64270 Lahontan Lahontan Saliesealdea
64306 64150 La Horcada Lahourcade Muneiñealdea
64307 64350 Lalonga Lalongue Vic Vilh
64308 64450 Lalonqueta Lalonquette Vic Vilh
64309 64460 Lamajor Lamayou Montanerés
64311 64350 Lanecauva Lannecaube Vic Vilh
64310 64570 Lana de Varetons
(Landa)
Lanne-en-Barétous Baretos
64312 64300 Lanaplan Lanneplaà Orthezealdea
64315 64110 Laruenh Laroin lo Miei de Bearn
64318 64410 La Reula Larreule Seuvèstre
64320 64440 Laruntz Laruns Vath d'Aussau
64321 64450 Las Claverias Lasclaveries Vic Vilh
64323 64350 La Sèrra Lasserre Vic Vilh
64324 64290 La Seuva Lasseube Oloroealdea
64325 64290 La Sauvetat Lasseubetat Oloroealdea
64326 64190 Lai e Lamidon Lay-Lamidou Nabarrengosealdea
64328 64400 Laduish Ledeuix Oloroealdea
64329 64320 Lee Lée Pauealdea
64330 64490 Les e Atàs Lées-Athas Vath d'Aspa
64331 64350 Lenveja Lembeye Vic Vilh
64332 64450 Lème Lème Vic Vilh
64334 64270 Lèren Léren Saliesealdea
64335 64230 Lescar (Leskarre) Lescar Pauealdea
64336 64490 Lascun (Laskun) Lescun Vath d'Aspa
64337 64350 Lespièla Lespielle Vic Vilh
64338 64160 Lesporcin Lespourcy
64339 64800 L'Estela e Bètharram Lestelle-Bétharram Vath Vielha
64341 64130 Lishòs (Lixoze) Lichos Uhaitzibar
64343 64420 Limendós Limendous
64344 64530 Liuron Livron
64346 64160 Lombiar Lombia
64347 64410 Lonçon Lonçon Seuvèstre
64348 64140 Lons Lons Pauealdea
64349 64300 Lobienh Loubieng
64351 64570 Ardiòs e Ishèra Lourdios-Ichère Vath d'Aspa
64352 64420 Hlorentias Lourenties
64353 64260 Lobier de Baish Louvie-Juzon Vath d'Aussau
64354 64440 Lobièr de Haut Louvie-Soubiron Vath d'Aussau
64355 64410 Lobinhèr Louvigny Seuvèstre
64356 64350 Lo Luc e Armau Luc-Armau
64357 64350 Luc Arrèr Lucarré
64358 64420 Lucgarrièr Lucgarier
64359 64360 Luc Lucq-de-Béarn Muneiñealdea
64360 64660 Lurbe e Sent Cristau Lurbe-Saint-Christau Oloroealdea
64361 64160 Luçanhet e Luçon Lussagnet-Lusson Vic Vilh
64363 64260 Lo Lis Lys Vath d'Aussau
64365 64410 Malaussana Malaussanne Seuvèstre
64366 64330 Mascarans e Haron Mascaraàs-Haron Vic Vilh
64367 64300 Marslac Maslacq
64369 64350 Maspièr, la Lonquèra e Julhac Maspie-Lalonquère-Juillacq Vic Vilh
64370 64160 Maucòr Maucor Vic Vilh
64372 64460 Maura Maure Montanerés
64373 64110 Masèras e Leson Mazères-Lezons Pauealdea
64374 64230 Maseròlas Mazerolles Seuvèstre
64376 64510 Melhon Meillon
64380 64410 Lo Merac Méracq Seuvèstre
64381 64190 Meritenh (Meritiñe) Méritein Nabarrengosealdea
64382 64370 Mespleda Mesplède Seuvèstre
64383 64410 Mialòs Mialos Seuvèstre
64385 64450 Miaucenç e Lanuça Miossens-Lanusse Vic Vilh
64386 64800 Mirapeish Mirepeix Vath Vielha
64387 64230 Monmans Momas lo Miei de Bearn
64388 64350 Momin Momy
64389 64160 Monassut e Audirac Monassut-Audiracq Vic Vilh
64390 64350 Montcauv Moncaup Vic Vilh
64392 64330 Montclar Moncla Vic Vilh
64393 64360 Monenh (Muneiñe) Monein Muneiñealdea
64394 64350 Montpesat Monpezat Vic Vilh
64395 64460 Montsegur Monségur Montanerés
64396 64300 Mont Mont Vic Vilh
64397 64410 Montagut Montagut Seuvèstre
64398 64460 Montaner Montaner Montanerés
64399 64121 Montardon Montardon Vic Vilh
64400 64800 Montaut Montaut Vath Vielha
64401 64330 Lo Mont e Dissa Mont-Disse
64403 64190 Monthòrt Montfort Salbaterraldea
64405 64160 Morlans Morlaàs Vic Vilh
64406 64370 Morlana Morlanne Seuvèstre
64408 64330 Mohós Mouhous Vic Vilh
64409 64400 Momor Moumour Oloroealdea
64410 64150 Morencs Mourenx Lac aldea
64412 64190 Navars (Nabarzi) Nabas Uhaitzibar
64413 64510 Narcastèth Narcastet
64414 64190 Narp Narp Salbaterraldea
64415 64450 Navalhas e Angòs Navailles-Angos Vic Vilh
64416 64190 Navarrencs
(Nabarrengose)
Navarrenx Nabarrengosealdea
64417 64800 Nai Nay Vath Vielha
64418 64150 Noguèras Noguères Lac aldea
64419 64420 Nostin Nousty
64420 64190 Augèna e Camptòrt Ogenne-Camptort Nabarrengosealdea
64421 64680 Augeu Ogeu-les-Bains Oloroealdea
64422 64400 Auloron (Oloroe-Donamaria) Oloron-Sainte-Marie Oloroealdea
64423 64390 Oràs Oraàs Salbaterraldea
64426 64400 Aurin Orin Geusvath
64427 64390 Orion Orion Salbaterraldea
64428 64390 Aurriula Orriule Salbaterraldea
64430 64300 Ortès (Ortheze) Orthez Orthezealdea
64431 64150 Òs e Marcelhon Os-Marsillon Lac aldea
64433 64490 Òussa Osse-en-Aspe Vath d'Aspa
64434 64190 Aussencs Ossenx Salbaterraldea
64438 64160 Aulhon Ouillon Vic Vilh
64439 64320 Ossa Ousse Pauealdea
64440 64300 Ausencs e Montestruc Ozenx-Montestrucq
64442 64360 Partbaïsa Parbayse Muneiñealdea
64443 64150 Pardias Pardies Lac aldea
64444 64800 Pardias-Pietat Pardies-Piétat Vath Vielha
64445 64000 Pau (Paue) Pau Pauealdea
64446 64350 Pèiralonga e Avòs Peyrelongue-Abos Vic Vilh
64447 64410 Piets, Plasença e Mostron Piets-Plasence-Moustrou Seuvèstre
64448 64230 Puei de Lescar Poey-de-Lescar lo Miei de Bearn
64449 64400 Puei d'Auloron Poey-d'Oloron Oloroealdea
64450 64370 Poms Pomps Seuvèstre
64451 64460 Ponçon Devath e lo Potz Ponson-Debat-Pouts Montanerés
64452 64460 Ponçon Dessús Ponson-Dessus Montanerés
64453 64530 Pontac Pontacq
64454 64460 Pontiac e Vièlapinta Pontiacq-Viellepinte Montanerés
64455 64330 Portèth Portet Vic Vilh
64456 64410 Poliac Pouliacq
64457 64410 Porciuvas e Bocoa Poursiugues-Boucoue Seuvèstre
64458 64190 Preishac de Geusvath
(Josibaia)
Préchacq-Josbaig Geusvath
64459 64190 Preishac de Navarrencs Préchacq-Navarrenx Nabarrengosealdea
64460 64400 Precilhon Précilhon Oloroealdea
64461 64270 Pujòu Puyoô Orthezealdea
64462 64270 Ramós Ramous Orthezealdea
64463 64260 Revenac Rébénacq Vath d'Aussau
64464 64330 Rivarroi Ribarrouy Vic Vilh
64465 64160 Riupeirós Riupeyrous Vic Vilh
64466 64190 Ribahauta Rivehaute Uhaitzibar
64467 64110 Hrontinhon Rontignon
64469 64800 Sent Avit Saint-Abit Vath Vielha
64470 64160 Sent Armon Saint-Armou Vic Vilh
64471 64300 Semboès Saint-Boès Orthezealdea
64472 64160 Sent Castin Saint-Castin Vic Vilh
64474 64270 Sendòs Saint-Dos Saliesealdea
64473 64260 Senta Coloma Sainte-Colome Vath d'Aussau
64478 64110 Sent Haust Saint-Faust lo Miei de Bearn
64479 64300 Sent Gironç Saint-Girons-en-Béarn Orthezealdea
64480 64390 Sent Gladia, Arriba e Munenh Saint-Gladie-Arrive-Munein Salbaterraldea
64481 64400 Sent Güenh (Sangoine) Saint-Goin Geusvath
64482 64160 Sent Jacme Saint-Jammes Vic Vilh
64486 64330 Sent Joan Potge Saint-Jean-Poudge Vic Vilh
64488 64160 Sent Laurenç e Bretanha Saint-Laurent-Bretagne Vic Vilh
64491 64370 Sent Medard Saint-Médard Seuvèstre
64494 64270 Sent Pèr de Lèren Saint-Pé-de-Léren Saliesealdea
64498 64800 Sent Vincenç Saint-Vincent Vath Vielha
64499 64270 Salias (Saliese) Salies-de-Béarn Saliesealdea
64500 64300 Salas de Baura Salles-Mongiscard Orthezealdea
64501 64300 Salas Sallespisse Orthezealdea
64503 64350 Sançons e lo Lhon Samsons-Lion Vic Vilh
64505 64300 Sarporencs Sarpourenx
64506 64490 Sarrança Sarrance Vath d'Aspa
64507 64420 Seuvòla Saubole
64508 64400 Sauceda Saucède Oloroealdea
64510 64300 Saut de Navalhas Sault-de-Navailles Orthezealdea
64511 64230 Sauvanhon Sauvagnon
64512 64150 Seuvalada Sauvelade
64513 64390 Sauvatèrra
(Salbaterra Bearno)
Sauveterre-de-Béarn Salbaterraldea
64514 64410 Sevin Séby Seuvèstre
64515 64160 Sètza e Maubèc Sedze-Maubecq Montanerés
64516 64160 Setzèra Sedzère Vic Vilh
64517 64350 Semiac e Blaishon Séméacq-Blachon Vic Vilh
64518 64320 Sendèts Sendets Vic Vilh
64519 64121 Sèrras Castèth Serres-Castet Lac aldea
64520 64160 Sèrra de Morlans Serres-Morlaàs Vic Vilh
64521 64170 Sèrra Serres-Sainte-Marie
64523 64160 Sevinhac Sévignacq Vic Vilh
64522 64260 Sevinhac e Meirac Sévignacq-Meyracq Vath d'Aussau
64524 64350 Cimacorba Simacourbe Vic Vilh
64525 64230 Siròs Siros lo Miei de Bearn
64526 64420 Somolon Soumoulou
64529 64190 Sus (Xütxe) Sus Nabarrengosealdea
64530 64190 Susmior Susmiou Nabarrengosealdea
64531 64190 Tabalha e Usquenh Tabaille-Usquain Uhaitzibar
64532 64330 Tadossa e Aussau Tadousse-Ussau Vic Vilh
64534 64330 Taron, Sadirac e Vièlanava Taron-Sadirac-Viellenave Vic Vilh
64535 64360 Tarsac Tarsacq Muneiñealdea
64536 64450 Tèsa Thèze Vic Vilh
64541 64370 Urdès Urdès Lac aldea
64542 64490 Urdòs Urdos Vath d'Aspa
64544 64160 Uròst Urost
64548 64370 Usand Uzan Seuvèstre
64549 64230 Usenh Uzein lo Miei de Bearn
64550 64110 Usòs Uzos
64551 64400 Berdets Verdets Oloroealdea
64552 64330 Lo Vialèr Vialer Vic Vilh
64554 64170 Vièlanava d'Artés Viellenave-d'Arthez Lac aldea
64555 64190 Vièlanava de Navarrencs Viellenave-de-Navarrenx Nabarrengosealdea
64556 64150 Vièla Segura Vielleségure
64557 64410 Vinhas Vignes Seuvèstre
64560 64450 Vivent Viven Vic Vilh


Erreferentziak[aldatu iturburu kodea]

  1. Lurralde biarnesetan sortutako Eskiula herri euskalduna kontatu gabe baina Jeztaze eta Ezkoze kontatuta.
  2. Ikus Géographie politique des communes des Pyrénées-Atlantiques sous l'Ancien Régime eta Liste des communes du Béarn frantsesezko Wikipedian.
  3. Bearnoko seinale elebidunak Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.
  4. Artéseko kantonamenduan dagoena.
  5. Lenvejako kantonamenduan dagoena.
  6. Historikoki Amikuzerekin lotua egon arren, Bearnorekin lotu ohi da.
  7. Zuberoako udalerrien zerrendetan dagoen herri hau Bearnoko enklabea da.

Ikus, gainera[aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu iturburu kodea]