Haute-Loire departamenduko udalerrien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Departamenduko mapa.

Haute-Loire departamenduko udalerrien zerrendak Okzitaniako lurrez osatutako Frantziako Haute-Loire (okzitanieraz lo Naut Léger edo lo Naut Leir) departamenduan dauden 260 udalerriak jasotzen ditu.

Zerrenda[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Hona hemen udalerrien zerrenda. Agertzen diren datuak: INSEE kodea (horren arabera ordenatuta daude), posta-kodea eta izena bi hizkuntzetan. Izen ofizial bakarra frantsesezkoa da, estatuak frantsesa ez diren beste hizkuntzetako toponimiaren erabilpen ofiziala debekatu eta oztopatzen baitu. Hala ere Herriko Etxe batzuek seinale elebidunak jarri dituzte[1].

Udalerri Elkargo mota desberdinetan dauden udalerriak ere markatzen dira; frantsesezko izen ofizialak:

Inongo elkargotan ez daudenak "ez" hitzaz markatuta daude.

Udalerrien zerrenda
INSEE
kodea
Posta
kodea
Izena okzitanieraz Izena frantsesez Udalerri
elkargoa
43001 43100 Agnat AUZO
43002 43000 Aiguilhe CAP
43003 43270 Alègre Allègre PORT
43004 43150 Alleyrac ez
43005 43580 Alleyras PCP
43006 43380 Ally RCM
43007 43200 Araules SUCS
43008 43490 Arlempdes PCP
43009 43380 Arlet RCM
43010 43700 Arsac-en-Velay CAP
43011 43380 Aubazat RCM
43012 43110 Aurec de Lèire Aurec-sur-Loire LOSE
43013 43300 Vissac-Auteyrac LANG
43014 43450 Autrac BLES
43015 43300 Auvers SAUG
43016 43390 Auson Auzon AUZO
43017 43390 Azérat AUZO
43018 43370 Bàins Bains CAP
43019 43340 Barges PCP
43020 43210 Bas de Basset Bas-en-Basset ROCH
43021 43800 Beaulieu EMBL
43022 43100 Beaumont BRIV
43023 43500 Beaune-sur-Arzon CRAP
43024 43200 Beaux SUCS
43025 43590 Beauzac MARC
43026 43350 Bellevue-la-Montagne PORT
43027 43160 Berbezit CHAI
43028 43200 Bessamorel SUCS
43029 43170 La Besseyre-Saint-Mary SAUG
43030 43350 Blanzac PORT
43031 43380 Blassac RCM
43032 43700 Blavozy CAP
43033 43450 Blela Blesle BLES
43034 43500 Boisset ROCH
43035 43160 Bonneval CHAI
43036 43350 Borne PORT
43037 43510 Le Bouchet-Saint-Nicolas PCP
43038 43360 Bournoncle-Saint-Pierre BRIV
43039 43370 Le Brignon CAP
43040 43100 Briude Brioude BRIV
43041 43700 Brives-Charensac CAP
43042 43510 Caires Cayres PCP
43043 43270 Céaux-d'Allègre PORT
43044 43380 Cerzat RCM
43045 43000 Ceyssac CAP
43046 43770 Chadrac CAP
43047 43150 Chadron MEZE
43048 43160 La Chasa-Dièu La Chaise-Dieu CHAI
43049 43800 Chamalières-sur-Loire EMBL
43050 43410 Chambezon BLES
43051 43400 Le Chambon-sur-Lignon HALI
43052 43440 Champagnac-le-Vieux AUZO
43053 43260 Champclause MEZE
43054 43170 Chanaleilles SAUG
43055 43100 Chaniat BRIV
43056 43300 Chanteuges LANG
43057 43270 La Chapelle-Bertin PORT
43058 43120 La Chapelle-d'Aurec MARC
43059 43160 La Chapelle-Geneste CHAI
43060 43300 Charraix SAUG
43061 43700 Chaspinhac Chaspinhac CAP
43062 43320 Chaspuzac CAP
43063 43230 Chassagnes PAUL
43064 43440 Chassignolles AUZO
43065 43300 Chastel RCM
43066 43430 Chaudeyrolles MEZE
43067 43230 Chavaniac-Lafayette PAUL
43068 43300 Chazelles LANG
43069 43190 Chenereilles HALI
43070 43380 Chilhac Chilhac RCM
43071 43500 Chomelix CRAP
43072 43230 La Chomette PAUL
43073 43160 Cistrières CHAI
43074 43100 Cohade BRIV
43075 43230 Collat PAUL
43076 43160 Connangles CHAI
43077 43490 Costaros PCP
43078 43700 Coubon CAP
43079 43230 Couteuges PAUL
43080 43500 Crapona de Arson Craponne-sur-Arzon CRAP
43081 43580 Croisances SAUG
43082 43300 Cronce RCM
43083 43170 Cubelles SAUG
43084 43370 Cussac-sur-Loire CAP
43085 43300 Desges LANG
43086 43230 Domeyrat PAUL
43087 43220 Dunières MONF
43088 43450 Espalem BLES
43089 43000 Espaly-Saint-Marcel CAP
43090 43170 Esplantas SAUG
43091 43150 Les Estables MEZE
43092 43430 Fai de Linhon Fay-sur-Lignon MEZE
43093 43160 Félines CHAI
43094 43300 Ferrussac RCM
43095 43320 Fix-Saint-Geneys PORT
43096 43100 Fontannes BRIV
43097 43150 Freycenet-la-Cuche MEZE
43098 43150 Freycenet-la-Tour MEZE
43099 43250 Frugerès-les-Mines AUZO
43100 43230 Frugières-le-Pin PAUL
43101 43150 Goudet MEZE
43102 43200 Grazac SUCS
43103 43450 Grenier-Montgon BLES
43104 43170 Grèzes SAUG
43105 43100 Javaugues BRIV
43106 43230 Jax PAUL
43107 43230 Josat PAUL
43108 43500 Jullianges CRAP
43109 43490 Lafarre PCP
43110 43100 Lamothe BRIV
43111 43340 Landos PCP
43112 43300 Lanjac Langeac LANG
43113 43260 Lantriac MEYG
43114 43200 Lapte SUCS
43115 43150 Laussonne MEZE
43116 43440 Laval-sur-Doulon CHAI
43117 43100 Lavaudieu BRIV
43118 43380 La Vòuta-Chilhac Lavoûte-Chilhac RCM
43119 43800 Lavoûte-sur-Loire EMBL
43120 43410 Lempdes-sur-Allagnon AUZO
43121 43410 Léotoing BLES
43122 43350 Lissac PORT
43123 43360 Lorlanges BLES
43124 43320 Lodes Loudes CAP
43125 43100 Lubilhac ez
43126 43800 Malrevers EMBL
43127 43210 Malvalette ROCH
43128 43160 Malvières CHAI
43129 43190 Le Mas-de-Tence HALI
43130 43520 Mazet-Saint-Voy HALI
43131 43230 Mazerat-Aurouze PAUL
43132 43300 Mazeyrat-d'Allier LANG
43133 43100 Mercœur RCM
43134 43800 Mézères EMBL
43135 43150 Lo Monestier de Gaselha Le Monastier-sur-Gazeille MEZE
43136 43580 Monistrol-d'Allier SAUG
43137 43120 Monistròu de Lèir Monistrol-sur-Loire MARC
43138 43270 Monlet PORT
43139 43230 Montclard PAUL
43140 43700 Le Monteil CAP
43141 43290 Montfaucon de Velai Montfaucon-en-Velay MONF
43142 43290 Montregard MONF
43143 43260 Montusclat MEYG
43144 43150 Moudeyres MEZE
43145 43510 Ouides PCP
43147 43100 Paulhac BRIV
43148 43230 Paulhaguet Paulhaguet PAUL
43149 43300 Pébrac LANG
43150 43200 Le Pertuis MEYG
43151 43300 Pinòus Pinols ez
43152 43000 Polinhac CAP
43153 43330 Pont-Salomon LOSE
43154 43420 Pradèlas Pradelles PCP
43155 43300 Prades LANG
43156 43150 Présailles MEZE
43157 43000 Lo Puèi de Velai Le Puy-en-Velay CAP
43158 43260 Queyrières MEYG
43159 43290 Raucoules MONF
43160 43340 Rauret PCP
43162 43130 Retornac Retournac SUCS
43163 43220 Riotord MONF
43164 43810 Roche-en-Régnier EMBL
43165 43800 Rosières EMBL
43166 43130 Saint-André-de-Chalencon ROCH
43167 43300 Saint-Arcons-d'Allier LANG
43168 43420 Saint-Arcons-de-Barges PCP
43169 43380 Saint-Austremoine RCM
43170 43100 Saint-Beauzire BRIV
43171 43300 Saint-Bérain LANG
43172 43290 Saint-Bonnet-le-Froid MONF
43173 43340 Saint-Christophe-d'Allier SAUG
43174 43370 Saint-Christophe-sur-Dolaison CAP
43175 43380 Saint-Cirgues RCM
43176 43580 Saint-Didier-d'Allier PCP
43177 43140 Sant Didèir de Velai Saint-Didier-en-Velay LOSE
43178 43440 Saint-Didier-sur-Doulon PAUL
43183 43230 Sainte-Eugénie-de-Villeneuve PAUL
43185 43250 Sainte-Florine AUZO
43180 43420 Saint-Étienne-du-Vigan PCP
43181 43260 Saint-Étienne-Lardeyrol EMBL
43182 43450 Saint-Étienne-sur-Blesle BLES
43184 43330 Saint-Ferréol-d'Auroure LOSE
43186 43550 Saint-Front MEZE
43187 43350 Saint-Geneys-près-Saint-Paulien PORT
43188 43230 Saint-Georges-d'Aurac PAUL
43189 43500 Saint-Georges-Lagricol CRAP
43190 43700 Saint-Germain-Laprade CAP
43191 43360 Saint-Géron BRIV
43192 43340 Saint-Haon PCP
43193 43390 Saint-Hilaire AUZO
43194 43260 Saint-Hostien MEYG
43195 43380 Saint-Ilpize RCM
43196 43500 Saint-Jean-d'Aubrigoux CRAP
43197 43320 Saint-Jean-de-Nay CAP
43198 43510 Saint-Jean-Lachalm PCP
43199 43200 Saint-Jeures HALI
43200 43260 Sant Julian-Chaptuèlh Saint-Julien-Chapteuil MEYG
43201 43500 Saint-Julien-d'Ance CRAP
43202 43300 Saint-Julien-des-Chazes LANG
43203 43200 Saint-Julien-du-Pinet SUCS
43204 43220 Saint-Julien-Molhesabate MONF
43205 43240 Saint-Just-Malmont LOSE
43206 43100 Saint-Just-près-Brioude BRIV
43207 43100 Saint-Laurent-Chabreuges BRIV
43208 43230 Sainte-Marguerite PAUL
43210 43150 Saint-Martin-de-Fugères MEZE
43211 43200 Saint-Maurice-de-Lignon SUCS
43212 43500 Saint-Pal-de-Chalencon ROCH
43213 43620 Saint-Pal-de-Mons MARC
43214 43160 Saint-Pal-de-Senouire CHAI
43215 43420 Saint-Paul-de-Tartas PCP
43216 43350 Sant Paulian Saint-Paulien PORT
43217 43130 Saint-Pierre-du-Champ EMBL
43218 43260 Saint-Pierre-Eynac MEYG
43219 43230 Saint-Préjet-Armandon PAUL
43220 43580 Saint-Préjet-d'Allier SAUG
43221 43580 Saint-Privat-d'Allier CAP
43222 43380 Saint-Privat-du-Dragon RCM
43223 43620 Saint-Romain-Lachalm MONF
43224 43600 Santa Sigolena Sainte-Sigolène MARC
43225 43580 Saint-Vénérand SAUG
43226 43440 Saint-Vert AUZO
43227 43140 Saint-Victor-Malescours LOSE
43228 43500 Saint-Victor-sur-Arlanc CRAP
43229 43320 Saint-Vidal CAP
43230 43800 Saint-Vincent EMBL
43231 43150 Salettes ez
43232 43230 Salzuit PAUL
43233 43320 Sanssac-l'Église CAP
43234 43170 Saug Saugues SAUG
43236 43140 La Séauve-sur-Semène LOSE
43237 43160 Sembadel CHAI
43238 43510 Séneujols PCP
43239 43300 Siaugues-Sainte-Marie LANG
43240 43130 Solignac-sous-Roche ROCH
43241 43370 Solanhac de Lèir Solignac-sur-Loire CAP
43242 43300 Tailhac LANG
43244 43190 Tença Tence HALI
43245 43170 Thoras SAUG
43246 43130 Tiranges ROCH
43247 43450 Torsiac BLES
43249 43210 Valprivas ROCH
43250 43230 Vals-le-Chastel PAUL
43251 43750 Vals-près-le-Puy CAP
43252 43270 Varennes-Saint-Honorat PORT
43253 43430 Les Vastres MEZE
43254 43320 Vazeilles-Limandre CAP
43255 43580 Vazeilles-près-Saugues SAUG
43256 43170 Venteuges SAUG
43257 43320 Vergezac CAP
43258 43360 Vergongheon ez
43259 43270 Vernassal PORT
43260 43320 Le Vernet CAP
43261 43390 Vézézoux AUZO
43262 43100 Vieille-Brioude BRIV
43263 43490 Vielprat PCP
43264 43380 Villeneuve-d'Allier RCM
43265 43600 Les Villettes MARC
43267 43800 Vorèi Vorey-sur-Arzon EMBL
43268 43200 Sinjau Yssingeaux SUCS

Erreferentziak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

  1. Haute-Loireko seinale elebidunak Toponimia occitana e senhalizacion en occitan webgunean.

Ikus, gainera[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]