Zerrenda:Espainiako mendien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Espainiako mendien zerrenda» orritik birbideratua)
Jump to navigation Jump to search
Teide, 3.718 m.
Mulhacén, 3.482 m.
Aneto, 3.404 m.
Veleta, 3.398 m.
Posets, 3.375 m.
Torre Cerredo, 2.648 m.
Almanzor haitza, 2.592 m.
Peñalara, 2.428 m.
Puig Major, 1.445 m.

Hona hemen Espainiako mendien zerrenda. Mendi nagusiak agertuko dira, altueraz sailkatuta.

Espainiako mendirik altuenak
Mendia Mendilerroa Altuera Probintzia
Teide Kanariak (Tenerife) 3.718 Santa Cruz Tenerifekoa
Mulhacén Mendilerro Azpibetikoa (Sierra Nevada) 3.482 Granada
Aneto Pirinioak 3.404 Huesca
Veleta Mendilerro Azpibetikoa (Sierra Nevada) 3.398 Granada
Posets edo Llardana Pirinioak 3.375 Huesca
Alcazaba Mendilerro Azpibetikoa (Sierra Nevada) 3.371 Granada
Monte Perdido Pirinioak 3.355 Huesca
Cilindro Pirinioak 3.328 Huesca
Perdiguero Pirinioak 3.321 Huesca
Maladeta Pirinioak 3.308 Huesca
Vignemale Pirinioak 3.299 Huesca
Balaitus Pirinioak 3.146 Huesca
Pica d'Estats Pirinioak 3.143 Lleida
Pico Viejo Kanariak (Tenerife) 3.135 Santa Cruz Tenerifekoa
La Munia Pirinioak 3.134 Huesca
Argualas Pirinioak 3.046 Huesca
Besiberri Pirinioak 3.029 Lleida
Robiñera Pirinioak 3.003 Huesca
Puigmal Pirinioak 2.910 Girona
Collarada Pirinioak 2.883 Huesca
Montaña Blanca Kanariak (Tenerife) 2.750 Santa Cruz Tenerifekoa
Alto de Guajara Kanariak (Tenerife) 2.718 Santa Cruz Tenerifekoa
Torre Cerredo Kantauriar mendilerroa (Europako Mendiak) 2.658 Asturias eta León
Aspe Pirinioak 2.645 Huesca
Torre del Llambrión Kantauriar mendilerroa (Europako Mendiak) 2.642 León
Torre Blanca Kantauriar mendilerroa (Europako Mendiak) 2.619 Kantabria eta León
Peña Vieja Kantauriar mendilerroa (Europako Mendiak) 2.617 Kantabria
Chullo Mendilerro Azpibetikoa (Sierra Nevada) 2.606 Granada eta Almería
Peña Santa de Castilla Kantauriar mendilerroa (Europako Mendiak) 2.598 León
Almanzor Erdialdeko Mendigunea (Gredosko mendilerroa) 2.592 Ávila
Roque de la Grieta Kanariak (Tenerife) 2.576 Santa Cruz Tenerifekoa
Torre de Cadí Pirinioak 2.567 Lleida
La Galana Erdialdeko Mendigunea (Gredosko mendilerroa) 2.568 Ávila
Peña Prieta Kantauriar mendilerroa 2.538 Kantabria
Montaña de Pasajirón Kanariak (Tenerife) 2.527 Santa Cruz Tenerifekoa
Curavacas Kantauriar mendilerroa 2.520 Palentzia
Naranjo de Bulnes edo Urriellu Kantauriar mendilerroa (Europako Mendiak) 2.519 Asturias
Montaña Rajada Kanariak (Tenerife) 2.509 Santa Cruz Tenerifekoa
Pedraforca Pirinioak 2.497 Girona
Espigüete Kantauriar mendilerroa 2.450 Palentzia
Peñalara Erdialdeko Mendigunea (Guadarramako mendilerroa) 2.428 Madril eta Segovia
Roque de los Muchachos Kanariak (La Palma) 2.426 Santa Cruz Tenerifekoa
Calvitero Erdialdeko Mendigunea (Gredosko mendilerroa) 2.425 Cáceres
Sombrero de Chasna Kanariak (Tenerife) 2.411 Santa Cruz Tenerifekoa
Abreu Kanariak (Tenerife) 2.402 Santa Cruz Tenerifekoa
La Covacha Erdialdeko Mendigunea (Gredosko mendilerroa) 2.399 Ávila
Izaña Kanariak (Tenerife) 2.386 Santa Cruz Tenerifekoa
La Sagra Mendilerro Aurrebetikoa 2.382 Granada
Cabezas de Hierro Erdialdeko Mendigunea (Guadarramako mendilerroa) 2.381 Madril
Pico de las Cabras Kanariak (Tenerife) 2.363 Santa Cruz Tenerifekoa
La Mira Erdialdeko Mendigunea (Gredosko mendilerroa) 2.343 Ávila
Montaña del Cerrillar Kanariak (Tenerife) 2.342 Santa Cruz Tenerifekoa
Mesa del Obispo Kanariak (Tenerife) 2.337 Santa Cruz Tenerifekoa
Moncayo Iberiar mendilerroa 2.313 Soria eta Zaragoza
Colmenas Kanariak (Tenerife) 2.308 Santa Cruz Tenerifekoa
Cerro del Santo Erdialdeko Mendigunea (La Serrota) 2.294 Ávila
Pico del Lobo Erdialdeko Mendigunea (Ayllongo mendilerroa) 2.273 Guadalajara eta Segovia
Calar de Santa Bárbara Mendilerro Azpibetikoa (Bazako mendilerroa) 2.269 Granada
Montaña de Igueque Kanariak (Tenerife) 2.267 Santa Cruz Tenerifekoa
Montaña del Cedro Kanariak (Tenerife) 2.265 Santa Cruz Tenerifekoa
San Lorenzo Iberiar mendilerroa (Demandako mendilerroa) 2.262 Errioxa
Montaña de los Corrales Kanariak (Tenerife) 2.257 Santa Cruz Tenerifekoa
Morrón de la Launilla Mendilerro Azpibetikoa (Gádorreko mendilerroa) 2.249 Almería
Morrón de Visorio Mendilerro Penibetikoa (Gádorreko mendilerroa) 2.246 Almería
Roques de García Kanariak (Tenerife) 2.245 Santa Cruz Tenerifekoa
Montaña de la Negrita Kanariak (Tenerife) 2.241 Santa Cruz Tenerifekoa
Montaña Reventada Kanariak (Tenerife) 2.230 Santa Cruz Tenerifekoa
Urbión Iberiar mendilerroa (Urbiongo mendiak) 2.228 Soria
La Maliciosa Erdialdeko Mendigunea (Guadarramako mendilerroa) 2.227 Madril
Caramujo Kanariak (Tenerife) 2.225 Santa Cruz Tenerifekoa
Montaña de los Tomillos Kanariak (Tenerife) 2.222 Santa Cruz Tenerifekoa
Montaña del Roque Kanariak (Tenerife) 2.192 Santa Cruz Tenerifekoa
Teleno Galizia-Leongo mendigunea 2.183 León
Risco de la Fortaleza Kanariak (Tenerife) 2.172 Santa Cruz Tenerifekoa
Calar Alto Mendilerro Azpibetikoa (Filabresetako mendilerroa) 2.168 Almería
Mágina Subbética mendilerroa (Mágina) 2.164 Jaén
Montaña Las Lajas Kanariak (Tenerife) 2.148 Santa Cruz Tenerifekoa
Peña Cebollera Iberiar mendilerroa 2.147 Errioxa
Siete Picos Erdialdeko Mendigunea (Guadarramako mendilerroa) 2.136 Madril eta Segovia
Cabeza de la Yegua Galizia-Leongo mendigunea 2.135 León
San Millán Iberiar mendilerroa (Demandako mendilerroa) 2.132 Errioxa
Peña Cebollera Erdialdeko Mendigunea (Ayllongo mendilerroa) 2.128 Guadalajara, Madril eta Segovia
Pena Trevinca Galizia-Leongo mendigunea 2.127 Ourense eta Zamora
Alto de Peña Negra Galizia-Leongo mendigunea (Cabrerako mendilerroa) 2.124 León eta Zamora
La Najarra Erdialdeko Mendigunea (Guadarramako mendilerroa) 2.122 Madril
Las Empanadas Mendilerro Aurrebetikoa (Cazorlako mendilerroa) 2.106 Granada eta Jaén
Montaña Mostaza Kanariak (Tenerife) 2.100 Santa Cruz Tenerifekoa
Tetica de Bacares Mendilerro Azpibetikoa (Filabresetako mendilerroa) 2.083 Almería
Ayosa Kanariak (Tenerife) 2.078 Santa Cruz Tenerifekoa
Tejeda (Maroma) Mendilerro Azpibetikoa (Tejedako mendilerroa) 2.068 Málaga
Guara Pirinioak (Guarako mendilerroa) 2.066 Huesca
Montaña de la Crucita Kanariak (Tenerife) 2.057 Santa Cruz Tenerifekoa
Ocejón Erdialdeko Mendigunea (Ayllongo mendilerroa) 2.049 Guadalajara
Cerro Poyo Cordillera Subbética 2.045 Almería
El Taga Pirinioak (Conivellako mendilerroa) 2.035 Girona
Peñarroya Iberiar mendilerroa (Gúdarreko mendilerroa) 2.028 Teruel
Cho Marcial Kanariak (Tenerife) 2.023 Santa Cruz Tenerifekoa
Javalambre Iberiar mendilerroa (Javalambreko mendilerroa) 2.018 Teruel
Los Obispos Mendilerro Aurrebetikoa (Revolcadoreseko mendigunea) 2.015 Murtzia
Revolcadores Mendilerro Aurrebetikoa 1.999 Murtzia
Montaña Joco Kanariak (Tenerife) 1.965 Santa Cruz Tenerifekoa
Morro de la Agujereada Kanariak (Kanaria Handia) 1.949 Las Palmas
Montaña Samara Kanariak (Tenerife) 1.939 Santa Cruz Tenerifekoa
Caimodorro Iberiar mendilerroa (Mendi Unibertsalak) 1.935 Teruel
Mencilla Iberiar mendilerroa (Mencillako mendilerroa) 1.932 Burgos
Roque Redondo Kanariak (Kanaria Handia) 1.920 Las Palmas
Torrecilla Mendilerro Azpibetikoa (Nievesko mendilerroa) 1.919 Málaga
Alto Rey Erdialdeko Mendigunea (Alto Reyko mendilerroa) 1.848 Guadalajara
Pico de Calderón Sistema Iberico (Javalambreko mendilerroa) 1.838 Valentzia
Roque Nublo Kanariak (Kanaria Handia) 1.813 Las Palmas
Peñagolosa Iberiar mendilerroa (Peñagolosako mendiguena) 1.812 Castello
Cabeza de Manzaneda Galizia-Leongo mendigunea (Queixako mendilerroa) 1.781 Ourense
Montaña Chirigel Kanariak (Tenerife) 1.745 Santa Cruz Tenerifekoa
Peña de Francia Erdialdeko Mendigunea (Sierra de Francia) 1.723 Salamanca
Castro Valnera Kantauriar mendilerroa (Valnerako mendilerroa) 1.718 Burgos eta Kantabria
Turó de l'Home Kataluniako mendiak (Montseny) 1.706 Bartzelona
Seixo Galizia-Leongo mendigunea (Queixako mendilerroa) 1.706 Ourense
Matagalls Kataluniako mendiak 1.694 Bartzelona
Torreón Mendilerro Azpibetikoa (Grazalemako mendilerroa) 1.654 Cádiz
San Mamed Galizia-Leongo mendigunea 1.618 Ourense
Agrillar Iberiar mendilerroa (Toroko mendilerroa) 1.616 Castello
Pía Pájaro Galizia-Leongo mendigunea (Caurelgo mendilerroa) 1.601 Lugo
Pusilibro Pirinioak (Loarreko mendilerroa) 1.597 Huesca
Las Villuercas Toledoko mendiak 1.595 Cáceres
Espuña Mendilerro Betikoa (Espuñako mendilerroa) 1.583 Murtzia
El Cerrajón de Murtas Mendilerro Azpibetikoa (Contraviesako mendilerroa) 1.577 Granada
Chinyero Kanariak (Tenerife) 1.560 Santa Cruz Tenerifekoa
Atxuri Aizkorriko mendilerroa (Euskal Herria) 1.551 Gipuzkoa
Gratal Pirinioak (Gratalgo mendilerroa) 1.542 Huesca
Malpaso Kanariak (Hierro) 1.500 Santa Cruz Tenerifekoa
Jálama Erdialdeko Mendigunea (Gatako mendilerroa) 1.492 Cáceres eta Salamanca
Garajonay Kanariak (Gomera) 1.487 Santa Cruz Tenerifekoa
Rocigalgo Toledoko mendiak 1.448 Toledo
Puig Major Balearrak (Mallorca) 1.445 Balearrak
Pico Humión Obarenes mendiak 1.435 Burgos
Corral de Cantos Toledoko mendiak 1.419 Toledo
Montcabrer Mariolako mendilerroa 1.389 Alacant
Menejador Carrascal de la Font Roja 1.352 Alacant
Puig de Massanella Balearrak (Mallorca) 1.348 Balearrak
Bañuela Sierra Morena (Sierra Madrona) 1.322 Ciudad Real
Corral de Borros Sierra Morena (Sierra Madrona) 1.312 Ciudad Real
Cabezón de Oro Mendilerro Aurrebetikoa 1.210 Alacant
Es Teix Balearrak (Mallorca) 1.064 Balearrak
Puig des Galatzó Balearrak (Mallorca) 1.027 Balearrak
Jandía Kanariak (Fuerteventura) 807 Las Palmas
Peñas del Chache Kanariak (Lanzarote) 670 Las Palmas
Sa Talaiassa Balearrak (Eivissa) 475 Balearrak
Puig d'Agulles Serralada de l'Ordal 653 Bartzelona
El Toro Balearrak (Menorca) 358 Balearrak

Ikus, gainera[aldatu iturburu kodea]

Kanpo loturak[aldatu iturburu kodea]

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Espainiako mendien zerrenda Aldatu lotura Wikidatan