Bizkaiko mendien zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Jump to navigation Jump to search

Bizkaiko mendien zerrenda ondoren dago altueraren arabera ordenatuta.

Tontorrik garaienak Gorbeia (1481 m., Arabakoa ere badena), Aldamin (1376 m.), Zalama (1336 m.) eta Anboto (1331 m.) dira.

Mendilerroak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Anbotoko eta Aramotzeko mendilerroak Besaidetik.

Mendiak[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Anbotoko mendilerroa Durangaldetik.


izena itsas mailaren gainetiko altuera honako erakunde administratiboan dago koordenatuak irudia
Gorbeia 1481 Araba
Bizkaia
43° 02′ 06″ N, 2° 46′ 48″ W / 43.035°N,2.7798805555556°W / 43.035; -2.7798805555556
Monte Gorbea.JPG
Aldamin 1376 Bizkaia 43° 02′ 27″ N, 2° 46′ 33″ W / 43.04093611°N,2.77583333°W / 43.04093611; -2.77583333
Aldamin Gorbeiatik jaisten.jpg
Zalama 1336 Bizkaia 43° 08′ 06″ N, 3° 24′ 51″ W / 43.135°N,3.41416667°W / 43.135; -3.41416667
Zalama mendia.jpg
Anboto 1331 Bizkaia 43° 05′ 21″ N, 2° 35′ 43″ W / 43.089083333333°N,2.5953638888889°W / 43.089083333333; -2.5953638888889
Anboto eta Mariren koba.JPG
Lekanda 1302 Bizkaia 43° 04′ 06″ N, 2° 47′ 37″ W / 43.06833333°N,2.79361111°W / 43.06833333; -2.79361111
Lekanda mendia eta Arrabako zelaiak.jpg
Aranobaltza 1284 Bizkaia 43° 04′ 18″ N, 2° 47′ 51″ W / 43.07166667°N,2.7975°W / 43.07166667; -2.7975
Odoriaga 1245 Bizkaia 43° 03′ 08″ N, 2° 50′ 19″ W / 43.05222222°N,2.83861111°W / 43.05222222; -2.83861111
Elgoin 1240 Bizkaia 43° 05′ 33″ N, 2° 36′ 16″ W / 43.0925°N,2.604444°W / 43.0925; -2.604444
Egoin 2.JPG
Usategieta 1188 Bizkaia 43° 02′ 42″ N, 2° 49′ 11″ W / 43.045°N,2.81972222°W / 43.045; -2.81972222
Peñalta 1145 Bizkaia 43° 09′ 13″ N, 3° 23′ 33″ W / 43.15353333°N,3.39256389°W / 43.15353333; -3.39256389
Udalatx 1117 Bizkaia
Gipuzkoa
43° 05′ 28″ N, 2° 30′ 44″ W / 43.091111°N,2.512222°W / 43.091111; -2.512222
Udalaitz.JPG
Balgerri 1106 Bizkaia 43° 10′ 00″ N, 3° 19′ 56″ W / 43.16666667°N,3.33222222°W / 43.16666667; -3.33222222
Arrabako zelaiak 1066 Bizkaia 43° 03′ 29″ N, 2° 47′ 49″ W / 43.05805556°N,2.79694444°W / 43.05805556; -2.79694444
Burgueno 1043 Bizkaia 43° 11′ 29″ N, 3° 16′ 33″ W / 43.19138889°N,3.27583333°W / 43.19138889; -3.27583333
Burgeño mendia.jpg
Ilso de Estacas 1037 Bizkaia 43° 10′ 19″ N, 3° 19′ 06″ W / 43.17194444°N,3.31833333°W / 43.17194444; -3.31833333
Alluitz 1034 Bizkaia 43° 10′ 17″ N, 2° 38′ 20″ W / 43.171363888889°N,2.6389611111111°W / 43.171363888889; -2.6389611111111
Ailuitz1.jpg
Oiz 1029 Bizkaia 43° 13′ 43″ N, 2° 35′ 24″ W / 43.228669444444°N,2.5900361111111°W / 43.228669444444; -2.5900361111111
Oiz.JPG
Maza del Pando 1021 Bizkaia 43° 10′ 40″ N, 3° 18′ 15″ W / 43.17777778°N,3.30416667°W / 43.17777778; -3.30416667
Maza del pando.jpg
Arrietabaso 1018 Bizkaia 43° 07′ 19″ N, 2° 40′ 45″ W / 43.121944°N,2.679167°W / 43.121944; -2.679167
Arrietabaso1.JPG
Urkiolamendi 1011 Bizkaia 43° 05′ 34″ N, 2° 37′ 31″ W / 43.092777777778°N,2.6252777777778°W / 43.092777777778; -2.6252777777778
Urkiolagirre 3.jpg
Leungane 1009 Bizkaia 43° 08′ 47″ N, 2° 41′ 40″ W / 43.146389°N,2.694444°W / 43.146389; -2.694444
Leungane mendiaren gutunontzia (Urkiola).jpeg
Kanpantorreta 1002 Bizkaia 43° 07′ 40″ N, 2° 40′ 43″ W / 43.127778°N,2.678611°W / 43.127778; -2.678611
Ganekogorta 998 Laudio
Araba
Bizkaia
43° 12′ 12″ N, 2° 58′ 41″ W / 43.203333333333°N,2.9780555555556°W / 43.203333333333; -2.9780555555556
Ganekogorta mendia Bilbotik ikusia.jpg
Artatzagane 998 Bizkaia 43° 08′ 51″ N, 2° 41′ 29″ W / 43.1475°N,2.69138889°W / 43.1475; -2.69138889
Arrabatxu 987 Araba
Bizkaia
43° 12′ 05″ N, 2° 58′ 52″ W / 43.20138889°N,2.98111111°W / 43.20138889; -2.98111111
Mugarra 964 Bizkaia 43° 09′ 09″ N, 2° 40′ 46″ W / 43.152536111111°N,2.6794972222222°W / 43.152536111111; -2.6794972222222
Mugarra 2.JPG
Pagero 963 Araba
Bizkaia
43° 12′ 04″ N, 2° 59′ 20″ W / 43.20111111°N,2.98888889°W / 43.20111111; -2.98888889
Saibi 946 Bizkaia 43° 05′ 59″ N, 2° 39′ 57″ W / 43.099722°N,2.665833°W / 43.099722; -2.665833
Saibigain.JPG
Untzillatx 934 Bizkaia 43° 07′ 44″ N, 2° 38′ 38″ W / 43.128838888889°N,2.6439694444444°W / 43.128838888889; -2.6439694444444
Untxilaitz 1JPG.jpg
Txarlazo 927 Araba
Bizkaia
42° 59′ 00″ N, 3° 02′ 10″ W / 42.98333056°N,3.03605833°W / 42.98333056; -3.03605833
Monte Txarlazo.JPG
Artaungan 905 Bizkaia 43° 09′ 05″ N, 2° 42′ 16″ W / 43.15138889°N,2.70444444°W / 43.15138889; -2.70444444
Gallarraga 902 Araba
Bizkaia
Kolitza 897 Bizkaia 43° 12′ 07″ N, 3° 14′ 58″ W / 43.20185°N,3.249356°W / 43.20185; -3.249356
Monte kolitra.jpg
Eretza 887 Bizkaia 43° 13′ 57″ N, 3° 03′ 03″ W / 43.2325°N,3.05083333°W / 43.2325; -3.05083333
Eretza 1.jpg
Biderdi (Ganekogorta) 877 Bizkaia 43° 12′ 23″ N, 2° 57′ 44″ W / 43.20638889°N,2.96222222°W / 43.20638889; -2.96222222
Txosnagane gailurra.jpg
Armañon 854 Bizkaia 43° 16′ 28″ N, 3° 18′ 32″ W / 43.27444444°N,3.30888889°W / 43.27444444; -3.30888889
Fraideburu 853 Araba
Bizkaia
42° 58′ 26″ N, 3° 02′ 32″ W / 42.97382°N,3.04226°W / 42.97382; -3.04226
Pagasarri (Aramotz) 838 Bizkaia 43° 09′ 18″ N, 2° 41′ 32″ W / 43.155°N,2.69222222°W / 43.155; -2.69222222
Jorrios 837 Bizkaia 43° 17′ 14″ N, 3° 18′ 01″ W / 43.28722222°N,3.30027778°W / 43.28722222; -3.30027778
Cotobasero 824 Bizkaia 43° 11′ 16″ N, 3° 24′ 32″ W / 43.187875°N,3.40889167°W / 43.187875; -3.40889167
Peña del Mazo 823 Bizkaia 43° 14′ 43″ N, 3° 24′ 41″ W / 43.24516944°N,3.41151667°W / 43.24516944; -3.41151667
Ganeran 822 Bizkaia 43° 15′ 37″ N, 3° 03′ 58″ W / 43.26027778°N,3.06611111°W / 43.26027778; -3.06611111
Ganeran.jpg
Peña del Moro 821 Bizkaia 43° 14′ 23″ N, 3° 25′ 54″ W / 43.23972222°N,3.43166667°W / 43.23972222; -3.43166667
Askorri 812 Bizkaia 43° 09′ 36″ N, 2° 42′ 08″ W / 43.16°N,2.70222222°W / 43.16; -2.70222222
Astoa Kurutzeburu 809 Bizkaia 43° 14′ 16″ N, 2° 36′ 55″ W / 43.237894444444°N,2.6152027777778°W / 43.237894444444; -2.6152027777778
Alen (mendia) 802 Bizkaia 43° 16′ 23″ N, 3° 12′ 10″ W / 43.27305556°N,3.20277778°W / 43.27305556; -3.20277778
Pico de la Cruz 802 Bizkaia 43° 15′ 14″ N, 3° 04′ 24″ W / 43.25388889°N,3.07333333°W / 43.25388889; -3.07333333
Kamaraka 800 Araba
Bizkaia
43° 10′ 35″ N, 2° 57′ 34″ W / 43.17638889°N,2.95944444°W / 43.17638889; -2.95944444
Urko mendia 793 Bizkaia
Gipuzkoa
43° 12′ 09″ N, 2° 29′ 08″ W / 43.2025°N,2.485556°W / 43.2025; -2.485556
Urko 4.JPG
Axtxiki 791 Bizkaia 43° 07′ 07″ N, 2° 37′ 41″ W / 43.118522222222°N,2.6279277777778°W / 43.118522222222; -2.6279277777778
Aitz txiki.jpg
Urtemondo 788 Bizkaia 43° 10′ 18″ N, 2° 43′ 35″ W / 43.171667°N,2.726389°W / 43.171667; -2.726389
Lurgorri (mendia) 782 Bizkaia 43° 04′ 12″ N, 2° 33′ 14″ W / 43.07°N,2.5538888888889°W / 43.07; -2.5538888888889
Obako Atxa 782 Bizkaia 43° 08′ 40″ N, 2° 42′ 17″ W / 43.14444444°N,2.70472222°W / 43.14444444; -2.70472222
Gaintzorrotz 780 Bizkaia 43° 10′ 15″ N, 2° 42′ 43″ W / 43.17083333°N,2.71194444°W / 43.17083333; -2.71194444
Kalamua 770 Bizkaia
Gipuzkoa
43° 13′ 38″ N, 2° 27′ 30″ W / 43.227222°N,2.458333°W / 43.227222; -2.458333
Kalamua, Akondiatik.jpg
Untzueta 766 Bizkaia 43° 08′ 18″ N, 2° 54′ 20″ W / 43.13833333°N,2.90555556°W / 43.13833333; -2.90555556
Picomayor 746 Hego Euskal Herria
Bizkaia
43° 16′ 39″ N, 3° 04′ 41″ W / 43.27744444°N,3.07805833°W / 43.27744444; -3.07805833
Mugarriluze (Ganekogorta) 735 Araba
Bizkaia
43° 10′ 24″ N, 2° 57′ 12″ W / 43.17333333°N,2.95333333°W / 43.17333333; -2.95333333
Ranero (mendia) 729 Bizkaia 43° 15′ 49″ N, 3° 23′ 19″ W / 43.26361111°N,3.38861111°W / 43.26361111; -3.38861111
Iluntzar 727 Bizkaia 43° 19′ 00″ N, 2° 33′ 58″ W / 43.316575°N,2.566075°W / 43.316575; -2.566075
Garbea 718 Bizkaia 43° 13′ 00″ N, 3° 11′ 35″ W / 43.21657222°N,3.19316389°W / 43.21657222; -3.19316389
Goikogane 702 Araba
Bizkaia
43° 10′ 18″ N, 2° 56′ 45″ W / 43.17166667°N,2.94583333°W / 43.17166667; -2.94583333
Trasmosomos 698 Bizkaia 43° 10′ 47″ N, 3° 09′ 59″ W / 43.17960556°N,3.16647222°W / 43.17960556; -3.16647222
Ganeta 689 Bizkaia 43° 13′ 22″ N, 2° 56′ 48″ W / 43.22272778°N,2.94664722°W / 43.22272778; -2.94664722
Sollube 683.8 Bermeo
Bizkaia
43° 22′ 19″ N, 2° 45′ 45″ W / 43.371944°N,2.7625°W / 43.371944; -2.7625
Sollube antena.JPG
Arbalitza 683 Bizkaia 43° 10′ 38″ N, 3° 10′ 52″ W / 43.17733333°N,3.18103333°W / 43.17733333; -3.18103333
Pagasarri 673 Bizkaia 43° 13′ 07″ N, 2° 56′ 35″ W / 43.218611111111°N,2.9430555555556°W / 43.218611111111; -2.9430555555556
Arrugaetako atxa 672 Bizkaia 43° 07′ 25″ N, 2° 51′ 59″ W / 43.12361111°N,2.86638889°W / 43.12361111; -2.86638889
Bikirrio 671 Bizkaia 43° 09′ 28″ N, 3° 03′ 35″ W / 43.15781111°N,3.05978611°W / 43.15781111; -3.05978611
Belatxikieta 661 Bizkaia 43° 10′ 48″ N, 2° 43′ 57″ W / 43.1799°N,2.7326°W / 43.1799; -2.7326
Gongeda 659 Bizkaia 43° 12′ 54″ N, 2° 59′ 29″ W / 43.21501667°N,2.99145556°W / 43.21501667; -2.99145556
Mandoia 647 Bizkaia 43° 10′ 37″ N, 2° 49′ 39″ W / 43.17694444°N,2.8275°W / 43.17694444; -2.8275
Mello (mendia) 633 Bizkaia 43° 18′ 23″ N, 3° 09′ 03″ W / 43.30646111°N,3.15088611°W / 43.30646111; -3.15088611
Zipar 632 Bizkaia 43° 14′ 29″ N, 3° 07′ 22″ W / 43.24125278°N,3.12279444°W / 43.24125278; -3.12279444
Jata 599 Bizkaia 43° 24′ 18″ N, 2° 50′ 27″ W / 43.405°N,2.84083333°W / 43.405; -2.84083333
Maruri Jata.JPG
Pastorekorta 596 Bizkaia 43° 12′ 43″ N, 2° 55′ 31″ W / 43.211809°N,2.925299°W / 43.211809; -2.925299
Longuitas 593 Bizkaia 43° 15′ 14″ N, 3° 10′ 54″ W / 43.25398889°N,3.18162778°W / 43.25398889; -3.18162778
Motrollu 591 Bizkaia 43° 16′ 26″ N, 2° 34′ 33″ W / 43.273952777778°N,2.5757722222222°W / 43.273952777778; -2.5757722222222
Erreztaleku 586 Bizkaia 43° 13′ 55″ N, 2° 57′ 36″ W / 43.23194444°N,2.96°W / 43.23194444; -2.96
Upo 575 Bizkaia 43° 11′ 36″ N, 2° 51′ 27″ W / 43.19333333°N,2.8575°W / 43.19333333; -2.8575
Bizkargi 565 Bizkaia 43° 16′ 32″ N, 2° 44′ 27″ W / 43.27555556°N,2.74083333°W / 43.27555556; -2.74083333
Bizkargi.jpg
Mendibil (Bizkaia) 565 Bizkaia 43° 16′ 44″ N, 3° 02′ 00″ W / 43.27888889°N,3.03333333°W / 43.27888889; -3.03333333
Betsaide 564 Araba
Bizkaia
Gipuzkoa
43° 05′ 20″ N, 2° 32′ 41″ W / 43.088889°N,2.544722°W / 43.088889; -2.544722
Vista del Besaide.JPG
Ilso 564 Bizkaia 43° 11′ 18″ N, 3° 06′ 48″ W / 43.18821667°N,3.113225°W / 43.18821667; -3.113225
Ganeroitz 561 Bizkaia 43° 14′ 50″ N, 3° 01′ 15″ W / 43.24722222°N,3.02080278°W / 43.24722222; -3.02080278
Apuko.jpg
Luxar 542 Bizkaia 43° 13′ 26″ N, 3° 04′ 35″ W / 43.22386944°N,3.0765°W / 43.22386944; -3.0765
Arrola 532 Bizkaia 43° 18′ 45″ N, 2° 36′ 03″ W / 43.3125°N,2.60083333°W / 43.3125; -2.60083333
Argalario 514 Bizkaia 43° 16′ 28″ N, 3° 01′ 22″ W / 43.2744°N,3.02278°W / 43.2744; -3.02278
Argalario.jpg
Kanpona 504 Bizkaia 43° 17′ 00″ N, 2° 36′ 24″ W / 43.283419444444°N,2.6066583333333°W / 43.283419444444; -2.6066583333333
Garbola 481 Bizkaia
Garbola.JPG
Ganguren 474 Bizkaia 43° 15′ 38″ N, 2° 51′ 57″ W / 43.26052222°N,2.86570278°W / 43.26052222; -2.86570278
Arrolatza 454 Bizkaia 43° 15′ 26″ N, 2° 59′ 16″ W / 43.25721944°N,2.98777778°W / 43.25721944; -2.98777778
Serantes 451.9 Bizkaia 43° 20′ 07″ N, 3° 03′ 40″ W / 43.335277777778°N,3.0611111111111°W / 43.335277777778; -3.0611111111111
Serantes desde barakaldo.jpg
Ereñozar 448 Bizkaia 43° 21′ 05″ N, 2° 38′ 08″ W / 43.35138889°N,2.63555556°W / 43.35138889; -2.63555556
Burgoa 447 Bizkaia 43° 18′ 58″ N, 2° 39′ 32″ W / 43.3162°N,2.659°W / 43.3162; -2.659
Burgoa gas mendibidea hegoaldetik.jpg
Arnotegi 426 Bilbo 43° 14′ 06″ N, 2° 56′ 01″ W / 43.23511944°N,2.93349722°W / 43.23511944; -2.93349722
Otoio 399 Bizkaia 43° 22′ 18″ N, 2° 31′ 41″ W / 43.37166667°N,2.52805556°W / 43.37166667; -2.52805556
Iturritxualde 386 Bizkaia 43° 16′ 11″ N, 2° 53′ 36″ W / 43.26963333°N,2.89336944°W / 43.26963333; -2.89336944
Berreaga 364 Bizkaia 43° 19′ 03″ N, 2° 51′ 08″ W / 43.3175°N,2.85222222°W / 43.3175; -2.85222222
Lemoatx 363 Bizkaia 43° 13′ 04″ N, 2° 46′ 20″ W / 43.21777778°N,2.77222222°W / 43.21777778; -2.77222222
Malmasin 361 Bizkaia 43° 13′ 42″ N, 2° 54′ 05″ W / 43.228333333333°N,2.9013888888889°W / 43.228333333333; -2.9013888888889
Malmasin mendia.jpg
Arraitz (mendia) 352 Bizkaia 43° 14′ 35″ N, 2° 57′ 45″ W / 43.24305556°N,2.9625°W / 43.24305556; -2.9625
Katillotxu 337 Bizkaia
Bermeo
43° 23′ 42″ N, 2° 42′ 57″ W / 43.39503°N,2.71579°W / 43.39503; -2.71579
Montaño 319 Bizkaia 43° 20′ 08″ N, 3° 05′ 53″ W / 43.33555556°N,3.09805556°W / 43.33555556; -3.09805556
San Pedro Atxarre 312 Bizkaia 43° 23′ 47″ N, 2° 40′ 16″ W / 43.396422222222°N,2.6710777777778°W / 43.396422222222; -2.6710777777778
San pedro atxarre mendia 1.jpg
Gaztelumendi 311 Bizkaia 43° 17′ 15″ N, 2° 47′ 46″ W / 43.2875°N,2.79611111°W / 43.2875; -2.79611111
Punta Lucero 307 Bizkaia 43° 21′ 27″ N, 3° 06′ 13″ W / 43.3575°N,3.10361111°W / 43.3575; -3.10361111
Argizagi tontorra.jpg
Unbe 302 Bizkaia 43° 19′ 59″ N, 2° 54′ 56″ W / 43.333°N,2.9155°W / 43.333; -2.9155
Egirleta 262 Bizkaia 43° 16′ 10″ N, 2° 54′ 20″ W / 43.269344444444°N,2.9056111111111°W / 43.269344444444; -2.9056111111111
Karabezu 255 Erandio 43° 19′ 55″ N, 2° 55′ 39″ W / 43.332083333333°N,2.9276111111111°W / 43.332083333333; -2.9276111111111
Karabezu gana - Erandio.jpg
Munarrikolanda 252 Bizkaia 43° 21′ 40″ N, 2° 57′ 33″ W / 43.36106944°N,2.959275°W / 43.36106944; -2.959275
Artxanda 251 Bizkaia 43° 16′ 26″ N, 2° 55′ 14″ W / 43.273958333333°N,2.92065°W / 43.273958333333; -2.92065
View of Bilbao.jpg
Untza mendia 214 Bizkaia 43° 19′ 11″ N, 2° 54′ 08″ W / 43.31972222°N,2.90222222°W / 43.31972222; -2.90222222
Lumentza 115 Bizkaia 43° 21′ 39″ N, 2° 30′ 06″ W / 43.360883°N,2.501792°W / 43.360883; -2.501792
Lumentza.jpg

Kanpo loturak[aldatu | aldatu iturburu kodea]