Bilboko alkateen zerrenda

Wikipedia, Entziklopedia askea
Hona jauzi: nabigazioa, Bilatu
Escudo heráldico de Bilbao.svg

Alkateak XIX. mendean:[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Alkatea Agintaldia
Ambrosio Orbegozo Zubiria 1835-1836
Jose Florencio Kareaga 1836-1838
Jose Pantaleon Agirre Urrutxua 1838-1838
Juan Jose Lama Aranda 1838-1840
Maximo Agirre Ugarte 1840-1840
Eulogio Larrinaga Abarrategi 1841-1841
Felix Agirre Laurencin 1841-1842
Cornelio de Palacio Lanzagorta 1842-1842
Juan Etxebarria Lallana 1843-1843
Maximo Agirre Ugarte 1843-1843
Ambrosio Orbegozo Zubiria 1843-1844
Federico Victoria de Lezea Mazarredo 1844-1845
Eulogio Larrinaga Abarrategi 1845-1847
Santiago Maria Inguntza Zamakola 1847-1847
Eulogio Larrinaga Abarrategi 1848-1849
Ambrosio Orbegozo Zubiria 1850-1850
Eulogio Larrinaga Abarrategi 1850-1851
Pedro Jane Otxoa de Ametzaga 1852-1854
Federico Victoria de Lezea Mazarredo 1854-1854
Santiago Maria Inguntza Zamakola 1854-1856
Carlos Adan de Iartza y Zenika 1856-1858
Juan Antonio Uriguen Laconcha 1859-1859
Jose Blas Arana Bengoa 1859-1860
Manuel Maria Gortazar Munibe 1860-1861
Mariano Larrinaga Laritz-Uribe 1861-1862
Luis Violete Iturritza 1863-1864
Jose Maria Jane Otxoa de Ametzaga 1865-1866
Eduardo Victoria de Lezea Arana 1867-1868
Felix Agirre Laurencin 1868-1871
Joaquin de la Quintana Osante 1871-1872
Fidel Sagarminaga Epaltza 1872-1872
Ricardo Arellano Arrospide 1872-1872
Alejandro Rivero 1872-1872
Francisco Mac-Mahon Jane 1872-1873
Bernabe Larrinaga Aransolo 1873-1873
Eusebio Gartzia Lejarraga 1873-1873
Juan Jose Agirre Landaluze 1873-1874
Felipe Uhagon Agirre 1874-1877
Agustin Maria Obieta Aldekoa 1877-1877
Pablo Altzola Minondo 1877-1879
Marcelino Goikoetxea Ugarte 1879-1880
Manuel Lekanda Mendieta 1880-1881
Eduardo Victoria de Lezea Arana 1881-1885
Vicente Uriguen Ansotegi 1885-1887
Celestino Ortiz de la Riva Allendesalazar 1887-1889
Jose Maria Lizana de la Hormaza 1890-1891
Jose Maria Solaun Mugaburu 1891-1891
Gregorio de la Revilla Inguntza 1891-1893
Emiliano Olano Loizaga 1894-1896
Joaquin Moreno Goñi 1896-1897

Alkateak XX. mendean:[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Alkatea Agintaldia
Felipe Alonso de Celada Las Carreras 1897-1901
Baldomero Villasante Antxustegi 1902-1902
Pedro Bilbao Arrola 1902-1905
Gregorio Balparda de las Herrerias 1906-1907
Gregorio Ibarretxe Ugarte 1907-1909
Jose Horn Areiltza 1909-1909
Eugenio Martinez Sevilla 1909-1909
Federico Moyua Salazar 1910-1913
Julian Benito Marco Gardoki 1913-1915
Ricardo Power Zabala 1915-1915
Fernando Villabaso Zabaleta 1915-1915
Mario Arana Mendibil 1916-1919
Gabino Orbe Usandebaras 1919-1920
Rufino Laiseka Oronoz 1920-1922
Juan Francisco Aranzibia Lebario 1922-1923
Mariano Arostegi Ugarriaza 1923-1923
Justo Diego Somonte Iturriotz 1923-1924
Federico Moyua Salazar 1924-1930
Adolfo Gonzalez de Kareaga Urkijo 1930-1931
Ernesto Erkoreka Regil 1931-1934
Pablo Barrera Ozamiz 1934-1935
Manuel Frias Enciso 1935-1936
Ernesto Erkoreka Regil 1936-1937
Jose Maria Areiltza Martinez de las Rodas 1937-1938
Jose Maria González de Kareaga Urkijo 1938-1938
Jose Félix Lekerika Erkiza 1938-1939
Jose Maria Oriol Urkijo 1939-1941
Tomás Pero-Sanz Zorrilla 1941-1942
Joaquín Zuazagoitia Azkorra 1942-1959
Lorenzo Hurtado de Saratxo Arregi 1959-1963
Javier Ibarra Berge 1963-1969
Pilar Kareaga Basabe 1969-1975
Jose Luis Berasategi Goikoetxea 1975-1979
Jon Castañares Larreategi 1979-1983
Jose Luis Robles Kanibe 1983-1987
Jose Maria Gorordo Bilbao 1987-1990
Jesús María Duñabeitia 1990-1991
Josu Ortuondo Larrea 1991-1999

Alkateak XXI. mendean:[aldatu | aldatu iturburu kodea]

Alkatea Agintaldia
Iñaki Azkuna Urreta 1999-2014
Ibon Areso Mendiguren 2014-2015
Juan Mari Aburto Rike 2015etik
Portal.svg
Euskarazko Wikipedian bada atari bat, gai hau duena:
Bilbo